Italien

Tre döda hittade på Mont Blanc

Tre döda personer som misstänks ha avlidit för flera år sedan har hittats på Europas högsta topp Mont Blanc i Italien.
Läs mer om Italien och Mont Blanc.

Ferrari Portofino ersätter California T – med 600 hk turbo-V8

Ferraris taklösa California T är en modell som flugit under radarn för många. Kanske kan Ferraris plåtcab bli lite mer uppmärksammad nu när den byter namn till Portofino, är helt omarbetad och får toppeffekten höjd till 600 hk. Portofino är ett namn som Ferrari lånat från den lilla fiskebyn i Ligurien, Italien, och ansedd som en av Medelhavets vackraste städer. Om nya Ferrari Portofino fått med sig något av stadens skönhet är givetvis upp till betraktaren, vissa släktdrag har uppenbarligen lånats från Ferrari 488 GTB. Ferrari Portofino sägs vara byggd på ett helt nytt chassi med
Bröder räddade ur raserat hus i Italien
Räddningsarbetare jublade sedan tre bröder kunnat räddas ur rasmassorna efter ett hus på den italienska turistön Ischia. Minst två personer har omkommit i jordbävningen – som utlöste panik.
Läs mer om Ischia och Italien.
Therese Johaug: Jag är helt knäckt
Hon missar OS. Idrottens skiljedomstol Cas dömer norska skidstjärnan Therese Johaug till 18 månaders avstängning för dopning. Med gråt i rösten mötte hon pressen i Italien där hon tränat.
Läs mer om Italien och Therese Johaug.

