Ifk

Lämnar Juventus – för IFK Göteborg

IFK Göteborg bygger om laget inför 2018.Snart kan nästa pusselbit vara på plats.Enligt GT:s uppgifter är Juventus-lånet Vajebah Sakor, 21, detaljer ifrån en permanent övergång till Blåvitt.

Hellberg hjälte när Bajen krossade Skövde

Hammarbys målvakt Anton Hellberg firade julafton i förtid i Eriksdalshallen på söndagen. Målvakten stod i vägen för det mesta och Bajen vann enkelt över IFK Skövde med 32-24 (20-11). – Jag får tag i bollarna som går förbi försvaret, så det rullade på bra, säger matchvinnaren.
Kristianstad illa ute – nära en superskräll
Aranäs vara bara minuter från årets superskräll i handbollsligan.Guldlaget IFK Kristianstad reste sig på nio och avgjorde i slutminuterna.– Vi fick jobba i 60 minuter, säger Mario Lipovac och pustar ut efter dramat.
Läs mer om Mario Lipovac.
Uppgifter: Nobbar Blåvitt – här är Somis nya klubb
IFK Göteborg ville värva Östersunds Gabriel Somi, 26.Men vänsterbacken skriver inom kort på för New England Revolution i MLS, uppger Nerikes Allehanda.– Det är en av de inblandade klubbarna, säger agenten Abgar Barsom till tidningen.

