Island

Island lämnar styrräntan oförändrad

Islands centralbank lämnade på onsdagen styrräntan (sjudagars deposit) oförändrad på 4,25 procent. Det rapporterar Reuters.
Tysklands sparkar förbundskaptenen
Uttåget i EM redan i kvartsfinal, förlusten mot Island i VM-kvalet och sistaplatsen i landslagsturneringen i USA nyligen.Nu sparkar Tyskland förbundskaptenen i fotboll, Steffi Jones.
Läs mer om Island, Tyskland, USA och VM-kvalet.
Tysklands förbundskapten sparkas
Uttåget i EM redan i kvartsfinal, förlusten mot Island i VM-kvalet och sistaplatsen i landslagsturneringen i USA nyligen. Nu sparkar Tyskland förbundskaptenen i fotboll, Steffi Jones.
Läs mer om Island, Tyskland, USA och VM-kvalet.

Schyman: Pappa Metall måste sätta sig och vänta

På Island är det numera olagligt med ojämställda löner mellan män och kvinnor. Den isländska modellen är intressant menar Gudrun Schyman (Fi), men att lagstifta om detta i Sverige är inte rätt väg att gå menar hon. Däremot vill hon se att lönebildningen i Sverige moderniseras.
Läs mer om Gudrun Schyman och Sverige.
Gudrun Schyman om böter för ojämställda löner
Ekonomistudion gästas av Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman. Hon kommenterar bland annat den isländska lagen om böter till de företag som betalar lägre lön till kvinnor än till män. Borde Sverige följa efter Island? Medverkar gör även SvD:s Malin Ekman om näringslivets klädkod. Programmet sänds live varje vardag 06.45.
Moroten har blivit piska: Ojämställda löner ger böter
Trots sitt rykte som jämställt paradis fortsätter kvinnorna att tjäna mindre än männen. Nu har Island som världens första land valt att lagstifta för jämställda löner.
Läs mer om Island.
Se The Lonely Island musikvideo som skulle varit med på Oscarsgalan
The Lonley Island, som består av Andy Samberg, Jorma Taccone och Akiva Scaffer, delade med sig av videon "Why not me" på sociala medier Videon börjar med ett meddelande till tittarna där det står: "Vi fick frågan att skriva en sång till årets
600 bitcoinservrar stulna på Island
Servrar till ett värde av 16 miljoner kronor har försvunnit.
Läs mer om Island.
Första Super Lucky's Tale's-expansionen ute nu
Sugen på att spendera helgen denna iskalla vår med våldsamt färgglada plattformsäventyr? Isåfall har Microsoft och Playful Corp goda nyheter åt dig. Den första expansionen till Super Lucky's Tale, Gilly Island, har nu nämligen släppts.
De vill att Sverige ska bli hedniskt igen
De svenska hedniska samfunden växer och det är en trend som syns globalt. På Island är de asatroende det största samfundet bortsett från kristna kyrkan, och även i Östeuropa och USA syns ett uppsving för hednisk tro.
Läs mer om Sverige, USA och Östeuropa.
Rhode Island vill ha extra skatt på spel med våld
Delstatsparlamentet i Rhode Island har föreslagit en extra skatt på spel åldersmärkta med en 'M-rating', motsvarande 18 år.
Läs mer om Rhode Island.
Upplev Blå lagunen på Island – utan trängsel
Ingen Islandsresa är komplett utan ett besök på Blå Lagunen. Och nu kan du slippa trängas med alla andra Islandsresenärer som vill ta ett dopp i de heta källorna.Ett nytt, exklusivt hotell har nämligen öppnats precis vid det turkosa vattnet.
Död mans arvsmassa återskapad
För första gången har forskare lyckats återskapa en sedan länge död mans arvsmassa – bara genom att utgå från levande släktingar till mannen. Att mannen ifråga var svart och framlevde sina dagar på ett helvitt Island hjälpte forskarna.
Läs mer om Island.
Många valmöjligheter för stora och små på Island
Visste du att när en blåvals mun är fullt öppnad kan den innehålla 70 ton vatten och krill? Det motsvarar 50 stycken små bilar! På Whales of Iceland blandas informationen för att passa både stor och liten.
Läs mer om Iceland och Island.
Island kan förbjuda manlig omskärelse
Ska Island bli först i Europa med att kriminalisera manlig omskärelse?Ett förslag har lagts fram i parlamentet och fått stort stöd.– Om vi har lagar som förbjuder omskärelse hos flickor borde vi göra likadant för pojkar, säger parlamentarikern Silja Dögg Gunnarsdttir från liberala Framstegspartiet enligt The Guardian.
Årets 12 bästa badresor
SOLRESOR. Gyllene sand mellan tårna och riktigt varmt, salt och azurblått vatten? Eller bastu, mineralrika bad eller dopp i Östersjön? Vi tipsar om de 12 bästa badresorna för olika smaker under 2018 – allt från klassiker som Blå Lagunen på Island, stadsstränder som Malagueta i Malaga och oexploaterade pärlor som Nai Harn Beach på Phuket.
Island rankas högre än Sverige
Läs mer om Sverige.
THQ Nordic AB förvärvar Koch Media GmbH
THQ Nordic har ingått avtal om förvärv av Koch Media GmbH, bestående av bland annat spelutvecklaren och förläggaren Deep Silver som innehar AAA-rättigheter såsom Saints Row, Dead Island och exklusiv licens för Metro.
Islands nya ledare: Politikers förtroende är lågt
En enorm finanskrasch drabbade Island för snart 10 år sedan. Bankerna föll som käglor och drog med sig hela ekonomin. – Förtroendet för politiker är för lågt och det är en utmaning för demokratin, säger Islands statsminister Katrn Jakobsdttir.
Läs mer om Island och Katrn Jakobsdttir.
SUNDANCE 2018 The Kindergarten Teacher: Tänkvärt kidnappningsdrama Maggie Gyllenhaal har huvudrollen som en otillfredställd förskolelärarinna från Staten Island, som g
Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal) är en vacker, medelålders förskolelärarinna, som bor i ett fint hus på Staten Island i New York tillsammans med sin sympatiske man (Michael Chernus) och sina två vuxna, välartade barn (Daisy Tahan och Sam Jules).
Nu öppnar semesterön som bara är för kvinnor – utanför Sveriges kust
Är du kvinna och vill pusta ut i en helt mansbefriad miljö?Då kan nya SuperShe Island vara något för dig.En framgångsrik amerikansk affärskvinna öppnar en lyxig resort enbart för kvinnor på den finska ön i sommar.
Läs mer om SuperShe Island.
Natalie Portman försvarar prequel-trilogin i ny SNL-sketch
När Natalie Portman debuterade som värd för det klassiska amerikanska underhållningsprogrammet "Saturday Night Live" år 2006 kollaborerade hon med Andy Sambergs parodiband "The Lonely Island" i skapandet av en raplåt.