Italien

Finska stjärnans val: Dömd skandaltränare

VAL SENALES. Först dömdes han till nio månaders villkorlig dom 2011 för bedrägeri i samband med en dopingrättegång.Sedan anklagade han Norge för att ha dopat sig systematiskt.Men på en glaciär i Italien kliver nu skandalomsusade Pekka Vähäsöyrinki plötsligt in i skidvärlden igen - som tränare för finska stjärnan Kerttu Niskanen.– Folk får tycka vad de vill, säger Niskanen.

Kalla: Bara Anna Holmlund som sa njut av Italien

På hög höjd i Italien tar Charlotte Kalla stora skidtag mot OS. Mellan två pass pratar hon om de känsloladdade mötena med Anna Holmlund – och om metoo-vågen som sveper över världen.
Se upp för Ciro Immobile i VM-kvalet, Sverige
De svenska landslagsförsvararna får se upp för Ciro Immobile i de kommande play off-matcherna mot Italien för att nå VM i Ryssland. Anfallaren är het och gjorde två mål när Lazio slog Cagliari med 3–0 på söndagen.
Maffian och gäng från Nigeria hotar flyktingar i Italien
Flyktingar som klarat den farliga färden över Medelhavet till Italien stöter på nya problem på sin väg till säkerheten. På Sicilien utnyttjar maffian och det nigerianska gänget Black Axe de nyanlända för droghandel och prostitution, rapporterar nyhetskanalen Vice News.
Läs mer om Black Axe, Italien, Medelhavet och Nigeria.

Nordiska djur får minst antibiotika i Europa

Det är stor skillnad på hur mycket antibiotika som går till djuruppfödningen i Europas länder. I värstinglandet Cypern används 434 milligram per kilo djur medan 2,9 milligram används i Norge. Även i Spanien och Italien handlar det om stora mängder.
Läs mer om Cypern, Europa, Italien, Norge och Spanien.
Pittoreska byn i Italien betalar dig för att flytta dit
Avfolkning av landsorten är inte något som bara finns i Sverige. Men den lilla italienska byn Candela har valt en ny metod för att börja växa igen. Här får du betalt för att bosätta dig.
Läs mer om Candela, Italien och Sverige.
Nutidstestet vecka 42
Från Österrike till Italien via Sydamerika, kläder och väder – häng med i Nutidstestet.
Läs mer om Italien, Nutidstestet och Sydamerika.
Skambelagd Asia Argento lämnar Italien
Läs mer om Italien.
Succserien Skam får en fortsättning
Nu är det klart att den norska succserien Skam går på export.Det står nu klart att norska NRK, motsvarigheten till SVT, ger klartecken till Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike att göra sina egna versioner av den populära serien.
Anklagade Weinstein – nu lämnar hon Italien efter victim blaming
Skådespelerskan och regissören Asia Argento är en av kvinnorna som har anklagat Harvey Weinstein. Nu har hon lämnnat sitt hemland Italien, trött på attackerna som kommit efteråt. – När det gäller kvinnosyn är vi mycket, mycket efter i Italien, säger hon.
Problem igen för Friends biljettsystem
Trycket på att få köpa biljetter till Sverige hemmamatch i VM-playoff mot Italien den 10 november är så stort att biljettsystemet återigen har fått stora problem.
Läs mer om Italien, Sverige och VM-playoff.
Biljettkaos – igen: Kan bara beklaga
Det är just nu väldigt svårt att få biljetter till playoffmötet mellan Sverige och Italien.Flera tiotusentals står i kö på biljettsidan på nätet – och systemet har återigen börjat krångla.Vi kan bara beklaga, skriver Friends arena på Facebook.
Läs mer om Facebook, Italien.Flera och Sverige.
Italien har otrolig tur att Zlatan är skadad
Italien är en mardrömslott för Sverige.Men den italienska journalisten Monica Colombo anser att Sverige är en mardrömslott för Italien.– Italien har otrolig tur att Ibra är skadad och inte kan göra comeback i matcherna, säger hon.
Förstår inte vad han håller på med
Italien är inte bara ett landslag fyllt av världsspelare.Det är också ett landslag med problem.Förbundskapten Giampiero Ventura uppges ha tappat kontrollen över spelartruppen – och anklagas för att vara rasist.– Vi är ett bättre lag utan Mario Balotelli, säger Ventura.
Läs mer om Mario Balotelli och Ventura.
Säker på att Italien spelar VM
Läs mer om Italien.
Janne Andersson: En häftig utmaning
VIDEO | För Janne Andersson spelar motståndet egentligen ingen roll. Förbundskaptenens fokus skulle ändå ha varit detsamma. – Vi har vårt sätt att spela, vi har våra ider, säger han inför Sveriges VM-playoffmöte med Italien.
Läs mer om Italien.
Emil Krafth: Jag tar hand om scoutingen
Vilka skulle ett oseedat Sverige få möta i playoff till nästa års VM? Danmark, Kroatien, Schweiz eller Italien? Hemma i Bologna satt förre Helsingborgsspelaren Emil Krafth i soffan och såg Sverige lottas mot sitt nya hemland.
Sverige slår tillbaka mot italienska ilskan
ZÜRICH. Här är Sveriges svar på den italienska due-due-passningen.Blågult räds inte Italien i det kommande dubbelmötet.– Vi har slagit Holland på vägen till playoff, slagit Frankrike hemma och om vi nu slår ut Italien blir vi väl en av favoriterna i VM, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Friends arenas system kraschade när biljetterna släpptes
16.00 tisdag eftermiddag släpptes biljetterna till VM-play-offmatchen mellan Sverige och Italien. Bara några minuter senare kraschade systemet.
Biljettkaos inför play off–rysaren
Klockan 16.00 släpptes biljetterna till Sveriges playoffmatch mot Italien.Sex minuter senare verkar sajten ha kraschat.Det går fortfarande inte att komma in på sidan för biljettförsäljningen.– Det var mer än vad jag visste, de måste jag undersöka. Det har nog aldrig hänt förut, säger Niklas Bodell.
Läs mer om Italien.Sex.
Italienska reaktionen: Hämnden ska serveras kall
Italien har inte glömt. Skämten om due a due-matchen mot Danmark haglar efter att det står klart att Sverige och Gli Azzurri möts i VM-kval-playoff.
Det är ett landslag som redan stinker besvikelse
Det fanns en nitlott och den blev Sveriges.Italien är inte vad Italien brukar vara, men problemet är att Italien ändå är Italien.Sluga, snygga, självömkande, taktiskt millimeterprecisa och favoriter – men Sverige möter ett landslag som redan stinker besvikelse.
Nu krävs det dubbla bragder av landslaget
Italien väntar i playoff. En mardrömslottning. Dessutom börjar Sverige hemma, vilket är en nackdel. Det krävs dubbla bragder av Janne Anderssons landslag för att VM-drömmen ska bli sann.
Läs mer om Sverige och VM-drömmen.
Allt du behöver veta inför Sverige-Italien
Det är dags för playoff till VM i Ryssland 2018.Nu står det klart vilka lag som möter vilka i de kommande matcherna.Sverige fick en mardrömslottning – möter Italien.
Läs mer om Italien, Ryssland och Sverige-Italien.