Italien

Charlotte Kallas genrep bäddar för OS-guld

OS-formen är god. Nu ska den finslipas ytterligare på hög höjd i Italien. Sedan åker Charlotte Kalla till Pyeongchang som ett av Sveriges medaljhopp. Men inte det största.

Domratjeva överst på pallen efter stavincidenten

Darja Domratjeva, Vitryssland, släppte fram Dorothea Wierer, Italien, efter att ha trampat av hennes stav tidigare i jaktstartsloppet i skidskytte i italienska Antholz-Anterselva, och lät henne bli tvåa.
Sverige får ny direktlinje till Italien
Stockholm får en ny direktlinje – till norra Italien.Flygbolaget Blue Air kommer trafikera sträckan två gånger i veckan, med start i januari 2018.
Läs mer om Italien och Italien.Flygbolaget.
Renässansen var inte den första renässansen
När man talar om renässansen brukar man syfta på en kulturell strömning på 1400- och 1500-talen, särskilt i Italien. Men det finns de som säger att renässansen kom långt tidigare, och att det fanns flera renässanser, t.ex. en karolingisk. Hur hänger det ihop?
Läs mer om Italien.

Alteco utreds i Italien

Alteco Medical har blivit informerat om att bolaget är ett av 16 bolag och 86 personer som är föremål för utredning och eventuellt åtal i Italien avseende, i Altecos fall, underlåtenhet att förhindra korruption.
Läs mer om Italien.
Inget Jerringpris till fotbollslandslaget
Det blir inget Jerringpris för svenska fotbollslandslaget som efter ett dramatiskt playoff mot Italien kvalificerade sig för fotbolls-VM i Ryssland. Det stod klart när åtta kvarvarande kandidater blev fem på Idrottsgalan i Globen.
Läs mer om Globen, Idrottsgalan, Italien och Ryssland.
Fotbollslandslaget får inte Jerringpriset
När fotbollslandslaget tog sig till VM 2018 efter playoff mot Italien i höstas hyllades de stort.Det gav dem en nominering till Jerringpriset på Idrottsgalan.Men de svenska hjältarna nådde inte hela vägen – inte ens till topp fem.FÖLJ IDROTTSGALAN 2018 HÄR
Jönsson mot OS efter ny fin insats i Dresden
Emil Jönsson sken som en sol efter teamprinten i Dresden. Tillsammans med Teodor Peterson tog han andraplatsen efter Italien.
Läs mer om Dresden, Italien och Teodor Peterson.
Peter Loewe: Oviss valkamp som börjar med bråk om petitesser
Tre stora politiska block gör utgången av vårens parlamentsval till det mest ovissa som Italien har sett. Valkampanjen domineras hittills av petitesser som avskaffande av tv-licensen eller det faktum att konsumenterna måste betala för de nya ekologiskt nedbrytbara plastpåsar som nu finns i livsmedelsbutikerna.
Läs mer om Italien.
Tvekade om fortsättning efter kraschen – nu är Näslund bäst
Idre. Hon är ett av Sveriges absolut största guldhopp inför OS i Pyeongchang och i helgen är Sandra Näslund storfavorit att vinna världscuptävlingarna i Idre. Men förra säsongen ifrågasatte hon sitt val av sport efter en krasch i Italien. – Direkt efteråt kände jag: Ska jag verkligen hålla på med det här?
Här är valen som kan skaka Europa under 2018
EU går in i ett späckat valår med inflammerade frågor som migration, integration och nationell identitet i fokus. Italien ser ut att bli en rysare med risk för maktvakuum. I Ungern utmanas Viktor Orbn från både vänstern och extremhögern och i Sverige väntar osäkra tider.
Läs mer om Europa, Sverige och Viktor Orbn.
Victor Öhling Norberg: Jag ville inte åka alls efter Annas olycka
Idre. För ett år sedan åkte Victor Öhling Norberg till Idre för att se om suget efter att åka skicross fanns kvar efter flickvännen Anna Holmlunds svåra krasch i Italien i december 2016. Två månader senare var han världsmästare. Nu är Vön tillbaka i Idre för att tävla om världscupsegrar – och förbereda sig inför OS. – Det är väldigt viktigt att ha ett mål för dagen och göra det man tycker om.
