Inbrotten

Utländska ligor kan ligga bakom hälften av inbrotten

Utländska stöldligor kan ligga bakom så många som hälften av alla bostadsinbrott. Framför allt rör det sig om ligor från länder som Polen, Rumänien, Litauen och Georgien. Det visar en rapport från Nationella operativa avdelningen, Noa, vid polisen. – Vi måste samverka med ursprungsländerna för att komma åt problemet, säger Ville Paloheimo på underrättelseenheten vid Noa.

Tjuvarna slår till när du shoppar

När polisen jämförde inbrotten upptäckte de ett mönster.Alla som drabbades hade shoppat på samma ställe.– Och under tiden fick de alltså inbrott, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör vid polisen i region Syd.
Läs mer om Ewa-Gun Westford och Syd.
Tre inbrott under natten
Polis med hund sökte under natten mot onsdag efter inbrottstjuvar på tre ställen i Helsingborg. Inbrotten inträffade mellan tre och fem på natten.
Läs mer om Helsingborg.

Dna-skydd stoppar inbrotten

Att dna-märka sina prylar håller tjuven borta, visar ett unikt projekt i skånska Staffanstorp....
Läs mer om Staffanstorp.
Polisen efterlyser vit bil i jakt på inbrottsliga
Efter att närmare tio villainbrott inträffat under helgen i norra Sverige söker polisen nu allmänhetens hjälp. På Facebook söker man upplysningar om en vit personbil som kan ha med inbrotten att göra. Var uppmärksamma mot personer och fordon i villaområden, skriver polisen i inlägget.
Läs mer om Sverige.
Gjorde åtta inbrott på en vecka – åtalas
En man i 30-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för åtta fall av grov stöld alternativt häleri efter en rad inbrott i bostäder i Västra Götaland. Mannen ska enligt stämningsansökan ha genomfört alla inbrotten och stölderna under en veckas tid strax innan midsommar.
Läs mer om Västra Götaland.
Bandidostjuvarnas nya knep – annonser
De två Bandidosanknutna männen spanade in annonser med hus som låg ute på nätet. Syftet var att hitta designföremål och värdesaker - och sedan stjäla dessa. Nu misstänks männen för minst sex inbrott på olika platser på danska Själland. – Inbrotten har varit organiserade. Därför tar vi oss an detta på ett annat sätt än om det hade handlat om vanliga inbrott, säger Bent Isager-Nielsen, polisinspektör på den danska polisens Task Force Indbrud till Ekstrabladet.
Flera husbilsägare bestulna i sommar
Antalet husbilar längs de svenska vägarna ökar – liksom inbrotten i de populära semesterfordonen....
Tre inbrott i Jönköpingsområdet – villaägarna var bortresta
På lördagen har polisen fått in tre anmälningar om villainbrott i Jönköpings län. Gemensamt för inbrotten är att villaägarna varit bortresta. – Så det är oklart när de inträffat, säger Fredrik Granström vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.
Han försökte stoppa de dubbla inbrotten
Han upptäckte att grannarnas dörr stod på glänt. Sen larmade den välkände juristen och debattören Mårten Schultz och hans fru polisen för att stoppa de dubbla inbrotten. – De hade nog hunnit röja runt en hel del, säger Mårten Schultz.
Läs mer om Mårten Schultz.
Kan Hells Angels minska inbrotten i ditt villaområde?
SVT Göteborg ställer de tuffa frågorna
Tjuvar skar upp kapell på lastbil
Två lastbilschaufförer blev under natten bestulna i sina lastbilar. De båda stölderna ägde rum i Varbergstrakten. Ännu har ingen gripits för inbrotten.
Läs mer om Varbergstrakten.
Ingenting görs åt inbrotten
Fler inbrott väntas när tö-ligor slår till
Polisen misstänker att tö-ligor slår till i Värmland. Orsaken bakom vågen av inbrott i länet kan enligt polisen vara: Att snön har smält. – Det finns en stor risk för att vi kommer se en ökning av inbrotten en tid framöver, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl för Värmlandspolisen, till NWT.
Dubblering av inbrott i koloniområden
Dubblering av inbrotten i kolonistugor, oförändrat antal bostadsinbrott och en hög andel våldsbrott.Det visar polisens brottsstatistik för Landskrona under fjolåret.
Läs mer om Landskrona.
Kommunpolis ett verktyg mot inbrotten
På måndagskvällen arrangerade Brottsförebyggande rådet (Brå) i Höganäs möte inbrotten i radhus och villa.–Det är lite oroligt. Vi har sagt många gånger att det händer när som helst på dygnet, därför kan det vara bra att informera, säger villaägaren Christer Sundewall.
Hon ska få stopp på inbrotten i ny tjänst
Kommunen fick nog av inbrotten och beslutade att anställa en säkerhetsansvarig. Det blir Kristina Pålsson, ett känt ansikte för många höganäsare.
Läs mer om Kristina Pålsson.
Flera verksamheter drabbade av inbrott
Flera verksamheter i Jönköpingstrakten blev under natten mot torsdagen utsatta för inbrott. Troligtvis har bytet blivit datorer. Ingen misstänkt är gripen för inbrotten.
Läs mer om Jönköpingstrakten.
Tre kyrkor i väst fick ovälkommet besök
Tre västsvenska kyrkor fick ovälkommet besök under nyårshelgen.Men det är inte självklart att det rör sig om vanliga tjuvar. Inte mycket saknas från inbrotten och polisen utesluter inte samband.– Det är väldigt märkligt. Inget är stulet men de verkar ha trampat på kyrksilvret, säger kyrkoherden Mikael Blom.I Bjurums kyrka utanför Falköping skadades bland annat en nattvardskalk i silver från 1700-talet.
Läs mer om Falköping och Mikael Blom.I.
Inbrottsvågen – nära 100 anmälningar i år
2016 har inletts med en sanslös inbrottsvåg i Väst. Bara det första dygnet rapporterades över 50 inbrott i Västra Götaland – och efter två dagar så har närmare 100 inbrott anmälts i Västsverige. Inbrottstjuvarna har sannolikt kommit över stöldgods för miljonbelopp, och polisen är själv förvånad över de höga siffrorna. – Inbrotten brukar ju öka under jul och nyår, men det här är i en klass för sig, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Larm stoppad inbrottstjuv
Inbrotten fortsätter - fler bostäder har drabbats den senaste tiden.
Polisens vädjan efter senaste inbrottsvågen
Habo och Bankeryd har utsatts för ett stort antal inbrott på senare tid. Nu varnar polisen i Jönköping för inbrottsvågen - och vädjar till allmänheten. – Vi är beroende av tips, säger Björn Dahlbäck vid polisen i Jönköping. Polisen ger tips på hur man kan skydda sig från inbrotten genom grannsamverkan, hålla lampor tända - och spela julmusik.
Var du bor avgör risken för inbrott
Sedan några veckor tillbaka har polisen märkt av en ökning av bostadsinbrotten. I vår interaktiva grafik kan du bland annat ta reda på var inbrotten sker och få tips om hur du skyddar dig.
Nu skjuter inbrotten i höjden
Inbrottssäsongen har kommit till Helsingborg. I vår interaktiva grafik kan du bland annat ta reda på var bostadsinbrotten sker och få tips om hur du skyddar dig.
Läs mer om Helsingborg.