Instagram

Fångar känslor i svartvitt – för en miljon följare

Jason M Peterson har tagit svartvita bilder i 25 år. Nu har fotografen över en miljon följare på Instagram. För mig så handlar inte mina bilder alls om svart och vitt. Jag försöker fånga mänskliga känslor, få betraktaren att känna någonting. Svartvitt hjälper till att fokusera på den känslan, säger han till sajten My Modern Met. Här väljer SvD:s bildredaktör Yvonne Åsell sina favoritbilder från Jason M Petersons instagramkonto.

Uma Thurmans stora ilska mot Weinstein

Hon var en av de stora stjärnorna i flera av Harvey Weinsteins filmproduktioner.Nu vädrar Uma Thurman sin ilska mot filmmogulen i ett inlägg på Instagram.Jag är glad att det går långsamt - du förtjänar inte en kula skriver Uma Thurman om Harvey Weinstein.
Tv-familjens bebislycka – har fått sitt åttonde barn
Vilken bebislycka!Nu har Susanne och Gunnar Zeeck från tv-serien Familjen annorlunda fått sitt åttonde barn.Välkommen till världen mitt åttonde underverk!!!, skriver Susanne på Instagram.
Emma Frans: Det var oväntat – känns fantastiskt
På en galamiddag under torsdagskvällen tog SvD-medarbetaren Emma Frans hem Stora Journalistpriset i klassen Årets röst. Förutom att granska vetenskapliga påståenden och snackisar i SvD:s Vetenskapskollen har forskaren gjort sig känd för att med humor ta död på myter och halvsanningar via Twitter och Instagram.

