Ikea

Aktietorgsbolag rusar på Ikea-nyhet

Stockholmsbörsen handlas stabilt högre på tisdagsförmiddagen i spåren av kursuppgångar i utlandet som kom med stöd av en tillfällig budgetuppgörelse i USA. Viss optimism kring rapportsäsongen syns sedan streamingbolaget Netflix vittnat om stark abonnemangtillväxt.
Läs mer om Ikea-nyhet, Netflix och USA.
Ikea gör annorlunda annons – att kissa på
Ikeas senaste annons väcker uppmärksamhet.Och inte så konstigt, kanske. Den uppmanar dig nämligen att kissa på den.Är du gravid? Då händer något med annonsen.
Sista bilden av döende pappan stals – på Ikea
Therese Hökklo, 35, vädjar till den som stal hennes mobiltelefon på Ikea att lämna tillbaka den:– Jag bryr mig inte om telefonen, men där finns bilder från barnens sista dag med sin pappa.Maken Mikael gick bort strax före jul och bilderna är ovärderliga för familjen.Therese ger 5 000 kronor i hittelön om telefonen kommer till rätta.
Läs mer om Ikea.

Så här galen har du aldrig sett Ikea förut

Trodde du att du hade koll på Ikeas inredningsstil och kollektioner?Då får du hålla i dig nu –något liknande har du garanterat aldrig sett.Och bakom den galna kollektionen ligger världskända Bea Åkerlund.– Jag hoppas den kan inspirera människor att tänka utanför boxen, säger hon.
Läs mer om Bea Åkerlund och Ikea.
Eva leder korståget mot Ikea - möbeljätten anklagas för skatteplanering
Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, 91, är nu världens nionde rikaste person. Samtidigt har den stridbara EU-parlamentarikern Eva Joly, 74, förklarat krig mot möbeljättens skatteupplägg – och lyft frågan till EU-kommissionen. – Det är på tiden att Ikeas skatteplanering blir undersökt, säger hon till Dina Pengar.
Ikea sänker nu priset på massor av inredning
Nu sänker Ikea priset på 119 inredningsprylar.Har du ändå tänkt shoppa kan du fynda nu!Här presenterar vi ett urval av de mest sänkta.
Läs mer om Ikea.
Sista andetaget för den legendariska bilskroten
Efter stor vånda ska Lars Nilsson sluta skrota bilar efter 55 år på Tegs bilskrotning i Umeå. Han har under hösten försökt få någon att ta över. Men många ville bara åt den attraktiva marken invid Ikea i Umeå. Två dagar innan julafton kom beskedet.
Läs mer om Ikea och Umeå.
Oron över skolan kan få Ikea att öka miljonbidraget
Ikea skjuter redan till miljonbelopp till skolor i Älmhult, trots det sjunker de i rankningar.Nu kan oron för ortens utveckling leda till att Ikea bidrar med ännu mer.– Vi vill avvakta kommunens planer och se hur de vill vända utvecklingen och ta dialogen därifrån, säger Pernilla Jonsson, vd för Ikea Älmhult AB till Smålandsposten.
Ikea anmäls för vilseledande kycklingreklam
Sedan Ikea belönats med ett pris för att servera kycklingkött som fötts upp på ett hållbart och för djuren bra sätt bytte företaget till andra kycklingar men fortsatte att göra reklam som om också dessa vore hållbara. Nu anmäls Ikea av en dansk djurskyddsorganisation.
Läs mer om Ikea.
Kundernas ilska mot Ikea-maten
Möbeljätten Ikea får massiv kritik i Danmark av ilskna kunder som har synpunkter på maten som serveras på varuhusens restauranger.På Ikeas Facebook-sida haglar skällsorden över möbelkedjans marknadsföring som beskrivs som falsk.Ikea erkänner att företaget inte har varit tillräckligt uppmärksamma på djurens välfärd.
Läs mer om Danmark och Ikea-maten.
Thomas Frostberg: Ikea gör bara vad vi lärt dem
Den ständiga jakten på billigare Billy-bokhyllor och varmkorv för en femma har förstås sitt pris. Den småländska möbeljätten har i årtionden pressat sig för att kunna fortsätta sänka kostnaderna. Då är lägre skatt en av många faktorer som kan förbättra konkurrenskraften. Men tiden håller på att hinna ikapp både Ikea och oss konsumenter, när hållbarhet inte längre bara handlar om minskade miljöfarliga utsläpp – utan vi måste vänja oss vid att betala det verkliga priset en vara eller tjänst egentligen kostar att framställa.
