Iivo niskanen

Avslöjar orden – mitt under OS-guldloppet

PYEONGCHANG. Ristomatti Hakola ville desperat att de finländska längdherrarna skulle ta en medalj på OS. Då vände han sig till Iivo Niskanen i spåren under femmilen. – Jag skrek: rädda oss, säger Hakola till IltaSanomat.

Fem tuffa mil fram till Finlands första guld

I Squaw Valley 1960 knep Kalevi Hämäläinen guldet. Sedan gick den stolta skidnationen Finland in i en lång, olympisk femmilsdimma. 58 år senare kom Iivo Niskanen ut ur den.
Fem tuffa mil fram till Finlands första guld
I Squaw Valley 1960 knep Kalevi Hämäläinen guldet. Sedan gick den stolta skidnationen Finland in i en lång, olympisk femmilsdimma. 58 år senare kom Iivo Niskanen ut ur den. Med huvudet på sned och med den där sisun de svenska herrarna behövt en rejäl dos av.
Hånar Sverige efter bilderna
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige kom femma i herrarnas lagstafett.Och efteråt kom man att hånas från finskt håll.– Vi kunde inte ta medalj men det är alltid skönt att slå Sverige. Jag hoppas det kan motivera hockeylandslaget till att förstöra Tre Kronor i dag, säger Iivo Niskanen.
Läs mer om Iivo Niskanen, Sverige och Tre Kronor.

