Italien

Våga tänka nytt – England och Italien i Sverigematch

Svenska tjänstebilar väljs från en liten palett med ett fåtal märken och modeller. Men nog kan det verka frestande att höja blicken och parkera något lite annorlunda på garageuppfarten? Kanske något brittiskt eller italienskt rent av?
Läs mer om England, Italien och Sverigematch.

Italien nedgraderas av Fitch

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Fitch nedgraderar Italiens kreditbetyg.
Läs mer om Fitch.
Domstol: Mobiltelefon kan orsaka hjärntumör
Hur farlig är din mobil?En domstol i Italien har slagit fast att omfattande användande av mobiltelefon kan leda till hjärntumör.
Läs mer om Italien.
8 500 migranter har räddats på Medelhavet
Omkring 8 500 migranter har tagits om hand och förts i säkerhet i Italien de tre senaste dagarna. Men alla överlevde inte i de omfattande räddningsoperationerna, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Italien och Medelhavet.

Världens äldsta människa dog - 117 år gammal

Emma Morano, världens äldsta människa, avled i dag i sitt hem i Italien, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Italien.
Hundra befaras drunknade i Medelhavet
Närmare 100 migranter befaras ha drunknat i Medelhavet sedan deras båt sjunkit utanför Libyens huvudstad Tripoli. Enligt en talesman för kustbevakningen kunde 23 personer undsättas från den uppblåsbara båten. Bland de saknade finns 15 kvinnor och barn. De flesta migranter som söker sig mot Europa via Medelhavet kommer från libyska hamnar. Över 150 000 människor har de tre senaste åren tagit sig till Italien från Libyen.
Läs mer om Europa, Italien, Libyen, Medelhavet och Tripoli.
Upptäck det okända Toscana – på cykel
TOSCANA, ITALIEN. Det är så vackert. Solrosfälten, cypresserna, kullarna, de gamla gårdshusen med sliten puts Och då är vi ändå inte i de mest kända och fotograferade delarna av Toscana, utan i Maremma, nära havet i södra Toscana.
Läs mer om Maremma, Och och Toscana.
USA pressas om Syrien på G7-möte
Vad blir USA:s nästa steg i Syrien? På G7-mötet i Italien kommer den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson att pressas om landets planer.
Arrivederci Uber - biltjänsten bannlys i Italien
Döms för olovlig konkurrens.
Läs mer om Italien.
Laddar i Italien inför Elitloppet
Nästa uppgift klar för Timoko: Jättebra prispengar
Läs mer om Elitloppet, Italien och Timoko.
Två klara VM-segrar för lag Edin
Lag Niklas Edin slog både Italien och Ryssland i curling-VM i Kanada på tisdagen.
Läs mer om Edin, Italien, Kanada, Ryssland och VM-segrar.
Två klara VM-segrar för lag Niklas Edin
Lag Niklas Edin slog både Italien och Ryssland i curling-VM i Kanada på tisdagen.
Läs mer om Italien, Kanada, Ryssland och VM-segrar.
Ny seger för lag Edin
Det blev en ny, klar, seger för lag Niklas Edin efter 8–2 mot Italien i curling-VM i Kanada.
Läs mer om Edin, Italien och Kanada.
Snowboardstjärna skadade nacken
Måns Hedberg, landslagsåkare i snowboard, ådrog sig en fraktur på den sjunde nackkotan under en inbjudningstävling i Italien på fredagen, skriver SVT Sport. Hedberg vårdas på sjukhus i Innsbruck, Österrike.
Läs mer om Innsbruck, Italien och Österrike.
Måns Hedberg bröt nackkota i Italien
Måns Hedberg var med i en inbjudningstävling i Italien. Då gick något fel - väldigt fel. Den svenska snowboardstjärnan landade illa och ådrog sig en fraktur på den sjunde nackkotan. Nu vårdas han på sjukhus i Innsbruck. – Just nu känns det lite förjävligt, säger Hedberg till SVT Sport.
Läs mer om Hedberg, Innsbruck och Italien.
IS-sympatisörer gripna i Italien
taliensk polis har gripit tre IS-sympatisörer som misstänks för att ha planerat att spränga den historiska Rialtobron i Venedig.
Rafflande om mordet på gudabenådade artisten
Kasper Collins hyllade dokumentär har redan gjort succ på filmfestivaler i Italien, London och Kanada. Nu får svenskens rosade dokumentär om Lee och Helen Morgan äntligen svensk biopremiär.
Läs mer om Helen Morgan, Italien, Kanada, Lee och London.
Polis avslöjar makaber plan: Enzo Ferraris kvarlevor skulle kidnappas
Det var under utredning av drog- och vapenhandel som den italienska polisen gjorde ett stort tillslag hos ett kriminellt nätverk. Totalt 300 poliser och militärer slog till i en synkroniserad operation på flera olika platser i Italien. Vid husrannsakan upptäckte polisen något som kunde ha blivit ett av de mest motbjudande brotten i italiensk kriminalhistoria. Polisens utredare hittade en långt gången plan för att stjäla kvarlevorna av Enzo Ferrari, som dog 1988. Enzo Ferrari ligger begravd i ett gravmonument på San Cataldo kyrkogården i Modena. Målet var att försöka pressa familjen och företaget Ferrari på en sto
Italien kan införa lag om betald mensledighet
Italien vill införa tre dagars betald ledighet i månaden för yrkesverksamma kvinnor med kraftig mensvärk, skriver The Independent. Om lagförslaget antas blir landet först i Europa att bevilja mensledighet.
Läs mer om Europa och The Independent.
Nederländernas nya miss trots tränarbyte
Samtidigt som Sverige fortsätter vinna fortsätter kvalmotståndaren Nederländerna att förlora. Trots tränarbyte föll det holländska herrlandslaget direkt mot Italien.
Läs mer om Italien, Nederländerna och Sverige.
BP-mittfältare tog Sverige till U19-EM
Det svenska P19-landslaget i fotboll är klart för sommarens EM-slutspel i Georgien. Brommapojkarnas Viktor Gyökeres, som hoppade in med halvtimmen kvar att spela, gjorde det enda målet i den avslutande kvalmatchen mot Italien.
Läs mer om EM-slutspel, Georgien, Italien och Sverige.
Sverige U19 klara för EM efter skrällseger
Sverige är klart för U19-EM. Efter att ha besegrat favoriten Italien står det klart att Sverige kommer spela EM i Georgien. Sverige vann matchen med 1-0
Läs mer om Georgien, Italien och Sverige.
Wien söker undantag från flyktingavtal
Det finns inte längre några ursäkter för att inte genomföra EU:s omfördelning av asylsökande som anlänt till Grekland och Italien, tycker asyl- och migrationskommissionären Dimitris Avramopoulos. Fast Österrike håller inte med.
Läs mer om Grekland och Italien.
Wien söker undantag från flyktingavtal
Det finns inte längre några ursäkter för att inte genomföra EU:s omfördelning av asylsökande som anlänt till Grekland och Italien, tycker asyl- och migrationskommissionären Dimitris Avramopoulos. Fast Österrike håller inte med.
Läs mer om Grekland och Italien.
Italiens VM-kvalmatch mot Albanien avbröts
VM-kvalmatchen mellan Italien och Albanien skakades av en läktarskandal. Med drygt 25 minuter kvar så kastades det in bengaler på planen - vilket fick domarna att tillfälligt avbryta matchen. Matchen återupptogs en stund senare och Italien vann med 2-0.
Läs mer om Albanien och Italien.