Huddinge

Blodkylar på Karolinska Huddinge slutade fungera

Flera blodkylar på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge slutade att fungera samtidigt. Temperaturen i kylarna började stiga, enligt en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Stort polispådrag i Huddinge

Ett stort polispådrag råder i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm på onsdagseftermiddagen.– Polisens bombgrupp är på plats, säger Expressens fotograf Alex Ljungdahl, på plats i Huddinge.
Minnesord: Staffan Granqvist
Staffan Granqvist, Huddinge, har avlidit vid 76 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Gunilla och döttrarna Lena, Kerstin och Maria med familjer.
Läs mer om Gunilla, Huddinge, Kerstin, Lena och Maria.
Flest nyanlända till Stockholms stad
Nu har länsstyrelsen beslutat var de 4.931 nyanlända ska placeras i länet nästa år. i Flest nyanlända hamnar i Stockholm, Nacka och Huddinge.
Läs mer om Flest, Huddinge, Nacka och Stockholm.

Fånge släpptes fri – skulle utvisas

En 23-årig man från Vitryssland skulle utvisas efter en rättegång vid Södertörns tingsrätt den 12 april i år. Men det vakthavande befälet på häktet i Huddinge beslutade att släppa 23-åringen fri, skriver Svenska Dagbladet.
Fånge släpptes av misstag – befäl polisanmäls
En fånge på häktet i Huddinge släpptes fri trots att han skulle utvisas till Vitryssland. Ett befäl på häktet har polisanmälts för att han inte kontrollerade mannen i Kriminalvårdens register innan frigivningen.
Läs mer om Huddinge och Vitryssland.
Läkare slår larm: 12 cancerpatienter opererades för sent - på grund av platsbrist
Karolinska universitetssjukhuset har utrett 12 allvarliga cancerfall som inte kunde opereras i tid under semesterveckorna - på grund av det fattades vårdplatser. I tre fall gör sjukhuset lex Maria-anmälan. — Det är den värsta sommaren någonsin, säger Ralf Segersvärd, överläkare på Karolinska Huddinge.
DN Sthlm testar: Stans snabbaste färdmedel
Tour de Stockholm går vidare med etapp 2. DN Sthlms reportrar tävlar om vem som snabbast tar sig mellan Huddinge och Slussen: Kollektivt, bil eller elhoj.
Läs mer om Huddinge, Slussen och Stockholm.
Person målad som clown skrämde barn
En person utspökad till clown skrämde slag på flera barn i Huddinge.Clownen ska ha sprungit efter barnen – som cyklade därifrån, enligt polisen.Polis har larmats till platsen men har inte hittat clownen.
Läs mer om Huddinge.Clownen.
Minnesord: Helmuth Reinholdt
Byggmästaren Helmuth Reinholdt, Huddinge, har avlidit några veckor före sin 90 årsdag. Hans närmaste är sönerna Niklas, Ola och Jens med familjer.
Läs mer om Huddinge och Ola.
En har bil, en elcykel, en SL-kort – vem är snabbast?
Dags för Tour de Stockholm, etapp 2. Tre av DN Sthlms reportrar startar samtidigt från Huddinge centrum. Vägvalet är fritt. De tävlar om att komma först till Södermalms torg vid Slussen. Elcykeln har förnärvarande ledartröjan. Kan den vinna ännu en etapp?
Läs mer om Huddinge, SL-kort, Slussen, Stockholm och Tour.
Hit kan tunnelbanenätet byggas ut
Tunnelbanenätet i Stockholm kan byggas ut – rejält.Nu finns det ett förslag att förlänga sträckningar till Gustavsberg, Huddinge och Arninge, skriver Dagens Nyheter.– Andra storstäder har valt smartare lösningar, även städer med ett mindre tunnelbanesystem, som Oslo och Köpenhamn, har byggt en ringlinje, säger Daniella Waldfogel.
Speed-dejting – ett sätt för äldre att söka vänner
Ensamheten kan vara outhärdlig för många äldre. Men hur gör man för att hitta vänner? I Huddinge ordnar man speed-dejting för seniorer: ett kort prat – sedan kan det vara klart. Att hitta nya vänner kan bli nödvändigt sent i livet.
