Inbrotten


Inbrotten ökar – så här skyddar du dig bäst

Inbrott hemma ökade förra året. Vill du minska risken gäller det att ha lås, inte låta värdesaker ligga framme och låsa bostaden trots att du är på gården. Så här skyddar du dig bäst mot inbrott hemma.

Tjuvar på stöldturn i Borås under natten

Under natten till torsdagen var det fyra inbrott under kort tid i Boråstrakten. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän. Ännu är ingen gripen för inbrotten, rapporterar P4 Sjuhärad.

Läs mer om Boråstrakten.
December var värsta inbrottsmånaden på tre år

2014 ökade inbrotten efter två år av nedåtgående trend.

Så undviker du inbrott

Luleå. Sällan har det varit så många villainbrott som i år vilket Kuriren uppmärksammat vid flera tillfällen. Polisen har nu gått ut med en film där samhällsmedborgarna får tips om vad man kan göra för att undvika inbrotten.

Läs mer om Kuriren.

Inbrottsvåg i Stockholm

Tjuvar plågar Stockholm. Enligt siffror från polisen har bostadsinbrotten i Storstockholm, fram till november i år, ökat med elva procent jämfört med samma period i fjol, rapporterar SVT. Värst drabbat är Rinkeby, Kungsholmen och Skärholmen, där inbrotten ökat med uppemot 80 procent, enligt siffror från försäkringsbolaget If.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Skånsk metod ska minska inbrotten i hela Sverige

Skånsk metod ska minska inbrotten i riket.

Läs mer om Sverige.
Häleri uppklarat efter vittnestips

På söndagen häktades en man och kvinna på sannolika skäl misstänkta för stöld och häleri efter inbrott i flera förråd på Spinngatan i Billesholm tidigare i veckan. Brottet klarades upp efter tips från allmänheten. Vid inbrotten försvann bland annat släp, en motocross, laddare och däck. Någon såg bilen och rapporterade till polisen som gjorde husrannsakan på landsbygden vid Vallåkra, där de stulna sakerna återfanns.

Läs mer om Billesholm, Spinngatan och Vallåkra.
Efter inbrotten: Väla skärper bevakning

Köpcentrumet vidtar åtgärder för att minimera risken att besökare drabbas av inbrott.

Inbrotten ökar – tjuvar slår till när du handlar

Med hösten och mörkret kommer också bostadsinbrotten. Tjuvarna behöver bara minuter för att länsa ditt hem på värdesaker och hittar sina offer på allt från köpcentrets parkeringsplats till flygplatsen. – Ett inbrott är ett för mycket. Många upplever det som en oerhörd kränkning, säger Sven Lindh, kriminalkommissarie vid bostadsinbrottsgruppen i nordvästra Skåne.

Läs mer om Skåne och Sven Lindh.
Inbrottsvåg i Sundsvallsområdet

På ett och ett halvt dygn anmäldes omkring 20 inbrott i Sundsvallstrakten, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. — I de flesta fall har de bara tagit pengar och smycken. Nästan alla har gått in via altandörrar, och de som bor där har varit borta, säger Martin Södervall, vakthavande befäl på Västernorrlandspolisen, till TT. Polisen misstänker ett samband mellan de flesta inbrotten.

Villainbrott ökar igen – mest inbrott på hösten

Inbrott i villor ökar igen, efter en liten minskning förra året. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013.

Villainbrotten ökar igen

Efter en liten minskning förra året så ökar villainbrotten igen. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013, enligt preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå).

Läs mer om Brottsförebyggande.
Villainbrotten ökar igen

Efter en liten minskning förra året så ökar villainbrotten igen. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013, enligt preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå). De senaste åren har mellan 21 000 och 22 000 bostadsinbrott anmälts varje år, vilket är en ökning med cirka 30 procent sedan början av 2000-talet.

Läs mer om Brottsförebyggande.
Biltjuvarna överger BMW – nu är det Volkswagen som gäller

Inbrotten i Volkswagen Passat och Golf ökar kraftigt, enligt försäkringsbolaget If, och det är en särskild utrustningsdetalj som lockar tjuvarna.

Inbrotten ska stoppas med värmekameror

Värmekameror ska stoppa inbrott och skadegörelser på skolorna. Med kamerorna sker bevakningen dygnet runt.Dessutom ska alla inner- och ytterdörrar förses med kodlås.

Biltjuvarna överger BMW – nu är det Volkswagen som gäller

Inbrotten i Volkswagen Passat och Golf ökar kraftigt, enligt försäkringsbolaget If, och det är en särskild utrustningsdetalj som lockar tjuvarna.

Färre inbrott i dna-märkta hushåll

Inbrotten minskar stadigt i bostäder som märkt sina ägodelar med dna. Men i villor som står utan den nya tekniken blir inbrotten fler.–En studie kommer att visa huruvida det har uppstått en omfördelningseffekt, att tjuvarna går runt hörnet, säger Peter Lindström, kriminolog vid Stockholmspolisen.

Anmälningar om inbrotten i Säffle

Läs mer om Säffle.
Tina Thörner: Får inte se genom fingarna

Anmälningar om inbrotten i Säffle fortsätter öka och polisen saknar fortfarande spår efter gärningsmännen. Kartläsaren och Säfflebördiga Tina Thörner, 48, rasar nu mot kriminaliteten i sin hemort – och kräver hårdare tag mot tjuvarna. – Vi får inte se genom fingrarna på sådant här. Folk är ju rädda, menar hon.

Efter inbrottsvågen – Folk är livrädda

Efter inbrotten i Åmål och Säffle – nu har invånarna börjat ta saken i egna händer. Över 2500 personer har gått med i en Facebookgrupp där inbrotten diskuteras, det har varit biljakter med tjuvarna och misstänkta hus som har märkts med ett rött kryss. – Folk är livrädda och är ute och jagar gärningsmännen på nätterna. Man är rädd för var detta kommer sluta, säger Åmålbon Inger Carlson, 51.

Nu skjuter inbrotten i höjden

Risken att utsättas för bostadsinbrott ökar kraftigt när hösten kommer. Tidningen har kartlagt var inbrotten begåtts de senaste fem åren.

Jobbar dygnet runt för att stoppa inbrotten

Antalet inbrott i Säffle blir fler och fler – på söndagen fick polisen in ytterligare larm och anmälningar om nya inbrott. I ett litet område i orten har det nu skett runt 25 inbrott sedan den 10 september. Ingen är gripen. – Vi har ingenting direkt att gå på, utan famlar i blindo. Många känner en stor otrygghet, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl hos polisen i Värmland.

Inbrott i sommarstugor utanför Tvååker

Tvååker. Någon har brutit sig in i två sommarstugor i Ästad mellan måndag och torsdag denna vecka. Bland annat har en mikrovågsugn anmälts som stulen vid inbrotten.

Läs mer om Tvååker och Ästad.
Inbrottsvåg i Fagersta

Polisen rapporterar om flera anmälda inbrott i Fagersta under helgen. Polisen har fått in sex anmälningar om bostadsinbrott i Fagersta i helgen. Inbrotten misstänks ha inträffat någon

Läs mer om Fagersta.
Hårdare straff minskar inte inbrotten

Johan Hultberg (M) skriver den 16 juli att Alliansen är det enda alternativet för ett tryggare Sverige.

Läs mer om Alliansen och Sverige.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09