Ikea

Ikeas nya samarbete med kända designparet

Den 6 oktober släpper Ikea sin nya kreativa kollektion Ypperlig. Ett samarbete med trendiga danska designparet Mette och Rolf Hay. En mängd tidlösa basprodukter med högt designervärde, enligt dem själva.
Läs mer om Ikea, Mette, Rolf Hay och Ypperlig.

Nu sänker Ikea priset på 10 tidlösa favoriter

Ikea-katalogen för 2018 har precis kommit ut, fylld med nya fina prylar. Men du kan så klart också fynda bland de prissänkta produkterna – klicka dig vidare i bildspelet för att se favoriterna!
Läs mer om Ikea.
Här är favoriterna från Ikeas nya katalog
Äntligen är den nya Ikea-katalogen här och kommer dimpa ner i din brevlåda inom kort. Men vi har så klart redan nu samlat ihop godbitarna. Klicka dig vidare i bildspelet för att se några av höstens nyheter!
Läs mer om Ikea-katalogen.
Här skojar Ikea friskt med Game of Thrones
Efter avslöjandet om att pälsarna i Game of Thrones tillverkats av fällar från Ikea, svarar nu möbeljätten – med en klassisk Ikea-manual.
Läs mer om Game, Ikea och Ikea-manual.

Ikea börjar sälja solpaneler och hembatterier i Storbritannien

Möbeljätten tar en sida ur Teslas bok och går nu ut brett med den soliga satsningen i varuhusen – fast inte de svenska.
Läs mer om Storbritannien.
Ikeas oväntade roll i Game of Thrones
Game of Thrones kostymdesigner använde sig av mattor från Ikea under inspelningen av den populära fantasy-serien, men de är väldigt svåra att känna igen.
Läs mer om Game och Ikea.
Föräldrarna larmar om Ikeas barnstol
Kenzi, sju månader, satt i barnstolen Antilop från Ikea när hon plötsligt tuggade i sig varningsklistermärket som sitter på stolens bricka.Mamma Sara upptäckte det i sista stund – och lyckades få ut märket ur munnen.– Det är otäckt. Jag vågar inte tänka på vad som hade kunnat hända, säger Saras sambo Ludwig Ekberg.Nu vill paret varna andra föräldrar för klistermärkena på barnstolen.
Läs mer om Antilop, Ikea och Ludwig Ekberg.Nu.
Ikea utrymt efter slagsmål
Ikea utrymt efter slagsmål
Två män började bråka med varandra inne på Ikea i Kalmar, och det hela gick så aggressivt till att personalen gjorde bedömningen att det kunde vara farligt för andra kunder. Så de startade brandlarmet och varuhuset fick utrymmas vid lunchtid, rapporterar P4 Kalmar.
Läs mer om Ikea och Kalmar.
Man gripen efter bråk på IKEA
Man gripen efter bråk i ett varuhus. En person har fått ett slag i ansiktet.
Mattias fiffiga knep – efter klagomålen på att Ikea säljer påslakan utan hål
Tusentals svenskar har protesterat mot att Ikea säljer påslakan utan hål i hörnen.Men visst går det enkelt att bädda ändå, menar Ikea-medarbetaren Mattias Larsson, som nu delar med sig av sitt specialknep.Vilket smart och enkelt sätt att lösa problemet med påslakan utan hål i framkant, skriver Ikea själva i ett svar.
Läs mer om Ikea.
Varma Shanghaibor sussar sött på Ikea
I Shanghai har en del tagit för vana att under sommaren inte bara provligga i sängarna på de lokala Ikea-varuhusen. I den tryckande värmeböljan vallfärdar invånarna till de luftkonditionerade lokalerna – för att ta sig en stärkande tupplur.
Läs mer om Ikea-varuhusen och Ikea.
Flygblad från hatsajt – i kartong från Ikea
En svensk hatsajt varnar för befolkningsutbyte via gömda flygblad – inuti kartonger från Ikea.Den svenska möbeljätten ser allvarligt på saken.– Det känns inte alls bra att kunderna möts av det budskapet, säger Daniela Rogosic, kommunikationschef på Ikea Sverige.
