Hurriyet

Tre gripna för terrorattacken mot julmarknaden i Berlin

Tre personer har gripits på flygplatsen Atatürk i Istanbul, misstänkta för inbladning i terrorattacken mot julmarknaden i Berlin, rapporterar Hurriyet.En lastbil körde in i en folkmassa den 19 december och dödade 12 personer. Ytterligare 49 personer skadades.
Läs mer om Atatürk, Berlin, Hurriyet.En och Istanbul.

Författaren Asli Erdogan kvar i fängelse

Under onsdagseftermiddagen kom information om att författaren Asli Erdogan släpps ur turkiskt fängelse i väntan på åtal. Men timmar efter beskedet uppger tidningen Hurriyet att Erdogan fortsätter vara frihetsberövad på andra åtalsgrunder.
Läs mer om Asli Erdogan, Erdogan och Hurriyet.
HDP-ledare gripna i Turkiet
Två ordföranden i det prokurdiska oppositionspartiet Folkens demokratiska parti (HDP) har gripits av turkisk polis. Selahattin Demirtas greps i sitt hem i Diyarbakir medan Figen Yüksekdag greps i Ankara inom ramarna för utredning kring terrorbrott, uppger tidningen Hurriyet och tv-kanalen NTV.
Kraftig explosion vid polisstation i Turkiet
En kraftig explosion har skett vid en turkisk polisstation. Flera ambulanser är på väg till platsen rapporterar Hurriyet Daily News.
Läs mer om Turkiet.

