Ihop

Göran Greider: I mörkret i Amnestys rapport om läget för de mänskliga rättigheterna börjar något som lyser upp

Mänskliga rättigheter Den som oförberedd läser de första sextio sidorna i Amnestys rapport om läget för de mänskliga rättigheterna i världen i stort under 2017, riskerar faktiskt att bryta ihop - av förtvivlan och raseri.
Läs mer om Den.

Gick du också på de här fejkade nyheterna?

Testa din lögndetektor: Utifrån faktiska publiceringar har Ari Nykvist, lektor och forskare i journalistik vid Linnuniversitetet, satt ihop nio frågor som sätter din kritiska mediekonsumtion på prov. Några nyheter är falska och några nyheter sanna – vilka är vilka?
Kalmars stora problem: Sju försvarare är borta
Kalmars tränare Nanne Bergstrand har problem att få ihop en backlinje två veckor före allsvenska premiären.Då tar Rasmus Elm ett steg tillbaka – sedan kliver han fram och trycker in enda KFF-målet i träningsmatchen mot IFK Norrköping.– Vi har kvalitet i den här gruppen, säger mittfältsbreddaren Papa Diouf efter 1-1.
Läs mer om Nanne Bergstrand och Papa Diouf.
Ödesdigert misstag att klumpa ihop muslimer
Partiernas vilja att nå ut till nya grupper resulterar inte sällan i att enstaka individer får bli representant för en hel grupp. Skolrektorn Hamid Zafar gästar Elvakaffet och tycker att Sverige möter nyanlända med skrämmande låga förväntningar och har mekanismer som påskyndar segregationen.
Läs mer om Elvakaffet och Sverige.

Bengt Ohlsson: Det jag en gång samlade har blivit värdelöst

KRÖNIKA. Den som någon gång försökt göra sig av med det som kostat hårt arbete att få ihop vet hur det känns: vägran att släppa taget.
Att inte ge upp är Augustins talang
Han är familjefar, journalist och författare. Det krävs rutiner för att få ihop en sådan tillvaro - men rutiner är något Augustin Erba är en mästare på. Foto: Jessica Gow/TT Journalisten och författaren Augustin Erba fyller 50 år.
Läs mer om Augustin Erba.
TV: Eftersnack Björklöven
Björklöven. Det drar ihop sig i slutspelsserien. Näst sista omgången spelas i kväll och här kommer analyser och intervjuer efter den. I ett samarbete med Mittmedias Hockeypuls.
Finalrepris i CL-kvartsfinal
Sporttelegram. Förra säsongen möttes de i final - nu ställs de mot varandra redan i kvartsfinal. Lotten parade ihop Juventus och titelhållaren Real Madrid i Champions League.
Läs mer om CL-kvartsfinal och Real Madrid.
Ett nytt svenskt radarpar - "Burra" och "Bäckis" klickade direkt
SJU POÄNG. T.J. Oshie, André Burakovsky och Nicklas Bäckström hade kul ihop mot New York Islanders. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports André Burakovsky hade inte gjort poäng på sju matcher.
Läs mer om Andr Burakovsky och Burra.
Efter tumultet i rond 2 - Brynäs skramlar ihop forwardsbesättningen inför avgörandet: "Får se vad vi kan sätta ihop för gäng"
Blandade besked i Brynäslägret inför avgörandet i Luleå. En del negativa, en del positiva - bland annat att Lucas Carlsson är tillbaka. - Jag har väntat länge på det här, säger Brynäsbacken till Sporten och Hockeypuls.
Jag tänder när han suger på mina tår
Hej Suzanne.Min fråga rör erogena zoner. Jag är så fascinerad över varför jag blir upphetsad till max av att min partner suger på min stortå och undrar om det handlar om att nerverna på något vis hänger ihop mellan mina könsorgan och min fot.
De två mest hajpade "Walking Dead"-avsnitten släpps på bio
Det har gått ungefär ett halvår sedan AMC bekräftade att deras båda zombieserier, "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead", skulle knytas ihop genom en crossover-karaktär.
Jolies kärleksrevansch på Pitt – ex-makens tidigare kollega
Angelina Jolie har siktet inställt på en ny kille, Garrett Hedlund, uppger Radar Online.Hedlund jämförs av många med Brad Pitt, och männen har till och med jobbat ihop i Troja.– Han är som en yngre, hetare version av Brad, hon skulle inte tacka nej till en romans, säger en källa till tidningen.
Lars Leijonborg uppvaktade Maud Olofsson
Inrikes. Förre folkpartiledaren Lars Leijonborg ville slå ihop sitt parti med Centern redan 2002. Och samarbetet med dåvarande centerpartiledaren Maud Olofsson var lovande, enligt Leijonborgs memoarer som ges ut nästa vecka.
Läs mer om Centern och Maud Olofsson.
Lars Leijonborg uppvaktade Maud Olofsson
Förre folkpartiledaren Lars Leijonborg ville slå ihop sitt parti med Centern redan 2002.
Läs mer om Centern och Maud Olofsson.
Förmodligen årets bästa svenska film
Amatörer når betydligt längre där många andra svenska småstadsskildringar misslyckas. Att Gabriela Pichler fått ihop en så pass välfungerande helhet trots en mängd infall är imponerande.
Nerstucket par i Oxelösund bodde ihop
Ingen är ännu gripen för gårdagens dåd i ett flerfamiljshus i centrala Oxelösund då en man i 20-årsåldern stacks ihjäl och en kvinna fick svåra skador.
Läs mer om Oxelösund.
Flerbilskrock i Gnistängstunneln – stopp i två körfält
En krock ska ha inträffat i Gnistängstunneln i Göteborg, enligt polisen.– Trafikverket ser att tre bilar ska ha kört ihop i riktning mot Frölunda, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.Det är stopp i båda körfälten mot Frölunda.
DN gratulerar: Augustin Erba, författare och journalist
Han är familjefar, journalist och författare. Det krävs rutiner för att få ihop en sådan tillvaro – men rutiner är något DN:s Augustin Erba är en mästare på.
Samir och Viktors dans tar över sociala medier
Från klassrum, via gym och i gympasalar. Samir och Viktor och deras "Shuffla" har fått genomslag i sociala medier. Vi har plockat ihop en liten show. Är det lättare eller svårare att sätta dansen om man har mjuka madrasser på golvet?
Läs mer om Shuffla och Viktor.
Myhrer vill avsluta, njuta och ladda om
På OS nådde han, till slut, det stora målet. I helgen knyts säcken ihop efter en framgångsrik säsong – på samma plats där han siktar på att vara tillbaka i storform om ett år. – Det blir ju lite av ett genrep, säger Andr Myhrer inför världscupfinalen i Åre – och i längden även inför VM 2019.
Läs mer om Andr Myhrer och Åre.
Vänsterns könsparadox
Medan etnicitet tycks bli alltmer viktigt inom vänstern så håller könsbestämmelser på att suddas ut. Hur hänger detta egentligen ihop? Adam Cwejman skriver om ett dilemma för den samtida vänstern.