Hongkong

Chris Patten: Trumps tankar om världen

KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. Att få sina tankar upphöjda till rättesnöre för en hel nation, sådant händer bara starka män, sådana som USA:s president beundrar. Han måste vara avundsjuk på Xi Jinping. Kanske dags för ett tillägg till författningen.

Carl Philip: Jag och Sofia är glada för att dopet blev fint

HONGKONG. Mellan barndop och Nobel klämde prins Carl Philip in ett officiellt besök till Hongkong – som redan gett resultat hos svenska företag.Expressens hovreporter var med på resan och tog båten över sundet med Carl Philip som berättade om just det, men också om familjens stöd inför resan, hur han och Sofia ser på sina roller i framtiden – och så förstås om dopet.–Både jag och Sofia är väldigt glada för att det blev så fint, säger prins Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip, Hongkong, Nobel och Sofia.
Carl Philips ovanliga beslut: Hoppade på tunnelbanan
HONGKONG. Oftast brukar kungligheter transporteras i bil, i en särskild kabin på tåg eller längst fram på flyg.Men prins Carl Philip valde att – precis som lokalbefolkningen –ta tunnelbanan i Hongkong i stället.
Läs mer om Carl Philip och Hongkong.
Carl Philips ovanliga beslut: Hoppade på tunnelbanan
HONGKONG. Oftast brukar kungligheter transporteras i bil, i en särskild kabin på tåg eller längst fram på flyg.Men prins Carl Philip valde att – precis som lokalbefolkningen –ta tunnelbanan i Hongkong i stället.
Läs mer om Carl Philip och Hongkong.

