Hongkong

Ytterligare nio dömda för protesterna i Hongkong

En domstol i Hongkong har beslutat att ytterligare nio personer som deltog i Occupy Central-rörelsen hösten 2014 är skyldiga till lagbrott. Domstolen kommer meddela vad straffet blir vid ett senare tillfälle, men många av dem riskerar fängelse, skriver den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post.

Chris Patten: Hongkong får inte förlora hoppet

KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. Principen ett land, två system fungerade inledningsvis ganska bra. Men nu när pressen från Peking ökar gäller det att omvärlden reagerar och att Hongkongborna själva inte förlorar hoppet.
Järnladyn utmanar Sjöström i kampen om världscupen
Sarah Sjöström glänste och tog fem segrar och en andraplats i omstarten av världscupen i Hongkong. Problemet var bara att järnladyn Katinka Hosszu var ännu vassare. Ungerskan tog sex grensegrar, vann deltävlingen och tog in nio poäng i totalen.
Ny succ för Sarah Sjöström
Sarah Sjöström fortsätter att imponera.Vid lunchtid svensk tid vann Sjöström 100 meter frisim vid världscuptävlingen i Hongkong.Hennes fjärde seger på bara ett dygn.– Det känns bra. Det är skönt att börja dagen med en seger, säger Sjöström.
Läs mer om Sarah Sjöström och Sjöström.

Sjöström överlägsen i världscupen i Hongkong

Sarah Sjöström håller ett fortsatt hårt grepp om totalledningen i simningens världscup – och det totala förstapriset på 1,3 miljoner kronor. Första dagens tävlingar i världscupen i Hongkong gav tre överlägsna segrar. – Det kändes bra. Loppen blev kortare och kortare, det var bra för jag var trött. Nu ska jag bara vila inför morgondagens tre lopp, sa Sarah Sjöström i den officiella tv-sändningen direkt efter sina tre vinster.
Läs mer om Hongkong och Sarah Sjöström.
Männen och kvinnorna bakom bolagen som utnyttjar systemet
En misstänkt knarkkurir, högerextrem politiker från Sydafrika, en arabisk general och bolagsdirektörer från Hongkong och Singapore. Bakom de svenska trustbolagen finns personer från hela världen.
Läs mer om Hongkong, Singapore och Sydafrika.
SAS-personal full under flygning
En SAS-anställd har omhändertagits av polisen på Arlanda efter att ha varit berusad på en långflygning från Hongkong.
Läs mer om Arlanda och Hongkong.
21-åring hittad död i skräckhus i Hongkong
Den populära nöjesparken Ocean Park i Hongkong har stängt sitt Halloween-inspirerade skräckhus efter att en 21-årig man hittats död inne i den mörka nöjesattraktionen, skriver den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post.
Nya tävlingsprogrammet passar Sarah Sjöström
Nu är det klart att reglerna i världscupen i simning görs om. I det andra klustret får simmarna ställa upp i sex grenar i stället för fyra. Det nya tävlingsprogrammet ger dock Sarah Sjöström en bra chans att försvara sin ledning i den totala världscupen när cupen gör en omstart i Hongkong i slutet av september.
Läs mer om Hongkong och Sarah Sjöström.
Chris Patten: En månad full av prövningar
KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. September ser ut att bli mörk. Macron står inför en generalstrejk och May inför bistra sanningar om Brexit. Och världshandelns spelregler utmanas inte bara av Trump.
Demokratiaktivisten Joshua Wongs första tid i fängelse i Hongkong
Den politiska aktivisten Joshua Wong har nu suttit tio dagar i fängelse i Hongkong. – Snälla hälsa alla att jag mår bra och att de inte ska oroa sig för mig, säger han till den hongkongesiska tidningen South China Morning Post från fängelset.
Ny storm drabbar Macao och Hongkong
En ny storm har drabbat Hongkong och Macao, bara några dagar efter att en tyfon krävde minst 18 liv i området.
Läs mer om Hongkong och Macao.
Tolv omkomna i tyfonen
Minst tolv människor har omkommit i den kraftiga tyfonen Hato som har drabbat Macao och Hongkong.
Läs mer om Hato, Hongkong och Macao.
Tolv omkomna i tyfonen i södra Kina
Minst tolv människor har omkommit i den kraftiga tyfonen Hato som har drabbat Macao och Hongkong.
Läs mer om Hato, Hongkong, Kina och Macao.
Flera dödsoffer i tyfonen Hatos spår
Minst fem människor har mist livet i Macao och en person i Hongkong efter att tyfonen Hatos dragit fram.
Läs mer om Hongkong och Macao.
Tyfonen Hato härjar Hongkong
Högsta nivåns stormvarning råder i Hongkong, där tyfonen Hato har dragit in. Ovädret beskrivs som det värsta på fem år.
Läs mer om Hato och Hongkong.
Tyfon kräver liv i södra Kina
Stormvarning av högsta graden har utfärdats i Hongkong, där tyfonen Hato har dragit in. I närliggande Macao har minst tre människor mist livet och två personer saknas.
Läs mer om Hato, Hongkong, Kina och Macao.
Tyfon härjar Hongkong
Läs mer om Hongkong.
Nedåt i Asien efter terrordåd
Börserna i Hongkong och Shanghai har öppnat nedåt på fredagen efter två misstänkta terrordåd i Spanien och ökad oro över att USA:s president Donald Trump inte ska kunna genomföra ekonomiska reformer.
Fängelse för frihetskämpar i Hongkong
Tre unga oppositionsledare i Hongkong, Kina som deltog i demonstrationer för demokrati 2014, har dömts till fängelsestraff på sex till åtta månader för sina roller i den så kallade paraplyrörelsen.
Läs mer om Hongkong och Kina.
Wong dömd till fängelse för protesterna i Hongkong
För fem år sedan var han studentledaren som blev ansiktet utåt för demokratirörelsen i Hongkong. På torsdagen dömde en domstol i Hongkong den 20-årige Joshua Wong till sex månaders fängelse för att ha organiserat protester mot landets styrande. Två andra protestledare dömdes till sju respektive åtta månaders fängelse.
Läs mer om Hongkong och Joshua Wong.
Trasig väderradar stoppade SAS-plan
Ett SAS-plan på väg till Hongkong med 250 passagerare ombord fick på lördagskvällen tekniska problem och tvingades återvända till Arlanda flygplats. Det var planets väderradar som inte fungerade som den skulle, varför flygningen fick avbrytas över Finland.
Läs mer om Arlanda, Finland och Hongkong.
Trasig väderradar stoppade SAS-plan
Ett SAS-plan på väg till Hongkong med 250 passagerare ombord fick på lördagskvällen tekniska problem och tvingades återvända till Arlanda flygplats.
Läs mer om Arlanda och Hongkong.
Palmolja stänger Hongkong-stränder
Klumpar av stelnad palmolja spolas upp på stränder i Hongkong efter en fartygskrock. Fler än ett dussin stränder har stängts av sedan utsläppet rapporterades i helgen.
Läs mer om Hongkong och Hongkong-stränder.