Inkomstligan

Glastak av manliga koder hindrar kvinnors topplöner

Manligt kodat ledarskap och föräldraförsäkringen kan vara bromsklossar för kvinnor att nå toppen av inkomstligan, enligt forskare.En färsk rapport visar att andelen kvinnor i inkomsttoppen har tredubblats på 40 år och nu ligger på 18 procent – men utvecklingen har gått snabbare i länder som Italien och Spanien.– Vi blev något förvånande, säger Anne Boschini, en av forskarna bakom rapporten.
Läs mer om Anne Boschini, Italien och Spanien.

Så här mycket pengar drar Zlatan in

Det är inte bara på fotbollsplanen som Zlatan Ibrahimovic dominerar. Även i inkomstligan går det bra för den svenska superstjärnan. Nu står det klart att Zlatan även är dominant i Norden.
Läs mer om Norden, Zlatan och Zlatan Ibrahimovic.
Familjerna som höjt sina inkomster mest
Männen drar ifrån i inkomstligan i de allra mest välmående delarna av Sverige. Det är i de mindre kommunerna som kvinnolönerna är på väg i kapp. Men ska något avgörande hända måste det ske inom toppskikten. – Det är i högkvalificerade jobb som de stora löneskillnaderna finns mellan kvinnor och män i dag, säger forskaren Charlotta Magnusson.
Läs mer om Charlotta Magnusson och Sverige.
Här är näringslivets lönetopp
Ane Uggla tjänade 120 miljoner kronor förra året, dubbelt så mycket som tvåan i inkomstligan, förre Meda-chefen Anders Lönner.

Röda politiker tjänar bäst

Det är flest röda politikerna som toppar inkomstligan i Ångermanland. Kan det till och med löna sig att satsa på en politisk karriär? Ja - och det kan vara ett problem, menar statsvetaren
Läs mer om Ångermanland.
Så mycket tjänade länets kändisar
De personer som finns med i Inkomstligan är kända och/eller beslutsfattare med anknytning till länet. Dokument Se hela listan här (pdf) De allra flesta i listan bor och verkar i länet.
Läs mer om Inkomstligan.
Pengaregn över deckardrottning
Drar in åtta miljoner mer än tvåan på inkomstligan
Persson har sänkt sin skatt med 700 miljoner
I toppen av den svenska inkomstligan trängs han nu med entreprenörer som bevisar att det går att bli stenrik som entreprenör i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Sverige drar ifrån i inkomstligan
Inkomsterna i Sverige har ökat mer än snittet i EU. Samtidigt finns risk för att fler i Sverige hamnar under EU:s gräns för ekonomisk utsatthet, enligt SCB.
Läs mer om SCB och Sverige.
Nesbö rikast i kultur-Norge
Stockholm Deckarförfattaren Jo Nesbö är Norges bäst betalde kulturpersonlighet. Förra året ökade han sina intäkter med närmare 13 miljoner kronor, skriver Aftenposten. Det har gått stadigt uppåt i inkomstligan för Nesbö.
Läs mer om Aftenposten och Nesbö.
Zlatan slagen av Messi i inkomstligan
Zlatan Ibrahimovic lyckas inte ta sig in på topp-10 över de fotbollsstjärnor som tjänar mest i världen. Zlatan är på elfte plats - långt efter Barcelonas Leo Messi.
Läs mer om Messi.
Hon tjänar mest av storbloggarna - här är listan
Det talas ofta om hur stora summor bloggarna drar in. Här är svaret - Nyheter24 har listan. Här är listan över storbloggarnas inkomster. Enligt Skatteverket toppar Kenza Zouiten inkomstligan.
Läs mer om Kenza Zouiten och Nyheter24.
Real Madrid leder inkomstligan
Allt mer pengar strömmar in i Europas toppklubbar i fotboll. De 20 största klubbarna tjänade förra säsongen över 4 miljarder euro, 100 miljoner mer än året innan. Real Madrid leder inkomstligan på 438,6 miljoner euro.
Real Madrid rikaste klubben
Leder inkomstligan på 438,6 miljoner euro. De 20 största klubbarna tjänade i fjol över fyra miljarder euro.
Real Madrid leder inkomstligan
Allt mer pengar strömmar in i Europas toppklubbar i fotboll. De 20 största klubbarna tjänade förra säsongen över 4 miljarder euro, 100 miljoner mer än året innan. Real Madrid leder inkomstligan på 438,6 miljoner euro.
Zlatans klubb ökar i inkomstligan
Fotbollsklubben Real Madrid drar in mest pengar följt av arge konkurrenten Barcelona visar Deloittes årliga undersökning över fotbollseuropa. Zlatans arbetsgivare Milan har gått om lokalkonkurrenten Inter och leder numera intäktsligan i Italien.
Läs mer om Barcelona, Inter, Italien och Milan.
Bullock drar hem mest i Hollywood
NEW YORK. Sandra Bullock har haft ett tufft år privat, men karriären är det definitivt inget fel på. Hon toppar inkomstligan för kvinnliga skådespelare.
Läs mer om Hollywood.
Messi utklassar Zlatan
bo Inkomstligan topp 20 i världen.
Läs mer om Inkomstligan och Zlatan.
Real Madrid toppar inkomstligan
Real Madrid toppar inkomstligan för fotbollsklubbar på 401,4 miljoner euro före den spanska ligakonkurrenten Barcelona på 365,9 miljoner och Manchester United på 327 miljoner. (TT)
Läs mer om Barcelona och Manchester United.