Inbrottstjuvar

Inbrottstjuvar togs på bar gärning

Boende i en trappuppgång tyckte sig höra ljud från ett förråd.Polis larmades då till platsen.– När vi kommer dit möter vi två misstänkta i förrådet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.

Kvinna vaknade av inbrottstjuvar

En kvinna i Uddevalla vaknade av att tjuvar lämnade bostaden.Polisen har gripit två män misstänkta för stöld och och inbrott.– Kvinnan hörde hur ytterdörren slog igen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Uddevalla.
Inbrottstjuvar voltade med bil under polisjakt – flera gripna
Misstänkta inbrottstjuvar voltade under polisjakt i Tyresö, natten till tisdag. Samtliga passagerare klarade sig vid incidenten och greps. Ytterligare en person greps efter språngmarsch.
Läs mer om Tyresö.
89-årig dam skrämde bort inbrottstjuvarna
En 89-årig kvinna vaknade av konstiga ljud i huset.När hon gick upp stod hon plötsligt öga mot öga med tre maskerade inbrottstjuvar.– De fick inte med sig någonting, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson.

Polis slagen i huvudet av inbrottstjuvar

En polis skadades efter att patrullen konfronterat inbrottstjuvar vid en butik i Årjäng i Värmland, skriver Värmlands Folkblad.
Läs mer om Värmland och Årjäng.
Ridande polis jagade de flyende tjuvarna
Uppringare slog larm om att inbrottstjuvar befann sig i ubåtshallen i Malmö, där Försäkringskassan har ett kontor.Två män flydde i bil från platsen, enligt vittnen.Men polisen jagade efter – både med hundpatrull och ridande polis.
Läs mer om Försäkringskassan och Malmö.
Inbrottstjuvar rökskadade – räddades av polis
Det höll på att gå riktigt illa för två inbrottstjuvar i Trelleborg på onsdagskvällen. Efter att ha försökt spränga inne i en lokal blev det så mycket rök att en av dem blev medvetslös och fick räddas av polisen.
Läs mer om Trelleborg.
Tjuvar väckte familj - stal datorer och bilar
Polisen jagar inbrottstjuvar i Marks kommun tidigt på tisdagsmorgonen.En familj vaknade av att de hört att någon befann sig i huset.– De upptäckte att datorer, bilnycklar och två bilar var borta, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Polisen på jakt efter märkta inbrottstjuvar
Tre inbrottstjuvar har setts springa från brottsplatsen på södermalm i Stockholm, efter att förbipasserande sett det pågående brottet.Ett av vittnena lyckas spreja färg på de misstänkta, enligt polisens hemsida.Polishundar deltar i sökandet.
Läs mer om Stockholm.
Polisens strategi mot inbrott: Hundklubbar och trafikskolor
Polisen i Skåne flyttar trafikskolors rutter och hundklubbar till inbrottsutsatta bostadsområden.Tanken är att avskräcka inbrottstjuvar med hjälp av en ökad närvaro.– Det kan sägas vara en förlängning av konceptet med grannsamverkan, säger Malin Sjöblom, kommunpolis i Tomelilla.
Läs mer om Malin Sjöblom, Skåne och Tomelilla.
Tjuvarna borrade sig in genom taket på Ica
Ica-butiken i Forsheda drabbades av fräcka inbrottstjuvar under helgen.De misstänkta gärningsmännen borrade upp flera hål i taket till butiken.– Man ser på övervakningsfilmerna hur de går runt och lyser in i butiken med ficklampor, säger butikschefen Peter Johansson.
Läs mer om Forsheda, Ica och Peter Johansson.
Exklusiva väskor stulna vid butiksinbrott
Inbrottstjuvar slog till mot en exklusiv väskbutik på Östermalm i Stockholm på lördagsmorgonen.Tre gärningsmän försvann sedan från platsen i en mörk Audi kombi och jagas nu av polis.
Läs mer om Audi, Stockholm och Östermalm.
Tjuvar trängde sig in hos flicka som var ensam hemma
En flicka under 13 år öppnade ytterdörren när hon var ensam hemma. Då blev hon inknuffad i ett av rummen av inbrottstjuvar som sedan gick igenom villan. – Hon är naturligtvis chockad och tas om hand av föräldrarna, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.
Kraftig ökning av inbrott i Stockholm – organiserade ligor bakom
Sommar och semester har varit en intensiv tid för inbrottstjuvar i år. Under juni månad skedde 589 inbrott i Stockholm, jämfört med 377 samma period 2016.
Läs mer om Stockholm.
JUST NU: Inbrottstjuvar jagas av polishelikopter
En misstänkt inbrottstjuv jagas på fredagsförmiddagen av polishelikopter i Landskrona.Anledningen är ett misslyckat inbrottsförsök – och nu jagas den misstänkte av polisbilar och helikopter, skriver Helsingborgs Dagblad.
Polisen Andreas frustration – när misstänkta tjuvar släpptes
Polisen i Varberg grep tre misstänkta inbrottstjuvar –som släpptes av åklagaren.Några timmar senare gick stationsbefälet i Varberg, Andras Liljedahl, ut på polisens officiella Facebooksida och beklagade sig över beslutet.Tyvärr släpptes tjuvarna på fri fot senare på kvällen. Varför? Det har jag tyvärr inga uppgifter om, skriver Andras Liljedahl på Facebook.
Läs mer om Facebook, Facebooksida och Varberg.
Inbrottstjuvar stoppades – efter villaägarens knep
Villaägaren är på semester när det plingar till i mobilen.Det är larmet som varnar för att någon försöker ta sig in i huset i Påarp.– Via kameraövervakningen får villaägaren syn på två gärningsmän som försöker göra inbrott, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Påarp.
Två inbrottstjuvar ertappades av polis
Polisen larmades vid 22.28 på tisdagskvällen om ett inbrottsförsök i Kristianstad centrum.Två män med ficklampor tros ha försökt ta sig in i ett hus, efter att ha klättrat upp på en byggnadsställning.– Både polis och väktare såg dem, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kristianstad.
Inbrottstjuvar jagas med hundpatrull
En person greps av polisen i dag i Nacka efter ett inbrott på Värmdö. Två av gärningsmännen är fortfarande på fri fot och eftersöks i området.
Läs mer om Nacka och Värmdö.
Tjuvar misstänks ha slagit kvinna
Polisen i Helsingborg jagar två misstänkta inbrottstjuvar på lördagsmorgonen.En av dem misstänks ha slagit en kvinna som försökte stoppa dem.
Läs mer om Helsingborg.