Island

Bah Kuhnke: Juholts ord om Sverige anmärkningsvärda

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är förvånad över hur Sveriges ambassadör på Island, Håkan Juholt, pratar om Sverige. I en intervju varnar Socialdemokraternas förre partiledare för att Sverige går mot en diktatur.

Här gör Juholt vulkanen med tusentals islänningar

Den förre S-ledaren Håkan Juholt har startat om livet efter flera års sysslolöshet – och blivit ambassadör på Island. Han har rivstartat sitt uppdrag med en massa ider för vad ambassaden ska göra – och en folkfest i Reykjavik efter det lilla landets oväntade VM-biljett.
Ambassadör Juholt åker inte tillbaka till Sverige
Han spår undergången för svensk demokrati och tänker inte besöka Sverige de kommande åren. Förre S-ledaren Håkan Juholt som höggs i ryggen och hamnade i fem års limbo startar nu ett nytt liv som ambassadör på Island. Och han kommer att utnyttja sin frihet till max.
Läs mer om Island och Sverige.
Wistam: Man kan inte tvinga någon att älska
Sofia Wistam leder dokusåpan Temptation Island där fyra par utsätter kärleken för påfrestningar i paradismiljö. Svartsjuka är en känsla Sofia fått smaka på, men i dag är hon trygg i sin relation. – Om Magnus vill välja någon annan kan jag inte göra ett dugg åt det, säger hon.
Läs mer om Sofia och Temptation Island.