Stjärnan visar upp sin stora förändring

Vi är vana att se Maria Sjarapova i hennes karaktäristiska blonda frisyr.Nu visar hon upp en helt ny look – och sitt nya alter ego.– Vem är mördaren? skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram och Maria Sjarapova.
Sanningen bakom modellens nakenbild
Modellen Ellinor Bjurström går igenom en svår tid i sitt liv.Med en bild på Instagram så berättar modellen om den jobbiga perioden som gör att hon inte ens vill lämna sängen.Jag har föreställt mig hur det skulle kännas, men jag var inte ens i närheten av att ha rätt skriver Ellinor Bjurström på Instagram.
Läs mer om Ellinor Bjurström och Instagram.
Herrey gifter om sig med frun – på paradisö
Paret Richard Herrey och Marie Herrey har gift sig - på en paradisö i Maldiverna.– Hon sa ja - igen, skriver artisten det förnyade äktenskapslöftet med hustrun på Instagram.
Moa Hjelmer: Därför berättade jag inget
Moa Hjelmer berättade på Instagram att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen.Nu berättar friidrottsstjärnan för DN om beslutet att berätta öppet om övergreppet – och varför det dröjde sex år innan hon gjorde det.–Jag kände att: det här har hänt, det är fruktansvärt men jag har inte tid att fokusera på det utan nu ska jag springa fort, säger Hjelmer till tidningen.
Läs mer om Finnkampen.Nu, Hjelmer och Instagram.
Northug försvaras – av svenskarna
RUKA. I ett inlägg på Instagram pikar Petter Northug några av sina lagkamrater.Det får landslagsledningen att rasa.Ett grovt övertramp, tycker norske herrtränaren Tor Arne Hetland.– De borde inte ta det så allvarligt. Jag hade då inte tagit åt mig som åkare, säger Marcus Hellner.– De måste ju se humorn i det, säger Calle Halfvarsson.
Hjelmer våldtagen efter Finnkampen
Moa Hjelmer är en av svensk friidrotts största stjärnor de senaste åren.Nu har Hjelmer, i samband med idrottsuppropet #timeout, berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv i samband med Finnkampen för sex år sedan.När det är över tar jag mina saker och går därifrån. Jag skäms, vad gjorde jag för fel?, skriver Hjelmer på Instagram.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Instagram.
Moa Hjelmer: Jag blev våldtagen
Efter sportuppropet #timeout berättar friidrottaren Moa Hjelmer på sitt Instagram-konto om att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen för sex år sedan.
Nya bilderna på stjärnan chockar fansen
Hon nämns ofta som en av världens vackraste kvinnor.Men i sin nya film, där hon spelar ökända drogbaronen Griselda Blanco, går Catherine Zeta-Jones knappt att känna igen, skriver Hello Magazine.Den är här! skriver Catherine Zeta-Jones till bilden på sin Instagram.
Alice Bah Kuhnke vill dra tillbaka kungamedalj
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, vill ta tillbaka en medalj som hon 2015 gav till den kulturprofil som nu utpekas för sextrakasserier och övergrepp.På Instagram skriver hon:Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten.
Alice Bah Kuhnke vill dra tillbaka kungamedalj
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, vill ta tillbaka en medalj som hon 2015 gav till den kulturprofil som nu utpekas för sextrakasserier och övergrepp.På Instagram skriver hon:Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten.
Kulturministern: vill ta tillbaka profilens medalj
Alice Bah Kunhke undersöker om hon kan ta tillbaka den medalj som hon delat ut till den så kallade Kulturprofilen. Det sade hon i programmet Malou, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram, Kulturprofilen och Malou.
Svenska ilskan: Han har gått över gränsen
Petter Northug hånade öppet sina lagkamrater via ett Instagram-inlägg.Nu döms han ut även i Sverige för tilltaget.
Läs mer om Instagram-inlägg.Nu och Sverige.
Anna Books desperata kamp
Anna Book har gjort en dramatisk viktresa sedan genom Biggest loser VIP. Nu berättar artisten om den svåra viktkampen - och hur hon svälte sig själv utan att lyckas gå ner i vikt. Så många gånger tänkte jag fel - jag måste bli smal. Men när jag blev ärlig med mig själv i Biggest Loser VIP så ändrade jag mig helt skriver Anna Book i ett inlägg på Instagram.
Dannys heta svar – efter Mollys vågade bild
Molly Sandn visar en ny, hårdare sida, med nya bilder på sociala medier.Nu hyllas artisten för vågade bilden - bland annat av fästmannen Danny Saucedo.Jag är bättre än mina toppar och dalar skriver Molly Sandn på Instagram.
Sanningen bakom den kontroversiella bilden
Petter Northugs hån mot landslagsledningen har utlöst en mindre kris i det norska förbundet.Nu kommer sanningen bakom den omtalade Instagram-bilden fram –Northug själv ligger inte bakom skapelsen.
Läs mer om Instagram-bilden och Northug.
Norska landslaget utreder Northugs hån
Skidstjärnan Petter Northugs hån av de norska landslagsledarna på Instagram kan få konsekvenser.
Läs mer om Instagram.
Klara på väg tillbaka efter skräckbilderna
Klara Svensson är på väg tillbaka efter sin läskiga ögonskada.På Instagram visar boxningsstjärnan upp läkprocessen.Månadsjubileum för ögonslakten, skriver hon.
Northug kan straffas för Instagram-bilden
Petter Northug riskerar att straffas internt av det norska skidförbundet.Anledningen? En Instagram-bild där superstjärnan driver med både landslagsledningen och flera lagkamrater.
Läs mer om Instagram-bilden.
Camilla Läckbergs känga till Carina Berg
Programledaren Carina Berg, 40, har hittat kärleken i 12 år yngre fotbollsstjärnan.På sociala medier har de visat upp sin kärlek.Nu skickar Camilla Läckberg en liten känga.Nä men ska du oxå göra en Läckberg nu... Grattis, skriver hon intill Carina Bergs bild på Instagram.
Carina Bergs heta ord om nya kärleken
För några dagar sedan offentliggjorde programledaren Carina Berg förhållandet med fotbollsstjärnan Erik Johansson.Nu visar hon sin kärlek till partnern på Instagram.Du är allt jag behöver i detta syndiga liv, skriver Carina Berg.
Britneys bild från gymmet förvånar
Här visar Britney Spears upp sin superkropp – igen.På Instagram har hon lagt upp en bild på sin vältränade kropp som får fansen att häpna.Wow!, skriver en följare.