Huvudet

Yvonne fick ingen hjälp vid födseln – Kevin föll i golvet

Vid Yvonne Dibbas förlossning ignorerade barnmorskan hennes rop på hjälp.Sonen Kevin föddes i ett blodbad och for rakt ner i golvet med en smäll, när navelsträngen brast.– Jag såg honom dunka i det hårda golvet med huvudet först, med en smäll. Sedan låg han i mitt blod, helt stilla och tyst. Jag trodde att han var död, säger hon.
Läs mer om Kevin.

Matchhjälten förd till sjukhus efter bragden

Alhaji Gero fick en spark mot huvudet och byttes ut i den 85:e minuten. Efter matchen fördes ÖFK-anfallaren till sjukhus med befarad hjärnskakning, enligt ÖP.– Han mår bra, men han har fått en misstänkt hjärnskakning, säger lagets läkare Jan Hansson.
Läs mer om Jan Hansson.
Snickare åtalas för mordet på Elena
Förskolläraren Elena Åsberg, 56, stacks ner och dödades utomhus mitt på dagen.Den misstänkte mördaren: En periodvis hemlös snickare med aggressionsproblem.Nu åtalas mannen:NN har dodat Elena Asberg genom att tilldela henne ett flertal hugg med en kniv eller annat eggvasst foremal mot huvudet, nacken, halsen, balen, ansiktet, brostryggen, handerna och armarna, står i åtalet.
Läs mer om Elena Asberg och Elena.
Slående effekter – nu måste hålla oss vakna
När alla vet att något är fel men ingen reagerar, då behövs en ishink över huvudet.Upprop efter upprop har ruskat om bransch efter bransch.Idrottens heter #timeout – och nu måste vi hålla oss vakna.

