Hongkong

Kvinnlig kabinchef åtalad för grovt flygfylleri

Den kvinnliga kabinchefen drack minst tre vodkagroggar under en flygning från Hongkong till Stockholm. Hon spillde kaffe över en passagerare i businessklass och enligt ett vittne sluddrade hon i ankomstutropet till passagerarna. Nu åtalas hon för grovt flygfylleri.
Läs mer om Hongkong och Stockholm.

Uppåt på Tokyobörsen

Tokyobörsen öppnar uppåt efter uppgången på Wall Street. I den tidiga handeln har Nikkei 225-index gått upp med 0,3 procent, medan det bredare Topix har gått upp med 0,5 procent. Börserna i bland annat Shanghai, Hongkong och Seoul är stängda till följd av det kinesiska nyåret.
CIA varnar: Använd inte Huaweis mobiler
HONGKONG: Flera amerikanska underrättelseorganisationer, inklusive FBI och CIA, varnar för mobiltelefoner från kinesiska Huawei.
Läs mer om CIA, FBI och Huawei.
USA inför nya handelshinder mot Kina
HONGKONG: Handelskriget mellan världens två största ekonomier eskalerar ytterligare efter att en ny straffavgift införs på kinesiska komponenter till stålrör.
Läs mer om Kina.

Japans ekonomi fortsätter upp

HONGKONG. Ökad konsumtion fick Japans ekonomi att stiga för åttonde kvartalet på raken. Men i Tokyo faller börsen på onsdagen.
Läs mer om Tokyo.
Rezidor-ägaren HNA:s dotterbolag miljardsäljer tomter i Hongkong
HNA:s dotterbolag har meddelat att man tänker sälja två markområden i Hongkong till den lokala utvecklaren Henderson Land. Köpeskillingen är på två miljarder dollar, skriver Financial Times.
Läs mer om Henderson Land och Hongkong.
Stark börs spås i Kina under Hundens år
HONGKONG. Läkemedels- och konsumentbolag kommer gå bra på börsen under 2018, medan banker och fastighetsföretag får det tufft. I alla fall om man ska tro på Hongkongs feng shui-mästare.
Läs mer om Kina.
Kinas stora turistande – ett politiskt maktmedel
HONGKONG. Antalet kinesiska turister fortsätter att expandera världen över, enligt nya siffror. Men bedömare varnar att turismen används som politiskt maktmedel.
Kinas stålverk ökar vinsten över 600 procent
HONGKONG. Kinas stora stålverk täljer guld med smörkniv, enligt ny statistik. Men bakom siffrorna gömmer sig ett plågsamt stålbad.
Asiens börser på väg uppåt igen
Börsen i Hongkong öppnar uppåt under veckans första handelsdag. Hang Seng-index har stigit 0,7 procent, efter att ha fallit rejält under förra veckan.
Läs mer om Hongkong.
Asiens börser på väg uppåt igen
Börsen i Hongkong öppnar uppåt under veckans första handelsdag. Hang Seng-index har stigit 0,7 procent, efter att ha fallit rejält under förra veckan. I Sydkorea är börsen upp 0,8 procent. Shanghais kompositindex har däremot tappat något, med 0,1 procent. Shenzhens kompositindex är upp 0,5 procent. Börsen i Tokyo är stängd eftersom det är helgdag i Japan.
Läs mer om Hongkong, Japan och Tokyo.
Många döda i busskrasch i Hongkong
Minst 19 personer har omkommit och ett 60-tal har skadats i en bussolycka i Hongkong.Bussen ska ha vält längst motorvägen Tai Po Road norr om staden, enligt AFP.
Många döda i busskrasch i Hongkong
Ett 20-tal döda rapporteras sedan en dubbeldäckarbuss kraschat i Hongkong.
Läs mer om Hongkong.
Många döda i busskrasch i Hongkong
Läs mer om Hongkong.
Många döda i busskrasch i Hongkong
Ett 20-tal döda rapporteras sedan en dubbeldäckarbuss kraschat i Hongkong.
Läs mer om Hongkong.
19 döda i bussolycka i Hongkong
Läs mer om Hongkong.
Gui Minhais ord i intervjun ifrågasätts: Inte frivilligt
Han var på väg till Peking med svenska diplomater när han greps av kinesisk polis.Nu framträder svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai i en intervju med tidningen Oriental Daily – där han uppmanar Sverige att sluta uppmärksamma hans fall rapporterar Hongkong Free Press.Men uttalandet ifrågasätts.– Det här är ett sätt för Kina att visa makt, Gui Minhai har inte sagt det här frivilligt, säger Elisabeth Åsbrink, ordförande för Svenska PEN.
Nya utmaningar under etappen till Auckland
Den sjätte etappen i Volvo Ocean Race 2017-18 startar i Hongkong och sträcker sig 6 100 Nm. Målet är den seglingstokiga staden Auckland i Nya Zeeland som välkomnar tävlingen för elfte gången. Martin Strömberg, vaktkapten på Turn the Tide on Plastic, kommer inte att segla den sjätte etappen utan är kvar på land för att Fortsätt läsa Nya utmaningar under etappen till Auckland Inlägget Nya utmaningar under etappen till Auckland dök först upp på Båtliv.
Börskaoset lite av ett förskalv – oron växer för höga räntor
Lättnad på Wall Street och Asienbörserna studsar tillbaka efter veckans börskaos, men det skulle kunna vara ett förskalv. Karin Hirn partner på East Capital baserad i Hongkong, Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium och Annika Winsth, chefekonom på Nordea analyserar de senaste dagarna.
Världens börser: Botten nådd för den här gången
I Ekonomistudion onsdag fortsätter vi ta tempen på världens börser. Medverkar i programmet denna morgon gör Nordeas chefekonom Annika Winsth tillsammans med aktieanalytiker Peter Malmqvist. Vi får även en direktrapport från Hongkong av Kinaexperten Karine Hirn, partner på East Capital. I programmet gästar även Staffan Tell, Hemnet som levererar rykande färsk bostadsstatistik. Andelen köpare som tror på stigande priser stiger igen. Programmet sänds varje vardag 06.45
Gratis reparation av Iphone 7 i utvalda länder
Kan du inte använda mobilnätet kan det vara ett fel på moderkortet. Har du köpt din Iphone 7 i USA, Amerikanska Jungfruöarna, Puerto Rico, Japan, Kina, Hongkong eller Macao kan du ha rätt till gratis reparation.
Kina sänke bland Asienbörserna
De ledande Asienbörserna sjönk tillbaka under måndagen efter inledande uppgångar, där kurserna steg i Australien och Sydkorea men som motverkades av nedgångar i Hongkong och Fastlandskina. Tokyo slutade oförändrat.
Passagerare på flygplan såg Nordkoreas missil
Nordkoreas senaste test av en långdistansrobot sågs av passagerarna på en flygning mellan San Francisco och Hongkong. Det understryker vårdslösheten med vilken Kim Jong-Uns regim verkar, sa USA utrikesminister Rex Tillerson vid ett möte i Vancouver i Kanada.
Flygpassagerare såg Nordkoreas missil
Den robotmissil som Nordkorea avfyrade i november kunde ses av passagerare på ett flygplan på väg mot Hongkong. Det bekräftar nu USA:s utrikesminister Rex Tillerson, som menar att detta bekräftar regimens hänsynslöshet, skriver Bloomberg.– Nordkoreas vilja att skjuta upp missiler när som helst utgör ett hot mot människor av alla nationaliteter i regionens luftrum varje dag, säger han i ett uttalande.