Ikea

Promenader med Ikea ska integrera

Ikea har en rad olika projekt för socialt engagemang. På Ikea-varuhuset i Älmhult har man tagit det till en annan nivå – där går personalen på promenader med nysvenskar på arbetstid – för att bidra till ökad integration.– Man lär sig något nytt varje gång, säger Selin Hult, projektledare vid Ikea.
Läs mer om Ikea, Selin Hult och Älmhult.

Bedragare blåser offer med Ikea-presentkort

Nu varnar Ikea för nya bluffmeddelandet – där möbeljättens kunder luras att de har vunnit presentkort på 2 000 kronor.Polisen larmar om att bedragarna blir allt proffsigare och uppmanar:– Du ska naturligtvis inte klicka dig vidare, säger polisens nationella bedrägeriexpert Jan Olsson.
Läs mer om Ikea, Ikea-presentkort och Jan Olsson.
Hårdbantar: Därför måste Ikea spara miljarder
Världens största möbelkedja ska kapa inköps- och logistikkostnaderna med minst 3,5 miljarder kronor årligen. Det är ett av budskapen när hundratals av Ikeas leverantörer träffas i Älmhult, avslöjar inköps- och logistikchefen Henrik Elm i en intervju.
Läs mer om Henrik Elm, Ikea och Älmhult.
Ikea varnar sina kunder – efter upptäckten på spisen
Ikea varnar alla som har köpt gashällen Eldslåga från att använda den.Anledningen är att en av brännarna släpper ut för mycket kolmonoxid jämfört med vad som är lagligt enligt EU:s krav.Nu ber möbeljätten om ursäkt och ber alla som har köpt gashällen att kontakta dem – så de kan skicka hem en tekniker som löser problemet.
Läs mer om Eldslåga.

Ikea tar nästa steg i e-handeln - här öppnas nya lokala speciallagret

Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
Ikea tar nästa steg i e-handeln – här öppnas nya lokala speciallager
Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
Ikea tar nästa steg i e-handeln – här öppnas nya lokala speciallagret
Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
JOHANSSON om IKEA, Tencent, Royalty Exchange och den joddlande pojken
Nyheter Chance the Rapper och Post Malone fick sina stora genombrott på SoundCloud, medan Justin Bieber och Cody Simpson fick dem på Youtube. Men frågan är om inte den "joddlande pojken" slår allt.
Ikea storsatsar i Almedalen - lyfter hållbar konsumtion: "Leder gärna utvecklingen"
Ikea storsatsar på Almedalen och arrangerar ett eget öppet seminarium på temat cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion.
Läs mer om Almedalen.
Roboten fixar Ikea-möbeln
Läs mer om Ikea-möbeln.
Företag ber EU: Ge oss renare lastbilar
Det blåser upp till stormig strid på EU-nivå mellan lastbilstillverkare i bland annat Sverige och en rad andra svenskkopplade företag, däribland Ikea.
Läs mer om EU-nivå, Ikea och Sverige.
Företag ber EU: Ge oss renare lastbilar
Det blåser upp till stormig strid på EU-nivå mellan lastbilstillverkare i bland annat Sverige och en rad andra svenskkopplade företag, däribland Ikea. De senare finns bland dem som vill att EU-kommissionen lägger fram krav på att utsläppen ska minska mer än tre gånger så mycket som lastbilsbranschen föreslagit.
Ikea ökar tempot i förändringsarbetet – öppnar ny butikstyp i Paris
Ikea fortsätter satsa på stadskärnorna med en ny butik på 5.000 kvadratmeter i centrala Paris. Stadsnära butiker och e-handel står i fokus för strategiarbetet de kommande åren enligt Ikea Groups nye financhef Juvencio Maetzu.
Läs mer om Juvencio Maetzu.
Ikeas app Taskrabbit stängd efter it-attack
Frilanssajten Taskrabbit som ägs av Ikea har stängt sin app och sin sajt för att utreda en cybersäkerhetsincident.
Läs mer om Ikea och Taskrabbit.
Indisk medelklass sporrar svensk investering
IKEA, Volvo och Scania är bara tre av de 170 svenska företag som finns på plats i Indien. Landets köpstarka medelklass växer och nu när regeringen lättar på lagarna för utländska aktörer knackar flera svenska storföretag på dörren.
Läs mer om Indien, Scania och Volvo.
Lägre omsättning men högre resultat för Ikea of Sweden
Omsättningen minskade för Ikea of Sweden under det senaste räkenskapsåret. Men tack vare lägre kostnader, bland annat för leasingavtal, ökade resultatet efter finansiella poster med över 11 procent.
Läs mer om Ikea och Sweden.
E-handeln stentuff – risk att IKEA vaknat väl sent
Billig korv, värmeljus och servetter. Trots trängsel i kassorna återkommer kunderna till Ikeavaruhusen. Men i en mer digital värld står IKEA inför utmaningar - hemleveranser kan bli en avgörande faktor för möbeljätten.
Läs mer om Ikeavaruhusen.
Hillevi från Gävle ska inreda det första Ikea-varuhuset i Indien
Hon har varit i Tokyo, Shanghai och Madrid - nu väntar ett nytt spännande uppdrag för Hillevi Björn från Gävle. Hon ska inreda det första Ikea-varuhuset i Indien. - Det är på tiden att jag kommer dit, jag är ju ändå yogalärare, skrattar hon.
Nu ska Ikea-bilen göra sitt första uppdrag
Den kommer i ett platt paket och skruvas ihop på tolv timmar.På så sätt ska Ox snabbt kunna göra nytta i svårtillgängliga områden.Nu ska Ikea-lastbilen testas i skarpt läge, rapporterar The Week.
Företag ser fördelar med att anställa de med särskilda behov
Många med diagnoser inom autismspektrumet kommer inte ut i arbetslivet. Men flera stora arbetsgivare ser fördelar med att anställa personer med särskilda behov. Ett team blir mer sammansvetsat när man har olika människor i gruppen, säger Maria Ängsberg på Ikea i Barkarby.
Läs mer om Barkarby, Ikea och Maria Ängsberg.
Äntligen: Nu ska Ikea Trådfri fungera med Google Assistant
Det smarta belysningssystemet har fått en efterlängtad uppdatering.
Ikeas vd: Så mycket ska vi växa online
Konkurrensen om kunderna hårdnar när e-handeln tar allt större del av kakan. För ett bolag som IKEA kommer det innebära en stor omställning. För Ekonomistudion berättar koncernchefen Jesper Brodin hur IKEA ska växa ytterligare online, inom fem år kan onlineförsäljningen stå för 20-50 procent av den totala försäljningen, menar han.
Läs mer om Jesper Brodin.
Ikea skiftar fokus mot online
Ikea kommer att göra stora satsningar på att öka online-försäljningen. Det säger företagets vd, Jesper Brodin, i en intervju med Reuters.
Läs mer om Jesper Brodin.
06.45: Ikea gör stor omställning online
I Ekonomistudion berättar Ikeas koncernchef Jesper Brodin mer om hur möbeljätten ska växa online. Konkurrensen om kunderna gör att Ikea räknar med att göra en stor omställning de kommande tre åren. Och hur förberedd är den svenska handeln egentligen på EU:s nya dataskyddslag, GDPR. Gäst i programmet är Anna-Karin Strömqvist som näringspolitisk expert Svensk Handel.
Ikea satsar på ny strategi: Otroligt snabb förändring
Ikea ska snabba på testerna av mindre butiker i stadskärnor och lägger an en ny strategi för att modernisera sig.