Kräver livstid för mord på styvdotter

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för en man i 40-årsåldern som åtalats för att ha mördat sin styvdotter utanför värmländska Sunne i maj, uppger lokala medier.Kvinnan träffades av flera yxhugg i huvudet. Hon avled efter några dagar på sjukhus.
Läs mer om Sunne.
Fredrik, 43: Calle Jonsson attackerade mig på krogen
Fredrik Allvin, 43, kallar våldet oprovocerat.Han spelade black jack på krogen när han - enligt åtalet - blev slagen flera gånger i huvudet av Calle Jonsson, 34 som tidigare stått inför rätta för dråpförsök i Grekland.– Jag hade ont i ett par månader, säger Fredrik Allvin.Calle Jonsson ger en helt annan version av händelsen och menar att han slog tillbaka.
Kravet från Tovas familj – 450 000 i skadestånd
Tova Mobergs tidigare pojkvän står åtalad för att mördat henne.I samband med mordet har hon fått 20 hammarslag mot huvudet och kroppen samt blivit strypt.Nu kräver Tova Mobergs familj 100 000 kronor var av 22-åringen för psykiskt lidande.– Vi har valt att yrka maxbeloppet, säger Karl-Gösta Myhrberg, målsägandebiträde.
Lastbil körde in i hotellentr i Göteborg
En man fick föras till sjukhus sedan en lastbil av oklar anledning kört in i en hotellentr i centrala Göteborg. När lastbilen rammade taket till entrn, föll delar av taket ner och träffade en förbipasserande i huvudet, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Göteborg.
Skötbord på sjukhuset rasade – Enzo skadades
Nathalie Åslund var med Enzo, 2 månader, på Akademiska sjukhuset i Uppsala för en rutinundersökning.Vid ett blöjbyte på en sjukhustoalett släppte plötsligt skötbordet från väggen.–Han fick hela skötbordskanten i ansiktet. Han ramlade ner och slog i huvudet mot väggen, säger Nathalie Åslund.
Skötbord rasade över två månader gammal bebis
Besöket på Akademiska sjukhuset i Uppsala blev en mardröm för Nathalie Åslund och hennes familj. När hon skulle byta blöja på sin två månader gamla son lossnade skötbordet och han fick en 15 kilo tung hylla i huvudet.
Svenskarna är ju dumma i huvudet
BEITOSTÖLEN. Det svenska folket har sagt sitt: De vill inte ha med Zlatan Ibrahimovic i VM nästa sommar.Det är något som får de norska skidstjärnorna att häpna.– Svenskarna är ju dumma i huvudet, säger sprintern Sondre Turvoll Fossli.– Men så är ju ni svenskar är kända för att vara mer korkade än oss norskar, säger Emil Iversen.
Mördarens attack med stekpanna i fängelset
Dömde rånmördaren Reza Almasi Bardemili, 29, tröttnade på fängelsematen.Då beväpnade han sig med köksgeråd och gick till attack mot anstaltens matansvarige – dömde dubbelmördaren Doudou Ahoka, 37.I förhör har gärningsmannen erkänt:– Jag kande att jag var trott pa honom. Sa han fick en stekpanna i huvudet.
Lisa Magnusson: Psykiatriambulanser är en strålande id
Liberalernas förslag ligger i framkant både vad gäller de senaste forskningsrönen och synen på patientgrupper som annars lätt skuffas undan och talas över huvudet på.
Pappa misshandlades av nio män – fick tänderna utslagna
I början på juni attackerades en pappa i 40-årsåldern och hans vän av minst nio personer beväpnade med påkar, järnrör och kniv. Pappan fick bland annat motta flera sparkar mot huvudet. — Det kommer folk från överallt, det var som en myrstack med människor, säger han vid ett polisförhör.
Läs mer om Det.
Nya Barbie-dockan bär slöja
Nu täcker Barbie huvudet. Den amerikanska fäktaren Ibtihaj Muhammad är modell för den nya dockan som bär hijab.
Läs mer om Barbie och Ibtihaj Muhammad.
Josefins otäcka upplevelse med värmeljuset från Rusta
När Josefin Svensson tände ett värmeljus från Rusta upptäckte hon snart att någonting var väldigt fel.Paniken satte in när Josefin insåg att hon inte hade en brandsläckare hemma.– Jag fick en sån panik och hundra tankar snurrade runt i huvudet, berättar hon.
Läs mer om Josefin och Rusta.
Svenska fiaskot – pikas nu i Italien
Inte ens hälften av de svenska platserna på San Siro kommer att rymma svenska supportrar under kvällens playoffdrama.I Italien skakar man på huvudet åt det ljumma blågula intresset.– Jag är inte förvånad, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.
Björn Wiman: Alla män har inte skuld för övergreppen – men alla har ett ansvar
Jag får en kudde i huvudet av Nour El Refai. Det är inte så dramatiskt som det låter. Jag är på teaterpremiären av Swede Hollow, baserad på Ola Larsmos roman om de svenskar som utvandrade till Amerika men som varken grävde guld eller byggde trygga timmerhus utan hamnade i ett slumområde i St Paul i Minnesota, längst ner på samhällsstegen.
Otto Sjöberg: Vi ska inte stoppa huvudet i sanden
Ingen av de svenska förlagsmänniskor som DN har talat med har varit med om övergrepp i arbetet. Men Otto Sjöberg, vd på Albert Bonniers Förlag, säger att branschen är långt ifrån förskonad. — Jag är inte ett dugg förvånad över uppgifterna i The Booksellers enkät, säger han.
Läs mer om Jag.
Misstänkt mord utanför Göteborg
Polisen utreder ett misstänkt mord utanför Göteborg, skriver Aftonbladet.Det är en man i 70-årsåldern som ska ha fått skador mot huvudet, skriver tidningen.– Omständigheterna är sådana att man inte kunde utesluta brott. Man ska göra en teknisk undersökning av lägenheten där han befann sig, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till tidningen.
Video visar att gärningsmannen sköt offren i huvudet
Gärningsmannen bakom söndagens massmord i Texas gick metodiskt tillväga när han tog livet av 26 människor och skadade 20. Devin Kelley siktade mot huvudet på sina offer, uppger polisen efter att ha granskat filmmaterial från kyrkorummet.
I huvudet på Donald Trump – ett år med USA:s president på Twitter
En amerikansk president. 365 dagar. 2412 twitterinlägg. En direktlina till det amerikanska folket, enligt vissa. Propagandalik retorik, enligt andra. DN har inför årsdagen av det amerikanska presidentvalet gjort en djupdykning i Donald Trumps alla twitterinlägg sedan valdagen 2016. Det här är vad de visar oss.
Läs mer om Donald Trump och Twitter.
Idioter som han är ett hot mot sporten
Ett fult överfall och en smäll mot huvudet.Thomas Larkin körde över Daniel Paille.Jubelidioter som Larkin är ett allvarligt hot mot sporten ishockey.
Gängledaren Aregai sköts med tre skott
Gängledaren Merhawi Aregai, 26, och en yngre man satt i bilens framsäte när de sköts med tre kulor var i huvudet.I baksätet satt mördaren: En 30-årig man som umgåtts med Aregai större delen av dagen, enligt åtalet.På tisdagen faller domen mot den misstänkte dubbelmördaren.
Läs mer om Aregai.
Polishunden Grim tog fast misstänkta biltjuvarna
Polispatrullen i Helsingborg fattade misstankar kring bilen – men när de skulle undersöka den närmare la de misstänkta männen benen på ryggen.Då klev polishunden Grim fram – och blev kvällens stora hjälte.– Han går med huvudet högt, berättar hundföraren Jonas Rosberg.
Läs mer om Grim och Helsingborg.