Inbrotten

Tjuven filmade sina inbrott – av misstag

16-åringen nekade bestämt till att ha någonting med inbrottsvågen i Eslöv att göra. Men när polisen gjorde husrannsakan i hans pojkrum i ett annat ärende hittades de pinsamma bevisen som gjorde att pojken åkte fast. Av misstag hade 16-åringen filmat flera av inbrotten.
Läs mer om Eslöv.

Så många miljoner kostar skolinbrotten

Trots krafttag fortsätter inbrotten på Malmös skolor. Sedan i höstas har inbrottsvågen kostat nästan 2,2 miljoner kronor och nu är hela verksamheten påverkad. – Allra värst är att det slår mot eleverna, säger grundskoledirektör Anders Malmquist till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Inbrottsvågen fortsätter – Malmöskolor maktlösa
Har din skola råkat ut för inbrott? Den är i så fall inte den enda. Inbrotten står skolorna och eleverna dyrt – 2,2 miljoner kronor sedan i höstas.
Läs mer om Malmöskolor.
Nästan inga inbrott klaras upp
En kartläggning som försäkringsbolaget If gjort av Brås helårsstatistik visar att andelen uppklarade vardagsbrott ligger på en fortsatt låg nivå. Endast tolv procent av de drygt 700 000 vardagsbrott som anmäldes i Sverige under 2014 klarades upp. Det är främst inbrotten och skadegörelsebrotten som förblir olösta men det har även skett en försämring när det gäller uppklarade misshandels- och trafikbrott.
Läs mer om Sverige.

Polisen orolig och frustrerad

På ett år har inbrotten mer än fördubblats.Polisen i Höganäs är frustrerad över att misstänkta tjuvar frias. Kommunalrådet Pter Kovcs kräver ett möte med polisens nye chef.
Folkuppror mot inbrotten
Lotta Bengtsson tröttnade på inbrotten och startade en Facebookgrupp. Efter knappt en vecka har den fått2 000 medlemmar.
Läs mer om Facebookgrupp.
Dramatisk ökning av skolinbrott
Kostnaden för skolinbrott skjuter i höjden i Malmö. Inbrotten har nu ökat så mycket att...
Läs mer om Malmö.
Dramatisk ökning av skolinbrott
Kostnaden för skolinbrott skjuter i höjden i Malmö. Inbrotten har nu ökat så mycket att försäkringskostnaden nästan tiofaldigats under första kvartalet, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.
Var försiktig med nätfynden
Brott Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.Därför finns det anledning för dig som handlar begagnat på nätsajter att fundera över säljarens ärlighet, uppmanar Stöldskyddsföreningen (SSF).
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten...
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.Därför finns det anledning för dig som handlar begagnat på nätsajter att fundera över säljarens ärlighet, uppmanar Stöldskyddsföreningen (SSF).
Mannen åtalas – för inbrott han anmälde
En man i Skaraborg anmälde till försäkringsbolaget att någon brutit sig in i hans bostad. Dessutom gjordes en polisanmälan. Nu har mannen åtalats –misstänkt för att ha gjort inbrotten själv!
Läs mer om Skaraborg.
Öldrickare bakom fladdermusdöd
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar – och därmed även antalet dödsfall bland övervintrande fladdermöss, rapporterar jönköping.nu.
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Inbrott misstänks döda fladdermöss
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar - och därmed även antalet dödsfall bland...
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Inbrott misstänks döda fladdermöss
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar - och därmed även antalet dödsfall bland övervintrande fladdermöss, rapporterar jönköping.nu.
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Skydda dig mot tjuven – här är 10 bra tips
Inbrott blir allt vanligare och är mycket obehagligt. Från 2013 till 2014 ökade inbrotten i både villa och lägenhet med sex procent. Men det går att göra saker för att skydda sig – både mot inbrott hemma och mot exempelvis ficktjuvar. Här ger Lotta Mauritzson på SSF Stöldskyddsföreningen 10 tips. – Fresta inte tjuven, säger hon.
Läs mer om Lotta Mauritzson.
Polisen sprang i kapp tjuven efter inbrotten
JÖNKÖPING. Tjuvarna gjorde inbrott i en bar och fortsatte sedan sin stöldturn in i en skobutik. På väg ut ur butiken möttes de av en polispatrull som kallats till platsen efter att vittne sett hur de först hade brutit sig in i baren. Efter en tio minuters jakt visade sig polisernas kondition sig starkast då de kom i kapp en av de misstänkta männen och kunde gripa honom.
Inbrotten ökar – så här skyddar du dig bäst
Inbrott hemma ökade förra året. Vill du minska risken gäller det att ha lås, inte låta värdesaker ligga framme och låsa bostaden trots att du är på gården. Så här skyddar du dig bäst mot inbrott hemma.
Tjuvar på stöldturn i Borås under natten
Under natten till torsdagen var det fyra inbrott under kort tid i Boråstrakten. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän. Ännu är ingen gripen för inbrotten, rapporterar P4 Sjuhärad.
Läs mer om Boråstrakten.
December var värsta inbrottsmånaden på tre år
2014 ökade inbrotten efter två år av nedåtgående trend.
Så undviker du inbrott
Luleå. Sällan har det varit så många villainbrott som i år vilket Kuriren uppmärksammat vid flera tillfällen. Polisen har nu gått ut med en film där samhällsmedborgarna får tips om vad man kan göra för att undvika inbrotten.
Läs mer om Kuriren.
Inbrottsvåg i Stockholm
Tjuvar plågar Stockholm. Enligt siffror från polisen har bostadsinbrotten i Storstockholm, fram till november i år, ökat med elva procent jämfört med samma period i fjol, rapporterar SVT. Värst drabbat är Rinkeby, Kungsholmen och Skärholmen, där inbrotten ökat med uppemot 80 procent, enligt siffror från försäkringsbolaget If.
Skånsk metod ska minska inbrotten i hela Sverige
Skånsk metod ska minska inbrotten i riket.
Läs mer om Sverige.