Isabella lövin

Minst tio klimatförnekare i riksdagen

Minst tio svenska riksdagsledamöter anser att rapporter om klimatförändringar är överdrivna, avslöjar DN:s riksdagsenkät. En av dem, Josef Fransson (SD), vill att Sverige drar sig ur Parisavtalet. – Det är oroande att se att det finns klimatförnekare i Sveriges riksdag, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).

Kristersson tar inte klimatfrågan på allvar

SLUTREPLIK DN Debatt 10/11. Låt mig först välkomna att moderaterna i sitt repliksvar tillstår att deras miljöpolitik har förbättringspotential. Men jag beklagar att inget svar ges på hur moderaterna ser på Sverigedemokraternas inflytande över klimatpolitiken vid en eventuell Alliansregering, skriver Isabella Lövin (MP).
Lövin: Vi lever i ett vettlöst överflödssamhälle
Klimatministern kör diesel och flyger i det privata upp till ett par gånger per år. Samtidigt är hon övertygad om att vi måste byta livsstil för att rädda klimatet – även om det primärt är politikens uppgift att ge oss verktygen. – Det är ett stort arbete att ändra på de här strukturerna men det går, säger Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.
Lövin flyger till klimatmötet: Inte möjligt på annat sätt
Klimatminister Isabella Lövin, MP, flyger till Tyskland och klimatmötet i Bonn.Upprörande, anser tankesmedjan Fores vd Mattias Goldmann, som menar att Lövin borde gjort som sin föregångare Åsa Romson och åkt tåg.– Det är bra om vi som diskuterar klimat mycket lever som vi lär så gott det går, säger han.

