Ilska

Frida Wallnor: Sökes – en ny frälsare

LEDARE, BOSTON. Det har snart gått ett och ett halvt år sedan presidentvalet avgjordes. För Demokraterna har det varit plågsamma månader – en tid då man tycks ha genomgått flera av stegen i en sorgeprocess med chock, ilska och sedermera en form av uppgiven acceptans över att amerikanerna valde Donald Trump framför att skriva historia.
Läs mer om Donald Trump.

Filip och Fredriks ursäkt efter mammans ilska

Kritik har riktats mot Breaking news med Filip och Fredrik efter att en bild på två barn har använts i sändning, utan föräldrarnas tillåtelse.Nu ber ena halvan av prograledarduon, Fredrik Wikingsson, föräldrarna om ursäkt.– Jag skulle säga att vi är på ganska god fot med varandra, säger Fredrik Wikingsson.
Johannas ilska: Hur kan man göra så här?
Läskburkar, använda blöjor och förpackningar från McDonald's.Förbipasserande kastar ut all möjlig skit på mjölkbonden Johanna Lindboms åkrar – något som kan få allvarliga konsekvenser.– Jag vill ta hand om djuren och inte städa andra människors skräp, säger hon.
Ilska mot bilderna: Det är pinsamt
Argentina använder fotomodeller i stället för damspelare för att presentera sina nya landslagströjor.Det får flera spelare att reagera.Borde det inte vara vi som får visa upp tröjan? Det här är pinsamt, skriver målvakten Lauchi Oliveros på Twitter.
Läs mer om Twitter.

