Irma

Orkanen Irma, värme och alligatorer – flera hinder för Sveriges VM-hopp

Sarasota. Europamästarinnan Emma Fredh fick sin uppladdning inför VM i Florida störd av en annan kvinna. Orkanen Irma sköt upp svenskarnas resa till VM-orten och försenade båtarnas ankomst med en vecka. – Fysiskt är det bra, men det är klart det skapar en oro när man inte får ro sin egen båt, säger Emma, som på plats i den paradisiska miljön mött ett annat ovanligt orosmoment – alligatorer i roddstadion.
Läs mer om Emma, Florida och VM-orten.

Även ponnyn hade fått följa med på NHL-lagets flygande ark

TAMPA. Anton Strålman och de andra spelarna i NHL-laget Tampa Bay Lightning evakuerades i något som kan liknas vid en Noaks Ark för att komma undan orkanen Irma.
Läs mer om Irma.
Eva-Karin Gyllenberg: Bryggeriet ligger bakom stavningen
Hej Eva-Karin! Jag funderar över stavningen på gatuskyltarna på Münchenbacken vid Heleneborgsgatan. Münchensgatan, vilket i mina öron klingar fel. Vi säger ju inte Münchensbryggeriet, eller hur? Med vänlig hälsning Irma Balzano Svar: Nej, det är väl ingen som säger Münchensbryggeriet? I boken Stockholms gatunamn kan man läsa att backen i fråga fick sitt namn officiellt 1977 efter att ha hetat så i folkmun.
Orkanen Maria uppgraderad
Orkanen Maria har uppgraderats till en kategori fem-orkan med vindstyrkor på över 70 meter per sekund. Flera öar i orkanens väg förbereder sig på ovädrets ankomst, bara två veckor efter att orkanen Irma drabbade regionen.
Läs mer om Irma.