Att vara den vuxne är att inse allvaret i klimatfrågan

Ulf Kristersson vill vara den vuxne i rummet. Men då krävs att han öppnar för en seriös diskussion utifrån väljarnas resultat på valdagen. Med ett brett regeringsunderlag behöver vi inte lämna åt slumpen vem som får igenom sin politik och riskera att Sverige tappar i klimatomställningen, skriver Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin och Sverige.
USA motsätter sig att rika länder tar större ansvar
USA skapar komplikationer under klimatmötet i Bonn genom att motsätta sig att rika länder ska ta större ansvar än fattiga. Mycket oroande, säger Isabella Lövin. Frågan vem som ska stå för ersättningen för skador som är kopplade till klimatförändringen har vuxit under de första dagarna.
Läs mer om Bonn och Isabella Lövin.
5 saker att ha koll på inför klimatmötet i Bonn
Måndagen den 6 november möts världsledare i Tyskland för den 23:e årliga klimatkonferensen.Sverige representeras av bland andra Isabella Lövin, och trots att konferensen äger rum i Tyskland så är det önationen Fiji som är värdland.Här är fem saker du bör veta inför mötet:
Läs mer om Bonn, Fiji, Isabella Lövin och Tyskland.
Trumps visselblåsare inbjuden av regeringen
Joel Clement blev visselblåsare när han gick ut och berättade om Trumps inrikesdepartement och sin kritik mot USA:s klimatpolitik.Regeringen har bjudit in honom till FN:s klimatmöte nästa vecka.– Han har tagit fram en viktig och oroande rapport om hur klimatförändringarna påverkar Arktis, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.
Isabella Lövin: Vi måste ställa om nu
Klimatminister Isabella Lövin, MP, varnar för klimathoten.– Varje vecka ser vi nya forskarrapporter som visar hur allvarligt det är. Extrema väderhändelser har ökat enormt kraftigt , säger Lövin i Expressen TV.
Läs mer om Expressen TV och Lövin.
KG Bergström efter kvällens partiledardebatt
Tiggeriförbud, #metoo-kampanjen, vårdköer och flygskatt var några av debattpunkterna när fyra av riksdagens partiledare drabbade samman i TV4 under måndagskvällen.Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Ebba Busch-Thor (KD) och Isabella Lövin (MP) gick i klinch med varandra under den bitvis laddade debatten.Expressens politiske kommentator, KG Bergström, följde givetvis kvällens argumenterande.
Vårdköer lika stora som Landskrona
KD-ledaren Ebba Busch Thors budskap i duellen mot MP-språkröret Isabella Lövin:– Trots fantastiska vårdpersonal så har vårdköerna fördubblats. Nu väntar 48.000 personer – ett helt Landskrona.
Live: Följ partiledarduellerna i TV4
På måndagskvällen drabbar partiledarna samman i partiledardebatter i TV4. Statsminister Stefan Löfven duellerar mot Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson. Miljöpartiets Isabella Lövin möter Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. Duellerna börjar klockan 20. Följ dem här.
Läs mer om TV4 och Ulf Kristersson.
Sverige kompenserar när Trump drar in abortstöd
Trumps beslut att stoppa bistånd till information om aborter kan innebära att tusentals kvinnor dör. Det befarar chefen för FN:s befolkningsfond som under onsdagen besökte biståndsminister Isabella Lövin i Stockholm. – Ert arbete behövs i dag mer än någonsin tidigare, säger Lövin.
Ladda hemma-bonus kan bli verklighet – regeringen satsar 270 miljoner
Snart kan det bli lite billigare att byta till elbil. Förutom att elbilspremien höjs till 60.000 kronor vill regeringen införa en premie för att installera elbilsladdning hemma. Vissa biltillverkare har kampanjer där det ingår en laddbox med installation, men nu vill regeringen alltså införa ett statligt stöd för att elbilar och laddhybrider ska kunna laddas hemma. Det framgår av regeringens nya budgetproposition som lades fram under onsdagen. Exakt hur hög hemmaladdningsstödet blir är inte klart, men klimatministern Isabella Lövin (MP) har tidigare hintat om att det kan handla om mellan 5.000 och 6.000 kronor. Det &#
Läs mer om Isabella Lövin.
Nästa års biståndsbudget blir den största någonsin
Biståndsramen tillförs ytterligare 500 miljoner kronor för att öka biståndets andel av bruttonationalinkomsten till 1 procent. Samtidigt beräknas de avräkningsbara kostnaderna för asylmottagande minska från 8,1 miljarder kronor till 2,8 miljarder kronor. Det är den lägsta andelen av biståndsramen på tio år, skriver Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.
Nu svarar klimatministern om Volvos utsläppsskandal: Väldigt dåligt
I verklig trafik kan en Volvo XC90 släppa ut 15 gånger mer kväveoxider än i testlabbet. Det avslöjades i ett nytt test av brittiska Emissions Analytics på uppdrag av tyska auto motor und sport. Volvo XC90 D5 AWD ska släppa ut 57,8 milligram per kilometer – och eftersom den gör det i testlabbet klarar den sig under utsläppskraven för Euro 6. Men i testet släppte bilen ut 878 milligram per kilometer. Volvo har i flera dagars tid lagt locket på om skandalen och inte kommenterat den mer än med ett kort uttalande. Nu bryter klimatministern Isabella Lövin (MP) tystnaden. Enligt henne den här typen av luftföroreni
Läs mer om Euro, Isabella Lövin och Volvo XC90.
Klimatministern om Volvos tester: Väldigt dåligt
Klimatminister Isabella Lövin (MP) upprörs över uppgifter om att en av Volvos nya bilmodeller enligt ett test släpper ut långt mer kväveoxider än företagets officiella siffror. – Konsumenterna måste kunna lita på biltillverkarna, säger hon.
Lövin: Det är en extremt farlig miljö
I Raqqa pågår just nu slaget om IS huvudstad.Expressens Magda Gad rapporterar om stor nöd hos stadens invånare som lider brist på mat, vatten, medicin och lever i ständig fara.Expressen frågar biståndsminister Isabella Lövin vad Sverige gör för att hjälpa.
Läs mer om Isabella Lövin och Sverige.
Regeringen storsatsar på grönt samhällsbygge
I dag presenterar biträdande finansminister Per Bolund (MP) och vice statsminister Isabella Lövin (MP) en storsatsning på grönt samhällsbygge i nya budgeten.Satsningen är mer än en fördubbling sedan 2014 och är ett samarbete mellan regeringen och Vänsterpartiet.– De nya pengarna handlar om över fem miljarder bara 2018, säger biträdande finansminister Per Bolund.
Bidragen till solceller höjs
Regeringen höjer solinvesteringsstödet med drygt 500 miljoner årligen. På så vis ska fler hushåll kunna installera solceller på sina tak och kön för att få göra det ska minska, säger klimatminister Isabella Lövin (MP). – Det är bra för miljön, plånboken, framtiden och barnen.
Läs mer om Isabella Lövin.
9.00: Isabella Lövin presenterar en budgetnyhet
Klimatminister Isabella Lövin (MP) ska presentera en budgetnyhet. Följ direktsändningen från presskonferensen här.
Live: isabella Lövin presenterar budgetnyhet
Klimatminister Isabella Lövin (MP) presenterar en budgetnyhet. DN sänder live med start 9.00.
Läs mer om Lövin.
Lövin: Sex miljarder till klimatarbetet
Regeringen ska lägga undan 300 miljoner kronor årligen 2018-2040 för att hjälpa den svenska industrin att minska sina växthusutsläpp. Det berättade Isabella Lövin i sitt sommartal.Hon gav också en känga till alliansens kritik mot flygskatten.–De har hotat att avsätta ministrar med misstroendevotum och orsakat politiskt kaos. För att flyget ska slippa betala för sina utsläpp, säger hon enligt SVT.
Läs mer om Isabella Lövin och SVT.
S och MP drar tillbaka omtvistade skattehöjningar
Två av tre förslag om skattehöjningar dras tillbaka – finansminister Magdalena Andersson (S) och MP:s ena språkrör Isabella Lövin ger besked om de omtvistade skattehöjningar som Alliansen tagit strid mot. SvD rapporterar direkt från en pressträff klockan 9.00.
Ökat bistånd till fredsarbete
Det klubbar regeringen igenom i ett regeringsbeslut i dag, torsdag. Mer biståndspengar ska gå till fredsarbete i en ny strategi. – Det är oerhört positivt att vi nu har ett fönster för att kunna vara snabbt på plats där det finns behov, säger biståndsminister Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin.