Intakt

Ännu en vändning – City-sviten är intakt

Manchester City var illa ute mot West Ham. Men precis som så många gånger förr den senaste tiden vände de och vann. David Silva blev hjälte med sitt 2-1-mål mot West Ham som innebär att City behåller avståndet ner till Manchester United.
Thåström på Cirkus: man får känslan av att han är besatt
Magin är intakt – men det är de nyare låtarna som fungerar allra bäst när Thåström håller hov på Cirkus. Det fungerar exakt lika bra på mig även den här gången, skriver SvD:s recensent
Läs mer om Thåström.
Bortaformen intakt för Troja
Troja ligger förvisso på den nedre halvan av hockeyallsvenskan.Men på bortais är man bra. Laget spelade på lördagskvällen sin fjärde raka match utan att förlora på ordinarie tid.Segerorganisatör mot Karlskoga var Tor Immo som satte den avgörande straffen till 3-2.
Läs mer om Karlskoga, Tor Immo och Troja.

Historisk kvinna lämnar makten i Liberia

När Ellen Johnson Sirleaf blev Afrikas första folkvalda kvinnliga statschef krackelerade glastaket. Men tolv år senare – när den liberianska presidentens styre går mot sitt slut – finns många tecken på att det fortfarande är intakt.
Läs mer om Liberia.
Konsertrecension: Robert Forster opåverkad av tiden på Debaser
En konstlös yxighet helt intakt sedan 80-talet.
Läs mer om Debaser.
Djurgårdens mardröm – förbannelsen intakt
19 raka derbyn utan seger.Förbannelsen fortsätter för Djurgården – som spelade 1-1 mot Hammarby.Nu ger de upp drömmen om SM-guldet.– Ja, det får man säga, säger Jonas Olsson till C More.
Tysk ubåt från första världskriget hittad nästintill intakt utanför Belgien
En nästintill intakt tysk ubåt från första världskriget har hittats av forskare utanför Belgiens kust. Enligt nyhetsbyrån AP ska det finns 23 kroppar ombord.
Läs mer om Belgien.
Brommapojkarna lämnade Norrby med svackan intakt
Brommapojkarna reste till Borås och match mot bottenlaget Norrby. Där åkte Olof Mellbergs mannar på pumpen och lagets svacka fortsätter.
Läs mer om Norrby.
Vacklande Malmö tillbaka i guldspåret: Extra skönt
Malmö FF är tillbaka i guldspåret. Efter Djurgårdens seger i lördags hade serieledaren pressen på sig, men 4–0 hemma mot Hammarby gör att avståndet nedåt är intakt. – Skönt att vara tillbaka – och vinna igen, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.
Läs mer om Hammarby.
GW Persson om Madsen: Han är ju en narcissist
Peter Madsen har erkänt brott mot griftefriden – men hävdar att han dumpade Kim Walls kropp intakt.Leif GW Persson är skeptisk till den förklaringen.– En mycket mer sannolik förklaring är att han tvingats göra det för att få upp henne ur tornet när han ska kasta kroppen, säger Leif GW Persson.
Läs mer om Leif GW Persson och Madsen.
Kristianstad favoriter – som vanligt
Kristianstad har tagit tre raka SM-guld och tre år i följd har den skånska storklubben vunnit grundserien. Konkurrenterna tror att det blir en repris även denna säsong. – Vi har stora delar av laget intakt, så det kan jag förstå, säger tränaren Ola Lindgren.
Läs mer om Ola Lindgren och SM-guld.
Stulet skelett kan vara rekordgammalt
Ett skelett som hittades i en undervattensgrotta i Mexiko stals innan arkeologerna hann till platsen. Kraniet var nästan intakt och kan vara bland de äldsta mänskliga kvarlevorna på de amerikanska kontinenterna, rapporterar Vetenskapsradion.
Läs mer om Mexiko och Vetenskapsradion.
Skräckbilderna i PL – tror inte sina ögon
Watford har inlett Premier League med att ta poäng i sina två första matcher.I dag kan det dock bli svårt att hålla poängsviten intakt.Det efter ett hjärnsläpp från Miguel Britos som hopptacklade en Brighton-spelare.För det fick Britos rött kort direkt.– Vad är det här för något. Man blir ju förbannad, säger Bojan Djordjic i Viasat.
21-åringen skrev den bästa Tinder-profilen någonsin - nu är alla förälskade
För ett år sedan förlorade San Diego-bon Lauren sin arm i en mopedolycka.Men humorn förblev intakt.Efter att ha skrivit en helt fantastisk Tinder-presentation har hennes historia blivit viral.– Jag kom hem full och minns inte ens att jag skrev det, säger hon till Buzzfeed.
Sarah Sjöström satte nytt rekord
Sarah Sjöströms gjorde succ i VM – och hennes form är helt klart intakt.Svenskan stod för en supertid i världscupstävlingarna i simning.
Salvador Dals mustasch intakt efter gravöppningen
På torsdagen öppnades konstnären Salvador Dals grav för att avgöra en faderskapstvist. Surrealistiskt nog är hans ikoniska mustasch oskadad.
Tyska svaret efter Nilla Fischers pik
BREDA. Nilla Fischer vill komma tillbaka till Wolfsburg efter EM – och trycka upp en svensk seger i ansiktet på sina tyska lagkompisar.Men Tysklands och Rosengårds anfallsstjärna, Anja Mittag, tänker se till att lagets segersvit håller sig intakt – även efter måndagens match.– Vi kommer att svara henne på planen. Men jag förstår verkligen att svenskorna är sugna på en seger, säger Mittag.
Läs mer om Anja Mittag, Mittag och Wolfsburg.
Sverige missade straff – får bara oavgjort mot England
Sverige gick obesegrat genom kvalet till U21-EM – och efter premiären mot England är statistiken intakt. Blågult hade chans på seger på fredagskvällen, men missade en straff - och fick nöja sig med 0–0 mot gruppfavoriten.
Läs mer om England.
Anders Olsson: Så kan modersmålet leva vidare för en ny författare i Sverige
Kan det finnas ett modersmål för en författare i exil? Kan en diktares ursprungliga språk bevara sin levande kraft när rötterna klipps av – de rötter som är nödvändiga för att det ska hållas intakt? Anders Olsson söker svaret i en dikt av Jila Mossaed.
Läs mer om Jila Mossaed och Sverige.
Thomas Wilbacher: Det gör honom till världens bästa
Antonio Conte tog över Premier Leagues största besvikelse och en mer eller mindre intakt, underpresterande spelartrupp ställdes till hans förfogande. Uppgiften blev att aktivera maskinen, tända stjärnorna och göra Chelsea till ett mästarlag igen, i alla fall på sikt.Det tog inte ens ett år.Mourinhos ruiner renoverades, spelarna motiverades, publiken gladdes och Conte lyckades - i kväll är Chelsea återigen Premier League-mästare.
Övergiven USA-ambassad i Iran blir museum
USA:s ambassad i Teheran har stått övergiven sedan gisslandramat 1979-1980 tog slut och Washington bröt med mullorna efter den islamiska revolutionen. Men den har bevarats intakt – tills alldeles nyligen, när myndigheterna där inrättade ett museum över den spända relationen mellan Iran och USA. Ett av skälen till att museet har blivit till är Ben Afflecks storfilm Argo, berättar en museivolontär som kallar sig Pouyan, för al-Jaziras utsända reporter. – Det mesta i den filmen var påhittat, säger Pouyan.
Läs mer om Argo, Iran, Pouyan, Teheran, USA och Washington.