Irma

Svensk debutant tia i världscupshoppning

Irma Karlsson knep en tiondeplats i världscupsdebuten i hästhoppning i franska Bordeaux.
Läs mer om Bordeaux.

Världscupdebut för en av Sveriges mest lovande ryttare

Stephanie Holmns sensationella seger i Zürich visade mer än väl att återväxten är god. Nu kliver ett annat svenskt framtidslöfte in i hoppningens världscup. Irma Karlsson, 24, debuterar i Bordeaux i helgen. – Jag är jätteglad att jag får chansen, säger hon.
Läs mer om Bordeaux och Zürich.
Myshatar i hemlighet: Ska se vad den jäveln skriver
Ledarsidorna gör Irma vansinnig. Anna letar upp skryt på Facebook. Mikael dras till en medieprofil som får honom att koka av ilska. Gemensamt för alla tre är att de inte kan strunta i sådant som stör dem.
Läs mer om Facebook och Irma.
Irma Karlsson skrällde mot världsstjärnorna
Det blev ingen världsstjärna i topp i fredagens kvalklass i Friends arena.I stället var det uppstickaren Irma Karlsson som knep åt sig förstaplatsen.Vinnaren var nästan överraskad själv.– Jag vet inte om jag kommer rida finalen, säger hon när tävlingen är över.
Läs mer om Irma Karlsson.

