Intakt

JUST NU: Frida på pallen på nytt

Svensk slalom stod för en fin avslutning på världscupen hemma i Åre. Två svenskor slutade topp tio – och bäst av svenskorna blev Frida Hansdotter.Frida Hansdotter höll sin supersvit intakt och har nu åtta raka pallplatser i världscupen.
Läs mer om Frida Hansdotter.Frida och Åre.

Villas semifinalsvit intakt – möter Edsbyn

Villa-Lidköping har aldrig vunnit SM-guld i bandy. Men för nionde året i rad är laget nu klart för semifinal. I den fjärde kvartsfinalmatchen mot Västerås blev det 5–1 och Villa är vidare med totalt 3–1 i matcher. Nu väntar regerande mästarlaget Edsbyn.
Läs mer om Edsbyn, SM-guld och Villa.
H65:s magiska svit intakt
H65 Höör har vunnit nio av nio bortamatcher den här säsongen i SHE.De regerande mästarna verkar oslagbara på bortplan.
OS-guide: Lördagen 17 februari
Svenska curlinglagen Edin och Hasselborg ska hålla vinstsviten intakt och slopestyle-hoppen Jennie-Lee Burmansson och Emma Dahlström satsar på final. Dessutom möter Finland Damkronorna och Hanna Öberg kör för ny medalj. Här är lördagens OS-program.

Pantern-poäng för nionde(!) bortamatchen i följd

IK Panterns bortaform är intakt.Den nyblivna serietvåan besegrade Almtuna på bortais med 2-3 och har nu tagit poäng i nio raka bortamatcher.
Läs mer om Almtuna.
Ohios Trump-väljare är nöjda och hoppas på mer
Att Ohios väljare gick från Obama till Trump var en nyckel till att Trump vann presidentvalet. I områden präglade av tiden som industrinav är jobben en central politisk fråga och Trump har utlovat nya fabriker. SvD besökte nordöstra Ohio där stödet för Trump tycks intakt.
Läs mer om Obama, Ohio och Trump.
Trump fick namnge bilder på djur för att testa sin kognitiva funktion
Trump fick full pott på det test som hans läkare utförde för att testa hans kognitiva förmåga. Testet inkluderar bland annat att rita en klocka och specifika klockslag, känna igen olika djur och rita linjer mellan bokstäver och siffror. – Presidenten är mentalt väldigt skarp, väldigt intakt, säger hans läkare Ronny Jackson.
Läs mer om Ronny Jackson.
Lundqvists mäktiga svit är fortsatt intakt
LOS ANGELES. Det krävdes förlängning för att New York Rangers skulle besegra Buffalo i nyårsdagens Winter Classic med 3-2.Segerskytt blev J.T. Miller efter 2.48 av förlängningen när Jacob Josefson satt utvisad.– Det här var en av de bästa upplagorna av Winter Classic vi sett tack vare det spektakulära målvaktsspelet av Robin Lehner och Henrik Lundqvist, sa förre NHL-coachen och numera tv-kommentatorn Pierre McGuire i direktsändningen hos NBC Sports.De svenska målvaktsstjärnorna kramade om varandra efter slutsignalen när spelarna skakade hand på isen.Med måndagens vinst är Henrik Lundqvis
Bäst för elfte året på raken: Löjligt
BUFFALO. Den svenska supersviten i JVM är intakt.Efter nattens poäng mot Ryssland har Sverige vunnit sin grupp elva år i rad (!).Nu väntar Slovakien i kvartsfinal.– Jag hörde att de slog USA så de kan vara livsfarliga, så det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften, säger Rasmus Dahlin.
Läs mer om JVM, Ryssland, Slovakien, Sverige och USA.
Luleås segersvit intakt
Luleås segersvit intakt efter nallebjörnsregn
God form och Joel Lassinantti tillbaka i kassen. Då tog Luleå sin tredje raka seger. Hemma mot Mora vann de med 3–1.
Läs mer om Joel Lassinantti, Luleå och Mora.
Ännu en vändning – City-sviten är intakt
Manchester City var illa ute mot West Ham. Men precis som så många gånger förr den senaste tiden vände de och vann. David Silva blev hjälte med sitt 2-1-mål mot West Ham som innebär att City behåller avståndet ner till Manchester United.
Thåström på Cirkus: man får känslan av att han är besatt
Magin är intakt – men det är de nyare låtarna som fungerar allra bäst när Thåström håller hov på Cirkus. Det fungerar exakt lika bra på mig även den här gången, skriver SvD:s recensent
Läs mer om Thåström.
Bortaformen intakt för Troja
Troja ligger förvisso på den nedre halvan av hockeyallsvenskan.Men på bortais är man bra. Laget spelade på lördagskvällen sin fjärde raka match utan att förlora på ordinarie tid.Segerorganisatör mot Karlskoga var Tor Immo som satte den avgörande straffen till 3-2.
Läs mer om Karlskoga, Tor Immo och Troja.
Historisk kvinna lämnar makten i Liberia
När Ellen Johnson Sirleaf blev Afrikas första folkvalda kvinnliga statschef krackelerade glastaket. Men tolv år senare – när den liberianska presidentens styre går mot sitt slut – finns många tecken på att det fortfarande är intakt.
Läs mer om Liberia.
Konsertrecension: Robert Forster opåverkad av tiden på Debaser
En konstlös yxighet helt intakt sedan 80-talet.
Läs mer om Debaser.
Djurgårdens mardröm – förbannelsen intakt
19 raka derbyn utan seger.Förbannelsen fortsätter för Djurgården – som spelade 1-1 mot Hammarby.Nu ger de upp drömmen om SM-guldet.– Ja, det får man säga, säger Jonas Olsson till C More.
Tysk ubåt från första världskriget hittad nästintill intakt utanför Belgien
En nästintill intakt tysk ubåt från första världskriget har hittats av forskare utanför Belgiens kust. Enligt nyhetsbyrån AP ska det finns 23 kroppar ombord.
Läs mer om Belgien.
Brommapojkarna lämnade Norrby med svackan intakt
Brommapojkarna reste till Borås och match mot bottenlaget Norrby. Där åkte Olof Mellbergs mannar på pumpen och lagets svacka fortsätter.
Läs mer om Norrby.
Vacklande Malmö tillbaka i guldspåret: Extra skönt
Malmö FF är tillbaka i guldspåret. Efter Djurgårdens seger i lördags hade serieledaren pressen på sig, men 4–0 hemma mot Hammarby gör att avståndet nedåt är intakt. – Skönt att vara tillbaka – och vinna igen, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.
Läs mer om Hammarby.
GW Persson om Madsen: Han är ju en narcissist
Peter Madsen har erkänt brott mot griftefriden – men hävdar att han dumpade Kim Walls kropp intakt.Leif GW Persson är skeptisk till den förklaringen.– En mycket mer sannolik förklaring är att han tvingats göra det för att få upp henne ur tornet när han ska kasta kroppen, säger Leif GW Persson.
Läs mer om Leif GW Persson och Madsen.