Hotar

1500 personer evakuerade efter gasläcka

Delar av London har evakuerats efter en gasläcka.Vägar har stängts av och kaos hotar när rusningstiden närmar sig, skriver BBC.Nästan 1 500 personer har evakuerats.
Läs mer om London.
Världskrig och superorkanen – framtidens hot
Cyberattacker, nya konflikter och förödande klimatkatastrofer hotar mer än finanskris och sjukdomsepidemier. Det uppger World Economic Forum i sin granskning av globala risker under 2018. Rapporten publiceras inför Davosmötet där bland annat Donald Trump kommer att delta.
Budgetstupet hotar Trumps ettårsfest
Det skulle bli president Trumps stora kväll, då han omgiven av rika sympatisörer skulle fira ett år vid makten. Men festen i Florida kan frysa inne på grund av budgetstupet.
Läs mer om Florida.

Matilda Gustavsson: Långresan har fått statusmässig konkurrens av att stanna hemma

Det kallas klimatturism att resa till hotade platser. Det som hotar att försvinna kan förhöja upplevelsen. Men också skapa ett stråk av skam.
USA:s statsförvaltning nära att stänga — här är orsaken
Precis på dagen då Trump firar ett år i Vita huset, på lördag, hotar stora delar av det federala USA att stänga. Orsaken: kongressen ser inte ut att lyckas enas om en budget. Politikerna har till midnatt på fredag på sig. SvD berättar allt du behöver veta om budgetcirkusen.
Läs mer om Trump, USA och Vita.
Spänningen stiger vid turkisk-syriska gränsen
Turkiskt pansar och artilleri laddar upp vid gränsen mot Syrien. På andra sidan ligger den syrienkurdiska enklaven Afrin, som enligt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar säkerheten i hans land.
Hotar att lämna Farmen – efter nya bråket
Jean-Pierre Marques, 31 och Gustav Anestam, 28 råkar i luven på varandra i kvällens avsnitt av Farmen. Och det rejält.Det hätska bråket får en av deltagarna att hota med att hoppa av.– Jag var ganska säker på att det skulle smälla, säger Kirsi Pärssinen, 50, i programmet.
Den kollektivistiska högern ett större hot än vänstern
De är uttalat anti-vänster men utgör i själva verket ett större hot än vänstern. Den kollektivistiska högerns upptagenhet kring nation, etnicitet och politisk tillhörighet hotar hela vårt dynamiska, pluralistiska och fria samhälle, skriver den liberale debattören Mattias Svensson.
Trumps skattereform hotar svenska jobb
President Donald Trumps färska skattereform kan locka amerikanska företag att återvända till USA.Och syftet är just att få hem jobb och bolagsskatter.– Vi ska ta hit åtminstone 4 miljarder dollar. Det är pengar som ligger kvar utomlands också i delar av världen som inte ens gillar oss. Nu kommer de inte att ha kvar pengarna länge till, sa presidenten efter att lagen hade klubbats.
Historisk torka: Vattenbrist hotar Kapstaden
I slutet av april riskerar sydafrikanska Kapstaden att stå utan vatten efter omfattande torka, befarar kommunledningen.
Läs mer om Kapstaden.
Hotar att lämna EM efter skandalscener
Slovenien hotar med att lämna handbolls-EM.Efter skandalscenerna på måndagskvällen kan Slovenien lämna mästerskapet som en protest mot domslutet som blåste dem på segern mot Tyskland.
Läs mer om Slovenien och Tyskland.
Handbollsstjärna hotar sluta efter skandal
Förra året hackades handbollsstjärnan Nora Mørks mobiltelefon. 26-åringen säger nu att de privata bilderna spreds i herrlandslaget och att hon överväger att sluta. – Jag blev helt knäckt. Jag trodde att det här var människor som skulle ta hand om mig, säger norskan till VG.
Sjöstedt hotar att fälla regeringen
Jonas Sjöstedt hotar med att dra sig ur samarbetet med regeringen om den går fram med ett förslag om att begränsa strejkrätten. – Det vore en provokation, säger V-ledaren.
Läs mer om V-ledaren.
Rapport: Spioner hotar svensk kärnkraft
Rysk militär som kartlägger svensk energiförsörjning, omfattande kinesiskt cyberspionage och bristande kontroller av utländsk personal på svenska kärnkraftanläggningar. En rapport från Försvarshögskolan som SvD tagit del av pekar ut säkerhetsluckor inom svensk energiförsörjning.
Läs mer om Försvarshögskolan och SvD.
Vulkanutbrott hotar orsaka tsunami
Alla invånarna på en ö i Papua Nya Guinea har evakuerats på grund av ett vulkanutbrott. Experter varnar nu för att utbrottet skulle kunna orsaka tsunamier i området.
Läs mer om Papua Nya Guinea.
Så har Youtube förändrat Brasilien
RIO DE JANEIRO. Förutom USA är Brasilien landet med flest youtubare. Det amerikanska mediebolaget har nu förlagt sin näst största studio i världen till Rio de Janeiro. Satsningen hotar det privata mediemonopol som manipulerat brasiliansk politik i mer än 50 år.
Läs mer om Brasilien, Janeiro, Rio och Youtube.
Anna-Carin skjuter ihjäl en säl i veckan
Giftiga ämnen i Östersjön höll på att utrota den folkkära sälen på 1970-talet. Nu är de så många att de hotar det kustnära fisket. Därför bör antalet sälar halveras, anser yrkesfiskare och forskare. Jägaren Anna-Carin Westling skjuter minst en säl i veckan, äter köttet och målar bryggan med sälolja. – Var går gränsen för människans dominans i Östersjön? säger forskaren Tero Härkönen.
Läs mer om Tero Härkönen och Östersjön.
Man har barrikaderat sig i byggnad – hotar med bomb
En beväpnad man har barrikaderat sig inne i ett flerfamiljshus i Belgrad i Serbien.Han säger sig ha en bomb och hotar att spränga byggnaden.Det finns även uppgifter om att mannen ska ha tagit gisslan, rapporterar serbiska medier.
Läs mer om Belgrad och Serbien.Han.
Gisslandrama i Belgrad – hotar att spränga hus
En man har barrikaderat sig i ett flerfamiljshus i Belgrad, rapporterar serbiska medier.
Läs mer om Belgrad.
Trumps advokater hotar Bannon med stämning
Donald Trumps advokater varnar Steve Bannon för att fälla nedsättande uttalanden om presidenten och hans familj. Trumps förre chefsstrateg anklagas för att ha brutit mot ett avtal genom att bland annat ha kallat delar av administrationen för statsförrädare i en kommande bok.
Läs mer om Bannon och Steve Bannon.