Husvagn

Bil med husvagn och Mc i olycka – stopp på E45
En motorcykel och en bil med husvagn kolliderade på måndagsförmiddagen på E45 i närheten av Karlstad.Vägen har fått stängas av helt i samband med olyckan.– Patrullen är på plats och det är stopp, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Läs mer om E45, Karlstad.Vägen och Värmland.

Bil med husvagn körde av vägen

En personbil med husvagn har kört av väg E18 i närheten av Enköping.Räddningstjänsten arbetar med att få ut en person ur personbilen.
Husvagn voltade på E16
En husvagn voltade på söndagskvällen på E16 utanför Borlänge, och landade på ett av vägens körfält.
Läs mer om Borlänge och E16.
Husvagn ska ha voltat – fem personer inblandade
En husvagn ska ha voltat utanför Borlänge vid 21-tiden.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Det är oklart om någon skadats.
Läs mer om Borlänge.
Bil med husvagn i brand på E6 – stora trafikstörningar
Strax norr om avfart 23 Lödde Norra på E6 står en bil med husvagn i brand.Det brinnande fordonet står i södergående riktning.– Det resulterar i stora trafikstörningar, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Brand i husvagn på Bråvalla-festivalen
En husvagn började brinna på husbilsparkeringen på Bråvalla-festivalen.Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen.
Körkort för utökad B-behörighet – för tyngre släp – förändras 1 juli 2017
Körkortsreglerna kan ju vara något av en djungel om man inte har koll på alla detaljer. För de som ska dra husvagn med en sammanlagd totalvikt på över 3,5 ton gäller behörighet Utökad B, eller B96 som det ibland kallas. Med behörigheten Utökad B får man framföra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt överstiger 3,5 ton men inte 4,25 ton. De som tog sitt B-körkort före 1 juli 1996 har denna behörighet (Utökad B) gratis, så att säga. Men endast under förutsättningen att körkortet inte varit återkallat under denna tid (något som ka
JUST NU: Flera till sjukhus efter krock
Två personbilar har kolliderat på länsväg 182 – ett av fordonen ska dessutom ha haft en husvagn påkopplad.Vägen har stängts av helt i båda riktningarna.SOS Alarm bekräftar för GP att totalt fyra personer har förts till sjukhus med helikopter och ambulans.
Husvagn började brinna – mitt under färden
Husvagnen började brinna – mitt under färden i Nyköping.Både polis och räddningstjänst larmades till platsen.– Branden ska ha börjat efter att det blivit varmgång i ett av däcken, säger Torbjörn Erström, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.
Västsveriges bästa campingplatser
Längtar du också efter att dra ut med tält, husbil eller husvagn?Antalet gästnätter på svenska campingplatser har ökat rejält de senaste åren. För 2016 låg siffran på 15,6 miljoner.Den del av landet som har flest campingnätter är Västra Götaland följt av Kalmar/Öland och Halland, enligt branschorganisationen Svensk camping.Här är fyra femstjärniga campingplatser i Västsverige att ta sikte på i sommar.
Två bränder inom en halvtimme
Två misstänkt anlagda bränder bröt ut på Vallås i Halmstad inom loppet av en halvtimme på måndagskvällen.Först var det en container som brann – sedan en husvagn. Ingen människa skadades.
Läs mer om Halmstad.
Prov: Skoda Kodiaq – från bruksbil till lyxbil
Skoda Kodiaq är en förhöjd familjekombi med två ton dragvikt, fyrhjulsdrift och sju säten. Vi provar och kollar även hur bra den är som dragbil. Provkörningen kommer från Husvagn & Camping nr 6-2017.
Läs mer om Camping och Husvagn.
La Liga-stjärna misstänks för sexbrott i husvagn
Valencia-stjärnan Santi Mina, 21, har tagits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp.De misstänkta övergreppen skedde i en husvagn i byn Garrucha, enligt spanska ABC.
Läs mer om ABC och Garrucha.
JUST NU: Kraschad husvagn blockerar E22
Ett husvagnsekipage har kolliderat med en lastbil på E22 vid Ronneby.Enligt polisen blockerar husvagnen nu vägen som stängts helt under räddningsinsatsen.
Läs mer om E22 och Ronneby.Enligt.
En död i husvagnsolyckan på Stäketbron
En man i 80-årsåldern har dött efter broolyckan som inträffade när en bil med husvagn körde ner i vattnet vid gamla Stäketbron nordväst om Stockholm i går, skriver SVT Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Stäketbron.
En död i husvagnsolyckan på Stäketbron
En man i 80-årsåldern har dött efter broolyckan som inträffade när en bil med husvagn körde ner i vattnet vid gamla Stäketbron nordväst om Stockholm i går, skriver SVT Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Stäketbron.