Isabella lövin

Rötägg upprör biståndsministrar

Det lägsta man kan sjunka konstaterar biståndsministern om de hjälp- och biståndsarbetare som avslöjats för att ha begått våldtäkter och sexuella övergrepp. Miljontals liv står på spel om förtroendet för hjälparna havererar, anser Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.

Regeringen smyger åter upp utdömda skatten på agendan

Regeringen avser att lägga fram ett nytt förslag med den omstridda kilometerskatten i vår. Det säger nu klimatminister Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.
Centern kritisk till Miljöpartiets klimatsatsning
På tisdagen presenterade Miljöpartiet en förslagsbank med 142 möjliga åtgärder för att rädda vår planet. Bland annat vill man att sista droppen fossila bränslen ska säljas i Sverige 2030. – Det handlar om att fasa ut fossila drivmedel och ersätta med naturliga drivmedel på sikt, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin.
MP vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030
2030 kommer bensinen att ta slut i tanken, om Miljöpartiet får som de vill.Det är klimatförändringarna, inte klimatåtgärderna som är farliga, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin på DN debatt.Bensinförbudet blir ett viktigt steg för att nå 100 procent förnybar energi och för att minska vårt importberoende av länder med fossil energiproduktion, enligt språkrören.

Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030

DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin.
Åkesson: Sverige är ett land i förfall
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin delar inte alls samma bild av Sverige.Det blev tydligt i torsdagskvällens debatt i SVT:s Aktuellt.Enligt Åkesson är Sverige ett land i förfall. Lövin menar att Åkessons retorik är farlig.
Klimatministern hämtade inspiration från Eskilstuna
Klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin hämtade inspiration från Eskilstunas olika miljöprojekt under ett besök på onsdagen. - Eskilstuna går före på flera områden, säger Isabella Lövin.
Läs mer om Eskilstuna och Isabella Lövin.
Isabella Lövin: "Jag har blivit mindre rädd"
Isabella Lövin (MP) har vågat ta hisnande och inte helt riskfria språng. Mammans alltför tidiga död har drivit henne till att ta vara på chanserna som livet burit med sig. Som att byta ut trygg tillvaro som journalist mot politikens hetluft.
MP: Sverige kan ta emot väldigt många flyktingar
När ska Sverige återgå till en mer generös flyktingpolitik? I dag frågas Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin ut i SvD:s satsning #svarapåfrågan, en serie partiledarintervjuer med fokus på de brännande sakfrågorna.
Isabella Lövin till Sara Skyttedal: Sluta håna
MP-språkröret Isabella Lövin anklagar KD-profilen Sara Skyttedal för att håna miljömedvetna konsumenter i debatten om flygskatten.Hon har kallat dem grön överklass och dumpuckon.– Jag är inte intresserad av att ge människor i Sverige bättre samveten, svarar Sara Skyttedal i TV4 Nyhetsmorgon.
DN gratulerar: Isabella Lövin, vice statsminister
Kanske är det moderns alltför tidiga död som driver Miljöpartiets Isabella Lövin att ta vara på livets alla chanser. Som att byta ut en trygg tillvaro som journalist mot politikens hetluft.
Naivt tro att kärnvapen inte kommer att användas
SLUTREPLIK DN Debatt 13/1. Jonas Jacobsson Gjörtler (M) och Hans Wallmark (M) kallar FN:s kärnvapenskonvention för naiv plakatpolitik, att den är aktivistisk och farlig. Jag menar tvärtom att det är naivt och farligt att tro att kärnvapen kan existera för all framtid utan att användas, skriver Isabella Lövin (MP), språkrör
Läs mer om Isabella Lövin.
Bah Kuhnke: Isabella Lövin blir kvar länge
Alice Bah Kuhnke har inga ambitioner att bli språkrör nu för Miljöpartiet – utan vill att Isabella Lövin blir kvar flera år framöver. Det säger kultur- och demokratiministern till SvD i Davos.
Bah Kuhnke öppnar för att regera med M
DAVOS. Kulturminister Alice Bah Kuhnke stänger inte dörren för en ministerpost i en borgerlig regering efter valet.– Det måste vara en regering som vill göra skillnad, men vi får se helt enkelt, säger hon i till Expressen – bara några dagar efter att hon öppet deklarerade att hon vill bli språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövin.