Här är förslaget på 22 nya tunnelbanestationer
Fler tvärförbindelser, 22 nya stationer och en förlängning av tunnelbanan ända till Gustavsberg, Huddinge och Arninge. – Vi behöver en smartare lösning. Nu är det dags att blicka framåt, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.
Kommunerna har gett upp – vill själva ha hand om polisen
Kommunpolitiker ute i landet har inte sett några poliser på länge – och vill nu få sköta det själva.– Vi ser inte i dag att polisen eller organisationen har förmågan att uppfylla den ambition som Dan Eliasson säger att han har, säger Christian Ottosson (C), gruppledare och kommunalråd i Huddinge kommun.
Vi är Malmö – och vi har alltid våra cyklar
Jag går ner till perrongen i Huddinge 18.12. På tavlan står det att nästa pendeltåg kommer 20.56. Då saknar jag min cykel, och Malmös cykelbanor.
Läs mer om Huddinge och Malmö.
Just nu: Villa brinner ner till grunden
En villaägare i Huddinge slog tidigt på tisdagsmorgonen larm om att fastigheten stod i lågor.– Villan var övertänd när vi kom till platsen, uppger Anders Linder operativ chef vid räddningstjänsten i Stockholms län.
Läs mer om Huddinge.
Skadad person hittad utomhus – polisen utreder grov misshandel
Polisen är i Huddinge med flera patruller – efter att ha hittat skadad person.– Det är rubricerat som grov misshandel, men det kan komma att ändras, säger Eva Nilsson vid polisen.
Läs mer om Eva Nilsson och Huddinge.
Kris i neurovården het fråga i landstingsdebatt
Neurosjukvården på Karolinska Huddinge minskade på måndagen ner antalet vårdplatser till fyra. Och inom kort försämras sjukvården för stora delar av södra skärgården när ambulanshelikoptern tvingas bort från Värmdö. Dessa frågor gav oppositionen ved på brasan i tisdagens landstingsdebatt.
Läs mer om Karolinska Huddinge och Värmdö.
17-åringen flyttas från rättspsykiatrisk klinik
Den 17-åring som misstänks för mordförsök på en polis på Södermalm har flyttats från rättspsykiatriska kliniken i Huddinge till häktet.
Läs mer om Huddinge och Södermalm.
Läkarna till ledningen: Vi kan inte garantera patientsäkerheten
Läkargruppen på Karolinska Huddinge vädjar i ett brev till sjukhusledningen om att lösa den akuta platssituationen för neurosjukvården. Läkarna vill bland annat att kliniken får göra avsteg från lönepolicyn inom landstinget, för att kunna locka tillbaka fler sjuksköterskor.
Läs mer om Karolinska Huddinge.
Akut kris för neurosjukvården när personalen flyr Karolinska
Fyra akutplatser för neurologisk slutenvård kommer att finnas för hela södra Stockholms län när Karolinska Huddinge drastiskt minskar sin kapacitet på måndag. Samtidigt har platserna på neurokirurgen på Karolinska Solna halverats efter att två vårdavdelningar slagits ihop. Situationen beskrivs som akut.
Befarad brand i åttavåninghus utanför Stockholm
Räddningstjänsten har beordrats till ett åttavåningshus i Skogås, Huddinge efter en befarad brand, skriver polisen.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Han kan bli ny förstemålvakt
Två insläppta mål på två matcher.Nye Frölunda-målvakten Johan Mattsson, 25, imponerar.Den store, lugne puckmotaren från Huddinge kan mycket väl ta över förstaspaden i Frölunda den här säsongen.
Läs mer om Frölunda och Huddinge.
17-åring begärs häktad efter knivattack mot polisman
Den 17-årige man som sitter anhållen efter knivattacken på Medborgarplatsen i torsdags begärs häktad.Inför häktningen vårdas han på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge, enligt häktningsframställan.Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på polismannen Ted Eriksson, 33.