Finska stjärnans ilska mot Norge

PYEONGCHANG. Det blev norskt storslam på skiathlonen.Efter loppet var Iivo Niskanen irriterad över att han fått så lite hjälp på den klassiska delen av loppet.– De andra killarna bara stod still, säger han.
Läs mer om Iivo Niskanen och Norge.
Åkarna inför domen: Hon måste straffas
Skidvärlden väntar på Therese Johaugs dom.Inför dagens besked har flera storstjärnor uttalat sig för norska Dagbladet – och de ser fram emot att få ett avslut.– Det förtjänar hon, säger Iivo Niskanen.
Läs mer om Dagbladet och Iivo Niskanen.
Sundbys revansch – trots fräck finsk kupp
Martin Johnsrud Sundby har fått sin revansch efter ett tungt VM. Norrmannen vann den klassiska femmilen i Holmenkollen efter att ha knäckt Iivo Niskanen på slutvarvet.
Läs mer om Holmenkollen och Iivo Niskanen.
Myllyläs son tackar för Iivo Niskanens fina ord
Iivo Niskanen hyllade sin idol Mika Myllylä efter sitt guld i skid-VM i Lahtis. Efter hyllningen har den avlidne skidikonens son, Benjamin Myllylä, tackat den nyblivne guldmedaljören för hans varma ord. – Förhoppningsvis kan vi glömma det förflutna nu, säger Benjamin Myllylä, till Ilta-Sanomat.
Hela Norges media bajsade i byxan då...
LAHTIS/STOCKHOLM. Efter att Iivo Niskanen tagit guld tidigare i veckan skickade han en hyllning till dopingdömde Mika Myllylä – och fick kritik i Norge. Nu slår Finland tillbaka. Den norska logiken går inte att förstå, skriver Pekka Holopainen i Ilta-Sanomat.
Finland stod på öronen i sista kurvan – igen
Lahtis. Sista kurvan har blivit olyckskurvan för det finska laget. Där fälldes Iivo Niskanen när han jagade guldet i teamsprinten och den här gången var det Matti Heikkinen som stod på öronen i jakten på bronsmedaljen i stafetten. – Det handlar inte om Mattis fall i sista kurvan. När de var på toppen var det kört, det finns bara en liten chans att slå Calle i en spurt.
Ny finsk vurpa: Vad gör Matti Heikkinen?
Finland och stafett har inte funkat i det här mästerskapet.Först föll Iivo Niskanen i sprintstafetten – och i vanliga stafetten föll Matti Heikkinen på samma ställe. Sedan kunde Calle Halfvarsson åka hem bronset åt svenskarna. – Vilken mardrömskurva för de där har varit för de finska herrarna, säger SVT-experten Anders Blomquist.– Vad gör Heikkinen?, säger kommentatorn Jacob Hård. LÄS OCKSÅ: SVENSKA KRITIKEN EFTER VALLAFIASKOT
Firade VM-guldet med nattbastu
Hur Iivo Niskanen firade sitt VM-guld i Lahtis? Med att bada bastu så klart.
Läs mer om VM-guld.
Jag har svårt för segrare som hyllar dopningsdömda
Iivo Niskanen fick sin revansch. Sedan blev han den tredje guldmedaljören i detta VM att hylla en dopad landsman. Inte konstigt att längdåkningen brottas med trovärdighetsproblem.
Niklas Dyrhaug bad Niskanen om ursäkt
LAHTIS. Iivo Niskanen tog en överlägsen seger på 15 kilometern. Efter loppet gick bronsmedaljören Niklas Dyrhaug fram och bad om ursäkt till honom för incidenten på sprintstafetten. – Han var ledsen över det som hade hänt, säger Niskanen.
Läs mer om Niskanen.
Iivo Niskanen förklarar sin hyllning till Myllylä
LAHTIS/STOCKHOLM. Han hyllade Mika Myllylä efter sitt VM-guld. Något som blev en snackis i både Sverige och Norge. Nu utvecklar en märkbart rörd Iivo Niskanen varför. – Han dog till följd av all press som lades på honom. Det är viktigt att låta honom vila i frid, säger han.
Just nu känner jag mig inte sugen
LATHIS/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson var över en minut efter vinnaren Iivo Niskanen. Efter loppet hade svensken svårt att blicka framåt mot morgondagens stafett. – Just nu känner jag mig inte sugen, säger han.
Läs mer om Iivo Niskanen.
Svan: Kan inte fatta att han säger så där
Iivo Niskanen jämförde sig själv med ökände doparen Mika Myllylä i sin segerintervju. Nu får Niskanen kritik från SportExpressens expert Julia Svan. – Jag kan inte förstå hur han vågar ta upp det, säger Svan. LÄS OCKSÅ: FINSKA SEGRARENS HYLLNING TILL FUSKAREN
Johan Esk: Det finns rättvisa i skidvärlden
LAHTIS. En jämngrå massa av svenska män en bit ner i resultatlistan och en ny norsk insikt om behovet av Northug. Det här var ändå ett bevis för att det finns rättvisa i idrottsvärlden. Iivo Niskanen vann.
Läs mer om Northug.
Pettersson: Perkele, vilken stålman!
LAHTIS. I VM-programmet noterade jag att arrangörerna hade döpt onsdagen till Superman-dagen. De anade inte hur rätt de skulle få. Herregud, vilken uppvisning. Perkele, vilken stålman. Iivo Niskanen förnedrade ju faktiskt en hel skidvärld.
Läs mer om Superman-dagen.
Flopplopp för Olsson – in på nionde plats
Johan Olsson hade aldrig en chans att försvara sitt VM-guld på 15 kilometer klassiskt.Svensken blev hopplöst frånkörd av Iivo Niskanen, Martin Johnsrud Sundby och resten i täten.
Revansch för Niskanen efter fallet i teamsprinten
Iivo Niskanen fälldes av Emil Iversen i teamsprinten och den finska publiken berövades ett VM-guld. Men i dagens 15-kilometerslopp i klassisk stil kunde ingen stoppa finländaren.
Läs mer om Emil Iversen, Niskanen och VM-guld.
Niskanens revansch – krossade motståndet
I söndags fälldes han av Emil Iversen och missade guldet. Nu har Finlands Iivo Niskanen, 25, fått sin revansch. Niskanen krossade konkurrenterna totalt på 15 kilometer i klassisk stil och tog hem VM-guldet. –Det är galet, säger SVT-experten Anders Blomquist.
Läs mer om Emil Iversen och VM-guldet.
Johan Olsson kommer att få lida
LAHTIS. Emil Iversen fällde Iivo Niskanen på upploppet av teamsprinten vilket kan ha kostat Finland ett guld. Det kan stå Sverige dyrt på loppet över 15 kilometer. – Iivo är så arg nu att Johan Olsson kommer att få lida för det, säger Yles programledare Laura Arffman.
Emil Iversen trotsar ordern: Skiter i det
Emil Iversen åkte på finska Iivo Niskanen i lagsprinten, föll, bröt staven – och kom fyra i stället för etta eller tvåa. Efter debaclet var Iversen otröstlig och ville åka hem till Norge – men det fick han inte för landslagsledningen. Nu trotsar dock Iversen ledningen, och tänker åka hem ändå. – Det skiter jag i, säger Iversen till VG angående landslagsordern.
Läs mer om Iivo Niskanen, Iversen och Norge.
Norsk ursäkt efter VM-dramat: Förlåt Finland!
Iivo Niskanen var på väg mot VM-guld på hemmaplan i Lahtis. Då stoppade norrmannen Emil Iversen den finska festen. Efter det dramatiska fallet på upploppet tog norrmännen på sig skulden. – Det finns bara en sak att säga: Förlåt, Finland! säger norska landslagschefen Vidar Löfshus.