Anja Pärson: Det hetsades om vem som kunde ta på mina bröst

Över 2.000 idrottskvinnor har skrivit under #timeout, idrottens upprop mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp. Anja Pärson, Thelma Ernst, Irma Helin, Maja Reichard, Ida Björnstad, Helen Alpstig och Nilla Fischer är sju av dem. Här förklarar de varför de står bakom uppropet.
Polen – ett land som står i brand
I går begravdes Pjotr Szczesny, mannen som tände eld på sig själv i protest mot den polska regeringen. Irma Kinga Allen ser högerpopulismen så split mellan stad och land.
Läs mer om Pjotr Szczesny.
Tone Oppenstams hus förstört i katastrofen
Tone Oppenstam gifte sig med fästmannen Niclas Johansson under ett intimt och privat bröllop under lördagen.Men de planerar en större fest i villan i Fort Lauderdale i Florida – men först måste huset renoveras efter orkanen Irma som drabbade området under hösten.– Vi hade väldig tur, vi trodde att hela huset skulle försvinna, berättar Tone Oppenstam.
Berömda flygplatsen öppnar igen efter Irma
Den berömda flygplatsen där planen går ned för landning lågt ovanför solbadarna på stranden skadades svårt av orkanen Irma. Men nu är trafiken snart i gång igen.
Läs mer om Irma.
Parneviks vändning – efter kaoset med huset
Familjen Parnevik flydde Florida för att skydda sig under orkanen Irma.De fick se på hur hus förstördes i staden och hur deras eget lyxhus blev strömlöst och förlorade stora delar av taket efter de kraftiga vindarna.Men nu har deras liv förändrats – från kaos till mer normalt när familjen återigen kan återvända till huset och börja spela in tv-serien Parneviks igen.Ett besked familjen gav kort innan orkanen drog in.
Läs mer om Florida och Irma.De.
Parneviks vändning – efter kaoset med huset
Familjen Parnevik flydde Florida för att skydda sig under orkanen Irma. De fick se på hur hus förstördes i staden och hur deras eget lyxhus blev strömlöst och förlorade stora delar av taket efter de kraftiga vindarna. Men nu har deras liv förändrats – från kaos till mer normalt när familjen återigen kan återvända till huset och börja spela in tv-serien Parneviks igen. Ett besked familjen gav kort innan orkanen drog in.
Läs mer om Florida och Irma.
Orkanen Irma tog minst 112 liv
Orkanen Irma, värme och alligatorer – flera hinder för Sveriges VM-hopp
Sarasota. Europamästarinnan Emma Fredh fick sin uppladdning inför VM i Florida störd av en annan kvinna. Orkanen Irma sköt upp svenskarnas resa till VM-orten och försenade båtarnas ankomst med en vecka. – Fysiskt är det bra, men det är klart det skapar en oro när man inte får ro sin egen båt, säger Emma, som på plats i den paradisiska miljön mött ett annat ovanligt orosmoment – alligatorer i roddstadion.
Läs mer om Emma, Florida och VM-orten.
Även ponnyn hade fått följa med på NHL-lagets flygande ark
TAMPA. Anton Strålman och de andra spelarna i NHL-laget Tampa Bay Lightning evakuerades i något som kan liknas vid en Noaks Ark för att komma undan orkanen Irma.
Läs mer om Irma.
Eva-Karin Gyllenberg: Bryggeriet ligger bakom stavningen
Hej Eva-Karin! Jag funderar över stavningen på gatuskyltarna på Münchenbacken vid Heleneborgsgatan. Münchensgatan, vilket i mina öron klingar fel. Vi säger ju inte Münchensbryggeriet, eller hur? Med vänlig hälsning Irma Balzano Svar: Nej, det är väl ingen som säger Münchensbryggeriet? I boken Stockholms gatunamn kan man läsa att backen i fråga fick sitt namn officiellt 1977 efter att ha hetat så i folkmun.
Orkanen Maria uppgraderad
Orkanen Maria har uppgraderats till en kategori fem-orkan med vindstyrkor på över 70 meter per sekund. Flera öar i orkanens väg förbereder sig på ovädrets ankomst, bara två veckor efter att orkanen Irma drabbade regionen.
Läs mer om Irma.
De Niro vädjar om hjälp efter orkanen
Skådespelaren Robert De Niro besökte FN:s högkvarter i New York och vädjade till länder och organisationer att hjälpa till att återuppbygga ön Barbuda i Karibien för att försäkra sig om att paradiset inte går förlorat. De Niro är delägare i ett hotell på ön, som drabbades hårt av orkanen Irma.
Läs mer om Barbuda, Irma, Karibien och New York.
Orkanen Maria ökar i styrka: Extremt farlig
Efter Harvey, Irma och Jose – nu kommer orkanen Maria.Och den ökar i styrka.Nu klassas Maria som en storm i kategori fyra, och beskrivs som extremt farlig, rapporterar AP.
Läs mer om Irma, Jose, Maria och Maria.Och.
Orkanen Maria närmar sig den karibiska övärlden
Orkanen Maria är på väg mot de karibiska ögrupperna och väntas ta en liknande bana som orkanen Irma - som för bara några veckor sedan drabbade många av öarna svårt.
Läs mer om Irma.
Nya orkanen Maria hotar Irma-härjade öar
Många karibiska länder och områden försöker återhämta sig från förödelsen efter orkanen Irma – men det nya ovädret Maria hotar och orkanvarning har utfärdats på flera håll. Och nu har Maria uppgraderats till orkan, och växer fortfarande i styrka.
Läs mer om Irma, Irma-härjade och Maria.
Fler stormar på väg efter Irma
Läs mer om Irma.
FN hjälper Kuba med mat efter Irma
Läs mer om Irma och Kuba.
Parneviks sorgliga upptäckt efter orkanen
Stormen Irma har nu tillslut lagt sig och skadorna efter är förödande.Bland annat så har familjen Parnevik visat upp vad den fruktade stormen gjort med deras hus på Jupiter Island i Florida.Nu visar Mia Parnevik en ytterligare sorglig upptäck till följ av stormen – nämligen en död sköldpaddsunge som spolats upp på familjens tomt.– Kolla här, herregud den är riktig, den är död hörrni, säger Mia Parnevik i sitt klipp på Instagram.
Civilisationen på paradisön Barbuda har blivit utplånad
Förödelsen efter orkanen Irma är total på den lilla karibiska ön Barbuda. Av det som tidigare var en idyllisk paradisö finns nu i princip bara demolerade byggnader och förstörda vägar. – En civilisation som existerat på ön i mer än 300 år har nu blivit utplånad, säger Sir Ronald Sanders, ambassadör för Antigua och Barbuda i USA, till Public Radio International.
Nya stormhotet i USA: Jose kan nå New York
Tropiska stormen Jose, som följde i spåren efter Irma, har uppgraderats till orkan.Ovädret förväntas ta en nordlig bana längs USA:s östkust och hotar att slå till mot bland annat New York.Följden kan bli stormkaos med översvämningar, nedblåsta träd och strömavbrott i mångmiljonstaden.
Läs mer om Irma, Jose, New York, New York.Följden och USA.