Ingrid wall

Kim Walls mamma: Hon kommer att leva vidare

Kim Wall ska inte bli ihågkommen som ett brottsoffer, utan som den duktiga journalist hon var.Idn att skapa en fond i hennes namn tog form redan under de första dygnen efter att hon försvunnit, berättar hennes mamma Ingrid Wall.– För alla blir det här ett sätt att fokusera på en fortsättning, i stället för på att det tog slut den här kvällen i den här ubåten. Detta innebär att hon kommer att leva vidare, säger Ingrid Wall till TT.
Läs mer om Ingrid Wall.

Mamman: Kim Wall lever vidare

Publicistklubben Södra ger årets stipendium till Kim Wall.Pengarna kommer att gå till minnesfonden som hennes familj startat till hennes minne – samma fond som inom snar framtid delar ut ett första stipendium.– För alla blir det här ett sätt att fokusera på en fortsättning, i stället för på att det tog slut den här kvällen i den här ubåten, säger mamma Ingrid Wall till TT.
Kim Walls mamma: Hon kommer att leva vidare
Kim Wall ska inte bli ihågkommen som ett brottsoffer, utan som den duktiga journalist hon var. Idn att skapa en fond i hennes namn tog form redan under de första dygnen efter att hon försvunnit, berättar hennes mamma Ingrid Wall.
Läs mer om Ingrid Wall.
Mamman: Kim kommer att leva vidare
Kim Wall ska inte bli ihågkommen som ett brottsoffer, utan som den duktiga journalist hon var. Idn att skapa en fond i hennes namn tog form redan under de första dygnen efter att hon försvunnit, berättar hennes mamma Ingrid Wall.
Läs mer om Ingrid Wall.

Historien om Kim Wall berättas av vännerna

Kim Wall – Hon som ville berätta.I en ny dokumentär visar nu SVT vem den svenska journalisten verkligen var.– Vår resa har slutat här och vi är berövade på alla historier som hon hade älskat att berätta för oss, säger Kim Walls mamma, Ingrid Wall.
Läs mer om Ingrid Wall, Kim Wall och SVT.
Kim Wall hedrad i New York: Vi behöver fler som henne
Kim Wall hyllades vid en minnesstund i New York på onsdagskvällen. – Mänskligheten behöver fler modiga kvinnor som Kim, sade mamman Ingrid Wall i ett tal.
Läs mer om Ingrid Wall, Kim och New York.
Familjens starka film till minne av Kim Wall
Kim Walls minnesfond är nära att nå sitt mål att samla ihop 100 000 dollar.Nu går familjen ut med ett videomeddelande, där de berättar om dottern, systern och journalisten Kim Wall.– Kim hade en unik talang för att se människan och hon hade ett genuint intresse för att berätta hans eller hennes historia, säger mamma Ingrid Wall i videon.
Läs mer om Ingrid Wall och Kim Wall.
Kim Walls mamma: Gränslös sorg
Kvarlevorna som hittades i måndags tillhör Kim Wall, det uppgav Köpenhamnspolisen tidigare under onsdagen.Nu skriver Kim Walls mamma Ingrid om beskedet i ett inlägg på Facebook:Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats.
Kim Walls familj ger inte upp hoppet
Kim Wall är en av Sveriges internationellt mest kända journalister.Hon skriver uppskattade och prisbelönta reportage i världens ledande tidningar.Men hemma i Sverige har hon varit relativt anonym fram till nu – när hon är försvunnen efter en tur med en dansk ubåt.– Vi har inte gett upp hoppet, säger hennes mamma Ingrid Wall.
Läs mer om Ingrid Wall och Sverige.
Regnovädret snuddade Skånekusten
SMHI har dragit tillbaka klass 1-varningen om regnoväder som utfärdades redan i måndags. Meteorolog Sten Laurin konstaterar att ovädret valde den sydligaste av de tre banor som datorerna räknat fram. Många fastighetsägare på Skånes sydkust drabbades av översvämningar. — En av de värsta översvämningarna vi har varit med om, sade Trelleborgs informationschef Ingrid Wall till TT.
Läs mer om Ingrid Wall och Skånekusten.
Trelleborg hårt drabbat av regnet
Det ihärdiga regnandet i södra Skåne ställer till stora problem. Räddningstjänsten i Trelleborg har fått in ett 100-tal översvämningslarm och kommunens VA-avdelning lika många, uppger kommunen. — Det här är en av de värsta översvämningarna vi varit med om, säger kommunens informationschef Ingrid Wall till TT.