Ministern hade fel om Arbetsförmedlingen
I samband med att regeringen meddelade att regeringen ska omlokalisera flera statliga myndigheter uppgav bistånds- och klimatminister Isabella Lövin (MP) att Arbetsförmedlingen inte finns i Botkyrka. Något som inte stämmer.
Lövin pressad om S-utspelen
Isabella Lövin, språkrör för Miljöpartiet, minister och vice statsminister, varnade i SVT:s Agenda för svartmålningen av Sverige.– Svartmålningen av Sverige styrs av högerextrema krafter och jag är rädd för att vi rycks med i en upptrissad retorik, säger hon till SVT:s Agendas programledare Anna Hedenmo.Samtidigt pressades hon om de senaste S-utspelen.
MP öppnar för att sitta i regering med Moderaterna
Efter valet 2014 satte sig Miljöpartiet i en regering för första gången, då tillsammans med Socialdemokraterna. Nu öppnar Miljöpartiet kan tänka sig att sätta sig i en regering med deras främsta motståndare – Moderaterna – efter nästa val.– Och med det parlamentariska läget är vi öppna för olika konstellationer för att vi ska få en bättre värld, säger Isabella Lövin.
Regeringen tycker inte lika i de stora frågorna
MP:s språkrör Isabella Lövin tar avstånd från den bild av invandringspolitiken som regeringskollegorna i S ger. Hon tycker också att det pågår en politisk svartmålning av tillståndet i Sverige. – Att vi har en regering som inte tycker lika i de stora frågorna är ganska uppenbart, säger Ulf Kristersson inför dagens partiledardebatt i Riksdagen.
Lövin: Sluta svartmåla Sverige
Isabella Lövin (MP) anser att politiker pratar för mycket om problem och för lite om lösningar. Men Ulf Kristersson (M) och Annie Lööf (C) håller inte med.
Läs mer om Annie Lööf och Sverige.
Isabella Lövin till motangrepp: Göder destruktiva krafter
MP-språkröret Isabella Lövin tar avstånd från sina socialdemokratiska regeringskollegers bild av invandringspolitiken.Lövin menar att det pågår av en svartmålning av läget i Sverige – och riktar i en intervju med DN en uppmaning till sina politikerkolleger:– Jag vill vädja till alla partier att inte bara prata om brott och straff, migration och brister i välfärden, säger hon till DN.
Läs mer om Sverige.
Ewa Stenberg: Sprickan mellan MP och S syns allt tydligare
Det är uppenbart att Miljöpartiet vill distansera sig från Socialdemokraternas invandringskritiska utspel. Isabella Lövin (MP) varnar i DN:s intervju för att svartmåla Sverige, och udden är också riktad mot S. Räkna med att sprickan mellan S och MP syns allt tydligare inför valrörelsen.
Läs mer om Miljöpartiet och Sverige.
Isabella Lövin: sluta svartmåla Sverige
MP:s språkrör Isabella Lövin tar avstånd från den bild av invandringspolitiken som regeringskollegorna i S ger. Hon tycker också att det pågår en politisk svartmålning av tillståndet i Sverige. – Alla partier förstärker bilden av hur brottslighet och sexuella övergrepp är något som i princip håller på att ta över Sverige.
Läs mer om Isabella Lövin och Sverige.
Sverige bör skriva under FN:s kärnvapenkonvention
Sverige tog ett mycket viktigt steg när vi i juli 2017 röstade ja till FN:s kärnvapenkonvention. För Miljöpartiet är nedrustning en hörnsten i vår vision om en fredligare och mer solidarisk värld. Vi menar att Sverige efter den genomlysning som nu sker bör underteckna och ratificera konventionen, skriver språkröret Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin och Sverige.
Straffbart överge katter i nya djurskyddslagen
DN DEBATT 10/1. Regeringen skickar nu en helt ny och moderniserad djurskyddslag till lagrådet. Där framgår bland annat att övergivna och förvildade katter omfattas av djurskyddslagen. Jordbruksverket ges också i uppdrag att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen, skriver Sven-Erik Bucht (S) och Isabella Lövin (MP).
Samhället ska skydda övergivna katter
Ökat skydd för katter, cirkusdjur och minkar. Det är några av ingredienserna i regeringens moderniserade djurskyddslag som presenteras på DN Debatt. Samhället har ett ansvar att ingripa till skydd för katter utan ägare, skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).