Hos

Brittisk armchef liknar ryskt hot med kalla kriget

Rysslands militära styrka utgör det största, mest komplexa och kapabla, säkerhetshotet sedan slutet av kalla kriget. Det sa Storbritanniens armchef Nick Carter under ett ovanligt framträdande inför publik hos en tankesmedja i London, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, London och Nick Carter.

Det här är sant och falskt om amning

Att amma eller inte amma. Frågan om amning väcker debatt och skapar starka känslor både hos föräldrar och i sociala medier. Men hur ska man som nybliven förälder egentligen tänka kring barnets näring under den första tiden? Och vad säger myndigheternas råd?
Fler krigsförbrytare upptäcks i Sverige – poserar med lik
Det kan handla om rena avrättningar eller någon som poserat med likdelar och lagt ut bilderna på Facebook. Antalet misstänkta krigsförbrytare som upptäcks i Sverige ökar. På två år har antalet fall hos polisens krigsbrottskommission fördubblats, visar nya siffror som SvD tagit del av.
Läs mer om Facebook, SvD och Sverige.
Skåningarna efter beskedet: Positivt
Under måndagen avslöjade statsminister Stefan Löfven att 300 statliga tjänster flyttas till Skåne. Hos många lokala politiker har beslutet tagits emot med glädje – vilket även verkar stämma in hos fotgängare vid Triangeln i Malmö.– Grattis Skåne till 300 nya jobb, säger Hässleholmsbon Angela Jonsson, 47.

