Instagram jag

Fångar känslor i svartvitt – för en miljon följare

Jason M Peterson har tagit svartvita bilder i 25 år. Nu har fotografen över en miljon följare på Instagram. För mig så handlar inte mina bilder alls om svart och vitt. Jag försöker fånga mänskliga känslor, få betraktaren att känna någonting. Svartvitt hjälper till att fokusera på den känslan, säger han till sajten My Modern Met. Här väljer SvD:s bildredaktör Yvonne Åsell sina favoritbilder från Jason M Petersons instagramkonto.

Uma Thurmans stora ilska mot Weinstein

Hon var en av de stora stjärnorna i flera av Harvey Weinsteins filmproduktioner.Nu vädrar Uma Thurman sin ilska mot filmmogulen i ett inlägg på Instagram.Jag är glad att det går långsamt - du förtjänar inte en kula skriver Uma Thurman om Harvey Weinstein.
Sanningen bakom modellens nakenbild
Modellen Ellinor Bjurström går igenom en svår tid i sitt liv.Med en bild på Instagram så berättar modellen om den jobbiga perioden som gör att hon inte ens vill lämna sängen.Jag har föreställt mig hur det skulle kännas, men jag var inte ens i närheten av att ha rätt skriver Ellinor Bjurström på Instagram.
Läs mer om Ellinor Bjurström och Instagram.
Moa Hjelmer: Därför berättade jag inget
Moa Hjelmer berättade på Instagram att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen.Nu berättar friidrottsstjärnan för DN om beslutet att berätta öppet om övergreppet – och varför det dröjde sex år innan hon gjorde det.–Jag kände att: det här har hänt, det är fruktansvärt men jag har inte tid att fokusera på det utan nu ska jag springa fort, säger Hjelmer till tidningen.
Läs mer om Finnkampen.Nu, Hjelmer och Instagram.

