Inbrotten

Dramatisk ökning av skolinbrott

Kostnaden för skolinbrott skjuter i höjden i Malmö. Inbrotten har nu ökat så mycket att...
Läs mer om Malmö.

Dramatisk ökning av skolinbrott

Kostnaden för skolinbrott skjuter i höjden i Malmö. Inbrotten har nu ökat så mycket att försäkringskostnaden nästan tiofaldigats under första kvartalet, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.
Var försiktig med nätfynden
Brott Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.

Var försiktig med nätfynden

Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.Därför finns det anledning för dig som handlar begagnat på nätsajter att fundera över säljarens ärlighet, uppmanar Stöldskyddsföreningen (SSF).
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten...
Var försiktig med nätfynden
Samtidigt som svenskarna köper begagnat i stor utsträckning, och gärna på nätet, blir inbrotten fler.Därför finns det anledning för dig som handlar begagnat på nätsajter att fundera över säljarens ärlighet, uppmanar Stöldskyddsföreningen (SSF).
Mannen åtalas – för inbrott han anmälde
En man i Skaraborg anmälde till försäkringsbolaget att någon brutit sig in i hans bostad. Dessutom gjordes en polisanmälan. Nu har mannen åtalats –misstänkt för att ha gjort inbrotten själv!
Läs mer om Skaraborg.
Öldrickare bakom fladdermusdöd
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar – och därmed även antalet dödsfall bland övervintrande fladdermöss, rapporterar jönköping.nu.
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Inbrott misstänks döda fladdermöss
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar - och därmed även antalet dödsfall bland...
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Inbrott misstänks döda fladdermöss
Inbrotten i Tabergsgruvan söder om Jönköping ökar - och därmed även antalet dödsfall bland övervintrande fladdermöss, rapporterar jönköping.nu.
Läs mer om Jönköping och Tabergsgruvan.
Skydda dig mot tjuven – här är 10 bra tips
Inbrott blir allt vanligare och är mycket obehagligt. Från 2013 till 2014 ökade inbrotten i både villa och lägenhet med sex procent. Men det går att göra saker för att skydda sig – både mot inbrott hemma och mot exempelvis ficktjuvar. Här ger Lotta Mauritzson på SSF Stöldskyddsföreningen 10 tips. – Fresta inte tjuven, säger hon.
Läs mer om Lotta Mauritzson.
Polisen sprang i kapp tjuven efter inbrotten
JÖNKÖPING. Tjuvarna gjorde inbrott i en bar och fortsatte sedan sin stöldturn in i en skobutik. På väg ut ur butiken möttes de av en polispatrull som kallats till platsen efter att vittne sett hur de först hade brutit sig in i baren. Efter en tio minuters jakt visade sig polisernas kondition sig starkast då de kom i kapp en av de misstänkta männen och kunde gripa honom.
Inbrotten ökar – så här skyddar du dig bäst
Inbrott hemma ökade förra året. Vill du minska risken gäller det att ha lås, inte låta värdesaker ligga framme och låsa bostaden trots att du är på gården. Så här skyddar du dig bäst mot inbrott hemma.
Tjuvar på stöldturn i Borås under natten
Under natten till torsdagen var det fyra inbrott under kort tid i Boråstrakten. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän. Ännu är ingen gripen för inbrotten, rapporterar P4 Sjuhärad.
Läs mer om Boråstrakten.
December var värsta inbrottsmånaden på tre år
2014 ökade inbrotten efter två år av nedåtgående trend.
Så undviker du inbrott
Luleå. Sällan har det varit så många villainbrott som i år vilket Kuriren uppmärksammat vid flera tillfällen. Polisen har nu gått ut med en film där samhällsmedborgarna får tips om vad man kan göra för att undvika inbrotten.
Läs mer om Kuriren.
Inbrottsvåg i Stockholm
Tjuvar plågar Stockholm. Enligt siffror från polisen har bostadsinbrotten i Storstockholm, fram till november i år, ökat med elva procent jämfört med samma period i fjol, rapporterar SVT. Värst drabbat är Rinkeby, Kungsholmen och Skärholmen, där inbrotten ökat med uppemot 80 procent, enligt siffror från försäkringsbolaget If.
Skånsk metod ska minska inbrotten i hela Sverige
Skånsk metod ska minska inbrotten i riket.
Läs mer om Sverige.
Häleri uppklarat efter vittnestips
På söndagen häktades en man och kvinna på sannolika skäl misstänkta för stöld och häleri efter inbrott i flera förråd på Spinngatan i Billesholm tidigare i veckan. Brottet klarades upp efter tips från allmänheten. Vid inbrotten försvann bland annat släp, en motocross, laddare och däck. Någon såg bilen och rapporterade till polisen som gjorde husrannsakan på landsbygden vid Vallåkra, där de stulna sakerna återfanns.
Läs mer om Billesholm, Spinngatan och Vallåkra.
Efter inbrotten: Väla skärper bevakning
Köpcentrumet vidtar åtgärder för att minimera risken att besökare drabbas av inbrott.
Inbrotten ökar – tjuvar slår till när du handlar
Med hösten och mörkret kommer också bostadsinbrotten. Tjuvarna behöver bara minuter för att länsa ditt hem på värdesaker och hittar sina offer på allt från köpcentrets parkeringsplats till flygplatsen. – Ett inbrott är ett för mycket. Många upplever det som en oerhörd kränkning, säger Sven Lindh, kriminalkommissarie vid bostadsinbrottsgruppen i nordvästra Skåne.
Läs mer om Skåne och Sven Lindh.
Inbrottsvåg i Sundsvallsområdet
På ett och ett halvt dygn anmäldes omkring 20 inbrott i Sundsvallstrakten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. — I de flesta fall har de bara tagit pengar och smycken. Nästan alla har gått in via altandörrar, och de som bor där har varit borta, säger Martin Södervall, vakthavande befäl på Västernorrlandspolisen, till TT. Polisen misstänker ett samband mellan de flesta inbrotten.
Villainbrott ökar igen – mest inbrott på hösten
Inbrott i villor ökar igen, efter en liten minskning förra året. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013.
Villainbrotten ökar igen
Efter en liten minskning förra året så ökar villainbrotten igen. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013, enligt preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Läs mer om Brottsförebyggande.