Innebandy vm

Några VM-spelare får stanna hemma då

Uppdraget: Bli bäst i världen igen. Då varnar Sveriges nye förbundskapten i innebandy, Mikael Hill, för att ingen av stjärnorna sitter säkert. - Några av VM-spelarna får sannolikt stanna hemma nästa gång. Möt den 44-årige Jönköpingsbon i en lång intervju om guldkraven, familjefajten, generationsväxlingen och kritiken som dök upp redan första dagen.

Ny svensk förbundskapten ska ta tillbaka VM-guldet

Mikael Hill blir ny förbundskapten för herrlandslaget i innebandy. Utöver att ta tillbaka VM-guldet från Finland öppnar han även för en föryngring av truppen samt att få in mer fart i spelet.
Läs mer om Finland och VM-guldet.
Mikael Hill blir ny förbundskapten
Efter finalförlusten i innebandy-VM i december meddelades för några veckor sedan att förbundskapten Jan-Erik Vaara inte får fortsatt förtroende. Nu kan SportExpressen avslöja att ersättaren är klar. Rutinerade superligatränaren Mikael Hill, 44, tar över.
Guldkaptenen lämnar innebandylandslaget
Jan-Erik Vaara slutar som förbundskapten för herrlandslaget i innebandy efter sex år. Vaara förde Sverige till två raka VM-guld 2012 och 2014, men i det senaste världsmästerskapet i Riga december blev det finalförlust mot Finland.
Läs mer om Finland, Riga, Sverige och VM-guld.

Finland slog Sverige i finalen efter straffar

Sverige förlorade VM-finalen i innebandy. Matchen utvecklade sig till en riktig rysare, efter att Sverige tappat en 2-0-ledning till 3-3 efter tre perioder. Efter en målfri förlängning fick matchen avgöras på straffar, där finländarna var det klart starkaste laget. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Sverige och VM-finalen.
Finland tog VM-guld i innebandy efter straffar
Det blev en högdramatisk VM-final mellan Sverige och Finland som till slut fick avgöras på straffar. Där var Finland kyligast och vann med 4–3.
Läs mer om Finland, Sverige, VM-final och VM-guld.
Vi vet vad som krävs för att vinna
Riga. Robin Nilsberth är redo för sin tredje raka VM-final i innebandy. Att söndagskvällens heta mötet med Finland spelas i Riga känns speciellt för den skicklige backen. – Den känns extremt kul. Jag har ju nästan halva min släkt här, säger 27-åringen från spelarhotellet i den lettiska huvudstaden.
Läs mer om Finland, Riga och VM-final.
Piken: Jag tror att det är en svaghet för dem
RIGA. Drömfinalen är klar: Sverige gör upp med Finland om guldet i innebandy-VM. Det finska laget har fått kritik för att vara för ålderstiget - och just den faktorn kan bli avgörande. – Jag tror att det är en svaghet för dem. Vi är ganska rappa och pigga killar, säger Alexander Galante Carlström.
Sverige klart för VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige klart för sin elfte VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige till final – Kim Nilsson slog rekord
RIGA. Sverige redde ut stormen och är klart för VM-final i innebandy efter 7–2 mot Schweiz. Mest intressant i övrigt? Stjärnan Kim Nilsson raderade Niklas Jihdes gamla poängrekord.
Läs mer om Kim Nilsson, Schweiz och VM-final.
Så startar Sverige i VM-semin
Sverige väljer Faluns rutinerade Johan Rehn som målvakt i lördagens innebandy-VM-semifinal mot Schweiz. Det innebär Jonathan Paulsson börjar på bänken. Noterbart att backen Robin Nilsberth är tillbaka efter att ha missat kvartsfinalen mot Tyskland på grund av sjukdom.
Rasmus Sundstedt: Se upp för Schweiz snabba kontringar
Statistiken talar för Sverige i lördagens VM-semifinal i innebandy mot Schweiz. Nationerna har mötts 61 gånger genom åren och Sverige har aldrig förlorat. – Vi får se upp med deras snabba kontringar, säger forwarden Rasmus Sundstedt till vardags proffs i Rychenberg i den schweiziska ligan.
Inga besked när det gäller målvaktsvalet
Målvaktsvalet står i fokus när Sverige i dag spelar VM-semi-final i innebandy. Men förbundskapten Jan-Erik Vaara ger inga besked vem som får förtroendet i kassen. –Den frågan får vi återkomma till, säger han.
Klasskillnad när Sverige tog sig till VM-semifinal
RIGA. Det är fortfarande stor skillnad mellan de bästa och sämsta lagen i innebandy-VM. Men i Riga har det skrivits historia. För första gången åker ingen nation hem utan poäng.
Läs mer om Riga, Sverige och VM-semifinal.
Guldhjälte tar gärna huvudrollen igen
Henrik Stenberg kom med till innebandy-VM i Riga som reserv, men någon biroll vill han inte ha. Guldhjälten från VM i Göteborg för två år sedan vill ta hand om huvudrollen igen. –Det var stort när det hände, men nu är jag redo för en ny turnering, säger 26-åringen från Storvreta IBK.
Läs mer om Göteborg, Riga och Storvreta IBK.
Tyskland nästa för Sverige
Matchuret stod på 59.59 när han slog till. Med Ramon Ibolds fullträff säkrades 6–5-segern mot USA och Tyskland tog sig vidare till kvartsfinal i innebandy-VM i Lettland.
Läs mer om Lettland, Sverige, Tyskland och USA.
Sverige säkrade gruppsegern i VM
8–4 mot Tjeckien säkrade de svenska herrarnas gruppseger i innebandy-VM i Riga, där Tyskland eller USA väntar i kvartsfinal på torsdag.
Läs mer om Riga, Tjeckien, Tyskland och USA.
Svensk seger mot Norge i innebandy–VM
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot hemmanationen följde landslaget upp med 8–2 mot Norge.
Läs mer om Lettland och Norge.
Stjärnan avgjorde mot Norge
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Norge.
Andra raka för Sverige
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Sverige.
Rasar mot VM-bilder: 'Jag blev helt chockad'
RIGA/STOCKHOLM. Premiärmatchen i innebandy-VM mellan Sverige och värdnationen Lettland presenterades med hjälp av lättklädda kvinnor. Något som fick den landslagsmeriterade målvakten Erika Johansson att reagera. – Jag blev helt chockad, säger hon. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan ansträngning. Det krävdes två rejäla bjudningar för att få hål på det kompakta hemmaförsvaret.
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan...
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Kim Nilsson ska slå Jihdes poängrekord i VM
Kim Nilsson har chansen att bli landslagets främste poäng-görare och målskytt genom tiderna under innebandy-VM. Men det är ingenting 28-åringen fokuserar på. –Hur många poäng handlar det om? frågar den svenska stjärnan inför lördagens VM-premiär mot Lettland.
Läs mer om Lettland och VM-premiär.