Houston

Snor en Dodge Challenger – polisen chanslös i jakten

Polisen i Houston upptäckte snabbt att när tjuven stulit en Dodge Challenger Hellcat med över 700 hästkrafter – då var det bara att ge upp.Men det hela löste sig ändå eftersom brottslingen inte planerat flykten så bra. Bensinen tog slut.

Irma, 92, och Harvey, 104, delar namn med de dödliga stormarna

Harvey dränkte megastaden Houston, och Irma väntas piska delstaten Florida med hårda vindar.Makarna Irma och Harvey Schluter råkar dela namn med stormarna – nu uppmärksammas de i amerikanska medier.
Superkändisar ska få världen att ge pengar till orkanoffren
Gör en notering vid 12 september i almanackan – och ha telefonen i ena handen och ett kreditkort i den andra.Då har du nämligen chans att få prata med Beyonc, George Clooney eller Oprah Winfrey.De är tre av en mängd amerikanska kändisar som ska få omvärlden att ge pengar till orkanoffren i Houston.
Oväntad vinnare skänker allt till Harveyoffer
Golfproffset Stacy Lewis, från Houston, hade lovat att skänka alla eventuella prispengar till offren för stormen Harvey. Då vann hon LPGA-tävlingen, som avslutades på söndagen.
Läs mer om Harvey, Harveyoffer och Houston.

DN följer familj som återvänder efter Harvey

Heidi Moss öppnar dörren till sitt hem efter översvämningarna i Houston.
Läs mer om Harvey och Houston.
Situationen i Houston en tragedi skapad av människan
Houston har tillåtits växa utan att hänsyn har tagits till naturens viktiga funktion – att suga upp vatten från regn. På något sätt måste vi väva in den funktionen i stadens fibrer igen, säger Josh Lewis vid Tulane-universitetet i New Orleans. DN var med när Heidi Moss återvände till sitt hem som slagits sönder av stormen Harvey.
Efter Harvey: Nu finns ingen politik, ingen rasism
En vecka har passerat sedan Harvey drog in över Texas. I Houston har flera områden torkat upp, men akuta insatser pågår fortfarande och det låga vattnet ställer till nya problem för hjälparbetarna. På lördagen åker Trump på nytt till delstaten för att visa de drabbade sitt stöd.
Läs mer om Harvey och Trump.
Dammar öppnas för att rädda områden
Myndigheterna i Houston i USA planerar att öppna luckor i överfyllda dammar och medvetet släppa ut vatten i vissa områden för att rädda centrala delar av staden.
Läs mer om Houston och USA.
Sjukhus i Houston tror på rusning
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Rusning väntas till sjukhus i Houston
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Civila med gevär patrullerar i Houston mot plundrare
På dagen färdas de i båtar och kajaker i sökandet efter strandade människor och svarar på nödrop. På natten tar samma grupp civila hjälparbetare sina vapen och patrullerar gatorna för att hindra plundring. SvD är på plats i västra Houston som är svårt härjat av vattenmassorna efter Harvey.
Läs mer om Harvey och Houston.
Livräddare på dagen – medborgargarde på natten
VIDEO | SvD är på plats utanför Houston där undantagstillstånd råder efter orkanen Harvey. Marinkåren lastar mat och filtar till behövande, samtidigt som medborgare tar saken i egna händer för att skydda sina kvarter mot plundrare.
Läs mer om Harvey och Houston.
Kan Trump förstå Harvey – utan att förstå klimatet?
President Donald Trump vill med återuppbyggnaden av Houston sätta ett skolexempel. Något som är omöjligt så länge han inte erkänner klimatförändringarnas existens.
Läs mer om Harvey och Houston.
Kändisar donerar pengar till katastrofdrabbade Houston
Översvämningarna till följd av stormen Harvey fortsätter att plåga Houston med omnejd. Många kändisar har valt att donera pengar till katastrofhjälp i området – bland dem Beyonc, familjen Kardashian och Sandra Bullock.
Översvämningarna lockar rovdjur till Houston
Med de stora vattenmassorna utökas också jaktmarkerna för Texas rovdjur. Något som en kvinna fick erfara när hon hittade två alligatorer på sin bakgård.
Läs mer om Houston.
Nytt regnrekord – vattnet fortsätter stiga i Houston
Stormen Harvey har satt ett nytt amerikanskt regnrekord. En enskild storm har aldrig tidigare fört med sig lika mycket nederbörd till den amerikanska kontinenten. Konsekvenserna är förödande, dödsiffran fortsätter att stiga och städerna längs Texas kust kommer ta lång tid att återställa.
Läs mer om Houston.
Trump besökte stormdrabbat Texas
Episkt. Så beskrev Donald Trump katastrofen i Houston när han besökte delstaten Texas. Minst elva har nu dött i Harveys kölvatten.
Läs mer om Donald Trump och Houston.
Utegångsförbud när mer regn väntas i katastrofens Houston
Utegångsförbud råder nu nattetid i översvämningsdrabbade Houston på obestämd tid. – Systemet är gjort för att klara stora regnmängder, men det här är exceptionellt, säger Astrid Marklund, honorär generalkonsul för Sverige i Houston.
Läs mer om Astrid Marklund, Houston och Sverige.
Cece förlorade allt i Katrina – nu är mardrömmen tillbaka
HOUSTON. Tiotusentals människor har flytt.Men fortfarande är människor fast i sina hus och dödssiffran stiger.President Trump besökte i går Texas – mån om att inte göra om president Bushs misstag efter orkanen Katrina.– Vi vill att folk ser tillbaka om fem, tio år och säger det är så här man ska göra, säger Trump.
Läs mer om Katrina och Trump.
Bilderna från Houston – se hur vattnet täcker staden
Översvämningen har bildat en sjö som är lika stor som tio Vänern.Expressens team Anne-Sofie Näslund och Anders Ahlgren är på plats i Houston.Här är bilderna.
Äldre evakuerades i Houston – nu befinner de sig i trygghet
Bilderna på åldringar som satt i midjehögt vatten i Houston spreds över världen – som en symbol för översvämningarna i orkanen Harveys spår.Nu är de räddade till ett annat äldreboende, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och Houston.
SVT-profilens familj är på plats i Houston
Delar av Daniel Nannskogs familj befinner sig i Houston som drabbats hårt av orkanen Harveys framfart.Nu delar SVT-profilen med sig av sin oro för familjemedlemmarna.Det känns ju så där just nu, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook och Houston.
Uppgivenhet och desperation mötte Trump
Houston. USA:s presidentpar Donald och Melania Trump besökte på tisdagen katastrofdrabbade delar av Texas, samtidigt som ovädret Harvey fortsätter att härja i Houstonområdet. Besöket kan få stor betydelse för bilden av Trumps inlevelseförmåga för en utsatt befolkning. Men besöket kritiseras också för att komma för snabbt.