Leo laddar med julbord: Ingen underskattning

Aranäshallen är mardrömsarenan för guldmaskinen IFK Kristianstad.På söndagen är det dags för en ny resa till Kungsbacka.– Den här gången finns ingen underskattning med i bilden, säger målvakten Leo Larsson, 27.
Läs mer om Kungsbacka och Leo Larsson.
Lennartsson kan ta över storklubb
GÖTEBORG. Jörgen Lennartsson, 52, fick sparken från IFK Göteborg.Nu är tränarprofilen högaktuell för ett nytt jobb – i Israel.Enligt GT:s uppgifter är Lennartsson en av kandidaterna att ta över Maccabi Haifa.
Miljonerna som stoppar Jordans allsvenska flytt
IFK Norrköping har visat intresse för att förstärka med Jordan Larsson i vinter.Men enligt Fotbolldirekt ger Norrköping upp jakten på grund av anfallarens höga prislapp.
SM-guld 2015 – nu klar för superettan
Andreas Hadenius lämnar IFK Norrköping.Mittfältaren tar klivet ner i superettan.– Jag vill hjälpa klubben till att ta sig till finrummet igen och etablera oss i allsvenskan, säger han till Halmstads BK:s hemsida.
Allsvenska storlagen rycker i mittfältaren
Lars Krogh Gerson sitter på ett utgående kontrakt i Gif Sundsvall. Flera allsvenska klubbar är intresserade av mittfältarens tjänster. Enligt SportExpressens uppgifter har både IFK Norrköping och IFK Göteborg anmält intresse.– Det finns allsvenska klubbar som visat ett konkret intresse, säger spelarens rådgivare Blash Hosseini till SportExpressen.
Träffade Blåvitt – dragkamp väntar
GÖTEBORG. IFK Göteborg rycker i Gabriel Somi, 26.I helgen besökte ÖFK-spelaren klubben, enligt GT:s uppgifter.Men Blåvitt är inte ensamma om att vara ute efter ytterbacken.
Läs mer om Gabriel Somi.
Gustav Svenssons löfte till IFK-fansen
Han har spelat MLS-final, hjälpt till att ta Sverige till VM och blivit en nyckelspelare i sitt nya lag.Gustav Svensson lägger nu ett av karriärens bästa fotbollsår bakom sig, och lovar samtidigt att han i framtiden kommer tillbaka till laget i sitt hjärta.– Jag kommer att avsluta karriären i Blåvitt och det kommer inte att vara som en trött gammal 40-årig gubbe, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Sverige.
Derbyhjälten: Jag är som Solskjaer
IFK Kristianstad körde över Ystads IF i Skånederbyt.En av hjältarna: målvakten Leo Larsson som hoppade in och stod för flera viktiga räddningar.– Jag är som Solskjaer, säger Leo Larsson till C More.
Det känns som att stenåldern är över
GÖTEBORG. Ingen boll – men väl en nystart.Efter att Poya Asbaghi, 32, hållit i sitt första träningspass med IFK Göteborg vittnar Blåvitt-spelarna om en känsla av förnyelse.– Det känns som att stenåldern är över, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson, 28.
Blåvitt-stjärnan vårdas på sjukhus
GÖTEBORG. David Boo Wiklander, 33, saknas på IFK Göteborgs första träning.Mittbacken är blodförgiftad och vårdas på sjukhus.– Han ligger kvar på sjukhus minst till i morgon, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.
Lätt dag på jobbet för ett segersäkert Kristianstad
Stig Tore Moen Nielsen är tillbaka efter sin handskada.Då bjuder han på rena fyrverkeriet.Norrmannen svarade för nio mål när IFK Kristianstad joggade förbi OV Helsingborg.
Läs mer om Kristianstad.
Stod i Malmös FF:s klack – aktuell för IFK Göteborg
Pontus Dahlberg, 18, är på väg att flytta till en stor klubb utomlands.IFK Göteborg är redan på jakt efter en ersättare till målvaktslöftet.Enligt GT:s uppgifter kan det bli Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson, 23 – som har stått i Malmö FF:s klack.
Till Premier League för en jättesumma
Pontus Dahlberg, 18, är på väg bort från IFK Göteborg.Enligt tidningen Watford Observer har målvakten besökt Premier League-klubben Watford och slutförhandlingar uppges pågå.Blåvitt väntas få omkring 34 miljoner i övergångssumma.
Norrköpings guldhjälte återvänder till Sverige
Malmö FF värvar hem Arnor Traustason från Rapid Wien - och nu har även Östersund gjort klart med en tung värvning till nästa säsong.Enligt SportExpressens uppgifter är KAA Gents mittfältare och förre U21-landslagsmannen Tesfaldet Tekie klar för klubben.IFK Norrköpings guldhjälte lånas in till kommande säsong.Övergången blir officiell inom kort.- Han har förlängt sitt kontrakt med Gent med ytterligare ett år, sedan får vi se vad som händer, säger hans agent Miralem Jaganjac.
IFK Göteborg kan starta nytt lag: Jag var skeptisk...
GÖTEBORG. IFK Göteborg jagar nya intäkter.På tisdag kan klubbens styrelse fatta beslut om en satsning på något helt nytt – ett E-sportlag.Redan nästa år kan arbetet starta med att följa i Hammarbys spår och dra igång ett allsvenskt lag som spelar Fifas tv-spel.– På sikt kan det bli en allsvenska även i E-sport sponsrad av företag som inte finns i andra fotbollssammanhang, säger Blåvitts kommersielle chef och tf klubbdirektör Mats Palmgren.
Läs mer om E-sport och E-sportlag.Redan.
EM-skrällen avslöjar: Klausul i kontraktet
Nu berättar EM-skrällen Philip Henningsson, 21, om framtidsplanerna utomlands – och kontraktet med IFK Kristianstad.Avtalet är tydligt.– Det finns klausuler i mitt kontrakt, men de kan jag inte utnyttja förrän längre fram, säger Henning.
IFK överkörda i Makedonien
Mardrömsafton för Kristianstad i Champions League.Laget var chanslöst borta mot Vardar samtidigt som Wisla Plock skrällde mot Pick Szeged.Nu är chansen till avancemang betydligt tuffare för IFK.
Nobbade konkurrent – för IFK Göteborg
GÖTEBORG. Poya Asbaghi, 32, är ny tränare för IFK Göteborg. Nu avslöjar han att det fanns andra klubbar som var ute efter hans signatur. – Jag hade ett par andra erbjudanden från allsvenskan och superettan, säger han i den andra delen av BBpodd.
Läs mer om BBpodd.
Svenska mästarnas avbräck: Inte 100 procent
IFK Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson missar Champions League-mötet med Vardar.Nyckelspelaren stannar hemma i Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet.– Jag stannar hemma, är inte 100 procent tyvärr, säger islänningen.