Italien

Ett perfekt tillfälle till ingen kostnad

Det råder Zlatanfeber i Italien.Svensken pryder Corriere dello Sports förstasida under fredagen.Sex gånger om – i sex olika italienska klubbars tröja.

Svenskt drömresultat: Italien föll mot Tjeckien

Tjeckien slog Italien i U21-EM under onsdagskvällen.Efter att stundtals ha varit tillbakapressade så kunde man avgöra under den sista kvarten, och vinna med 3-1.Det innebär att Sveriges hopp fortfarande lever om att bli bästa grupptvåa.
Läs mer om Italien och Tjeckien.
Tjeckiens skräll ger Sverige hopp
Italien och Tyskland hade chansen att spela bort Sverige från möjligheten att gå till semifinal i U21-EM i fotboll som mästerskapets bästa grupptvåa. Det satte Tjeckien stopp för. Via 3–1 på Italien skaffade sig det tjeckiska laget ett bra läge att bli åtminstone tvåa i grupp C.
Läs mer om Italien, Sverige, Tjeckien och Tyskland.
Generöst odds för detta spel
Dagens bästa: Italien att vinna och hålla nollan (Italien–Tjeckien, U21-EM)Spelstopp: 17.59Spelexpert: Johan Meijer
Svensk man till attack med kniv på tåg i Neapel
En svensk man misstänks för att ha gått till attack mot tunnelbanepassagerare på ett tåg i Neapel, Italien.Flera passagerare ska ha skadats lindrigt, enligt Il Mattino.Polisen misstänker inte terrorbrott, enligt italienska Il Velino.
Ola Larsmo om snubbelstenar i Stockholm: Tjänstemän avgör inte hur historien tolkas
Installationen av snubbelstenar är i dag världens till ytan största konstverk. Det rör sig om 50000 stenar från Italien till Norge, från Frankrike till Polen. Läs mer: Monument över dem som skulle raderas Gunter Demnig, som står bakom projektet, fick inte omedelbart grönt ljus utan verkade i motvind.
Klar seger för Italien mot Uruguay
Det blev en klar italiensk 3–0-seger mot Uruguay i onsdagens vänskapsmatch i Nice. Men siffrorna ljuger en del.
Läs mer om Italien, Nice och Uruguay.
Svensk kvinna misstänks för mened vid italiensk rättegång
En kvinna i 40-årsåldern från Stockholm misstänks för mened i samband med en maffiarättegång i Italien.Bakgrunden är ett våldsamt dubbelmord i Palermo 1994, som en 56-årig man från Stockholm åtalades för.Nylien hördes kvinnan i rätten via videolänk till Italien.
Oddset: Italien håller nollan?
SPELSERVICEODDSET – MED ESKIL HELLBERG.ANALYSER, SKRÄLLAR, BANKEN OCH ANDRA DRAG.
Italien varnade om en av gärningsmännen
Italienska myndigheter ska ha varnat Storbritannien om en av de tre Londonterroristerna, 22-årige italiensk-marockanske Youssef Zaghba. Zaghba stoppades på flygplatsen i Bologna 2016, då han försökte ta sig till Syrien.
Två pojkar kan ha orsakat masspaniken i Turin
Två unga pojkar misstänks ha orsakat den panik som uppstod på söndagskvällen i Turin i norra Italien. Efter ett tio timmar långt polishör ska pojkarna ha uppgett att händelsen var en dumhet– men att de själva inte begått den.
Läs mer om Italien och Turin.
Kanonrond ger Stenson skön känsla
Henrik Stenson avslutade Nordea Masters med en kanonrond och skaffade sig en bra känsla inför US Open om två veckor. – Det mest positiva med veckan har varit att känna stödet från hemmapubliken, säger den svenske golfstjärnan som var åtta slag bakom Renato Paratore, 20-årig supertalang från Italien som vann sin första tävling på Europatouren.
Nordn på 17:e plats i säsongsdebuten
Triathleten Lisa Nordn slutade på 17:e plats i sin säsongsdebut i sprintvärldscupen i Cagliari på Sardinien, Italien.
Läs mer om Cagliari, Italien och Sardinien.
V75 i sista stund: Har visat bra fart i Italien
Inte pluggat på inför V75 på Mantorp? Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om Italien, Mantorp och V75.
H&M bommar igen flaggskeppsbutik
HM stänger sin flaggskeppsbutik i Milano i Italien.Utöver det stänger man ytterligare tre butiker i samma land – samtidigt som man försäkrar att expansionen fortsätter.– Det är absolut ingen dramatik. Vi ser ständigt över vår butiksportfölj, säger bolagets IR-chef Nils Vinge till Dagens industri.
Läs mer om Italien.Utöver och Milano.
Richard, 35, dog i sporten han älskade
Richard Lidström, 35, dog i fredags då han kraschade in i en bergvägg i norra Italien.Han hade hittat basejumping, som sedan några år var hans stora passion i livet. Men eftersom han levde med stora risker kopplade till sin äventyrssport hade han förberett ett avskedsbrev till sin familj om det värsta skulle hända.– Vi visste inte om att det fanns ett sådant brev. Det kom efter olyckan på mejl från hans förra flickvän. Det blev en bra grej i vårt sorgearbete, säger brodern Alexander Lidström.Under måndagen publicerades brevet på Facebook.
Nya Star Wars spelas in på Kanarieöarna
Nya Star Wars-filmen spelas just nu in – på Kanarieöarna. Tidigare i månaden togs flera scener i Italien.
Läs mer om Italien och Kanarieöarna.
Svensk död efter krasch mot klippa i Italien
En svensk man i 35-årsåldern dog efter ett fallskärmshopp när han kraschade in i en bergvägg i norra Italien.
Läs mer om Italien.
Svensk man död i basejump i Italien
En svensk man i 35-årsåldern omkom under ett basejump i italienska Monte Casale.Under hoppet ska han ha brakat in i en bergvägg.– Vi kan bekräfta att en svensk man i 35-års åldern avlidit i en olycka i Italien, säger Katarina Byrenius Rodlund vid UD:s presstjänst till Aftonbladet.
Sweden Cup-trean fast för doping
Trean från Sweden Cup i helgen, Ringostarr Treb, har åkt fast för doping enligt travservice.dk.Den Holger Ehlert-tränade hästen ska ha lämnat ett positivt prov gällande det otillåtna läkemedlet fenylbutazon vid en tävling i Italien i mars i år.Hästen stängs nu av från i morgon till och med den 28 juni.