Läs mer om Billy-bokhyllor och Ikea.
Ikeachefen om EU:s granskning: Vi följer reglerna
Ikeas skatteplanering har nu hamnat under lupp efter att EU-kommissionen inlett en granskning av möbeljätten. Ikeas Sverigechef Håkan Svedman säger att man välkomnar en granskning och att bolaget följer gällande lagar och regler. Samtidigt meddelar Ikea att man förlänger sin satsning på en citybutik i Stockholm till sommaren 2019: Den har tagits mycket väl emot av stockholmarna, säger Håkan Svedman.
Så sågas Ikea i Bryssel: Rakt igenom egoistiskt
Skatteprofessor Göran Grosskopf, 72, var ordförande för Ikeas moderstiftelse, är nära vän till familjen Kamprad och deras personliga rådgivare.Han sågar Brysselutredningen mot möbeljättens skatteupplägg och den moraliska upprördheten.– Om jag går mot grönt ljus och inte mot rött: Då kan du inte komma och säga du blir bötfälld i alla fall eftersom det var omoraliskt att gå mot grönt ljus, säger han till Dina Pengar.
Forskare: Ikea betalar i praktiken inga skatter
Nederländerna har gett möbeljätten Ikea konkurrensfördelar genom att fördelaktiga skatteregler för bolaget. Det misstänker EU-kommissionen som nu inleder en utredning. – Ikea betalar i praktiken inga skatter, säger Nubia Evertsson på Stockholms universitet som forskat om Ikeas skatteupplägg.
Ikea under attack: EU granskar möbeljätten
Bryssel har siktet inställt på Ikea – och kommer på måndag att dra i gång en utredning om den svenska möbeljättens skatteplanering.Bolaget beräknas ha duckat skatter på 1 miljard euro genom sitt nederländska upplägg.– Vi kommer öppna utredningar när det finns tecken på att statligt stöd har beviljats, säger EU-kommissionären Margrethe Vestager till Finacial Times.
EU granskar Ikeas avtal med Nederländerna
EU-kommissionens kamp mot multinationella företags skatteupplägg riktas nu mot möbeljätten Ikea.Under måndagen ska EU:s konkurrenskommissionär, Margrethe Vestager, inleda en undersökning mot möbelföretagets skatteupplägg i Nederländerna.Det skriver Financial Times.
EU granskar Ikeas avtal med Nederländerna
EU-kommissionens kamp mot multinationella företags skatteupplägg riktas nu mot möbeljätten Ikea. På måndag ska EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager inleda en undersökning mot möbelföretagets nederländska skatteupplägg, skriver tidningen The Financial Times.
FI: EU-kommissionen ska utreda Ikea
Läs mer om Ikea.
Nordic Capital söker trygg affär – investerar i bilrutor
Efter många heta år söker riskkapitalbolaget Nordic Capital stabila affärer. Nu köps Sveriges ledande bilglasreparatör Ryds bilglas från ägarfamiljen och Ikea. – Rutor går sönder oavsett om tiden är bra eller dålig, säger Andreas Näsvik, partner på Nordic Capital.
Läs mer om Ikea och Nordic Capital.
Så kan du bli lurad av Ikea-bedragarna
Möbeljätten Ikeas kunder attackeras återigen av bedragare.Minst två olika bedrägeriförsök pågår just nu och det finns risk att flera personer har förlorat pengar i bluffarna som bland annat erbjuder gratis presentkort.– Klicka inte på länken och radera mejlet, vi har inga sådana erbjudanden, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea.
Billigare bostäder: Skanska och Ikea storsatsar
Det går att bygga betydligt billigare lägenheter än många tror. Nu storsatsar Ikeas och Skanskas bolag Bo Klok på industriellt producerade bostäder till lägre priser.
Läs mer om Bo Klok och Ikea.