De Niro vädjar om hjälp efter orkanen

Skådespelaren Robert De Niro besökte FN:s högkvarter i New York och vädjade till länder och organisationer att hjälpa till att återuppbygga ön Barbuda i Karibien för att försäkra sig om att paradiset inte går förlorat. De Niro är delägare i ett hotell på ön, som drabbades hårt av orkanen Irma.
Läs mer om Barbuda, Irma, Karibien och New York.
Orkanen Maria ökar i styrka: Extremt farlig
Efter Harvey, Irma och Jose – nu kommer orkanen Maria.Och den ökar i styrka.Nu klassas Maria som en storm i kategori fyra, och beskrivs som extremt farlig, rapporterar AP.
Läs mer om Irma, Jose, Maria och Maria.Och.
Orkanen Maria närmar sig den karibiska övärlden
Orkanen Maria är på väg mot de karibiska ögrupperna och väntas ta en liknande bana som orkanen Irma - som för bara några veckor sedan drabbade många av öarna svårt.
Läs mer om Irma.
Nya orkanen Maria hotar Irma-härjade öar
Många karibiska länder och områden försöker återhämta sig från förödelsen efter orkanen Irma – men det nya ovädret Maria hotar och orkanvarning har utfärdats på flera håll. Och nu har Maria uppgraderats till orkan, och växer fortfarande i styrka.
Läs mer om Irma, Irma-härjade och Maria.
Fler stormar på väg efter Irma
Läs mer om Irma.
FN hjälper Kuba med mat efter Irma
Läs mer om Irma och Kuba.
Parneviks sorgliga upptäckt efter orkanen
Stormen Irma har nu tillslut lagt sig och skadorna efter är förödande.Bland annat så har familjen Parnevik visat upp vad den fruktade stormen gjort med deras hus på Jupiter Island i Florida.Nu visar Mia Parnevik en ytterligare sorglig upptäck till följ av stormen – nämligen en död sköldpaddsunge som spolats upp på familjens tomt.– Kolla här, herregud den är riktig, den är död hörrni, säger Mia Parnevik i sitt klipp på Instagram.
Civilisationen på paradisön Barbuda har blivit utplånad
Förödelsen efter orkanen Irma är total på den lilla karibiska ön Barbuda. Av det som tidigare var en idyllisk paradisö finns nu i princip bara demolerade byggnader och förstörda vägar. – En civilisation som existerat på ön i mer än 300 år har nu blivit utplånad, säger Sir Ronald Sanders, ambassadör för Antigua och Barbuda i USA, till Public Radio International.
Nya stormhotet i USA: Jose kan nå New York
Tropiska stormen Jose, som följde i spåren efter Irma, har uppgraderats till orkan.Ovädret förväntas ta en nordlig bana längs USA:s östkust och hotar att slå till mot bland annat New York.Följden kan bli stormkaos med översvämningar, nedblåsta träd och strömavbrott i mångmiljonstaden.
Läs mer om Irma, Jose, New York, New York.Följden och USA.
Orkaner som Irma kan vara det nya normala
Stormen Irmas härjningar i södra Florida kan vara förebud om ett nytt normaltillstånd. I Miami flyttar människor från strandlinjen och nybyggda lägenheter vid Atlantens kust reas ut. Ändå vägrar Floridas guvernör tala om klimatförändringar. DN går i Irmas spår.
Läs mer om Florida och Irma.
UD avråder från resor till Karibien
Förödelsen efter orkanen Irma gör att svenska utrikesdepartementet nu går ut med en avrådan från icke nödvändiga resor till Karibien.Barbuda, Saint Martin och Jungfruöarna berörs av UD:s avrådan.
Mia Parnevik visar upp huset – efter stormen
Den fruktade stormen Irma har slutligen lagt sig, efter att ha krävt 61 människoliv.Nu visar Mia Parnevik upp förödelsen i deras hus på Jupiter Island i Florida.– Vi har nästan inget tak kvar, säger hon i en video på Instagram.
I Irmas spår: Sex omkomna när äldreboende blev strömlöst
Fortfarande är miljontals människor i den amerikanska delstaten Florida utan ström efter ovädret Irma — och sex personer har avlidit sedan ett äldreboende blivit strömlöst. Efter kritik lovar nu Storbritannien och Frankrike mer stöd till sina respektive länders områden i Karibien som drabbats av Irma.
Fem döda på vårdhem efter stormen Irma
Fem personer uppges ha dött på ett vårdhem i Florida, USA efter stormen Irma.Vårdhemmet ska ha förlorat strömmen till följd av stormen, uppger USA Today.
Läs mer om Florida, Irma, Irma.Vårdhemmet och USA.
Efter Irma – nu kan Jos drabba USA:s östkust
Dödssiffran efter orkanen Irma stiger nu till 55 personer, enligt News.com.Men än är faran inte över.Orkanen Jos rapporteras röra sig in mot USA:s sydostkust, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Irma och News.com.Men.
Dödstalet stiger efter Irma
Fortfarande är 12 miljoner människor i den amerikanska delstaten Florida utan ström efter ovädret Irma.
Läs mer om Florida och Irma.
Dödstalet stiger efter Irma
Läs mer om Irma.
Svenska VM-hjälten kan återvända hem efter Irma
Spännande att se om det har hänt något med huset
Läs mer om Irma.
Nödrop från öarna: Vi får ingen hjälp!
Sex dagar efter orkanen Irma svepte över området är situationen allt mer desperat på flera av de värst drabbade öarna i Karibien. – Butikerna är plundrade och det lilla som finns kvar kostar dubbelt så mycket som före orkanen. Vi behöver hjälp nu, säger Kennedy Banda till CNN.
Läs mer om CNN, Irma, Karibien och Kennedy Banda.
Så fick stormen namnet Irma
Läs mer om Irma.
Ledningar lät som popcorn – de small en efter en
När Irma på måndagen nått Georgia lämnade hon halva Florida utan ström bakom sig. Det väntas ta tid innan människor återigen kan laga mat och få ner temperaturen inomhus. Trots det andas många ut över att Irma tappade styrka och lämnade hus välbehållna på många platser på fastlandet.
Läs mer om Florida, Georgia och Irma.