Norrländsk ilska när messmöret flyttar: Tar allt från landsbygden

Nu flyttas produktionen av Fjällbrynts messmör från Norrland till en förort i Stockholm – något som har rört upp starka känslor:– Jag tycker det är dåligt, man tar allt från landsbygden, säger Emilia Stråge, 29.Andreas Millbourn, vd för bolaget som äger Fjällbrynt, menar dock att det inte handlar om att man vill flytta från just Norrland:– Det uppstod helt enkelt en situation som vi inte kunde kontrollera, men var tvungna att hantera på bästa sätt, säger han.
Svenske stjärnan buades ut i natt
LOS ANGELES. Tampa Bay är en seger från en plats i kvartsfinalen i årets Stanley Cup.Man vann nattens bortamöte i New Jersey med 3-1 och har nu skaffat sig ledningen med 3-1 i matcher.Victor Hedman möttes av burop så fort han vidrörde pucken i Prudential Center efter den spearing han utdelade mot Devilsstjärnan Nico Hischier i förra matchen.Hedman verkade oberörd av publikens ilska och burop mot honom och gjorde en stormatch.
Kardashian-familjens ilska efter otrohetsskandalen
Otrohetsskandalen skakade om Kardashian-familjen strax innan Khloe Kardashian födde sitt första barn.Khloe ska nu få stöd av mamma Kris – men familjen är rasande för vad Tristan Thompson har utsatt sin flickvän för.– De känner att Tristan svek dem och skäms över att han ljög för dem all, uppger en källa för E News.
Filip Hammars ilska efter hotellets känga
Under en vistelse på ett av Elites hotell halkade Filip Hammar i badrummet och slog sig blodig.Efter incidenten funderar tv-profilen på att stämma hotellkedjan.Hotellet svarar nu i stället med att skicka en pik mot Filip Hammar genom att lägga ut en bild på ett vadderat badrum där de erbjuder Filip Hammar att bo.– Vad fan håller de på med? säger en arg Filip Hammar till Nöjesbladet.
Läs mer om Filip Hammar och Nöjesbladet.
Hilberts ilska – efter stora bolagets beslut
Hilbert Persson, 81, trodde inte sina ögon när han sprättade upp kuvertet från Länsförsäkringar, där han varit kund i närmare 40 år.Hans bilförsäkring hade chockhöjts, från 4 941 kronor till 8 235 kronor per år.Förklaringen: Hilberts bostadsadress.– Jag begriper inte hur ett försäkringsbolag, som skryter med att det ägs av sina kunder, kan göra så här mot boende i ett visst område, säger Hilbert.
Läs mer om Hilbert och Länsförsäkringar.
Mikaels ilska mot politikerna: Är verklighetsfrämmande
Camilla Appelqvist fick vänta på polisen i fem timmar efter ett inbrott, Eva Kristoffersson i tio.Orsaken: I norra Lappland finns två polisbilar – som ska täcka Sveriges tre största kommuner.– Vi känner i många fall att vi aldrig varit så här långt ifrån medborgarna än vi är nu, säger Mikael Hannu, polisinspektör och skyddsombud i Gällivare.
Stefans ilska mot Blockets nya Kikki Danielsson-reklam
Stefan Lindquist reagerade starkt på Blockets nya reklamkampanj med Kikki Danielsson i huvudrollen, där hon i en scen ses slänga en cykel i vattnet.Nu hoppas han sajten väljer att plocka bort inslaget:– Jag kan inte se det roliga i det, säger Stefan.
Saras ilska – efter stora insektsplågan
Sara Appelqvist delar trappuppgång i Majorna i Göteborg med fyra andra hyresgäster.Och mängder av malfjärilar.– Det var likadant förra året, och året dessförinnan hade vi mal i vår lägenhet, säger Sara, som inte tycker att hyresvärden, Familjebostäder, tar problemet på tillräckligt stort allvar.
Jenny Wennberg: Socialdemokraternas största problem är valstrategerna, och får de fortsätta på inslagen linje, riskerar Socialdemokraterna förlora valet
Kommentarerna i sociala medier visar på ilska, sorg och frustration över Socialdemokraternas utveckling när det på Stefan Löfvens Facebookkonto läggs upp en bild på Löfven ackompanjerad med citatet: "Det är orimligt att det kommer tusentals
Läs mer om Löfven och Socialdemokraterna.
Ägarkrav väcker ilska
En central del i Reepalu-utredningen om tillståndsprövning klubbas snart i riksdagen. Förslaget har passerat obemärkt förbi och från välfärdssektorn kommer nu skarp kritik. Det här är inte genomtänkt, säger Ambeas vd Fredrik Gren.
Kajsa Grytt vill inte vara pretto
Normer, tabun och politisk ilska står i centrum på den tidigare Tant Strul-sångerskan Kajsa Grytts nya album. Den här gången söker hon ett enklare tilltal. – Jag kände att jag kan väl bara säga så här, måste jag vara så jävla pretto?, berättar hon.
Sköterskan Annas ilska mot kränkande orden
Undersköterskan Anna Skarsjö, 44, reagerade starkt när hon såg jobbannonsen för äldreboendet.Nu riktar hon skarp kritik mot texten i annonsen –som hon menar är nedvärderande mot yrkeskåren.–Den genomsyras av ett sätt att se på oss och vilken inställning man har mot undersköterskor. Det är fruktansvärt, säger hon.
Dåliga arbetsgivare kan inte deporteras, Löfven
Dåliga arbetsgivare är inte ett problem som kan deporteras. Statsminister Stefan Löfven borde rikta sin ilska mot de verkliga skurkarna, nämligen oseriösa arbetsgivare.
Läs mer om Löfven.
Ferrys ilska: Skandal – de har ingen ryggrad
Skidskyttevärlden är i gungning.Det internationella förbundet utreds för att ha mörkat dopingfall – och mitt i stormen står norrmannen Anders Besseberg.–Det är skandal, säger experten Björn Ferry till SVT.
Läs mer om Björn Ferry och SVT.
Jenny Wennberg: Socialdemokraternas största problem är valstrategerna, och får de fortsätta på inslagen linje, riskerar Socialdemokraterna förlora valet
Kommentarerna i sociala medier visar på ilska, sorg och frustration över Socialdemokraternas utveckling när det på Stefan Löfvens Facebookkonto läggs upp en bild på Löfven ackompanjerad med citatet: "Det är orimligt att det kommer tusentals
Läs mer om Löfven och Socialdemokraterna.
Amandas ilska efter otäcka löprundan
När Amanda, 23, var ute på sin löprunda kom en okänd man på cykel fram, tog henne på rumpan och sa den här var fin.– Jag sprang efter och jagade honom eftersom jag blev så arg. Först var jag mest förbannad, sen kände jag mig ledsen och äcklad, berättar hon.Nu uppmanar hon andra kvinnor att alltid anmäla sexuella ofredanden.
Jonas Erikssons ilska: Besviken, arg, ledsen
Jonas Eriksson får inte döma fotbolls-VM.Nu rasar han mot Fifas uttagning av VM-domarna.– Det är ju inte Europas tio bästa domarteam som är uttagna, det kan jag säga, säger han till NSD.
Läs mer om NSD och VM-domarna.
Nytt försök att lura pensionärer till ilska
Om man får ut mer av sina pengar från kontot de första åren, i stället för att ta ut dem i jämn takt: Har man då blivit "snuvad" eller "mjölkad" av staten? Vad skulle staten ha tagit?
Lagerbäcks ilska: Det är vansinne
Leroy San fick ett mål bortdömt i slutminuterna av den första halvleken - trots att bollen kom från Liverpoolspelaren James Milner. I Viasatstudion pratade de om att målet underkändes då det var en oavsiktlig passning från Milner.– Det är vansinne i mina ögon, säger experten Lars Lagerbäck.
Läs mer om Milner.