Northug försvaras – av svenskarna

RUKA. I ett inlägg på Instagram pikar Petter Northug några av sina lagkamrater.Det får landslagsledningen att rasa.Ett grovt övertramp, tycker norske herrtränaren Tor Arne Hetland.– De borde inte ta det så allvarligt. Jag hade då inte tagit åt mig som åkare, säger Marcus Hellner.– De måste ju se humorn i det, säger Calle Halfvarsson.
Hjelmer våldtagen efter Finnkampen
Moa Hjelmer är en av svensk friidrotts största stjärnor de senaste åren.Nu har Hjelmer, i samband med idrottsuppropet #timeout, berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv i samband med Finnkampen för sex år sedan.När det är över tar jag mina saker och går därifrån. Jag skäms, vad gjorde jag för fel?, skriver Hjelmer på Instagram.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Instagram.
Moa Hjelmer: Jag blev våldtagen
Efter sportuppropet #timeout berättar friidrottaren Moa Hjelmer på sitt Instagram-konto om att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen för sex år sedan.
Anna Books desperata kamp
Anna Book har gjort en dramatisk viktresa sedan genom Biggest loser VIP. Nu berättar artisten om den svåra viktkampen - och hur hon svälte sig själv utan att lyckas gå ner i vikt. Så många gånger tänkte jag fel - jag måste bli smal. Men när jag blev ärlig med mig själv i Biggest Loser VIP så ändrade jag mig helt skriver Anna Book i ett inlägg på Instagram.
Dannys heta svar – efter Mollys vågade bild
Molly Sandn visar en ny, hårdare sida, med nya bilder på sociala medier.Nu hyllas artisten för vågade bilden - bland annat av fästmannen Danny Saucedo.Jag är bättre än mina toppar och dalar skriver Molly Sandn på Instagram.
Carina Bergs heta ord om nya kärleken
För några dagar sedan offentliggjorde programledaren Carina Berg förhållandet med fotbollsstjärnan Erik Johansson.Nu visar hon sin kärlek till partnern på Instagram.Du är allt jag behöver i detta syndiga liv, skriver Carina Berg.
Wikegård hyllar Rögle: Bra gjort
C Mores Niklas Wikegård hyllar Rögles värvning av tvillingarna Abbott.–Jag tror det kan bli en Bulan-utveckling på Rögles nivå, säger experten i ett videoklipp på Instagram.Tvillingarna får dock experten att framstå lite förvirrad när det kommer till vem som är vem.
Linus Wahlgrens tar en paus – lämnar allt
Efter en lång karriär på scenen har Linus Wahlgren bestämt sig för att ta en paus från scenen.På Instagram berättar artisten och skådespelaren om beslutet.Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsdag-söndag varje vecka. Men det kostar på ens privatliv, skriver han.
Helena Bergströms första ord – berättar om sorgen
Helena Bergström uttalar sig för första gången sedan vännen Rikard Wolffs död. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver hon om sin stora sorg. Ett dygn har gått sedan du lämnade oss. Kan inte omfatta denna ohyggliga sorg jag känner. Jag är så tacksam att du funnits i mitt liv, skriver Helena Bergström.
Läs mer om Helena Bergström och Instagram.
Little Jinder berättar: Jag fick gå i terapi
Artisten Little Jinder, 29, är en av Sveriges mest uppskattade artister.På sitt Instagramkonto berättar hon nu att även hon utsatts för sexuella trakasserier och våldtäktsförsök.Har inte riktigt kunnat välja vilken av dom trehundratusen #metoo situationerna jag själv varit med om som är mest relevant att berätta om, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram och Instagramkonto.
Lisa Ajax svåra livskris: Hemskt
Efter framgången har stjärnartisten Lisa Ajax, 19, hamnat i en djup svacka.Nu tar hon följarna till hjälp för att ta sig ur vad hon benämner som en livskris.Jag vill veta hur fan man gör för att ta sig ur detta, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram och Lisa Ajax.
Bagge stoppad – förd till akuten
Laila Bagge fick föras till sjukhus efter en kärleksweekend i Riga.Kollapsen gjorde att hon missade tisdagens sändning av Rix Morronzoo. Nu avslöjar Laila Bagge anledningen:Äntligen är jag uppe på benen igen, efter att ha haft vätskebrist... Jag har tyvärr en tendens att glömma att dricka vatten, skriver hon på Instagram.
Lustig ber om ursäkt: Jag har mått väldigt dåligt
Mikael Lustig har fått kritik för att ha skrikit könsord efter att den svenska nationalsången buades ut på San Siro. Nu ber han om ursäkt. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram och San Siro.
Jag har mått väldigt dåligt
Mikael Lustig ropade ett könsord riktat till den italienska publiken på San Siro.Nu har högerbacken bett om ursäkt via sina sociala medier.Jag har mått väldigt över detta, skriver Lustig på Instagram.
Läs mer om Instagram, Lustig och San Siro.Nu.
Mikaela Laurn ska gifta sig med sin Peder
Den svenska världsmästaren i boxning Mikaela Laurn ska gifta sig.På onsdagen la hon upp en bild på Instagram med en ring på sitt finger.– Jag sa JA, skrev hon under bilden.
Läs mer om Instagram, Mikaela Laurn och Peder.
Här tävlar fuskaren – trots avstängning
Här tävlar Maxim Vylegzjanin – trots att IOK stängt av honom på livstid.Ryssen dök upp på helgens premiär i finska Muonio.Jag skäms inte, skriver Vylegzjanin på Instagram där han även publicerar flera bilder från loppet.
SVT-stjärnans hemliga romans med sångerskan
Skådespelaren Charlie Gustafsson gör succ i SVT:s storsatsning Vår tid är nu - där han har en kärleksrelation med skådespelaren Hedda Stiernstedt.Men i verkligheten har Charlie Gustafsson en annan kärlek - nämligen artisten Amy Diamond Deasismont.Livet blev bättre efter att jag träffade dig skriver artisten på sin Instagram under en bild på paret.
Rikard Wolff på sjukhus sedan i augusti
Rikard Wolff har under hösten tvingats ställa in flera planerade uppdrag på grund av sjukdom. Nu skriver han i ett inlägg på Instagram om sitt tillstånd. Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg., skriver han i inlägget.
Läs mer om Instagram.
Wolff: Jag har legat på sjukhus sedan augusti
Rikard Wolff har tvingats ställa in flera föreställningar den senaste tiden på grund av sjukdom.Nu berättar artisten själv om sitt sjukdomstillstånd. Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram.
TV4-profilens ilska – efter elaka påhoppen
Carin da Silva är trött på skeva kroppsideal - och näthat.I ett inlägg på Instagram slår profilen tillbaka mot hatet.Jag förstår inte varför man skriver så här till en annan människa skriver Carin da Silva på Instagram.
Läs mer om Carin, Instagram och Silva.
Linda Lindorffs mystiska skada
Programledaren Linda Lindorff hade ett stort sår på axeln – som tv-tittarna kunde se i gårdagens avsnitt av Bonde söker fru.Nu berättar TV4-profilen om skadan – som hon fått under en tv-inspelning.Detta hände i en annan, lite våldsammare tv-produktion, och har läkt fint nu. Ja förutom två ärr som jag bär med som minnen, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Bonde och Instagram.