Farligt bygga försvaret på gissningar om sannolikhet

Planeringen av Sveriges försvar måste utgå från de reella militära förmågorna hos potentiella angripare – inte från gissningar om sannolikheten för ett angrepp. Sådana bedömningar bör avskaffas i försvarspolitiska sammanhang, skriver tre ledamöter av Kungl Krigsvetenskapsakademien.
Här är regskyltarna som inte fick godkänt
3 373 svenskar valde att skaffa en personlig registreringsskylt under 2017.Men det var inte alla förslag som föll i god jord hos Transportstyrelsen.TERROR, RÅNBIL och 8UTT5EX var några av de budskap som fick avslag.
Nu får du ha mobilen påslagen på flyget i Kina
Beslutet väntas ge klirr i kassan hos flygbolagen.
Läs mer om Kina.
Tålamodet slut hos Skandia – säljer H&M
Fondjätten Skandia har tappat tålamodet med H&M. Skandia har sålt av nästan hela sitt innehav efter klädkedjans senaste motgångar.
Läs mer om Skandia.
Stöldliga slog till mot äldre
Polisen utreder en misstänkt liga, som kan ha begått upp till 200 stölder hemma hos äldre personer i hela landet.– Vi har misstänkta som har åkt runt i två stycken bilar, men vi misstänker också att det kan vara ytterligare personer som har åkt runt i andra bilar, säger åklagaren Christer Sammens till Sveriges Radios Ekot.
V vill skärpa lagar för att bekämpa hedersvåld
Vänsterpartiet vill skärpa lagen om kvinnofridskränkning så att den även gäller kollektivt förtryck. Kvinnor som hotas av hedersrelaterat våld måste känna att samhället står på deras sida, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt. Partiet har inte förankrat förslaget hos regeringen.
Toppchefer i börsbolag upptaxeras med miljoner
Nästan 200 svenskar och omkring 50 bolag fastnade i Skatteverkets särskilda utlandsgranskning under 2017. Flera toppchefer i börsbolag har upptaxerats med mångmiljonbelopp. Sammanlagt krävs de på närmare 800 miljoner i skatter, visar en genomgång av ärendena som DN gjort. I 73 av fallen har lett till brottsanmälan hos Ekobrottsmyndigheten.
Saknaden efter Hedman: Det är overkligt, galet
LOS ANGELES. Tredje raka förlusten utan skadade Victor Hedman för Tampa Bay i natt.Och stjärnspäckade Chicago åkte på storstryk hemma med 3-7 mot New York Islanders.Där har ni nattens två stora förlorare i NHL.Enda glädjeämnet hos Chicago var att Patrick Kane svarade för tre poäng och nådde milstolpen 800 poäng i NHL.Och att Erik Gustafsson gjorde sitt första NHL-mål.
Stor svensk show när Dallas krossade Buffalo
LOS ANGELES. Två mål och en assist av Mattias Janmark.Tre målgivande passningar från John Klingberg.Det var mycket svenskt när Dallas krossade Buffalo på bortaplan med 7-1 på lördagskvällen.- Janmark är tillbaka i den fina form han visade för två år sedan. Att han missade hela förra säsongen på grund av en skada märks inte alls, sa förre NHL-spelaren Brent Severyn i tv-studion hos Fox Sports Southwest.
Läs mer om Buffalo och John Klingberg.Det.
Här får unga tjejer mensskydd gratis: Alla rörande överens
Nu ska unga tjejer i Åkersberga få mensskydd gratis i skolor och på ungdomsmottagningen. Det beslutades efter att kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) gjort ett besök hos en gymnasieklass i kommunen – med ett för henne förvånande resultat.– Alla var rörande överens att det var orättvist att tjejer måste betala för mensskydd. Tanken hade aldrig slagit mig, säger hon.
Test: Vilken typ av yoga passar dig?
Yoga blir allt populärare i Sverige och det poppar upp yogastudios överallt i storstäderna. Men det finns många olika yogafomer att välja på – och vad passar egentligen mig bäst?Hälsoliv hjälper dig att välja spår och få lugn och ro i ditt val av yoga – svara på olika påståenden som kommer i testet. Då har du även möjlighet att bli en av tre vinnare av tremånaders flexibelt träningsmedlemskap hos Swiftr och yogamatta från Grounded Factory. Dela testet så kan du kolla om dina vänner är samma yogatyp som du... Foto: Fotolia (i hela testet). Sista dagen för a
Läs mer om Grounded Factory, Sverige och Swiftr.
Värdet hos dig och mig och alla som lever just nu är okränkbart
Gullviva, nattviol och johannesnycklar är fridlysta i Sverige, men inte barnen. Eva Lind hade en liten eldsflamma på sin ena kind och den dansade på tåspetsarna och färgerna slog ut som en blomma och de torkade aldrig. Hon var min skolkamrat.
Läs mer om Sverige.
Jägares vapenregister lämnas ut till utomstående
Det är ett indirekt vapenregister som lämnas ut. Så säger en jägare om att Svenska Jägareförbundet i marknadsföringssyfte har lämnat ut sitt medlemsregister till flera utomstående aktörer. – Det är olyckligt, säger Joakim Norenhag, juridiskt verksamhetsansvarig för vapen hos polisen.
Husvandal i Skurup får bo kvar i hyresrätten
En man i Skurup som vandaliserat ett hyreshus får bo kvar i sin lägenhet hos samma bostadsbolag, skriver Hyresgästföreningens tidning Hem Hyra.Skurupshem bedömer att man inte kan vräka mannen.
Läs mer om Hem Hyra.Skurupshem och Skurup.
Datacenter-feber hos jättarna – nu öppnar Apple också plånboken
I går var det Google och AWS som aviserade stora investeringar i datacenterbyggen. Nu uppger Apple att de ska boosta sina investeringar i datacenter med 10 miljarder dollar under de kommande fem åren.
Läs mer om Apple och Google.
Datacenter-feber hos jättarna – nu öppnar Apple också plånboken
I går var det Google och AWS som aviserade stora investeringar i datacenterbyggen. Nu uppger Apple att de ska boosta sina investeringar i datacenter med 10 miljarder dollar under de kommande fem åren.
Läs mer om Apple och Google.
Anaheims vändning – efter mäktig målfest
LOS ANGELES. Regerande mästarna Pittsburgh Penguins kom till Anaheim i natt, svensk tid, med fyra raka segrar i bagaget.Men segersviten tog slut mot Ducks, som vann med 5-3.Rickard Rakell bjöd på en vacker styrning vid ett av målen och Hampus Lindholm fastställde slutresultatet i tom kasse i matchens sista sekund.– Anaheim kan bli ett farligt lag i slutspelet om John Gibson fortsätter att storspela i kassen och Rakell gör mål på löpande band, kommenterade förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick i tv-studion hos NHL Network.
Läs mer om Anaheim, John Gibson och Rakell.
Pinsamt att Lärarförbundet inte tål granskning
Ida Ölmedal ser skolbevakningen urlakas när facket tummar på oberoendet hos de egna tidningarna.
Läs mer om Lärarförbundet.
Absurda detaljen i Tom Cruises dyra sektsvit
Tom Cruise har slagit till på ett nytt lyxboende i Florida - alldeles i närheten av Scientologkyrkans högkvarter.Nu avslöjar byggmästaren från renoveringen de galna detaljerna som filmstjärnan krävt att få i sin nya svit.– Säkerhetspersonalen var överallt, och byggnadsarbetarna tvingades ta hissen till femte våningen där de checkade in hos en säkerhetsvakt, berättar Andrew Loguercio till Radar Online.
Officiellt – han lämnar Arsenal
Affären är nu i hamn.Theo Walcott, 29, lämnar Arsenal efter tolv år för att i stället spendera de kommande tre säsongerna hos ligarivalen Everton.Vi är glada över att kunna välkomna Theo Walcott till klubben, skriver Everton på sitt Twitterkonto.
Hjältedådet: Släckte branden hos grannen
Michael Andersn, 44, gjorde en hjälteinsats när det började brinna i grannens lägenhet.Samtidigt som det bolmade ut rök gick han in med brandsläckare och lyckades få bukt på lågorna.– Tur att jag var kvar hemma och hade en pulversläckare till hands, konstaterar han.Nu hyllas han av räddningstjänsten för sin handlingskraft.