Vild påslakandebatt kring IKEA
På Ikea:s Facebook-sida har en vild debatt blossat upp.Det handlar om de hål som tidigare funnits i hörnen av påslakanen.Ge oss hålen tillbaka!!! skriver en upprörd kvinna.
Ikeachefen: Det är vår bästa produkt genom tiderna
Svenska Ikea är i dag världens största möbelföretag.Nu avslöjar företagets designchef vilken som är hans favorit.Samma som kundernas – en storsäljare ända sedan 1970-talet.
Folkstorm efter Ikeas ändring: Är ju svenskt
För tio år sedan tog Ikea bort hålen i hörnen på sina påslakan.Nu kräver Catrine Neiler, 46, en förändring – och tiotusentals personer stöttar hennes kamp.– Ikea är ju svenskt, då får de ju ha svenska produkter, säger hon.
Läs mer om Catrine Neiler och Ikea.
Bråk på Ikea stängde leklandet
Ett bråk uppstod mellan en grupp människor på Ikea i Linköping under onsdagseftermiddagen. Leklandet stängde och polis kallades till platsen.
Läs mer om Ikea och Linköping.
JUST NU: Bråk på Ikea – barnavdelning stängdes
Ett bråk har inträffat på Ikea i Linköping under onsdagseftermiddagen.En avdelning på varuhuset stängde efter bråket.Det finns obekräftade uppgifter om att någon kastade knivar och stolar omkring sig.– Jag har inga uppgifter om det alls, det var ett bråk, säger Ikeas pressansvarige Emil Eriksson.
Läs mer om Emil Eriksson, Ikea och Linköping.
Eva-Sofias otäcka syn på Ikea: Fick panik
Eva-Sofia Gustavsson, 40, fick en smärre chock när hon besökte Ikea i Kållered.Ett gäng bin hade nämligen byggt bo – mitt på parkeringen.– Min dotter pekade och sa titta mamma och jag höll ju på att dö när jag såg svärmen för jag är livrädd för kryp, säger Eva-Sofia.
Läs mer om Eva-Sofia, Ikea och Kållered.Ett.
Johans udda fynd i nya soffan från Ikea
Johan Ekberg, 31, var i full färd med att montera sin nya soffa från Ikea.Men när han skulle öppna skyddsplatsen till en av sittdynorna såg han något oväntat.En jordnöt hade letat sig in i förpackningen och Ikea har inga svar på hur det kan ha gått till – något som VF först uppmärksammade.– Det är ju inte direkt så att man behöver jordnötter för att framställa skummadrasser, säger Johan Ekberg.
Läs mer om Ikea, Ikea.Men och Johan Ekberg.
Smygtitta på Ikea-katalogen 2018
Make room för life blir temat för 2018 års Ikea-katalog. Skapa rum för barnen, stilen, kärleken och drömmarna. Här kan du tjuvkika på de första bilderna från Ikea-katalogen!
Läs mer om Ikea-katalog och Ikea-katalogen.
Så fixade Lykke stilren drömvilla i Köpenhamn
Lykke har inrett den gamla murarmästarvillan med stilsäker hand. En ljus grund där vitt och grått i olika nyanser skapar en mjuk och fin helhet. Här samsa Ikea med design, och nytt med gammalt i en personlig mix.
Läs mer om Ikea, Köpenhamn och Lykke.
Dansk möbeljätte ska utmana Ikea
Den danska entreprenören Lars Larsen vill ta upp kampen mot Ingvar Kamprads livsverk Ikea.Detta genom att härma konceptet – fast i miniskala.– På längre sikt drömmer jag att göra ett mini-Ikea, säger Lars Larsen.
Läs mer om Ikea och Ikea.Detta.
Kända skådespelaren upptäcktes – på Ikea
Han blev en av världens mest kända barn efter sin roll i Sjätte sinnet.Men hade det inte varit för svenska möbeljätten Ikea hade det kanske sett annorlunda ut.– Jag var på Ikea i Burbank, berättar Haley Joel Osment om när han blev upptäckt som skådespelare, i Vulture.