Carl Philip berättar om sitt och Sofias mysiga villaliv

HONGKONG. Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia bott på Villa Solbacken i snart ett halvår.Med den nya lille familjemedlemmen –Gabriel – stormtrivs familjen.– Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt, säger Carl Philip.
Efter dopnobben: Här festar Carl Philip med Hagasessan
HONGKONG. Prinsessan Birgitta kom inte till dopet i fredags.Men på onsdagskvällen fick hon äntligen återse sin gudson – när hon och prins Carl Philip gick på smokingfest ihop.Och ingen på festen kunde missa vilken nära relation de två har till varandra.
Läs mer om Carl Philip och Hagasessan.
Carl Philips tidsnöd – inför Sofias present
HONGKONG. Prinsessan Sofia och drottning Silvia fyller år –och så är det prins Gabriels första jul.Högtiderna avlöper varandra i prins Carl Philips liv, men han tvivlar på att han hinner handla några presenter under sitt besök i Hongkong.– Vi får se om jag kommer att ha lite tid över, säger prins Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip, Hongkong och Silvia.
Barnen jublade när Carl Philip kom till deras skola
HONGKONG. Att tyskar är galna i den svenska kungafamiljen är känt. Men att hongkongbor skulle vara så upprymda över prins Carl Philips resa hit förvånade alla.När han besökte en skola och studerade arbetet med digitalisering jublade alla elever.– Jag måste komma tillbaka, utbrast Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip.
Prins Carl Philips blixtresa efter dopet utan Sofia
HONGKONG. Prins Carl Philip hann knappt pusta ut från dopet innan det var dags att bege sig på en arbetsresa till Hongkong.På tisdagen smygstartade han besöket – men utan prinsessan Sofia vid sin sida.–Det är hans eget besök som grundar sig i prinsens stora intresse för design och innovation, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.
Anatole Kaletsky: Fyra skäl att vara optimist
KOLUMNEN. Anatole Kaletsky är brittisk ekonomijournalist och grundare av konsultföretaget Gavekal Dragonomics i Hongkong. Olyckskorparna hade fel om nollräntan och centralbankernas stora köp av obligationer. Trots att stimulanserna har börjat trappas ned har konjunkturuppgången inte brutits. Några goda år kan ligga framför oss.
Läs mer om Hongkong.
Flygbesättning: Vi såg nordkoreanska missilen
Under en flygresa mellan San Francisco och Hongkong såg besättningen ombord något som de tror var en nordkoreansk missil.Det uppger flygbolaget Cathay Pacific, skriver CNN.
Vann efter osannolik uppkörning och en diskning
Tampa. Felix Rosenqvist vann en osannolik seger i säsongens andra formel E-lopp på gatorna i centrala Hongkong. Efter en enastående uppkörning körde han i mål som tvåa, men fick seger i efterhand då vinnaren diskades.
Läs mer om E-lopp och Hongkong.
Rosenqvist körde upp sig till andra plats efter startmissen
Tampa. Felix Rosenqvist svarade för dagens uppkörning när han slutade tvåa i säsongens andra formel E-lopp på gatorna i centrala Hongkong.
Läs mer om E-lopp och Hongkong.
Rosenqvist siktar ännu högre efter succdebuten i formel E
Tampa. Efter den sensationella tredjeplatsen debutåret i formel E siktar Felix Rosenqvist högre när serien startar i helgen i Hongkong. – Jag hoppas vi ska kunna fortsätta där vi slutade i Montreal i somras, säger Felix och syftar på andraplatsen i förra säsongens sista lopp.
Den rosa diamanten såldes för 266 miljoner
Diamanten Rosa löftet har sålts för 266 miljoner kronor under en auktion i Hongkong.Köparen är anonym – men priset sägs vara det näst högsta någonsin per karat.
Läs mer om Hongkong.Köparen.
Nära auktionsrekord för rosa diamant
En rosa diamant har sålts på auktion i Hongkong. Den ovala stenen som kallas för Pink Promise gick för 32 miljoner dollar, eller strax över 266 miljoner kronor, till en anonym köpare.
Läs mer om Hongkong och Pink Promise.
Björk tvåa i premiären på Europatouren
Golfproffset Alexander Björk hade ett lyckat debutår på Europatouren utan att vinna. När 2018 års säsong inleddes i Hongkong var första vinsten nära, men 27-åringen slutade delad tvåa efter en kort puttmiss på det sista hålet, ett slag bakom vinnaren Wade Orsmby, Australien.
Trio svenskar jagar täten i Hongkong
Läs mer om Hongkong.
Drömstart i comebacken för Kinhult
Marcus Kinhult är golftalangen som försvann från den stora scenen. På torsdagen var 21-åringen tillbaka på Europatouren igen och delar fjärdeplatsen efter första ronden i säsongspremiären i Hongkong.
Läs mer om Europatouren, Hongkong och Kinhult.
Muddy Waters-blankat mejeri mot konkurs
Det Hongkong-noterade kinesiska mejeriet China Huishan Dairy Holdings är på väg mot konkurs.
Razer gör stark börsdebut i Hongkong
Bolaget Razers aktie steg med 18 procent under den första handelsdagen på Hongkongbörsen, efter att som mest ha varit upp över 40 procent.
Läs mer om Hongkong och Hongkongbörsen.
Nya boken: Dramatenchef köpte ut Persbrandt – betalade för tjejer
Samtidigt som Dramaten internutreder sexuella övergrepp och kvinnliga skadespelare larmar om våldtäkt och trakasserier:Mikael Persbrandt hävdar att en Dramatenchef köpte ut honom och två skådespelare ur en knipa – och betalade för två brudar efter ett besök på en klubb i Hongkong.Enligt Persbrandt låg notan på runt 17 000 kronor.
Chris Patten: Kina har åter fått en kejsare
KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. Det kinesiska Kommunistpartiets 19:e partikongress visar hur dominerande Xi Jinping har blivit. Han har försökt lära av franska revolutionen för att inte själv bli störtad. Men maktkoncentrationen är i sig riskabel.
Carl Philip åker på långresa utan Sofia
I vanliga fall brukar han se sina föräldrar eller sin storasyster göra resorna.Men nu har hovet beslutat att prins Carl Philip själv ska på officiellt besök i december – till Hongkong.Prinsessan Sofia kommer inte att följa med på resan.
Studentledare fria mot borgen i Hongkong
De unga aktivisterna Joshua Wong och Nathan Law har släppts mot borgen. De har överklagat det fängelsestraff som utdömdes efter deras deltagande i demonstrationer för demokrati 2014. I väntan på ett beslut har de frigetts.
Läs mer om Hongkong, Joshua Wong och Nathan Law.