Ingemar stenmark

Stenmarks utspel – efter Foppas kupp

Nu möts giganterna i Mästarnas mästare – Peter Forsberg och Ingemar Stenmark delar hus, och friktion uppstår direkt. Efter att Foppas skridskolag paxat skidlagets rum i den grekiska lyxvillan säger Ingemar Stenmark: – Det var ju lite surt att de tog vårt boende.

Stenmarks varning – till Gunde Svan

Ingemar Stenmark vann Let's dance 2015, och nu är det skidlegendaren Gunde Svans tur att tävla. Inför fredagens veckofinal vände sig Svan till den tidigare vinnaren för att få tips och råd – och Stenmark passade på att ge kollegan en varning. – Jag frågade hur det var och hur hårt de körde, berättar Gunde Svan.
Läs mer om Gunde Svan, Stenmark och Svan.
Tv-toppen: Mästarnas mästare lockar flest
SVT:s Mästarnas mästare fortsätter att dra stor publik – i söndags såg nära två miljoner tittare Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg ta hem segern i gruppfinalen. TV4:s nya storsatsning Stjärnornas stjärna placerar sig utanför topp tio med 906 000 tittare.
Stenmarks enkla metod – bakom superkroppen
Ingemar Stenmark fyllde 62 på söndagen och är fortfarande i toppform.Skidlegendaren gör succ i Mästarnas mästare – nu berättar han om den enkla metoden bakom superkroppen.– Jag motionerar, springer, cyklar, det är i stort sett vad jag gör. Men inte på någon extrem nivå, jag tar det ganska lugnt, säger Ingemar Stenmark.
Läs mer om Ingemar Stenmark.

