Huddinge

Just nu: Villa brinner ner till grunden

En villaägare i Huddinge slog tidigt på tisdagsmorgonen larm om att fastigheten stod i lågor.– Villan var övertänd när vi kom till platsen, uppger Anders Linder operativ chef vid räddningstjänsten i Stockholms län.
Läs mer om Huddinge.

Skadad person hittad utomhus – polisen utreder grov misshandel

Polisen är i Huddinge med flera patruller – efter att ha hittat skadad person.– Det är rubricerat som grov misshandel, men det kan komma att ändras, säger Eva Nilsson vid polisen.
Läs mer om Eva Nilsson och Huddinge.
Kris i neurovården het fråga i landstingsdebatt
Neurosjukvården på Karolinska Huddinge minskade på måndagen ner antalet vårdplatser till fyra. Och inom kort försämras sjukvården för stora delar av södra skärgården när ambulanshelikoptern tvingas bort från Värmdö. Dessa frågor gav oppositionen ved på brasan i tisdagens landstingsdebatt.
Läs mer om Karolinska Huddinge och Värmdö.
17-åringen flyttas från rättspsykiatrisk klinik
Den 17-åring som misstänks för mordförsök på en polis på Södermalm har flyttats från rättspsykiatriska kliniken i Huddinge till häktet.
Läs mer om Huddinge och Södermalm.

Läkarna till ledningen: Vi kan inte garantera patientsäkerheten

Läkargruppen på Karolinska Huddinge vädjar i ett brev till sjukhusledningen om att lösa den akuta platssituationen för neurosjukvården. Läkarna vill bland annat att kliniken får göra avsteg från lönepolicyn inom landstinget, för att kunna locka tillbaka fler sjuksköterskor.
Läs mer om Karolinska Huddinge.
Akut kris för neurosjukvården när personalen flyr Karolinska
Fyra akutplatser för neurologisk slutenvård kommer att finnas för hela södra Stockholms län när Karolinska Huddinge drastiskt minskar sin kapacitet på måndag. Samtidigt har platserna på neurokirurgen på Karolinska Solna halverats efter att två vårdavdelningar slagits ihop. Situationen beskrivs som akut.
Befarad brand i åttavåninghus utanför Stockholm
Räddningstjänsten har beordrats till ett åttavåningshus i Skogås, Huddinge efter en befarad brand, skriver polisen.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Han kan bli ny förstemålvakt
Två insläppta mål på två matcher.Nye Frölunda-målvakten Johan Mattsson, 25, imponerar.Den store, lugne puckmotaren från Huddinge kan mycket väl ta över förstaspaden i Frölunda den här säsongen.
Läs mer om Frölunda och Huddinge.
17-åring begärs häktad efter knivattack mot polisman
Den 17-årige man som sitter anhållen efter knivattacken på Medborgarplatsen i torsdags begärs häktad.Inför häktningen vårdas han på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge, enligt häktningsframställan.Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på polismannen Ted Eriksson, 33.
Förlossningsvården får höjd ersättning redan i oktober
Den ekonomiska ersättningen till förlossningsvården höjs med 10 procent, meddelar den borgerliga alliansen på en presskonferens på Huddinge sjukhus. Höjningen kommer att ske redan i oktober.
Läs mer om Huddinge.
Stora störningar i tågtrafiken – signalfel i Flemingsberg
Det är stopp i tågtrafiken förbi Flemingsberg i Huddinge utanför Stockholm efter ett signalfel, uppger Trafikverket. Man har fått igång trafiken på ett spår men förseningar väntas ändå.
Stora störningar i tågtrafiken
Det är stopp i tågtrafiken förbi Flemingsberg i Huddinge utanför Stockholm efter ett signalfel, skriver Trafikverket på sin hemsida.
Klättrare skadad efter fall från berg i Tullinge
En klättrare har skadats i en fallolycka på Örnberget i Tullinge på lördagseftermiddagen, enligt Räddningscentralen i Stockholms län.– Vi skickade dit vår repgrupp från Tyresö, men det räckte med styrkan från Huddinge. De hjälpte till att plocka ner den här personen, säger Torsten Kjell, operativ chef.
Klättare skadad efter fall från berg i Tullinge
En klättrare har skadats i en fallolycka på Örnberget i Tullinge på lördagseftermiddagen, enligt Räddningscentralen i Stockholms län.– Vi skickade dit vår repgrupp från Tyresö, men det räckte med styrkan från Huddinge. De hjälpte till att plocka ner den här personen, säger Torsten Kjell, operativ chef.
Frontalkrock mellan två bilar – polisen på väg
Två personbilar har frontalkrockat på Lissmavägen i Huddinge.– Vi fick in det här klockan 09.37, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.Skadeläget är oklart.
BB-krisen tvingade Linna att föda i Västerås
När Linna Tankred skulle föda sitt första barn var hon väl förberedd. Men inte på en roadtrip till Västerås för en dramatisk förlossning och sedan snabbt till Karolinska Huddinge för neonatalvård. Under juni och juli skickades 50 kvinnor i Stockholm att föda utanför länet. Varför ska vi ens välja sjukhus, när vi inte får komma dit vi har valt?
Knivhuggen man har avlidit
En man som knivhöggs i en bostad i Huddinge söder om Stockholm i går kväll har avlidit av sina skador, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Man knivhuggen i Huddinge – kvinna gripen
En man har knivhuggits i en bostad i Huddinge söder om Stockholm.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Minnesord: Gordon Westling
Lektor Gordon Westling, Huddinge, har avlidit i en ålder av 91 år. De närmaste är hustrun Eva samt döttrarna Margareta och Birgitta samt deras familjer.
Läs mer om Birgitta, Eva, Huddinge och Margareta.
Anders kan inte gå på toaletten – vägras hjälp
Med ett amputerat ben kan 75-årige Anders Garpe inte ta sig upp till toaletten och duschen på övervåningen. Ändå vägrar Huddinge kommun att hjälpa honom med bostadsanpassning. – Jag har arbetat och betalat skatt i hela mitt liv, men den dagen det dyker upp problem är det tvärnej. Kommunen visar stor omänsklighet, säger han.
Läs mer om Huddinge.
Maskerad man hotade personal med pistol
Ett grovt rån inträffade sent under torsdagskvällen i en livsmedelsbutik i Huddinge söder om Stockholm.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Möllers kärleksbråk med pappan Göran
Johanna Möllers förhållande med Mohammad Rajabi ledde till en spricka mellan henne och pappan Göran Möller.Pappan ska ha hotat att kasta ut dem ur hennes bostad, som han ägde.Möller svarade att hon får ha vem hon vill i sängen, berättar hon i nya samtal på rättspsykiatrin i Huddinge.
Så ska Huddinge utrota jättelokan
Huddinge satsar en kvarts miljon kronor på att bekämpa jättelokan. Växten, som kan bli två till tre meter hög och har halvmeterstora blomkronor, klassas nu som invasiv.
Läs mer om Huddinge.