Houston

Manhattans nya måsten – 11 guldkorn i New York

Nästa gång du reser till New York – lämna det praktiska rutnätet av gator och bege dig nedanför Houston Street.FiDi, LES och Soho är Manhattans mest spännande områden just nu.

Svensson målskytt i MLS-semifinalen

De regerande MLS-mästarna från Seattle är på god väg att säkra ytterligare en finalplats. Detta efter att den svenske landslagsmittfältaren Gustav Svensson gjort mål i 2–0-segern över Houston i den första semifinalen.
Läs mer om Gustav Svensson, Houston och Seattle.
Astros vann World Series för offren efter orkanen Harvey
Tampa. Houston Astros vann match 7 i World Series med 5–1 mot Los Angeles Dodgers. Det var första gången ett lag från Texas vann basebolltiteln i USA. Då passade en av spelarna på att fria till Miss Texas ute på planen.
Läs mer om Harvey och USA.
Houston Astros vann World Series i morse
Houston Astros är starkast – av alla.I morse vann Houston Astros World Series för första gången och firade på klassiska Dodger Stadium i Los AngelesHemmalagets pitcher Yu Darvish fick skulden för favoriternas förlust.
Läs mer om Dodger Stadium och Yu Darvish.
NFL-spelare jämfördes med interner – började protestera
Houston Texans ägare jämförde NFL-spelare med interner på ett fängelse. Kommentaren föll inte i god jord och inför söndagens match deltog en stor del av laget för första gången i en knäprotest.
Snor en Dodge Challenger – polisen chanslös i jakten
Polisen i Houston upptäckte snabbt att när tjuven stulit en Dodge Challenger Hellcat med över 700 hästkrafter – då var det bara att ge upp.Men det hela löste sig ändå eftersom brottslingen inte planerat flykten så bra. Bensinen tog slut.
Irma, 92, och Harvey, 104, delar namn med de dödliga stormarna
Harvey dränkte megastaden Houston, och Irma väntas piska delstaten Florida med hårda vindar.Makarna Irma och Harvey Schluter råkar dela namn med stormarna – nu uppmärksammas de i amerikanska medier.
Superkändisar ska få världen att ge pengar till orkanoffren
Gör en notering vid 12 september i almanackan – och ha telefonen i ena handen och ett kreditkort i den andra.Då har du nämligen chans att få prata med Beyonc, George Clooney eller Oprah Winfrey.De är tre av en mängd amerikanska kändisar som ska få omvärlden att ge pengar till orkanoffren i Houston.
Oväntad vinnare skänker allt till Harveyoffer
Golfproffset Stacy Lewis, från Houston, hade lovat att skänka alla eventuella prispengar till offren för stormen Harvey. Då vann hon LPGA-tävlingen, som avslutades på söndagen.
Läs mer om Harvey, Harveyoffer och Houston.
DN följer familj som återvänder efter Harvey
Heidi Moss öppnar dörren till sitt hem efter översvämningarna i Houston.
Läs mer om Harvey och Houston.
Situationen i Houston en tragedi skapad av människan
Houston har tillåtits växa utan att hänsyn har tagits till naturens viktiga funktion – att suga upp vatten från regn. På något sätt måste vi väva in den funktionen i stadens fibrer igen, säger Josh Lewis vid Tulane-universitetet i New Orleans. DN var med när Heidi Moss återvände till sitt hem som slagits sönder av stormen Harvey.
Efter Harvey: Nu finns ingen politik, ingen rasism
En vecka har passerat sedan Harvey drog in över Texas. I Houston har flera områden torkat upp, men akuta insatser pågår fortfarande och det låga vattnet ställer till nya problem för hjälparbetarna. På lördagen åker Trump på nytt till delstaten för att visa de drabbade sitt stöd.
Läs mer om Harvey och Trump.
Dammar öppnas för att rädda områden
Myndigheterna i Houston i USA planerar att öppna luckor i överfyllda dammar och medvetet släppa ut vatten i vissa områden för att rädda centrala delar av staden.
Läs mer om Houston och USA.
Sjukhus i Houston tror på rusning
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Rusning väntas till sjukhus i Houston
Stora summor pengar krävs för att hjälpa de stormdrabbade områdena i USA. Sjukhus i Houstonområdet laddar för en stor tillströmning av patienter när stormen Harvey nu dragit förbi.
Läs mer om Harvey, Houston, Houstonområdet och USA.
Civila med gevär patrullerar i Houston mot plundrare
På dagen färdas de i båtar och kajaker i sökandet efter strandade människor och svarar på nödrop. På natten tar samma grupp civila hjälparbetare sina vapen och patrullerar gatorna för att hindra plundring. SvD är på plats i västra Houston som är svårt härjat av vattenmassorna efter Harvey.
Läs mer om Harvey och Houston.
Livräddare på dagen – medborgargarde på natten
VIDEO | SvD är på plats utanför Houston där undantagstillstånd råder efter orkanen Harvey. Marinkåren lastar mat och filtar till behövande, samtidigt som medborgare tar saken i egna händer för att skydda sina kvarter mot plundrare.
Läs mer om Harvey och Houston.
Kan Trump förstå Harvey – utan att förstå klimatet?
President Donald Trump vill med återuppbyggnaden av Houston sätta ett skolexempel. Något som är omöjligt så länge han inte erkänner klimatförändringarnas existens.
Läs mer om Harvey och Houston.
Kändisar donerar pengar till katastrofdrabbade Houston
Översvämningarna till följd av stormen Harvey fortsätter att plåga Houston med omnejd. Många kändisar har valt att donera pengar till katastrofhjälp i området – bland dem Beyonc, familjen Kardashian och Sandra Bullock.
Översvämningarna lockar rovdjur till Houston
Med de stora vattenmassorna utökas också jaktmarkerna för Texas rovdjur. Något som en kvinna fick erfara när hon hittade två alligatorer på sin bakgård.
Läs mer om Houston.
Nytt regnrekord – vattnet fortsätter stiga i Houston
Stormen Harvey har satt ett nytt amerikanskt regnrekord. En enskild storm har aldrig tidigare fört med sig lika mycket nederbörd till den amerikanska kontinenten. Konsekvenserna är förödande, dödsiffran fortsätter att stiga och städerna längs Texas kust kommer ta lång tid att återställa.
Läs mer om Houston.