Inbrotten

Kan Hells Angels minska inbrotten i ditt villaområde?

SVT Göteborg ställer de tuffa frågorna

Tjuvar skar upp kapell på lastbil

Två lastbilschaufförer blev under natten bestulna i sina lastbilar. De båda stölderna ägde rum i Varbergstrakten. Ännu har ingen gripits för inbrotten.
Läs mer om Varbergstrakten.
Ingenting görs åt inbrotten
Fler inbrott väntas när tö-ligor slår till
Polisen misstänker att tö-ligor slår till i Värmland. Orsaken bakom vågen av inbrott i länet kan enligt polisen vara: Att snön har smält. – Det finns en stor risk för att vi kommer se en ökning av inbrotten en tid framöver, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl för Värmlandspolisen, till NWT.

Dubblering av inbrott i koloniområden

Dubblering av inbrotten i kolonistugor, oförändrat antal bostadsinbrott och en hög andel våldsbrott.Det visar polisens brottsstatistik för Landskrona under fjolåret.
Läs mer om Landskrona.
Kommunpolis ett verktyg mot inbrotten
På måndagskvällen arrangerade Brottsförebyggande rådet (Brå) i Höganäs möte inbrotten i radhus och villa.–Det är lite oroligt. Vi har sagt många gånger att det händer när som helst på dygnet, därför kan det vara bra att informera, säger villaägaren Christer Sundewall.
Hon ska få stopp på inbrotten i ny tjänst
Kommunen fick nog av inbrotten och beslutade att anställa en säkerhetsansvarig. Det blir Kristina Pålsson, ett känt ansikte för många höganäsare.
Läs mer om Kristina Pålsson.
Flera verksamheter drabbade av inbrott
Flera verksamheter i Jönköpingstrakten blev under natten mot torsdagen utsatta för inbrott. Troligtvis har bytet blivit datorer. Ingen misstänkt är gripen för inbrotten.
Läs mer om Jönköpingstrakten.
Tre kyrkor i väst fick ovälkommet besök
Tre västsvenska kyrkor fick ovälkommet besök under nyårshelgen.Men det är inte självklart att det rör sig om vanliga tjuvar. Inte mycket saknas från inbrotten och polisen utesluter inte samband.– Det är väldigt märkligt. Inget är stulet men de verkar ha trampat på kyrksilvret, säger kyrkoherden Mikael Blom.I Bjurums kyrka utanför Falköping skadades bland annat en nattvardskalk i silver från 1700-talet.
Läs mer om Falköping och Mikael Blom.I.
Inbrottsvågen – nära 100 anmälningar i år
2016 har inletts med en sanslös inbrottsvåg i Väst. Bara det första dygnet rapporterades över 50 inbrott i Västra Götaland – och efter två dagar så har närmare 100 inbrott anmälts i Västsverige. Inbrottstjuvarna har sannolikt kommit över stöldgods för miljonbelopp, och polisen är själv förvånad över de höga siffrorna. – Inbrotten brukar ju öka under jul och nyår, men det här är i en klass för sig, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Larm stoppad inbrottstjuv
Inbrotten fortsätter - fler bostäder har drabbats den senaste tiden.
Polisens vädjan efter senaste inbrottsvågen
Habo och Bankeryd har utsatts för ett stort antal inbrott på senare tid. Nu varnar polisen i Jönköping för inbrottsvågen - och vädjar till allmänheten. – Vi är beroende av tips, säger Björn Dahlbäck vid polisen i Jönköping. Polisen ger tips på hur man kan skydda sig från inbrotten genom grannsamverkan, hålla lampor tända - och spela julmusik.
Var du bor avgör risken för inbrott
Sedan några veckor tillbaka har polisen märkt av en ökning av bostadsinbrotten. I vår interaktiva grafik kan du bland annat ta reda på var inbrotten sker och få tips om hur du skyddar dig.
Nu skjuter inbrotten i höjden
Inbrottssäsongen har kommit till Helsingborg. I vår interaktiva grafik kan du bland annat ta reda på var bostadsinbrotten sker och få tips om hur du skyddar dig.
Läs mer om Helsingborg.
Polisen i Mölndal varnar för tjuvar
Under första adventshelgen har ett stort antal inbrott skett i bostäder i Mölndal. Polisen tror att det är samma personer som gjort inbrotten. – De har gått till på samma sätt, säger Håkan Reit vid Mölndalspolisen till Mölndals-Posten.
Hösten inbrottstjuvarnas högtid
När höstmörkret faller ökar inbrotten. Grannar som håller uppsikt kan stoppa tjuven — men enligt polisen är det viktigare att ha bra lås på dörrar och fönster.
Hösten inbrottstjuvarnas högtid
När höstmörkret faller ökar inbrotten. Grannar som håller uppsikt kan stoppa tjuven – men enligt...
Hösten inbrottstjuvarnas högtid
När höstmörkret faller ökar inbrotten. Grannar som håller uppsikt kan stoppa tjuven — men enligt polisen är det viktigare att ha bra lås på dörrar och fönster.
7 knep för att tjuven inte ska välja ditt hem
Med mörkret ökar inbrotten i våra hem. Och det sista vi vill ha är objudna gäster. Så här gör du för att hålla tjuvarna borta!
Polisens varning – dags att se upp
Med höstmörkret ökar också inbrotten.Nu går polisen ut med en varning och uppmanar människor till försiktighet. – I mörkret kan tjuvarna arbeta ostört, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl i Värmland.
Läs mer om Bjarne Andersson och Värmland.
Åtta inbrott ikolonistugor
Inbrotten fortsätter i stadens koloniområden.
Nytt inbrott i kolonistuga
Inbrotten fortsätter i stadens koloniområden.
Tjuvar ska stoppas
Grannarna har tröttnat på alla inbrotten och börjat samarbeta för att få stopp på tjuvarna.
Han fick utstå fyra inbrott – på kort tid
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.
Rånare slog till mot butiken fyra gånger
Pressbyrån i Falköping har blivit utsatt för fyra inbrott – på fem månader. Nu vittnar butiksägaren om att inbrotten har lett till en ekonomisk och psykisk katastrof. – Det här är jättejobbigt, säger Jakob Morad.
Läs mer om Falköping och Jakob Morad.