Inbrotten


Facebookinlägg ökar inte inbrotten

Risken att du får inbrott efter att gjort ett inlägg eller en incheckning på Facebook är minimal. Det visar resultatet av ett samarbete som BTH forskare har med polisen i södra Sverige.

Läs mer om BTH, Facebook och Sverige.

Fängelse och skyddstillsyn för stöld och skadegörelse

Inbrotten och stöldturnerna har avlöst varandra. Nu har tre män dömts för tilltagen, bland annat till skyddstillsyn och fängelse.

Fritidshus fick påhälsning av tjuvar

Inbrott har skett i ett fritidshus och en mängd uthus på två tomter mellan Fagersta och Skinnskatteberg. Inbrotten har upptäckts i onsdags och två anmälningar har inkommit till polisen.

Läs mer om Fagersta och Skinnskatteberg.
Miljöstation ska övervakas

Miljöstationen Möjligheternas hus sätter upp övervakningskameror på området. Inbrotten har gått över styr. Möjligheternas hus har länge haft problem med stölder på den inhägnade delen

Nio av tio vardagsbrott klaras aldrig upp

I Västra Götaland klarar polisen bara upp tre procent av inbrotten. Försäkringsbolaget If har gjort en kartläggning utifrån Brottsförebyggande rådets statistik för vardagsbrott.

Läs mer om Brottsförebyggande.
Trendbrottet – nu drabbas fler av bostadsinbrott

Knappt två månader efter att polisen avslutat sin bostadsinsats började inbrotten öka igen. Det är dock för tidigt att dra några slutsatser än, menar biträdande länspolismästare Ulf Johansson. Men vi får alltid vara beredda på att vidta åtgärder om det skenar i väg.

Läs mer om Ulf Johansson.
Villainbrotten ökar

Stockholm Förra året skedde 16 000 villainbrott, en ökning med 11 procent jämfört med året innan. Vid inbrotten stjäls allt värdefullare föremål.

Villainbrotten ökar

Förra året skedde 16 000 villainbrott, en ökning med 11 procent jämfört med året innan. Vid inbrotten stjäls allt värdefullare föremål. Sedan 2006 har försäkringsbolagens utbetalningar

Villainbrotten ökar

Foto: TT + Visa bildtexten Villainbrotten ökar Stockholm Förra året skedde 16 000 villainbrott, en ökning med 11 procent jämfört med året innan. Vid inbrotten stjäls allt värdefullare

Två inbrott på samma gata

Tjuvar bröt sig in i två bostäder på Skyttegatan under torsdagen. Inbrotten inträffade på dagtid. Gärningsmännen har tagit sig in genom att bryta upp dörrarna och i lägenheten har de

Läs mer om Skyttegatan.
30-åring åtalas för flera villainbrott

Fotograferades och filmades vid flera av inbrotten.

Nytt spår i sökandet efter Madeleine

I sökandet efter den brittiska flickan Madeleine McCann, som försvann i Portugal 2007 några dagar innan hon skulle fylla fyra år, letar brittisk polis nu efter en ensam brottsling. Mannen misstänks ligga bakom tolv sexuella övergrepp på flickor som var på semester med sina familjer i portugisiska Algarve mellan 2004 och 2010. Polisen anser att det finns betydande likheter i inbrotten i familjernas hus.

Bilaffär i Odenskog utsatt för flera inbrott

Efter fem inbrott har VD:n för bilaffären Northcar fått nog. Nu sätts övervakningskameror upp. Inbrotten har avlöst varandra den senaste tiden hos Northcar i Odenskog. Totalt fem inbrott

Läs mer om Northcar, Odenskog och VD.n.
Inbrottstjuvar jagades med polishelikopter

Polisen i Göteborg larmades om flera inbrott i södra delen av staden på onsdagskvällen. Efter jakt med helikopter och hundpatrull lyckades man fånga in en misstänkt gärningsman. – Det kan finnas misstankar om att det är samma personer som ligger bakom inbrotten, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Villainbrott i Sveg

Två villor i Sveg har under helgen haft inbrott. Inbrotten upptäcktes under söndagen och polisen har varit på plats och säkrat vissa spår.

Läs mer om Sveg.
Branden kan stoppa tävling

Inbrotten och skadegörelserna avlöser varandra i Ärla. Just nu går man i skytteföreningen och väntar på besked från försäkringsbolaget så man kan reparera det som eldhärjades i förra

Läs mer om Ärla.
Polisen fruktar ny inbrottsvåg

Under hösten drabbades Värmland av den största inbrottsvågen på många år och nu befarar polisen att det är på väg att hända igen. Den senaste veckan har 20 inbrott rapporterats och polisen vädjar om hjälp från allmänheten. – Det finns stora likheter med inbrotten i höstas och det handlar om grov, gränsöverskridande brottslighet, säger Stefan Wickberg, presstalesman hos Värmlandspolisen.

Inbrott i flera lastbilar

Under natten till söndagen har inbrott skett i flera lastbilar i Uddevalla Inbrotten, som upptäcktes under söndagsmorgonen, har skett på ett inhägnat område på Kasebergsvägen.

Misstankar om samma tjuvar vid tre inbrott

Polisen misstänker att samma tjuvar ligger bakom tre inbrott på måndagskvällen. Inbrotten skedde på Kulturskolan, i en universitetsbyggnad och i en av Lunds kommuns fastigheter.

Läs mer om Kulturskolan.
Vi fick slita som djur efter inbrotten

En tistel till Gavlegårdarnas jour som inte hjälpte sina hyresgäster på Väpnargatan 6 när alla våra källarförråd blev uppbrutna (andra gången på samma dag) och våra saker i förråden

Läs mer om Väpnargatan.
Elverk och vattenpump stals från Tyrstugan

Ett elverk värt 12 000 kronor och en vattenpump för 6 000 kronor har stulits ur ett förråd vid Tyrstugan. Inbrotten har skett någon gång mellan den 19-22 januari.

Läs mer om Tyrstugan.
Flera inbrott anmälda i Ängelholm

Smycken och kontanter har stulits vid inbrotten.

Läs mer om Ängelholm.
Inbrotten i bostäder minskade rejält igen

Innehåll Annat innehåll Mest läst Mest lästa Polisen ifrågasätter Laholmsdomar Laholm - 03:02 LAHOLM. Ett par färska Laholmsdomar i Halmstads tingrätt irriterar polis och åklagare.

Två villainbrott på samma gata

Smycken byte i ett av inbrotten i Strövelstorp.

Läs mer om Strövelstorp.
Stölder ur två bilar i Slöinge

Slöinge. Två liknande bilinbrott skedde på torsdagen i Slöinge. Den ena bilen stod parkerad vid djursjukhuset och den andra vid Susedalens kör- och ridklubb. Båda inbrotten skedde mellan

Läs mer om Slöinge.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14