Huddinge

Huddingepolitiker vill inrätta kriskommission efter pendeltågsförseningar

Med anledning av den senaste tidens pendeltågsförseningar kräver Moderaterna och Liberalerna i Huddinge kommun att regeringen inrättar en kriskommission som ska analysera problemen.
Läs mer om Huddinge, Liberalerna och Moderaterna.
Kvinna frias från knivmord på pojkvän
En kvinna som misstänktes ha dödat sin pojkvän med en kniv i Huddinge frikänns av Södertörns tingsrätt.
Läs mer om Huddinge.
Elin hittade en sovande katt – i ett skyltfönster
Elin Berg var orolig över den katt som strosade runt vid pendeltågsstationen i Huddinge.Men när hon i veckan gick förbi ett skyltfönster – insåg hon att katten inte hade det så illa trots allt.– Det är väldigt roligt och hjärtevärmande, berättar Elin.
Läs mer om Elin och Huddinge.Men.

Patienter på Karolinska vårdas dygnsvis på akuten

Akutmottagningen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge lever inte upp till kraven på god vård till patienterna. Det menar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som nu ger sjukhuset drygt tre månader på sig att åtgärda problemen.
Läs mer om Huddinge, Inspektionen, Ivo och Karolinska.
Kraftig brand i villa i Huddinge
En kraftig brand rasar i en villa i Skogås i Huddinge kommun, rapporterar Expressen. Villan var fullt övertänd när räddningstjänsten kom fram. Tre stationer bekämpar elden.
Läs mer om Expressen och Huddinge.
Kraftig brand i villa i Huddinge
Läs mer om Huddinge.
Villa övertänd – finns spridningsrisk
En kraftig brand rasar i en villa i Skogås i Huddinge kommun.– Den är fullt övertänd när vi kommer fram, säger Henrik Lindström, operativ chef vid räddningscentralen i Stockholms län.
Läs mer om Henrik Lindström och Huddinge.
Kvinnan släpps – efter misstänkta knivmordet
Den 30-åriga kvinnan åtalades för knivmord på sin pojkvän i Huddinge.Nu har hon släppts på fri fot i väntan på dom, bekräftar hennes advokat.–Jag kommer inte ihåg nånting, det var därför som vi båda blev vad fan har hänt, har kvinnan sagt i polisförhör.
Läs mer om Huddinge.Nu.
Minnesord: Hans Lundgren
Som tidigare meddelats har Hans Lundgren, Huddinge, avlidit i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är hustrun Margaretha, barn och barnbarn
Läs mer om Huddinge och Margaretha.
Hon åtalas för knivmord: Var som att skära i smör
Den 34-årige mannen gick efter knivhugget förgäves till grannar och bad om hjälp. Nu åtalas hans 30-åriga flickvän för knivmordet i Huddinge i augusti. I förhör menar kvinnan att det var en olyckshändelse -och beskriver knivhugget som att det var som att skära i smör. Jag kände ingenting, säger hon i förhör.
Läs mer om Huddinge.
Minnesord: Hans Lundgren
Hans Lundgren, Huddinge, har avlidit i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är hustrun Margaretha, barn och barnbarn.
Läs mer om Huddinge och Margaretha.
Två cancerpatienter avled efter att ha fastnat i operationsköer
Två cancerpatienter avled efter att de fastnat i köer till canceroperationer på Karolinska i Huddinge i somras. Det visar de tre lex Maria-anmälningar som inkommit till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Totalt fastnade 20 patienter i kö på grund av personalbrist.
Polisen Reine ryter ifrån: Skäms på er!
Stockholmspolisen Reine Berglund går till hårt angrepp mot parkeringsfuskarna i Huddinge.– Det för för bedrövligt, man måste kunna tänka utanför sig själv, säger han.
Läs mer om Huddinge.
Kvinna med inflammerad blindtarm fick vänta i 20 timmar på akuten
En kvinna med blindtarmsinflammation fick vänta i 20 timmar på akuten. När hon väl opererades var blindtarmen nära att spricka. Nu riktar Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, kritik mot akuten på Karolinska i Huddinge.
Läs mer om Huddinge, Inspektionen, Ivo och Karolinska.
Polisen jagar kidnapparen Alexander Bax Camara
Alexander Bax Camara, 27, misstänks för människorov och försök till utpressning.Hittills i år har han dömts till fängelse – två gånger.Nu går polisen ut med en efterlysning efter att han rymt i samband med ett sjukhusbesök i Huddinge.– Är det någon som ser någonting så kontakta polisen på 114 14, säger Per Fahlström vid polisen i Stockholm.
Misstänkt brottsling rymde under sjukhusbesök
En anhållen man rymde i samband med ett besök på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Nu efterlyser polisen mannen och vädjar till allmänheten om hjälp.
Läs mer om Huddinge och Karolinska.
Stopp i tågtrafiken söder om Stockholm
Efter en olycka står tågtrafiken still söder om Huddinge. Stoppet omfattar både fjärrtåg och pendeltåg.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Stopp i tågtrafiken förbi Huddinge
Läs mer om Huddinge.
Påståendena saknar stöd i forskning och empiri
REPLIK DN Debatt 22/10. Isak Skogstad målar upp en polariserad bild av den svenska skolan och våra styrdokument. Vi känner inte alls igen oss i den bilden. Kanske lever vi i olika världar? skriver tre lärare som undervisar på en skola med entreprenöriell inriktning i Huddinge.
Läs mer om Huddinge.
Larm om knivbeväpnad person på skola – visade sig vara filminspelning
En person med kniv på en skola i Huddinge skapade oro under torsdagen. När polisen kom till platsen visade det sig att den beväpnade personen var en elev som spelade in en film. – Slutet gott, allting gott, säger Kjell Lindgren vid polisen.
Läs mer om Huddinge och Kjell Lindgren.
Blodkylar på Karolinska Huddinge slutade fungera
Flera blodkylar på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge slutade att fungera samtidigt. Temperaturen i kylarna började stiga, enligt en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.
Stort polispådrag i Huddinge
Ett stort polispådrag råder i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm på onsdagseftermiddagen.– Polisens bombgrupp är på plats, säger Expressens fotograf Alex Ljungdahl, på plats i Huddinge.
Minnesord: Staffan Granqvist
Staffan Granqvist, Huddinge, har avlidit vid 76 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Gunilla och döttrarna Lena, Kerstin och Maria med familjer.
Läs mer om Gunilla, Huddinge, Kerstin, Lena och Maria.