Hurriyet

Ryska sanktioner kostar Turkiet miljardbelopp

Rysslands sanktioner mot turkiska livsmedelsprodukter förväntas resultera i exportförluster på motsvarande cirka 764 miljoner dollar, drygt 6,6 miljarder kronor. Det uppgav Turkiets jordbruksminister Faruk elik på torsdagen i en intervju, enligt nyhetsbyrån Reuters. Det skriver Hurriyet Daily News.
Läs mer om Faruk och Turkiet.

Han tog domarteamet som gisslan – straffas

Efter en utebliven straff tog brahim Hacosmanolu hela domarteamet som gisslan. Nu har Trabzonspor-ordföranden straffats med 280 dagars avstängning, rapporterar turkiska Hurriyet.
Inga turkiska marktrupper i Syrien
Turkiet har inga planer på att skicka marktrupper till Syrien för att bekämpa Islamiska staten (IS). Det säger premiärminister Ahmet Davutoglu till turkiska tidningen Hurriyet.
Inga turkiska marktrupper i Syrien
Turkiet har inga planer på att skicka marktrupper till Syrien för att bekämpa Islamiska staten (IS). Det säger premiärminister Ahmet Davutoglu till turkiska tidningen Hurriyet.

Fenerbahce utsatt för skottlossning i natt

Fenerbahce har blivit utsatt för en attack. På väg hem från 5-1-segern mot Rizespor besköts deras spelarbuss av ett gäng beväpnade personer enligt Hurriyet. Busschauffören är förd till sjukhus med allvarliga skador.
Läs mer om Hurriyet och Rizespor.
Zengin uppges klar för Fenerbahçe
Landslagsspelaren Erkan Zengin, 29, är på väg till storklubben Fenerbahçe. Det uppger turkiska Hurriyet. - Han är ju ett stort namn i Turkiet, och han har dessutom ett turkiskt pass vilket är en tillgång, sa hans agent Patrick Mörk i går.
Student gripen för förolämpning
En turkisk 16-årig gymnasieelev har gripits för att ha förolämpat presidenten Recep Tayyip Erdogan. Förolämpningen ska ha bestått av att pojken anklagade presidenten och det styrande partiet för korruption, vilket lett till skarp kritik från oppositionen. Pojken, som bara identifierats med initialerna M.E.A tros vara medlem i en vänsterorganisation, skriver tidningen Hurriyet.
Nya dopingskandalen: Åtta friidrottare fast
Turkiet har drabbats av ännu en stor dopingskandal. Efter OS i London har fem friidrottare testats positivt för doping. Inte nog med det har åtta ytterligare nu åkt fast för otillåtna substanser, skriver den turkiska sajten Hurriyet Daily News.
Läs mer om London.
Sju allvarligt skadade under Istanbul-upplopp
Sju personer uppges vara allvarligt skadade efter protesterna och upploppen i Istanbul, uppger Hurriyet Daily News. Taksimtorget i Istanbul har ockuperats av demonstranter och polisen har nu dragit sig tillbaka, enligt flera medier. Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan säger i ett tv-sänt uttalande att ordningen ska återställas på Taksimtorget. –Polis var där i går, de ska tjänstgöra i dag och även i morgon då Taksimtorget inte får bli ett område där extremister uppträder vilt, rapporterar TT.
Uppgifter: Rikard Norling kan lämna MFF: `Inga kommentarer`
Enligt turkiska tidningen Hurriyet jagar Genclerbirligi Rikard Norling. Känsligt eftersom han har kontrakt med MFF. - Jag tänker inte kommentera det, säger han till Sydsvenskan.
Erdogan upprörd över Breiviks fängelsestraff
Dödsstraff hade varit det enda rätta för massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik. Det säger den turkiska premiärministern Recep Tayyip Erdogan i en intervju i turkiska Hurriyet Daily News.
Elmander matförgiftad – behandlad med dropp
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com.
Elmander matförgiftad
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray, Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com. — Det ser inte ut att finnas någon möjlighet för spel, säger Terim angående Elmanders medverkan i tisdagens Champions League-match mot portugisiska Braga.
Elmander matförgiftad och missar CL-mötet
Fotbollslandslagets anfallare Johan Elmander har drabbats av matförgiftning och fått behandling med dropp, uppger tränaren för hans turkiska klubb Galatasaray Fatih Terim, till turkiska nyhetssajten hurriyet.com.
Bilder avslöjar blodigt våld mot israelerna
Bilderna visar det blodiga våldet mot de israeliska soldaterna. Materialet raderades, men har nu återskapats och publicerats i den i den turkiska tidningen Hurriyet. Samtidigt ger sig Iran in i konflikten. - Irans flotta är redo att eskortera fredflottiljen till Gaza, säger en talesperson för ayatollah Ali Khamenei, Irans högsta andliga och politiska ledare, enligt Reuters.
Läs mer om Ali Khamenei, Gaza, Hurriyet och Iran.
Reinfeldt beklagar riksdagens beslut
Riksdagens beslut att erkänna massakerna på armenier som ett folkmord väckte vrede i Turkiet. På lördagskvällen ringde Fredrik Reinfeldt upp landets premiärminister Tayyip Erdogan - och beklagade riksdagens beslut. - Vi kommer att göra vårt bästa för att skydda den nuvarande relationen (mellan länderna) från ett sådant ogrundat beslut som skedde med endast en rösts marginal, sa Fredrik Reinfeldt enligt den turkiska tidningen Hurriyet Daily News.