Italienska

Italienska storlaget har en passande uppgift

Dagens bästa spel 23 novemberSpelform: Oddset ChallengeSpelstopp: 21.05Spelexpert: Johan Meijer

Italien ber om officiell ursäkt efter VM-kvalet

De italienska fansen buade högljutt när Sveriges nationalsång spelades på San Siro.Nu har Italiens ambassadör i Sverige, Mario Cosptio, bett om ursäkt å sina landsmäns vägnar.Jag vill djupast beklaga händelsen, skriver han på Facebook.
Svenska kvalhjältens kupp mot italienarna
Emil Krafth var en av de stora hjältarna när Sverige slog Italien på Friends arena.Men han slutar inte att gäcka italienarna bara för att dubbelmötet är över.När han kom tillbaka till sin italienska klubb, Bologna, var han inte sen med att skryta om VM-platsen.
Läs mer om Bologna, Italien, Sverige och VM-platsen.
Jag har mått väldigt dåligt
Mikael Lustig ropade ett könsord riktat till den italienska publiken på San Siro.Nu har högerbacken bett om ursäkt via sina sociala medier.Jag har mått väldigt över detta, skriver Lustig på Instagram.
Läs mer om Instagram, Lustig och San Siro.Nu.

Lustig kan petas – efter könsordet

Mikael Lustig riktade ett könsord mot den italienska publiken inför Sveriges bragdmatch på San Siro.I Italien tror man att utbrottet kan få tuffa konsekvenser för högerbacken.
Läs mer om San Siro.I.
Okända gesten hyllas av svenska stjärnorna
Stora delar av den italienska publiken buade ut Blågult under nationalsången.Efter matchen tog sig Daniele De Rossi in i den svenska spelarbussen – för att be om ursäkt.– Vi tänkte bara: Wow, hände detta precis?. Vilken jävla gentleman, säger Pontus Jansson.
Läs mer om Blågult och Daniele De Rossi.
Djurgårdsstjärnan: Bort med fula ord på planen
Kritiken är stundtals hård mot landslagsbacken Mikael Lustig som skrek Jävla fittor om de italienska fansen. När #metoo för ett par veckor sedan blev ett begrepp talade Djurgårdens Magnus Eriksson ut om det hårda språkbruket med könsord inom fotbollen. – Sådana där dumheter vill jag inte vara med om i vår förening.
Läs mer om Jävla och Mikael Lustig.
Italiensk Ikea-bojkott – här är möbeljättens svar
Italienska fotbollsfans låter inte den missade VM-biljetten sjunka in i glömska. Under hashtaggen #boicottaikea uppmanas alla att bojkotta den svenska möbeljätten.
Läs mer om VM-biljetten.
Kan berätta nu, det retade mig enormt
Buandet under den svenska nationalsången retade gallfeber på Mikael Lustig som fångades i Kanal 5:s sändning när han skrek könsord.Förbundskapten Janne Andersson säger nu till SVT att han inte står bakom Lustigs ordval - men delar hans ilska mot de italienska fansen.– Det retade mig något enormt kan jag berätta, säger han.
Läs mer om Kanal, Mikael Lustig och SVT.
Ikeas sköna hån efter Italiens hot om bojkott
Italiens uttåg ut VM-kvalet fick flera italienska fans att bojkotta den svenska möbeljätten Ikea.Efter protesterna svarade företaget med ett skämt om den italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura.
Hemliga bråket – i det italienska laget
Italien skakades av ett internt bråk inför den avgörande matchen mot Sverige. Redan efter förlusten i Stockholm ska förbundskaptenen Gian Piero Ventura ha skällt ut sina spelare i omklädningsrummet och hotat med att avgå. Enligt Football Italia så tvingades några av de äldre spelarna i truppen agera fredsmäklare och se till att Ventura stannade över hela playoffspelet.
Gult kort för Italien
Italien bryter mot EU:s budgetregler och är på väg att få en tillrättavisning den 22 november för den italienska budgeten för 2018.
Läs mer om Italien.
Lustigs svordom: Del av en grabbig jargong
Jävla fittor skrek Mikael Lustig om de italienska fansen. Utbrottet har förklarats med ilska och adrenalin.Men svordomar som fittor speglar också en nedvärderande syn på kvinnor som fortfarande är vanlig i omklädningsrum, enligt organisationen Locker room talk.
Läs mer om Locker och Mikael Lustig.
Svenskarnas kaxiga replik till italienarna
De italienska supportrarna visslade och buade när den svenska nationalsången ljöd på San Siro.Men de blågula fansen fick det sista skrattet – och sången.
Läs mer om San Siro.Men.
Sorg i Italien efter Sveriges bragd
De italienska fansen sörjer efter att det blivit klart att Italien missar VM för första gången på 60 år. – Det här var en pinsam match, säger supportern Francesco Macella.
Läs mer om Francesco Macella och Italien.
Italien sörjer efter Sveriges bragd
De italienska fansen sörjer efter att det blivit klart att Italien missar VM. – Ett VM utan Italien blir inte ett bra mästerskap, säger Enrico Doddi, boende i Rom.
Läs mer om Enrico Doddi, Italien och Rom.
Italienska förbundskapten Giampiero Ventura avgår
Italien missar fotbolls-VM för första gången sedan 1958.Efter slutsignalen meddelar förbundskapten Giampiero Ventura att han avgår, skriver Sky Italia.
Läs mer om Giampiero Ventura och Sky Italia.
Konspirationsteorier när Sverige nobbas
Två gånger har det varit klar hands för italienska spelare inom straffområdet.Men domarna missade båda gångerna – i stället fick Emil Forsberg gult kort.Nu är de flera som antyder att de tror att domaren kan vara partisk.– Något för nästa FIFA-kongress? skriver Susanna Andrn på Twitter.
Ilskan mot Italien: Sjukt respektlöst
De italienska supportrarna buade ut den svenska nationalsången – som aldrig spelades klart.Målvakten Gianluigi Buffon svarade med att applådera nationalsången och hyllas nu som en gentleman.Sjukt respektlöst att bua någons nationalsång, skriver IFK Norrköpings Christopher Telo på Twitter.
Läs mer om Italien och Twitter.
Lustig skrek könsord
Den svenske backen ilsknade till när den italienska publiken buade under Sveriges nationalsång.