Idol

Så hyllas årets sjungande succlucia av Jonas Gardell

16-åriga Noelle är årets succ som lucia med lite hjälp av en hyllning från Jonas Gardell.Nu sjunger hon luciasången också – på sitt eget vis.– Alla måste vi ha idoler och Noelle är min idol, säger Jonas Gardell.
Läs mer om Noelle.
Hannas tårar: Svårare att vinna som tjej
Det blev en känslomässig kväll i Globen.Hanna Ferm lyckades inte besegra Chris Kläfford - och konstater att det är svårare för tjejer att vinna Idol.Samtidigt hyllar hon vinnaren.– Jag har vetat från början att Chris skulle vinna, säger hon.
Läs mer om Globen.Hanna och Idol.Samtidigt.
Kläffords kamp – vill lämna Sverige direkt
I kväll kan Chris Kläfford bli Sveriges nya Idol.Tittarfavoriten möter Hanna Ferm i finalen av Idol 2017, som sänds från Globen i Stockholm.Samtidigt drömmer han om att åka utomlands efter Idol-cirkusen.– Det vore jätteskönt, säger han.

Idolvinnaren Chris Kläfford: Det är som att man drömmer

Chris Kläfford gjorde succ redan under slutaudition. På fredagskvällen röstades han fram till vinnare av Idol i TV4. – Det är sådan lycka, säger han.
Läs mer om Idol och TV4.
Idolvinnaren Chris Kläfford: Som en dröm
Han har sökt tre gånger tidigare. Nu blev drömmen sann. Chris Kläfford vann idol 2017. På finalkvällen i Globen hyllades han främst för sin tolkning av Imagine som trollband publiken.
Läs mer om Globen och Imagine.
DN gratulerar: Sibel Redzep, artist och låtskrivare
Artistdrömmen tog henne till Idol och Melodifestivalen. De senaste åren har Sibel Redzep satsat på låtskrivandet, men att få stå på scen lockar henne fortfarande.
Ilskan mot Chris Kläfford efter vinsten
Chris Kläfford blev vinnaren i årets Idol.Men nu rasar tittarna på sociala medier efter vinsten - och menar att det är orättvist.TV4 riggade vinnaren! Sämsta vann skriver en person på Twitter.
Läs mer om Idol.Men och Twitter.
Chris Kläfford vann Idol 2017
Läs mer om Idol.
Resultatet har ju varit riggat sedan dag ett
Chris Kläfford tog hem Idol.Helt seriöst: det var ingen sensation.Resultatet har ju varit riggat sedan dag 1.
Läs mer om Idol.Helt.
Chris Kläfford vinner Idol 2017 i TV4
Tittarfavoriten höll för trycket.Chris Kläfford är Sveriges nya idol efter att ha besegrat Hanna Ferm i Globen.
Läs mer om Globen, Hanna Ferm, Idol och TV4.
Fredrik Lindströms hårda diss – mot egna programmet
Fredrik Lindström valde konkurrenten framför SVT.Under finalen av Idol 2017 i Globen satt programledaren i publiken – samtidigt som På spåret hade säsongspremiär i SVT.TV4 valde då att pika SVT – genom att visa Fredrik Lindström i bild.
Läs mer om Fredrik Lindström, Globen, Idol och SVT.
Därför har Nikki Amini på sig brudklänningen i Idol
Det är final av Idol 2017. Det firar jurymedlemmen Nikki Amini – med att ha på sig sin brudklänning. Här är förklaringen till det annorlunda klädvalet.
Läs mer om Idol och Nikki Amini.
Hanna Ferm vårdas in i det sista – inför Idol-finalen
I kväll kan Hanna Ferm, 17, bli Sveriges nya idol.Samtidigt vårdas sångerskan in i det sista – inför finalen i Globen. Och hon vet inte heller hur hennes scenshow ska se ut.– Jag är väldigt trött och sliten, både fysiskt och psykiskt. Det har varit intensivt och en väldigt stor omställning, säger hon.
Läs mer om Globen, Hanna Ferm och Idol-finalen.
Hur många kattungar måste dö på grund av Idol?
Kultur är inte fastighetsmäkleri, vapenexport eller idrott. Ändå försöker man få oss att tro att musik bör mätas så som marknaden dikterar: den som tjänar mest vinner!
Läs mer om Idol.
Kläfford sänkt – efter rivalens hot
Bara promille skilde mellan Hanna Ferm och Chris Kläfford i semifinalen i Idol.Nu har Hanna en plan för att sänka Kläfford – som är livrädd för att tittarna ska glömma att rösta på honom.– Många säger ju att, Den här personen kommer gå vidare, så röstar man inte själv. Jag hoppas man röstar på sin favorit, säger Chris Kläfford.
Läs mer om Den, Hanna, Hanna Ferm, Idol.Nu och Kläfford.
TV4 bryter tystnaden – avslöjar dramat i Idol
TV4 bryter tystnaden och berättar för första gången om röstningssiffrorna i Idol.I semifinalen skilde det bara en promille mellan Hanna Ferm och Chris Kläfford, enligt kanalen.– Mig veterligen är det första gången vi kommunicerar en röstningssiffra inför en final, men det är oundvikligt inför den jämnaste finalduellen någonsin. I semifinalen skilde det alltså endast en promille mellan Hanna och Chris. Det är upplagt för en rysare, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.
Inez, 97, fick träffa sin idol
Hon såg sin allra första ishockeymatch 1949 i New York – och blev biten.När Inez Helmersson firade sin 97-årsdag fick hon träffa idolen Noah Welch i Växjö Lakers som present.– Det sista han sa var att han måste ta en selfie på oss två. Det var jättefint, säger Inez Helmersson glatt.
19-åringens förändring får fansen att häpna
Sahar Tabar, 19, har på kort tid blivit en sensation på nätet, skriver Daily Mail.Anledningen: Hon sägs ha gjort över 50 ingrepp för att se ut som sin stora Idol, skådespelaren Angelina Jolie.
Nikkis raseri mot Pär – efter Kläffords tårar
Chris Kläfford och Hanna Ferm gick till final. Då brast 28-åringen från Lindesberg ut i gråt – på plats för att stötta fanns sambon Bob Linger. Samtidigt slog Nikki Amini tillbaka efter tittarnas hårda kritik om att semifinalen var riggad – något som fick henne att hamna i bråk med både Pär Lernström och Daniel Redgert. – Varför ska vi sitta och prata om vad folk tycker i sociala medier, utbrast programledaren i Idol Extra.
Han tvingas lämna Idol 2017 – missar finalen i Globen
TV4:s besked under fredagen förändrade allt.Bara två av idolerna går vidare till finalen i Globen nästa vecka.Och när rösterna var räknade stod det klart att Gabriel Cancela tvingas lämna programmet.Därmed går Chris Kläfford och Hanna Ferm till final.
Gabriel tvingas lämna Idol
Läs mer om Idol.
Idoljuryns desperata fusk för att rädda Kläffords finalplats
Juryns desperata kampanj för att ta Chris Kläfford till final hade gjort Donald Trump grön av avund. Idol-juryn har blåljugit för tittarna under hela hösten. Men den här kvällens fusk var i en klass för sig.
Läs mer om Donald Trump.