Tv-profilens ilska mot Wistam: Ingen skam

Sofia Wistam tycker att egna dokusåpan Temptation Island inte går att jämföra med TV3:s Paradise hotel - ett uttalande som upprör.Nu går Paradise hotel-profilen Robin Mos Andersson till motattack mot Wistam.– Jag blev helt rasande när jag läste vad hon hade sagt, säger han till Hänt.
Lagerbäcks känslosamma hyllning till det förra laget
I går kväll blev Island historiskt när landet blev klart för sitt första VM-slutspel någonsin.Och nu hyllar den före detta isländske förbundskaptenen, Lars Lagerbäck, landet i ett känslosamt brev.Jag vaknade med ett leende på läpparna i morse. Island spelar VM 2018!, skriver Lagerbäck.
Läs mer om Island, Lagerbäck och VM-slutspel.
Island klart för VM – för första gången
Island är klart för fotbolls-VM.För första gången någonsin.Gylfi Sigurdsson och Johann Berg Gudmundsson blev hjältar när Island besegrade Kosovo i den sista kvalmatchen med 2-0 – och därmed säkrade VM-biljetten.
Island klart för sitt första fotbolls-VM
Islands fotbollsherrar är klara för VM – för första gången. Det står klart efter 2–0 mot Kosovo.
Läs mer om Kosovo.
Annica Englunds ilska – efter Kanal 5-programmet
Annica Englund ångrar sin medverkan i Temptation Island.I ett inlägg på sin blogg berättar hon om ångesten under inspelningarna.Hade jag fått förfrågan i dag så hade jag aldrig gjort det, skriver hon.
Läs mer om Kanal och Temptation Island.I.
Ångerfulla turister gav tillbaka stulen sand i brev
Turister som stjäl stenar med sig från antika monument är ett otyg.Men en handfull sand från en strand?Turistbyrån på Island har fått sanden åter i ett brev från ett ångerfullt amerikanskt par.
Läs mer om Island.
Sofia bryter tystnaden – efter tittarnas raseri
Att Sofia Wistam gått från tragiska familjeöden i Sofias änglar till otrogna ungdomar i Temptation island har gjort tittarna rasande. Nu slår programledaren tillbaka mot de elaka kommentarerna. Samtidigt försvaras hon av Pernilla Wahlgren. – Jag är trött på folk som klankar ner på programmet, säger Pernilla Wahlgren i podcasten Wahlgren Wistam.
Tittarna rasar mot Sofia Wistam: Riktigt äckligt
Tittarna rasar mot Sofia Wistams nya program Temptation island – som beskrivs som sexistiskt, kroppshetsande och äckligt.Även programledaren får hård kritik – nu slår Sofia Wistam tillbaka.– Det var nödvändigt för mig att göra programmet, säger hon till Hänt.
Läs mer om Hänt, Sofia Wistam och Temptation.
Island nära fotbolls-VM efter kross mot Turkiet
Efter EM-succn i fjol har Island fått vittring på en ny lavahet mästerskapssommar. 3–0-segern i VM-kvalet mot Turkiet – dessutom på bortaplan – kommer högt upp på listan över isländska fotbollsskalper. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att nå VM.
Läs mer om Island, Kosovo, Turkiet och VM-kvalet.
Island nära fotbolls-VM efter kross
Efter EM-succn i fjol har Island fått vittring på en ny lavahet mästerskapssommar. 3–0-segern i VM-kvalet mot Turkiet – dessutom på bortaplan – kommer högt upp på listan över isländska fotbollsskalper. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att nå VM.
Läs mer om Island, Kosovo, Turkiet och VM-kvalet.
Islands mäktiga seger i Turkiet
Bortamatcher mot Turkiet brukar beskrivas som en mardröm för gästerna.Äh vadå, tänkte Island och krossade turkarna med 3-0.Nu har islänningarna att guldläge att direktkvalificera sig till VM.
Läs mer om Island och Turkiet.
Specialprojekt för Lugi-talang – Alfred Jönsson in i landslaget
Här är knallen i senaste landslagsuttagningen i handboll.Lugis jättebegåvning Alfred Jönsson, 19, får en plats i truppen.Alfred åker med till samlingen på Island – i ett specialprojekt.
Svensk sjukvård toppar rankning – Andorra otippad etta
Sverige har världens fjärde bästa sjukvård för att rädda patienter från att dö för tidigt. Rankingen gäller 32 diagnoser där förebyggande hälsovård och bra vårdinsatser gör skillnad. Bäst enligt studien från University of Washington i USA är Andorra och Island medan Schweiz är trea.
Icelandair firar 80 år – med en resa bakåt i tiden
Flygbolaget Icelandair grundades på Island 1937. 80 år senare är både landet och flygbolaget hetare än någonsin. Allt om Resor följde med på den första av flygturerna som firar jubileet. Det blev en resa inte bara över landsgränser utan även över tidsepoker. Häng med på interaktiv teater – 10 000 meter upp i luften.
Läs mer om Island och Resor.
Parneviks sorgliga upptäckt efter orkanen
Stormen Irma har nu tillslut lagt sig och skadorna efter är förödande.Bland annat så har familjen Parnevik visat upp vad den fruktade stormen gjort med deras hus på Jupiter Island i Florida.Nu visar Mia Parnevik en ytterligare sorglig upptäck till följ av stormen – nämligen en död sköldpaddsunge som spolats upp på familjens tomt.– Kolla här, herregud den är riktig, den är död hörrni, säger Mia Parnevik i sitt klipp på Instagram.
Klart med nyval på Island
Läs mer om Island.
Islands statsminister öppnar för nyval
Ljus framtid, ett av de tre styrande partierna i Island, lämnar regeringen. Beslutet kommer sedan statsministerns parti, Självständighetspartiet, försökt mörka en historia kring en sexualförbrytare. Nu öppnar statsministern för nyval, möjligen i november.
Regeringskris på Island – kan sluta i ett nyval
Island har hamnat mitt i en regeringskris som kan leda till ett nyval.På fredagen valde ett av de tre styrande partierna, Ljus framtid, att lämna regeringen.Enligt Ljus framtid har statsministerns parti, Självständighetspartiet, försökt mörka en skandal där statsministerns pappa är inblandad, skriver Reuters.