Simlaget utslaget ur Mästarnas mästare

De har briljerat genom hela säsongen – och i den första gruppfinalen i SVT:s Mästarnas mästare var det skidlaget som tog hem segern. – Härligt, säger Ingemar Stenmark i programmet.
Läs mer om Ingemar Stenmark.
Stenmarks kritik – mot regeln i SVT
I kvällens Mästarnas mästare står atleterna inför en av programmets tuffaste utmaningar: Sisyfos, som går ut på att rulla en tung boll i uppförsbacke.Ingemar Stenmark kritiserar grenen – han menar att tyngre deltagare har en fördel.– Jag väger bara 70 kilo, och ska rulla upp en boll som väger nästan lika mycket. En som väger 100 kilo har, tycker jag, en fördel, säger Ingemar Stenmark.
Läs mer om Ingemar Stenmark och SVT.
Stenmarks krämpor – nu berättar han om besvären
Ingemar Stenmark, 61, är i toppform men börjar märka av sin ålder.Skidlegendaren har dragits med problem efter ett diskbråck –nu berättar han om metoden för att undvika problem med ryggen.– Jag är lite stel så jag måste stretcha och se till att ryggen är i ordning, säger Ingemar Stenmark.
Läs mer om Ingemar Stenmark.
Gjorde som Stenmark: Det är helt overkligt
Marcel Hirscher tog sin 13:e världscupseger för säsongen när han vann storslalomen i Åre. Därmed tangerar den österriskiska fantomen Ingemar Stenmarks och Hermann Maiers rekord för antalet segrar under en säsong.
Läs mer om Stenmark och Åre.
Stenmarks miljoner – utanför offentligheten
Ingemar Stenmark har levt ett tillbakadraget liv med hustrun Tarja sedan han flyttade tillbaka från skatteparadiset Monaco.Han säger i Mästarnas mästare att han inte längtar tillbaka till uppmärksamheten under succåren – men i programmet berättar han om sitt liv utanför offentligheten.Skidbackarna är långt borta – nu nämner han som sin främsta talang:– Putsa fönster, i så fall. Jag har 86 fönster som jag ska putsa. Men sen blir de ju skitigare i Stockholm än i Norrland.
Läs mer om Monaco.Han, Norrland, Stockholm och Tarja.
Stenmarks utspel – berättar om miljonerna
Ingemar Stenmark återvände från Monaco med en förmögenhet på 44 miljoner kronor.Trots det hävdar han i Mästarnas mästare att de stora inkomsterna uteblev under succåren – prispengarna var inte lika höga som i dag, säger legendaren.– Då hade jag varit stenrik, säger Ingemar Stenmark, 61, i programmet.
Läs mer om Ingemar Stenmark och Monaco.
Stenmarks tvivel får Wiberg att bryta inspelningen
I premiäravsnittet av Mästarnas mästare berättar Ingemar Stenmark om det avgörande ögonblicket som kom att bli startskottet för hans storslagna karriär.De andra deltagarna berörs och för Pernilla Wiberg blir det så känslomässigt att hon tvingas bryta inspelningen.– Jag kunde ha varit ett spöke i historieböckerna, säger Ingemar Stenmark.
Forsbergs lag mot Stenmarks i Mästarnas mästare
Förra gången han var med i Mästarnas mästare slutade det med vinst. I år kämpar tidigare hockeystjärnan Peter Foppa Forsberg om ett lagguld under jubileumssäsongen, den tionde, av SVT:s tävlingsprogram. Även Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg är med.
Vad kan du om deltagarna i Mästarnas mästare?
Det är dags för Mästarnas mästare igen. Första avsnittet i jubileumsupplagan visas i SVT på söndag den 4 mars. Testa dina kunskaper om Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg, Kennet Andersson med flera.
Ingemar Stenmark byter värmepump i webbserie
Skidlegendaren Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin byter ut sina värmepumpar i en webbserie av Nibe, som börjar sändas på fredag.
Läs mer om Malin Wollin och Nibe.
Pinsamma missen i Nyhetsmorgon
Var det Gunde Svan eller Ingemar Stenmark som for fram i slalombackarna på tidigt 1980-tal?Förvirringen var stor när OS-guldhjälten Andr Myhrer gästade Nyhetsmorgon i morse.
Shiffrin: Känslosamt att se Andr Myhrer
PYEONGCHANG. Hon kräktes inför slalomen och i huvudet spelades en pingpong-match, men Mikaela Shiffrin vann ändå två OS-medaljer. För SportExpressen berättar skiddrottningen om den brutala pressen att vinna guld, de starka känslorna för Andr Myhrer och vad hon vill säga till Ingemar Stenmark. – Det har varit ett sinnessjukt OS, säger Shiffrin.
Stenis hyllning: Helt fantastiskt
Sverige är överst på slalomtronen efter att Andr Myhrer fixade ett skrällartat svenskt guld.Och ikonen Ingemar Stenmark kan bara applådera.– Det känns helt fantastiskt. Det är jättekul för Myhrer, säger Stenmark till Kanal 5.– Att nämnas i samband med Ingemar är helt otroligt, säger Myhrer.
Stenmark om Myhrers guld: Det är jättekul för honom
1980 tog Ingemar Stenmark OS-guld i slalom. Det dröjde 38 år innan vi fick se en svensk herråkare stå överst på slalompallen i ett olympiskt spel igen. – Det är jättekul för Myhrer, säger Ingemar Stenmark i Kanal 5.
Andr Myhrer tog OS-guld i herrslalom – första svenska på 38 år
Andr Myhrer har tagit guld i herrarnas slalom i OS. Senaste svensk som gjorde det är Ingemar Stenmark. Segern stod klar efter en dundermiss av norrmannen Henrik Kristoffersen.
Oväntade utspelet i tv: Ursäkta Stenmark...
PYEONGCHANG. Han hade medaljläge.Men Matts Olsson räckte inte till i herrarnas storslalom.Guldet gick till superstjärnan Marcel Hirscher - som vann före norrmannen Henrik Kristoffersen.Och i Kanal 5-sändningen bjöd experten Hans Olsson på en oväntad Ingemar Stenmark-jämförelse.
Stenmark rörd i tv- studion efter guldet
Frida Hansdotter fixade Sveriges fjärde OS-guld.Nu hyllas hon av den störste.– Helt otroligt, säger Ingemar Stenmark i Kanal 5.
Ingemar Stenmarks oro efter OS-kaoset
Vädret har varit en pågående fråga under OS.Den alpina ikonen Ingemar Stenmark ger sin syn på den svåra situationen under OS i Sydkorea.–Det kan bli jättefarligt om det blåser för mycket, säger han.
Ingemar Stenmarks beslut – efter SVT:s stora ändring
När SVT:s succprogram Mästarnas mästare firar tioårsjubileum kommer flera kända idrottsprofiler tillbaka.En av dem är Ingemar Stenmark, som även den här gången hade med sig familjen till inspelningen – han tackade ja först när han fick höra att SVT gjort om programmet.– Jag tycker det var bättre så än förra gången jag var med, säger han.
Läs mer om Ingemar Stenmark och SVT.
Bästa sporten ska koras i Mästarnas mästare
I den tionde säsongen av Mästarnas mästare får tittarna återse tidigare deltagare, som den här gången tävlar i lag mot varandra. Många har lockats just av det nya formatet. – Nu hänger det inte bara på en själv, så det blir lite mindre nervöst, säger skidlegendaren Ingemar Stenmark.
Läs mer om Ingemar Stenmark.