Inbrottstjuvar

Exklusiva väskor stulna vid butiksinbrott
Inbrottstjuvar slog till mot en exklusiv väskbutik på Östermalm i Stockholm på lördagsmorgonen.Tre gärningsmän försvann sedan från platsen i en mörk Audi kombi och jagas nu av polis.
Läs mer om Audi, Stockholm och Östermalm.

Tjuvar trängde sig in hos flicka som var ensam hemma

En flicka under 13 år öppnade ytterdörren när hon var ensam hemma. Då blev hon inknuffad i ett av rummen av inbrottstjuvar som sedan gick igenom villan. – Hon är naturligtvis chockad och tas om hand av föräldrarna, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.
Kraftig ökning av inbrott i Stockholm – organiserade ligor bakom
Sommar och semester har varit en intensiv tid för inbrottstjuvar i år. Under juni månad skedde 589 inbrott i Stockholm, jämfört med 377 samma period 2016.
Läs mer om Stockholm.
JUST NU: Inbrottstjuvar jagas av polishelikopter
En misstänkt inbrottstjuv jagas på fredagsförmiddagen av polishelikopter i Landskrona.Anledningen är ett misslyckat inbrottsförsök – och nu jagas den misstänkte av polisbilar och helikopter, skriver Helsingborgs Dagblad.
Polisen Andreas frustration – när misstänkta tjuvar släpptes
Polisen i Varberg grep tre misstänkta inbrottstjuvar –som släpptes av åklagaren.Några timmar senare gick stationsbefälet i Varberg, Andras Liljedahl, ut på polisens officiella Facebooksida och beklagade sig över beslutet.Tyvärr släpptes tjuvarna på fri fot senare på kvällen. Varför? Det har jag tyvärr inga uppgifter om, skriver Andras Liljedahl på Facebook.
Läs mer om Facebook, Facebooksida och Varberg.
Inbrottstjuvar stoppades – efter villaägarens knep
Villaägaren är på semester när det plingar till i mobilen.Det är larmet som varnar för att någon försöker ta sig in i huset i Påarp.– Via kameraövervakningen får villaägaren syn på två gärningsmän som försöker göra inbrott, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Påarp.
Två inbrottstjuvar ertappades av polis
Polisen larmades vid 22.28 på tisdagskvällen om ett inbrottsförsök i Kristianstad centrum.Två män med ficklampor tros ha försökt ta sig in i ett hus, efter att ha klättrat upp på en byggnadsställning.– Både polis och väktare såg dem, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kristianstad.
Inbrottstjuvar jagas med hundpatrull
En person greps av polisen i dag i Nacka efter ett inbrott på Värmdö. Två av gärningsmännen är fortfarande på fri fot och eftersöks i området.
Läs mer om Nacka och Värmdö.
Tjuvar misstänks ha slagit kvinna
Polisen i Helsingborg jagar två misstänkta inbrottstjuvar på lördagsmorgonen.En av dem misstänks ha slagit en kvinna som försökte stoppa dem.
Läs mer om Helsingborg.
Villaägare skrämde bort inbrottstjuvar
Tjuvar gjorde inbrott i en bostad men blev påkomna av de boende som skrämde i väg dem. personerna kunde senare gripas.Alla har faktiskt rätt att gripa personer tills dess polisen kommer, man får till och med använda våld.– Känner du att du kan fånga personen så gör det, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Stephan Söderholm.
Polisen varnar för orädda inbrottstjuvar
Orädda tjuvar bröt sig in i villa i Danderyd - stal bilnycklarna och körde sedan i väg med bilen. Nu varnar polisen för att förvara bilnycklar, plånböcker och andra värdesaker lättillgängligt i hemmet.
Läs mer om Danderyd.
Inbrottstjuvar dök upp från gömställe – erkände
Tjuvar bröt sig in i ett villagarage i Landvetter natten mot onsdagen.Villaägaren upptäckte tjuvarna som sprang i i väg från platsen.När polisen kom dök de upp från gömstället och erkände.– Deras bil stod kvar och de tyckte väl det var lika bra att komma fram, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.
Läs mer om Landvetter och Peter Adlersson.
Dolly Parton berättar mörka hemligheten
Efter att ha bedragit sin make övervägde countrysångerskan Dolly Parton på att ta sitt liv. Nu berättar stjärnan i en ny bok om den svåra tiden och depressionen, skriver Radar online. Jag satt på övervåningen i mitt sovrum en eftermiddag då jag såg min pistol som jag har mot inbrottstjuvar ligga i lådan bredvid sängen. Jag tittade på den en lång stund, skriver hon i boken.
Läs mer om Dolly Parton och Radar.
Tjuvarnas nya knep: Tar sig in i ditt sovrum
Den 85-åriga kvinnan vaknade upp och såg hur inbrottstjuven tog sig ut genom hennes sovrumsfönster. Hela fönsterkasetten var bortlyft och sovrummet lämnat i kaos. Och allt fler inbrottstjuvar väljer det tillvägagångssättet. – Det är otroligt lätt att ta sig in genom fönster i stället för genom dörren, säger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås.
Polisens larm: Fräck stöldliga blåser äldre
En våg av brott mot äldre sköljer just nu över Halland.Misstänkta inbrottstjuvar – som verkar i okänt antal – ger sig på äldre kvinnor och försöker bluffa sig in i deras bostäder.De gör detta, för att stjäla kvinnornas tillhörigheter.– I det här fallet är det kvinnor som valts ut, men det kan vara män också. Många lever ensamma eftersom att män kan falla bort lite tidigare, säger polis Jan Westerberg på brottssamordningen Halland.
Handlaren Tomas tjuvvarnar: På en liten ort går snacket
Detta kan betyda att någon rekar.Med ovan skrivna ord avslutas tjuvvarningen i Axvall.Ica-handlaren Tomas Taraldsson går nu ut och larmar för sina kunder om misstänkta inbrottstjuvar på orten.– Axvall är en liten ort, butiken är det bästa stället att skylta på. Alla ser det här, säger han.
Väldigt få inbrottstjuvar åker fast
Bara 2,1 procent av lägenhetsinbrotten klarades upp förra året.
Tjuvar greps – tack vare vardagshjältar
Inbrottstjuvar härjar för fullt runt om i landet. De flesta klarar sig undan, men en klar trend är att fler grips på grund av att allmänheten hjälper till mer aktivt än tidigare.Bara senaste dygnet har ett antal misstänkta tjuvar gripits på olika håll i Västsverige efter avgörande insatser från allmänheten.– Det verkar finnas en allt större medvetenhet ute bland allmänheten att deras insatser gör skillnad, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm, Väst och Västsverige.
Ångerfull tjuv återlämnade 3-årings dator
Även inbrottstjuvar har samveten. Natten mellan torsdag och fredag i förra veckan stals en dator vid ett inbrott i en förskola i Torslanda. Men det var inte vilken dator som helst. Den tillhörde en treårig multihandikappad pojke och var specialdesignad och värd omkring 150.000 kronor.
Läs mer om Torslanda.
Polisjakt efter inbrottstjuvar
Det var på onsdagsmorgonen som tre tjuvar gjorde inbrott i en villa i Taberg i Jönköping.En person ska ha larmat polis under det pågående inbrottet.– Inringarens son ska ha varit hemma och hört tjuvar ta sig in i källaren varpå han ringde till föräldern, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Jönköping.
Kvinna väcktes av inbrottstjuvar
Kvinnan vaknade mitt i natten av att hon hörde konstiga ljud från övervåningen. När hon kom upp ur källaren möttes hon av två inbrottstjuvar.