Hot

Michael Winiarski: Irans upprustning i Syrien kan utgöra ett dödligt hot mot Israel

Vid sidan om Ryssland har Iran den största utländska militärstyrkan som strider i Syrien på Bashar al-Assads sida. Den massiva iranska närvaron har ritat om den strategiska kartbilden i hela området. Det uppfattas som ett växande hot av såväl Israel som sunniarabiska makter.
Läs mer om Bashar, Iran, Israel, Ryssland och Syrien.

Prinsessan som sa att kärleken är omöjlig

Madame de la Fayettes roman Prinsessan de Clèves har över 300 år på nacken. Men blicken på det sociala spel som människan är underkastad och tanken på kärleken som ett hot mot den inre jämvikten gör den lika aktuell för vår tids människor som den var för 1600-talets franska aristokrater.
Läs mer om Prinsessan.
Växande handel med Iran – men Trumps hot oroar
Trots att Sveriges export till Iran ökade med 94 procent till 3,8 miljarder kronor förra året så hade svenska bolag kunnat göra ännu bättre ifrån sig. – Jämfört med många andra länder är det nästan ingenting. Det finns en stor potential här, säger Irans vice handelsminister Mohammad Khazaee.
Läs mer om Iran och Mohammad Khazaee.
Säpo: Ökat hot mot Sverige kommer vara länge
Hotet mot Sverige är större än på många år, konstaterar Säpo i sin årsbok för fjolåret. Tillväxten i de extremistiska miljöerna har länge oroat Säpo. Störst anser man att hotet är från våldsbejakande islamistiska extremister som agerar på egen hand.
Läs mer om Sverige och Säpo.

Fler hot mot Sverige när spioneriet byter skepnad

En ny typ av spioner, dataintrång och cybersabotage. Det är några av de främsta hoten som pekas ut i Säkerhetspolisens årsbok. – Det träder fram en helhetsbild som är tecknad tydligare och kanske i vissa avseenden mer oroande än i de tidigare årsrapporterna, säger Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys.
Läs mer om Sverige och Wilhelm Agrell.
Luleå socialförvaltning utrymd efter hot
Socialförvaltningen i Luleå kommun har utrymts efter ett allvarligt hot.– Det handlar om att spränga socialförvaltningen, säger tillförordnad verksamhetschef vid Luleå kommun Carin Johansson.
Läs mer om Carin Johansson och Luleå.
Luleå socialförvaltning utrymd efter hot
Socialförvaltningen i Luleå kommun har utrymts efter ett allvarligt hot. Samtliga anställda har skickats hem och vakterna på plats har låst dörrarna.
Läs mer om Luleå.
Luleå socialförvaltning utrymd efter hot
Socialförvaltningen i Luleå kommun har utrymts efter ett allvarligt hot. – Det handlar om att spränga socialförvaltningen, säger tillförordnad verksamhetschef vid Luleå kommun Carin Johansson.
Läs mer om Carin Johansson och Luleå.
Luleå socialförvaltning utrymd efter hot
Socialförvaltningen i Luleå kommun har utrymts efter ett allvarligt hot. Samtliga anställda har skickats hem och vakterna på plats har låst dörrarna. Polisen gör nu en riskbedömning.
Läs mer om Luleå.
Melania Trumps föräldrar fick permanent uppehållstillstånd
Melania Trumps föräldrar har fått permanent uppehållstillstånd i USA.Enligt Washington Post ska de ha utnyttjat ett program för anhöriginvandring som Donald Trump skarpt kritiserat och beskrivit som ett hot mot landets säkerhet.– Familjen, som inte är en del av Trump-administrationen, har bett om att deras privatliv ska respekteras så jag kommer inte kommenterar det här vidare, säger föräldrarnas advokat Michael Wildes till tidningen.
Thompson blir stort hot mot Näslund
Sandra Näslund har dominerat världscupen medan Marielle Thompson gått korsbandsskadad. Nu är kanadensiskan tillbaka – och det med besked. OS-vinnaren från Sotji var klart snabbast i skicrosskvalet. På fredag morgon lär de mötas redan i semifinalen.
Läs mer om Marielle Thompson, Näslund och Sotji.
Thompson blir stort hot mot Näslund
Sandra Näslund har dominerat världscupen medan Marielle Thompson gått korsbandsskadad. Nu är kanadensiskan tillbaka – och det med besked. OS-vinnaren från Sotji var klart snabbast i skicrosskvalet. På fredag morgon lär de mötas redan i semifinalen.
Läs mer om Marielle Thompson, Näslund och Sotji.
Åker privatflyg – och har stämt sitt eget förbund
PYEONGCHANG. Henrik Kristoffersen åker privatflyg till tävlingar - och har stämt sitt eget skidförbund.Den österrikiska publiken kastade snöbollar på honom inför OS, väl medvetna om vilket hot han är för Marcel Hirscher.Efter OS-silvret i storslalom är den 23-åringa norrmannen nu på jakt efter guld:– Svenskarna får gärna stå på pallen med mig i slalom, så länge jag står överst, säger Kristoffersen.
Digitalisering är en konkurrensfördel
Digitaliseringen behöver inte vara ett hot mot bilindustrin, det menar verkstadsportalen autobutler.sesom har undersökt digitaliseringen bland de största svenska bilföretagen.
Ola Wong ger en grovt förenklad bild av stödet
Hur innebär strävan efter mångfald ett hot mot yttrandefrihet och konstnärlig frihet? Det undrar Lotta Brilioth Biörnstad, chef för Kulturrådets litteraturenhet i ett svar på Ola Wongs artikel där förlag uttrycker oro för att det statliga kulturstödet har politiserats.
Butiksägaren Henriks fräcka löfte till tjuvarna
Hemköp i Skövde centrum har satt upp en skylt med ett tydligt meddelande till de som planerar att stoppa på sig varor utan att betala.Men i stället för ett hot lämnar butiken ett löfte.– Man får åka gratis polisbil, det är lite roligare, säger butikschefen Henrik Hermansson.
Läs mer om Henrik Hermansson och Skövde.
IS ännu hot i Irak – blodigt bakhåll
Läs mer om Irak.
Hot Wheels släpper fysisk Rocket League-bana
Psyonix supersuccé Rocket League spelas fortfarande flitigt världen över och efter det att leksakstillverkaren Hot Wheels fått vara med och smaka på TV-spelskakan fick de mersmak.
Får såna meddelanden, det är inte så himla kul
PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson hade en tyngre kväll och slutade 23:a i söndagens masstart.Efteråt kommenterade Sveriges nya skidskyttestjärna de hot han tvingats ta emot.– När man får meddelanden att de väntar på mig i Ryssland och att de vet vem jag är, då är det inte så himla kul att läsa.
Läs mer om Ryssland.
Trumps mjuka linje mot dreamers borta
Under veckan har senaten röstat om flera olika förslag för att göra om USA:s invandringssystem – alla har misslyckats. Över förhandlingarna låg Trumps hot om veto – och nu väntar en osäker tid för de immigranter som kom illegalt som barn.
Kalifornien hotas av ny torka
Efter en prövningarnas höst och vinter med dödliga bränder och jordskred står Kalifornien inför ett nygammalt hot: torkan kan komma tillbaka.
Läs mer om Kalifornien.
Fack: Ge rektorer skydd som blåljuspersonal
Rektorer bör få ett starkare skydd i lagen och ingå i den grupp som det är särskilt allvarligt att rikta hot mot. Det skriver Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges skolledarförbund, på SvD Debatt.
Läs mer om Matz Nilsson och SvD Debatt.