Innebandy vm

Missa inte: Finalpaket till innebandy-VM i Prag!

Redan nu kan du säkra ditt VM-äventyr, här är allt du behöver veta. Missa inte att boka upp en oförglömlig innebandyupplevelse i Prag.
Läs mer om Prag och VM-äventyr.

Sverige satte målrekord i VM-kvalet – gjorde över 40 mål

VM-kvalet i innebandy är i gång. Spännande? Inte särskilt.
Läs mer om VM-kvalet.
Sverige klart för final – körde över Tjeckien
Sverige spelar VM-final i innebandy, ännu en gång, efter att ha besegrat Tjeckien i semifinal.
Läs mer om Tjeckien och VM-final.
Överlägset Sverige klart för VM-final
Sverige är klara för VM-final i innebandy efter att ha besegrat Tjeckien med 7 – 1 – Allt vi har gjort de senaste två åren har varit för att förbereda oss inför morgondagens match mot Finland, sade förbundskapten Andreas Lundmark.
Läs mer om Allt, Finland, Tjeckien och VM-final.

Sverige lätt vidare till semi efter ny kross

Det talades om en halvsvår kvartsfinal i innebandy-VM, men det gick oväntat lätt mot Lettland. Sverige hade gjort tre mål innan fyra minuter var spelade och vann till slut med förkrossande 21–0 och höll nollan för första gången i turneringen.
Läs mer om Lettland.
Svensk storseger i gruppfinalen
Schweiz skulle bli det svåraste testet hittills för Sverige i innebandy-VM. Det blev dock tvåsiffrigt även i den tredje gruppspelsmatchen.
Läs mer om Sverige.
Sverige vann stort i innebandy-VM
Två mål på 53 sekunder.Det lade grunden för Sveriges seger mot Schweiz i innebandy-VM.Sverige vann med 12-3 och gladast av alla var 10-3 skytten Ida Sundberg.– Jag gick för rekordet flest landskamper och minst mål. Jag tror jag klarade det, säger Ida Sundberg till TV4.Nu väntar Danmark eller Lettland i kvartsfinal på onsdag.
Svensk kross i VM-premiären
Sverige startade jakten på sjätte raka VM-guldet i innebandy med en jättekross.
Läs mer om VM-guldet och VM-premiären.
Snickarn, Härföraren och nio debutanter i VM-truppen
Den nya generationen stormar fram i svensk innebandy. Till VM i Bratislava 1-9 december tar nio VM-debutanter plats i truppen. Alice Granstedt från Umeå-laget IKSU som har kämpat sig tillbaka efter en svår knäskada är en av dem.
Vi ska göra vår bästa match just i VM-finalen
INNEBANDY. I morgon reser Åsa Karlsson till Bratislava för att göra sitt sista mästerskap som assisterande tränare i damlandslaget i innebandy.Målet är solklart: Guld.Men efter mästerskapet väntar en ny resa för Karlsson – då som förbundskapten.– Vi ska göra det bästa världsmästerskapet någonsin, säger Åsa Kotten Karlsson.
Några VM-spelare får stanna hemma då
Uppdraget: Bli bäst i världen igen. Då varnar Sveriges nye förbundskapten i innebandy, Mikael Hill, för att ingen av stjärnorna sitter säkert. - Några av VM-spelarna får sannolikt stanna hemma nästa gång. Möt den 44-årige Jönköpingsbon i en lång intervju om guldkraven, familjefajten, generationsväxlingen och kritiken som dök upp redan första dagen.
Ny svensk förbundskapten ska ta tillbaka VM-guldet
Mikael Hill blir ny förbundskapten för herrlandslaget i innebandy. Utöver att ta tillbaka VM-guldet från Finland öppnar han även för en föryngring av truppen samt att få in mer fart i spelet.
Läs mer om Finland och VM-guldet.
Mikael Hill blir ny förbundskapten
Efter finalförlusten i innebandy-VM i december meddelades för några veckor sedan att förbundskapten Jan-Erik Vaara inte får fortsatt förtroende. Nu kan SportExpressen avslöja att ersättaren är klar. Rutinerade superligatränaren Mikael Hill, 44, tar över.
Guldkaptenen lämnar innebandylandslaget
Jan-Erik Vaara slutar som förbundskapten för herrlandslaget i innebandy efter sex år. Vaara förde Sverige till två raka VM-guld 2012 och 2014, men i det senaste världsmästerskapet i Riga december blev det finalförlust mot Finland.
Läs mer om Finland, Riga, Sverige och VM-guld.
Finland slog Sverige i finalen efter straffar
Sverige förlorade VM-finalen i innebandy. Matchen utvecklade sig till en riktig rysare, efter att Sverige tappat en 2-0-ledning till 3-3 efter tre perioder. Efter en målfri förlängning fick matchen avgöras på straffar, där finländarna var det klart starkaste laget. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Sverige och VM-finalen.
Finland tog VM-guld i innebandy efter straffar
Det blev en högdramatisk VM-final mellan Sverige och Finland som till slut fick avgöras på straffar. Där var Finland kyligast och vann med 4–3.
Läs mer om Finland, Sverige, VM-final och VM-guld.
Vi vet vad som krävs för att vinna
Riga. Robin Nilsberth är redo för sin tredje raka VM-final i innebandy. Att söndagskvällens heta mötet med Finland spelas i Riga känns speciellt för den skicklige backen. – Den känns extremt kul. Jag har ju nästan halva min släkt här, säger 27-åringen från spelarhotellet i den lettiska huvudstaden.
Läs mer om Finland, Riga och VM-final.
Piken: Jag tror att det är en svaghet för dem
RIGA. Drömfinalen är klar: Sverige gör upp med Finland om guldet i innebandy-VM. Det finska laget har fått kritik för att vara för ålderstiget - och just den faktorn kan bli avgörande. – Jag tror att det är en svaghet för dem. Vi är ganska rappa och pigga killar, säger Alexander Galante Carlström.
Sverige klart för VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige klart för sin elfte VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige till final – Kim Nilsson slog rekord
RIGA. Sverige redde ut stormen och är klart för VM-final i innebandy efter 7–2 mot Schweiz. Mest intressant i övrigt? Stjärnan Kim Nilsson raderade Niklas Jihdes gamla poängrekord.
Läs mer om Kim Nilsson, Schweiz och VM-final.
Så startar Sverige i VM-semin
Sverige väljer Faluns rutinerade Johan Rehn som målvakt i lördagens innebandy-VM-semifinal mot Schweiz. Det innebär Jonathan Paulsson börjar på bänken. Noterbart att backen Robin Nilsberth är tillbaka efter att ha missat kvartsfinalen mot Tyskland på grund av sjukdom.
Rasmus Sundstedt: Se upp för Schweiz snabba kontringar
Statistiken talar för Sverige i lördagens VM-semifinal i innebandy mot Schweiz. Nationerna har mötts 61 gånger genom åren och Sverige har aldrig förlorat. – Vi får se upp med deras snabba kontringar, säger forwarden Rasmus Sundstedt till vardags proffs i Rychenberg i den schweiziska ligan.
Inga besked när det gäller målvaktsvalet
Målvaktsvalet står i fokus när Sverige i dag spelar VM-semi-final i innebandy. Men förbundskapten Jan-Erik Vaara ger inga besked vem som får förtroendet i kassen. –Den frågan får vi återkomma till, säger han.