Hotar

Här är storbankernas nya miljardvinster på dina lån

De tre storbanker som hittills rapporterat har dragit in cirka 25 miljarder kronor på lån – bara under det senaste kvartalet.På endast ett kvartal tjänar de fyra storbankerna mer än hela polismyndighetens budget för hela 2018.Samtidigt kommer signaler om att ökad konkurrens hotar storbankernas marginalfest.

Tullbråk hotar Mays makt

Den svårlösta ekvationen om Nordirlands gräns mot Irland hotar att splittra den brittiska regeringen. Trycket ökar på premiärminister Theresa May att stanna kvar i EU:s tullunion, men hon förnekar att hon är beredd att vika sig.
Läs mer om Irland och Theresa May.
Donald Trumps hot mot Iran – inför viktiga mötet
NEW YORK. President Trump varnar Iran från att återuppta sitt kärnvapenprogram.Inför mötet med franska presidenten Macron hotar han med hårda konsekvenser.– Iran kommer att få större problem än de någonsin haft, säger Trump. Han hyllar även Nordkoreas ledare som mycket hedervärd.
Läs mer om Iran, Macron och Trump.
Brist på kontor hotar i Stockholm
Stockholm har EU:s dyraste kontor i de mest attraktiva lägena – och dessutom ökar hyrorna snabbast i Europa. Nu varnar Handelskammaren för att bristen på lokaler kan få företag att flytta till Köpenhamn, Amsterdam och Berlin, med betydligt lägre hyresnivåer.

Politisering hotar myndigheters oberoende

Det finns uppenbara risker att myndigheter blandar samman rollen som opinionsbildare med myndighetsutövningen. Detta är särskilt tydligt när det gäller Kemikalieinspektionen och Naturvårdsverket, skriver Markus Uvell, vd Nordic PA Research.
Redan sommar – på en enda plats i Stockholm
Extrem vårflod hotar i Gävleborgs län där räddningstjänsten gått upp i stabsläge och fått hjälp med extra barriärer från MSB. Över hela Sverige varierar vädret kraftigt – från sommar vid Odenplan till vinter i Lapplandsfjällen.
Irans stenhårda varning till USA – hotar återuppta kärnprogram
Iran hotar att återuppta sitt kärnprogram om USA inte fullföljer löftet att lätta på FN:s sanktioner mot landet.– Vi kommer att kraftfullt att gå vidare med vår nukleära anrikning, säger Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif.
Läs mer om Mohammad Javad Zarif och USA.
Iran hotar ta upp anrikning om USA backar från avtalet
Iran kommer med kraft att återuppta anrikningen av uran – som behövs för att tillverka kärnvapen – om USA drar sig ur det så kallade Iranavtalet från 2015. Det sade landets utrikesminister i samband med ett FN-möte i på lördagen.
Läs mer om FN-möte, Iranavtalet och USA.
Bollbrist hotar gutarnas olympiad
Inrikes. Alla gutars egen olympiad, de årliga Stångaspelen, har drabbats av materialkris. Det är helagotland.se som uppmärksammar att det råder pärkbollsbrist inför årets tävlingar i juli.
Läs mer om Stångaspelen.
Aluminiumpriset fortsätter att stiga efter USA-sanktioner mot Ryssland
Marknaden oroar sig för att åtgärderna skall påverka utbudet och priset på råvaran stiger. Även Nickelpriset har stigit kraftigt. Ryssland hotar nu att vända sig till WTO i ett försök att ifrågasätta stål- och aluminiumtullarna.
Läs mer om Ryssland och WTO.
Ny oljekris hotar efter prisrally
NEW YORK. Oljepriserna har rusat till nya rekordnivåer efter uppgifter om att Saudiarabien gärna ser att oljepriset stiger över 100 dollar inom kort. Men uppgången riskerar att leda till en ny kris på energimarknaden.
Läs mer om Saudiarabien.
"SD:s politik hotar våra svenska värderingar"
Inskränkt aborträtt, avskaffade pappamånader och sambeskattning. SD:s förslag hotar en viktig del av våra svenska värderingar - jämställdheten, skriver Ardalan Shekarabi, civilminister (S).
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
Rapport: Brexit hotar tusentals jobb i Sverige
Om brexitförhandlingarna går i stöpet kommer tusentals svenska jobb att försvinna. Den varningen utfärdar Stockholms Handelskammare och tankesmedjan Oxford Economics i en gemensam rapport, skriver Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet och Sverige.
Bröderna Russo: "Vi glömde bort Hawkeye"
Det här är slutet på Marvels filmiska universum så som vi känner till det. Men först ska alla hjältar slå samman sina superkrafter för att försöka stoppa Thanos som hotar universum.
Läs mer om Hawkeye.
Färsk rapport: Brexit hotar tusentals svenska jobb
Svensk ekonomi kommer att skadas och tusentals jobb försvinna om förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU fallerar. Det varnar Stockholm Handelskammare och den prestigefyllda brittiska tankesmedjan Oxford Economics i en färsk rapport.
Även Ryssland går in i tullbråk med USA
Ryssland hotar att vända sig till världshandelsorganisationen WTO i ett försök att ifrågasätta de tullar på stål och aluminium som USA:s president Donald Trump beslutat att införa.
Läs mer om Donald Trump, USA och WTO.
Wozniacki hotar med bojkott efter skandalen
Caroline Wozniacki hotar att bojkotta Miami Open efter att hennes familj ska ha hotats under årets turnering.I så fall skulle danskan bryta mot tourreglerna och riskera böter.– Det var verkligen förfärligt, säger Wozniacki enligt Ekstrabladet.
Även Ryssland går in i tullbråk med USA
Ryssland hotar att vända sig till världshandelsorganisationen WTO i ett försök att ifrågasätta de tullar på stål och aluminium som USA:s president Donald Trump beslutat att införa.
Läs mer om Donald Trump, USA och WTO.
IMF varnar för kinesiska skuggbanker
Oreglerade lån och investeringsprodukter hotar Kinas finansiella system, varnar IMF i ny rapport.
Läs mer om IMF.
Trump inför möte med Jong-Un: Hoppas på succ
Donald Trump ser fram emot mötet med Kim Jong-Un.Samtidigt hotar han med att ställa in det – om det inte ger något.Men:– Vi kommer göra allt för att göra det till en världsomspännande succ, säger presidenten.
Henrik Mitelman: Trump hotar hela festen
IMF:s årliga vårmöte samlar högdjuren. Nu är ekonomin i toppform, men politiken hotar. Det hoppfulla är att politiken kan ändras.
Nytt förslag hotar svensk skyttesport - helt i onödan
Det förslag till implementering av EU:s vapendirektiv som lagts fram går på en rad punkter mycket längre än vad EU kräver.
Alliansen vill stänga dörren för unga
Få saker provocerar mig så mycket som när politiker aktivt vill begränsa barns möjligheter att nå sina drömmar, och få saker hotar välfärden så mycket som att medvetet motarbeta social rörlighet.
Korrigering krävs på NKS – irreparabel skada hotar
I ett penndrag har de styrande raserat välfungerande vårdkedjor och konstellationer och ersatt dem med en oprövad skrivbordsprodukt. Den nya strukturen vid NKS måste ses över innan utvecklingen orsakar irreparabla skador, skriver Sten Hellström, senior professor och överläkare, samt Mats Holmström, adjungerad professor och överläkare.
Läs mer om Sten Hellström.