Floppbrassen på besök i går
Han värvades av Inter - tänkt som den nästa stora brassestjärnan.Gabigols äventyr i Italien blev något helt annat.
Läs mer om Inter och Italien.
Tina Mazes nya liv efter skandalerna
Tina Maze, dubbel OS-guldmedaljör och fyrfaldig VM-guldmedaljör, körde sin sista tävling i karriären för ett år sedan.Hon har genom sin karriär skapat rubriker, men konflikterna la hon på hyllan tillsammans med tävlingsskidorna.Nu är det ett mer tillbakadraget liv i Italien som gäller – och slovenskan ska bli mamma för första gången.
Den brittiska kulturvärlden bävar för Brexit
London. Efter 41 år i London flyttar EU Youth orchestra till Italien. Orsaken är Brexit. Många oroar sig för att den brittiska kulturscenens glans ska falna efter EU-utträdet.
Läs mer om Brexit, EU-utträdet, Italien och London.
Ingen risk för stabilitet i Italien
DN 8/1 2018. När Europa precis har lämnat ett skakigt 2017 bakom sig är det dags för ett nytt ödesval. Parlamentet i Italien upplöstes strax före nyår, och den 4 mars avgör folket hur nästa ska se ut.
Läs mer om Italien.
Jag var pank - då kom jobbet som sällskapsdam
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet avslöjar Ellie, 39, hur hon började jobba som sällskapsdam i Italien för att dryga ut reskassan.
Läs mer om Ellie och Italien.
Fyra vuxna och två barn brändes inne i bilolycka i Italien
Sex personer i två bilar brändes till döds vid en trafikolycka på en motorväg i Italien på tisdagen.
Läs mer om Italien.
Regn i massor väntar Tour de Ski – kul tycker vallaren
Fortsättningen av Tour de ski riskerar att bli rena vattenskidlopp. Enligt väderprognosen skulle det kunna komma 165 millimeter regn under de återstående fyra tävlingsdagarna i Oberstdorf, Tyskland, och Val di Fiemme, Italien.
Läs mer om Fiemme, Italien, Oberstdorf, Ski, Tour, Tyskland och Val.
Uppgifter: Dumpas redan nu i januari
Matteo Darmian ser ut att återvända till Italien.Enligt Corriere dello Sport kommer det en stor nyhet om backen i början av januari.
Läs mer om Italien.Enligt och Sport.
Prins Carl Philip axlar rollen som statschef
Kungen och drottningen är i Japan.Kronprinsessan Victoria med familj är i Italien.Det lämnar lillebror Carl Philip ensam i landet – därmed är han också Sveriges biträdande statschef.
Ingemarsdotter om omkomne ordföranden: Stor sorg
Ida Ingemarsdotter, Åsarnas stora stjärna, är i Italien och tränar när hon nås av den tragiska nyheten att klubbens ordförande Ingvar Borg under omkommit i en skoterolycka. - Det är fruktansvärt tragiskt och en stor sorg, det som hänt har väl inte helt smält in än, säger Ingemarsdotter till DN.
Köpte italiensk ID-handling – för att komma in på krogen
En asylsökande man i Lessebo kommun skaffade sig falska ID-handlingar – från Italien.Han trodde att det skulle hjälpa honom när han sökte jobb och försökte komma in på krogen.Nu döms mannen i Växjö tingsrätt, till tre månaders fängelse.
Kungens oväntade nyår – firar i Japan
Kungen och drottningens val: Nyår i Japan.Även kronprinsessans familj lämnar landet och ska njuta av varmare breddgrader i Italien.Efter julstöket planerar familjen var sin tvåveckorsresa, enligt uppgifter till Expressen.– De tar jullov som många andra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Folk uppskattade inte en svensk då
Isabelle Haaks poängsucc fortsätter och volleybollproffset toppar poängligan i sin nya klubb.Nu berättar hon om första tiden i Italien, agget mot Sverige – och hur hennes porträtt i Gazzetta dello Sport flyttades fram när Italien missade VM.– Jag tror inte att folk hade uppskattat en svensk då, säger Isabelle Haak om tiden efter playoff skrällen.