Jordskalv på turistö i Italien

En person har omkommit och en saknas efter ett jordskalv på den italienska turistön Ischia utanför Neapel. Flera personer har också klämts fast i rasmassor.
Läs mer om Ischia, Italien och Neapel.
Flera personer saknas efter jordbävning i Italien
En jordbävning har inträffat på den italienska ön Ischia under måndagskvällen. Flera hus och en kyrka ska ha rasat ihop av skalvet, och flera personer saknas, skriver The Sun.
Läs mer om Ischia, Italien och The Sun.
Videodomare kritiseras: Krävs tålamod
Videodomarna debuterade den gångna helgen i Serie A och Bundesliga. Med blandat resultat. – Det kommer att ta tid och det krävs tålamod för att det ska bli rätt, säger Roberto Rosetti, chefsvideodomare i Italien.
Italien inför vaccintvång – stöttas av WHO
Italien inför vaccinationstvång för alla barn – med böter för de föräldrar som vägrar vaccinera sina barn. Landet följer därmed flera andra länder i spåren. – En effektiv strategi. Vi är särskilt oroliga för mässlingutbrotten i Italien, säger WHO-talesmannen Christian Lindmeier till SvD.
Läs mer om Italien, SvD och WHO.
Mallorca kan tvingas ta bort all växtlighet
Utplåna all växtlighet på Mallorca!Nej, det är inget skämt utan ett EU-förslag som kan bli verklighet.En förödande smitta hotar inte bara den vackra semesterön utan hela Spanien och Italien.
Bedragare lurade till sig 9,5 miljoner kronor
Förra året dömdes en 30-åring i Ljungby till sex års fängelse för att ha lurat till sig totalt 8,2 miljoner kronor genom exempelvis löften om investeringar i en vingård i Italien eller en vädjan om pengar till cancervård.
Läs mer om Italien och Ljungby.
Uppgifter: Juventus jagar Arsenals mittfältsstjärna
Jack Wilsheres karriär har stagnerat på grund av skador.Men kanske kan den få nytt liv i Italien.Enligt Tutto Mercato Web är den italienska storklubben Juventus ute efter 25-åringen.
Läs mer om Italien.Enligt.
Berömda missar i bilhistorien: Fitta blev dyr affär för Honda
Tittar vi tillbaka i bilhistorien finns det många dråpliga historier om hur fel det kan bli – även hos stora företag som borde ha koll. Den här gången berättar vi om Honda Fitta, bilmodellen som 2001 hastigt fick byta namn när den nordiska betydelsen av ordet blev känd. Även i Spanien och Italien fanns det snuskiga ord som låg nära Fitta i uttal. Tabben med namnet på den lilla stadsbilen blev en dyr affär för Honda. Broschyrer och reklamkampanjer var redan gjorda innan japanerna insåg att den inte kunde heta Fitta. När fadäsen skedde skrev Dagens Nyheter att affären Fitta kostade Honda å
Läkare utan gränser stoppar medelhavsinsats
Hjälporganisationen Läkare utan gränser (MSF) meddelar att man upphör med sina insatser för att rädda flyktingar i Medelhavet. Detta eftersom organisationen känner sig hotad av den libyska kustbevakningen. Dessutom har den italienska regeringens uppförandekod gjort det svårare att arbeta i området. – Vi kan inte sätta våra kollegor i fara, säger Loris De Filippi, ordförande för Läkare utan gränser i Italien.
Läs mer om Italien, Läkare och Medelhavet.
Zlatans drastiska beslut – efter Helenas önskan
Zlatan Ibrahimovic tänker byta liv, enligt nya uppgifter. Sajten Tuttosport rapporterar att den svenska fotbollsstjärnan kan vara på väg tillbaka till Milano i norra Italien. Helena Seger sägs vara en viktig orsak till Zlatans drastiska beslut.
Läs mer om Italien och Milano.
Allt fler europer sura på nedskräpande turister
De smutsar ner, skränar och sliter på kulturarv. Boende på flera platser i bland annat Spanien, Italien och Kroatien har fått nog av turister och protesterar högljutt. Men i Sverige märks inga sådana tendenser, enligt besöksorganisationen Visit Stockholm.
Ilska i Sydeuropa mot ökande turism
I flera sydeuropeiska länder med stora världskända turistmål har människor börjat protestera öppet mot turismen. Lokalbor har organiserat protestmarscher i bland annat Venedig och i Spanien planeras liknande protester i augusti. I Italien och Kroatien har lokala förbud och böter införts för att stoppa fylleturism.
Läs mer om Kroatien, Spanien, Sydeuropa och Venedig.
Sardinien – vass natur och magnifika stränder
Det är drygt 150 år sedan Sardinien och Italien blev ett, men särskilt italiensk har ön aldrig blivit. Här finns en dramatisk och bitvis karg natur som ger själen sinnesro, men också vackra stränder och inte minst god mat.
Läs mer om Italien och Sardinien.
Fantastisk – den bästa arenan jag spelat på...
Måltorkan höll honom vaken på nätterna, men efter fullträffen mot Sirius tror Nicolas Stefanelli att det kommer att lossna.SportExpressen träffade AIK:s argentinske sommarförvärv för att prata om Romario-tåfjuttar, livet i Solna och den stora drömmen om Italien.
Läs mer om Italien, Romario-tåfjuttar och Solna.
Första Teslabilen att köra 100 mil på en laddning
En Tesla-bil i Italien har slagit rekord.Elbilen klarade nämligen att köra 100 mil på en och samma laddning - den längsta distansen för en Teslabil någonsin.Grattis Tesla Owners Italia!! skriver grundaren Elon Musk på Twitter.
Läs mer om Elon Musk, Italien, Teslabil och Twitter.
Hjälpte flyktingar – döms till fängelse
Den franske lantbrukaren Cdric Herrou, 37, hjälpte flyktingar från Sudan, Eritrea och Mali att ta sig över gränsen från Italien till Frankrike. Nu har han dömts till fyra månaders fängelse.
Tre döda i stormar i Norditalien
Tre personer har dött på söndagen i olyckor orsakade av kraftiga stormar i Italien.
Läs mer om Italien och Norditalien.
Kidnappade kvinnan: Vaknade upp med en rosa dräkt på mig
En 20-årig modell kidnappades i samband med en fotografering i Italien. Sex dagar senare blev hon frisläppt. Nu uttalar hon sig om händelsen. Jag insåg att jag låg i bakluckan med knutna handleder och anklar och munnen tejpad, berättar kvinnan.
Läs mer om Italien.
Tysk hjälporganisations fartyg beslagtaget i Italien
Italienska myndigheter har beslagtagit ett fartyg tillhörande en tysk hjälporganisation. Man misstänker att fartyget ska ha används för att hjälpa illegala immigranter att ta sig in i landet.
Läs mer om Italien.
Giorgio Bassani: Den förlorade trädgården
I Den förlorade trädgården berättar Giorgio Bassani om några människoöden i Italien 1938. Jens Christian Brandt läser ett mästerverk i nyutgåva.
Läs mer om Giorgio Bassani och Italien.
Första fartyget stoppat efter Italiens nya regler
ROM. Knappt hade Italiens nya regler för sjöräddning på Medelhavet mellan Italien och Libyen trätt i kraft - förrän den italienska kustbevakningen stoppade en tysk båt och tvingade den att lägga till vid ön Lampedusa för att kontrolleras.
Läs mer om Italien, Lampedusa, Libyen och Medelhavet.