Ministern: Vår nya elbil blir bättre och säkrare än Tesla

Turkiet tar hjälp av svenska Nevs för att utveckla en ny elbil. Mycket av tekniken under skalet hämtas från gamla Saab 9-3. Det handlar om en elbil som får en liten tvåcylindrig förbränningsmotor på 1,0 liter som räckviddsförlängare, ungefär som BMW i3 REX. Ministern som leder arbetet heter Fikri Ik och han skryter nu för tidningen Hurriyet Daily News om hur bra bilen blir. Vår bil blir bättre och säkrare än Teslas bil. De måste sätta upp laddstationer, men vi sätter laddstationen i bilen tack vare en motor som förlänger bilens räckvidd, säger han. Och det blir än
Läs mer om BMW, Fikri Ik, REX, Saab och Tesla.
Caroline Wozniacki riskerar missa OS
Flera spelare har redan lämnat återbud till Fed Cup då turneringen spelas i ett farligt område enligt tidningen Hurriyet. Nu kommer en ny smäll för tennisturneringen. Caroline Wozniacki har åkt på en fotledsskada och missar Fed Cup, skriver den tidigare världsettan på Twitter. Enligt danska nyhetsbyrån Ritzau kan hon nu missa OS, på grund av ett misslyckande av att kvala in. Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Fed Cup, Hurriyet, Ritzau och Twitter.
De lämnar återbud till tävlingen i Istanbul
I slutet av april avgörs en WTA-turnering i Istanbul. Men de har problem. Enligt tidningen Hurriyet så har tre spelare lämnat återbud då turneringen spelas i ett farligt område.
Läs mer om Hurriyet och Istanbul.
Zlatan bjuden – till presidentens bröllop
ANTALYA/STOCKHOLM. Antalyaspors president Gültekin Gencer är ett stort fan av Zlatan Ibrahimovic. Så stort fan att han nu har bjudit Zlatan på sitt bröllop, skriver Hurriyet Daily News. – Dock oklart om han kommer att dyka upp, säger reportern Akif Arici som skrivit artikeln. Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för IOS och här för Android.
Uppgifter: IS planerade Paris-attack mot stormatchen
Söndagens derby mellan Fenerbahce och Galatasaray ställdes in på grund av terrorhot. Nu framkommer ytterligare detaljer om det planerade attentatet. Enligt Turkiets största engelskspråkiga tidning, Hurriyet Daily News, planerade IS en liknande attack som den i Paris i november.
Förlorade sin pappa – i Ankara-bombdådet
Den turkiska storklubben Galatasaray är i sorg sedan gårdagen. Johan Elmanders gamle parhäst Umut Bulut förlorade sin pappa Kemal i bombdådet i Ankara som krävde 37 människoliv. Alla hans lagkamrater blev djupt chockade, skriver turkiska tidningen Hurriyet.
Ryska sanktioner kostar Turkiet miljardbelopp
Rysslands sanktioner mot turkiska livsmedelsprodukter förväntas resultera i exportförluster på motsvarande cirka 764 miljoner dollar, drygt 6,6 miljarder kronor. Det uppgav Turkiets jordbruksminister Faruk elik på torsdagen i en intervju, enligt nyhetsbyrån Reuters. Det skriver Hurriyet Daily News.
Läs mer om Faruk och Turkiet.
Han tog domarteamet som gisslan – straffas
Efter en utebliven straff tog brahim Hacosmanolu hela domarteamet som gisslan. Nu har Trabzonspor-ordföranden straffats med 280 dagars avstängning, rapporterar turkiska Hurriyet.
Inga turkiska marktrupper i Syrien
Turkiet har inga planer på att skicka marktrupper till Syrien för att bekämpa Islamiska staten (IS). Det säger premiärminister Ahmet Davutoglu till turkiska tidningen Hurriyet.
Inga turkiska marktrupper i Syrien
Turkiet har inga planer på att skicka marktrupper till Syrien för att bekämpa Islamiska staten (IS). Det säger premiärminister Ahmet Davutoglu till turkiska tidningen Hurriyet.
Fenerbahce utsatt för skottlossning i natt
Fenerbahce har blivit utsatt för en attack. På väg hem från 5-1-segern mot Rizespor besköts deras spelarbuss av ett gäng beväpnade personer enligt Hurriyet. Busschauffören är förd till sjukhus med allvarliga skador.
Läs mer om Hurriyet och Rizespor.
Zengin uppges klar för Fenerbahçe
Landslagsspelaren Erkan Zengin, 29, är på väg till storklubben Fenerbahçe. Det uppger turkiska Hurriyet. - Han är ju ett stort namn i Turkiet, och han har dessutom ett turkiskt pass vilket är en tillgång, sa hans agent Patrick Mörk i går.
Student gripen för förolämpning
En turkisk 16-årig gymnasieelev har gripits för att ha förolämpat presidenten Recep Tayyip Erdogan. Förolämpningen ska ha bestått av att pojken anklagade presidenten och det styrande partiet för korruption, vilket lett till skarp kritik från oppositionen. Pojken, som bara identifierats med initialerna M.E.A tros vara medlem i en vänsterorganisation, skriver tidningen Hurriyet.
Nya dopingskandalen: Åtta friidrottare fast
Turkiet har drabbats av ännu en stor dopingskandal. Efter OS i London har fem friidrottare testats positivt för doping. Inte nog med det har åtta ytterligare nu åkt fast för otillåtna substanser, skriver den turkiska sajten Hurriyet Daily News.
Läs mer om London.
Sju allvarligt skadade under Istanbul-upplopp
Sju personer uppges vara allvarligt skadade efter protesterna och upploppen i Istanbul, uppger Hurriyet Daily News. Taksimtorget i Istanbul har ockuperats av demonstranter och polisen har nu dragit sig tillbaka, enligt flera medier. Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan säger i ett tv-sänt uttalande att ordningen ska återställas på Taksimtorget. –Polis var där i går, de ska tjänstgöra i dag och även i morgon då Taksimtorget inte får bli ett område där extremister uppträder vilt, rapporterar TT.
Uppgifter: Rikard Norling kan lämna MFF: `Inga kommentarer`
Enligt turkiska tidningen Hurriyet jagar Genclerbirligi Rikard Norling. Känsligt eftersom han har kontrakt med MFF. - Jag tänker inte kommentera det, säger han till Sydsvenskan.
Erdogan upprörd över Breiviks fängelsestraff
Dödsstraff hade varit det enda rätta för massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik. Det säger den turkiska premiärministern Recep Tayyip Erdogan i en intervju i turkiska Hurriyet Daily News.
Elmander matförgiftad – behandlad med dropp
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com.
Elmander matförgiftad
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray, Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com. — Det ser inte ut att finnas någon möjlighet för spel, säger Terim angående Elmanders medverkan i tisdagens Champions League-match mot portugisiska Braga.
Elmander matförgiftad och missar CL-mötet
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com.
Bilder avslöjar blodigt våld mot israelerna
Bilderna visar det blodiga våldet mot de israeliska soldaterna. Materialet raderades, men har nu återskapats och publicerats i den i den turkiska tidningen Hurriyet. Samtidigt ger sig Iran in i konflikten. - Irans flotta är redo att eskortera fredflottiljen till Gaza, säger en talesperson för ayatollah Ali Khamenei, Irans högsta andliga och politiska ledare, enligt Reuters.
Läs mer om Ali Khamenei, Gaza, Hurriyet och Iran.