Houston

Oljan stiger trots varningar om högre amerikansk produktion

Oljepriset stiger på måndagskvällen efter positiva signaler från Opec inför veckans energikonferens i den amerikanska staden Houston. Samtidigt varnar den amerikanska energimyndigheten IEA för att stigande amerikansk oljeproduktion kommer att slå mot Opec de närmaste åren.
Läs mer om Houston, IEA och Opec.

Så engagerade ryska trollfalsarier amerikaner till demonstrationer

Förbryllade aktivister som hörsammade maningen om att i Houston demonstrera mot islamiseringen av Texas, en manifestation som nätaktiva gruppen Heart of Texas kallat till, klagade på sociala medier över att ingen ledande kraft från gruppen dök upp.
Läs mer om Heart och Houston.
PAXMAN tecknar avtal med MD Anderson Cancer Center
PAXMAN meddelar att bolaget har tecknat avtal med The University of Texas MD Anderson Cancer Center. PAXMAN kommer att installera 16 skalpkylningssystem på 3 av centrets kliniker i Houston.
Läs mer om Houston och The University.
Fyra döda vid skjutning på bilfirma
Fyra personer inklusive skytten dog när en man öppnade eld på en bilfirma i sydvästra Houston i USA sent på fredagsnatten svensk tid.
Läs mer om Houston och USA.

Fyra döda efter skjutning i Houston

Tre personer har skjutits ihjäl i en bilaffär i Houston, rapporterar ABC 13.Den misstänkte mördaren ska sedan ha skjutit ihjäl sig själv.
Läs mer om ABC och Houston.
Är det här den fånigaste nödlandning någonsin?
Det amerikanska passagerarplanet var på väg från Orlando till Houston när både personalen och resande kände mystiska dofter i kabinen.De obegripliga ångorna gjorde att planet tvingades nödlanda.Sedan stod alla där med riktigt långa näsor.
Läs mer om Houston och Orlando.
Manhattans nya måsten – 11 guldkorn i New York
Nästa gång du reser till New York – lämna det praktiska rutnätet av gator och bege dig nedanför Houston Street.FiDi, LES och Soho är Manhattans mest spännande områden just nu.
Svensson målskytt i MLS-semifinalen
De regerande MLS-mästarna från Seattle är på god väg att säkra ytterligare en finalplats. Detta efter att den svenske landslagsmittfältaren Gustav Svensson gjort mål i 2–0-segern över Houston i den första semifinalen.
Läs mer om Gustav Svensson, Houston och Seattle.
Astros vann World Series för offren efter orkanen Harvey
Tampa. Houston Astros vann match 7 i World Series med 5–1 mot Los Angeles Dodgers. Det var första gången ett lag från Texas vann basebolltiteln i USA. Då passade en av spelarna på att fria till Miss Texas ute på planen.
Läs mer om Harvey och USA.
Houston Astros vann World Series i morse
Houston Astros är starkast – av alla.I morse vann Houston Astros World Series för första gången och firade på klassiska Dodger Stadium i Los AngelesHemmalagets pitcher Yu Darvish fick skulden för favoriternas förlust.
Läs mer om Dodger Stadium och Yu Darvish.
NFL-spelare jämfördes med interner – började protestera
Houston Texans ägare jämförde NFL-spelare med interner på ett fängelse. Kommentaren föll inte i god jord och inför söndagens match deltog en stor del av laget för första gången i en knäprotest.
Snor en Dodge Challenger – polisen chanslös i jakten
Polisen i Houston upptäckte snabbt att när tjuven stulit en Dodge Challenger Hellcat med över 700 hästkrafter – då var det bara att ge upp.Men det hela löste sig ändå eftersom brottslingen inte planerat flykten så bra. Bensinen tog slut.
Irma, 92, och Harvey, 104, delar namn med de dödliga stormarna
Harvey dränkte megastaden Houston, och Irma väntas piska delstaten Florida med hårda vindar.Makarna Irma och Harvey Schluter råkar dela namn med stormarna – nu uppmärksammas de i amerikanska medier.
Superkändisar ska få världen att ge pengar till orkanoffren
Gör en notering vid 12 september i almanackan – och ha telefonen i ena handen och ett kreditkort i den andra.Då har du nämligen chans att få prata med Beyonc, George Clooney eller Oprah Winfrey.De är tre av en mängd amerikanska kändisar som ska få omvärlden att ge pengar till orkanoffren i Houston.
Oväntad vinnare skänker allt till Harveyoffer
Golfproffset Stacy Lewis, från Houston, hade lovat att skänka alla eventuella prispengar till offren för stormen Harvey. Då vann hon LPGA-tävlingen, som avslutades på söndagen.
Läs mer om Harvey, Harveyoffer och Houston.
DN följer familj som återvänder efter Harvey
Heidi Moss öppnar dörren till sitt hem efter översvämningarna i Houston.
Läs mer om Harvey och Houston.
Situationen i Houston en tragedi skapad av människan
Houston har tillåtits växa utan att hänsyn har tagits till naturens viktiga funktion – att suga upp vatten från regn. På något sätt måste vi väva in den funktionen i stadens fibrer igen, säger Josh Lewis vid Tulane-universitetet i New Orleans. DN var med när Heidi Moss återvände till sitt hem som slagits sönder av stormen Harvey.
Efter Harvey: Nu finns ingen politik, ingen rasism
En vecka har passerat sedan Harvey drog in över Texas. I Houston har flera områden torkat upp, men akuta insatser pågår fortfarande och det låga vattnet ställer till nya problem för hjälparbetarna. På lördagen åker Trump på nytt till delstaten för att visa de drabbade sitt stöd.
Läs mer om Harvey och Trump.
Dammar öppnas för att rädda områden
Myndigheterna i Houston i USA planerar att öppna luckor i överfyllda dammar och medvetet släppa ut vatten i vissa områden för att rädda centrala delar av staden.
Läs mer om Houston och USA.
Sjukhus i Houston tror på rusning
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Rusning väntas till sjukhus i Houston
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Civila med gevär patrullerar i Houston mot plundrare
På dagen färdas de i båtar och kajaker i sökandet efter strandade människor och svarar på nödrop. På natten tar samma grupp civila hjälparbetare sina vapen och patrullerar gatorna för att hindra plundring. SvD är på plats i västra Houston som är svårt härjat av vattenmassorna efter Harvey.
Läs mer om Harvey och Houston.