Jägersro

Galna skrällen bäddade för miljonutdelningen på V86

Det blev miljonutdelning på V86 som avgjordes på två regntunga banor – Jägersro och Solvalla. Kvällens största skräll kom i V86-7 där det krävdes målfoto för att ge Rajah Press segern.- Äntligen hade vi lite tur, sa tränaren Björn Lindblom.

Svenska jättearenan säljs: Dags att tänka modernt

Igår blev det klart att Jägersro Travbana rivs och att den i stället kommer att ersättas med en ny superbana.En av de som jublar över det är Lutfi Kolgjini – som var med och klubbade igenom beslutet.– Det är dags att tänka nytt och modernt, säger Kolgjini.
Form och spetsläge talar för skrällchans
Dags för Xpressomgång på V86 där Jägersro och Solvalla kör vartannat lopp.Jonas Noreen och Eskil Hellberg har synat hela omgången – läs nedan!
Anrika banan rivs – del av en jätteaffär
Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.

Anrika banan rivs – del av en jätteaffär

Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden.Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen.Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor.
Kolgjini blir favorit: Känns helt grym
På tisdagskvällen kördes de två första uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.Förhandsfavoriten Smokin Joe övertygade vid en lätt seger för Lutfi Kolgjini.- Han känns ju helt grym, berömde Ludde som har vunnit Svensk Uppfödningslöpning sju gånger tidigare som tränare.
Mycket Kolgjini och Båth i tvååringstest
Tisdag och onsdag den här veckan körs kvalen till landets största lopp för tvååringarna, Svensk Uppfödningslöpning.Lutfi Kolgjini har fem hästar med i kvalen på Jägersro, bland annat svenske rekordhållaren Smokin Joe.På Solvalla är Svante Båth ännu värre som har sex hästar med från sitt stall. Bland annat jättelöftet Global Welcome som imponerade stort vid segern senast.
Han är absolut en häst för Guld
Joakim Lövgren har format åtskilliga topphästar genom åren.Snart har han tagit ytterligare en häst hela vägen upp i högsta klassen.Jairo imponerade stort när han på onsdagen mosade sina konkurrenter hemma på Jägersro.- Han kommer absolut gå upp i guld, sa Joakim Lövgren om sexåringen som i och med segern passerade miljonen insprunget.
Läs mer om Guld, Joakim Lövgren och Jägersro.
Kash och Victory hamras in i tipset
Dags för Xpressomgång på V86 där Jägersro och Solvalla kör vartannat lopp.Jonas Noreen och Eskil Hellberg har synat hela omgången – läs nedan!
15.00: Följ V75 – ta hjälp av experterna
Dags för V75 på Jägersro. SportExpressens experter bjuder på tips inför – och under – V75. Under live-fönstret finns veckans genomgångar av V75.
Läs mer om Jägersro och V75.
Kolgjinis mäktiga show: Vi hade lekstuga i dag
Lutfi och Adrian Kolgjini kunde inte ha fått en bättre lördag på Jägersro.Duon vann fyra lopp på V75 – som avslutades med storloppet Müllers Memorial.Då var Dante Boko starkast och tog hem prissumman på 400 000 kronor.– Han var så jäkla fin, säger kusken Adrian Kolgjini till TV4 efter loppet.
Hon fällde storfavoriten: Det är fantastiskt roligt
Generaal Bianco var helgens största favorit inför V75 på Jägersro.Någon seger blev det dock inte för Peter Untersteiners häst.I stället blev det enda stoet i startfältet – Speedy Foxy Cane som vann enkelt.– Det är hon absolut värd. Fantastiskt roligt, säger tränaren David Källgren till TV12.
V75-resultat – här kan du rätta raden
Det blev stor Kolgjini-show på Jägersro under lördagen.Stallet avslutade en magisk lördag med att vinna Müllers Memorial – där Dante Boko var starkast.Här kan du rätta din V75-rad.
V75 i sista stund: Lita på Generaal Bianco
Inte pluggat på inför V75 på Jägersro?Ingen fara – Eskil Hellberg bjuder på alla sina tips.
Stjärnorna bjuder på sina bästa tips
Robert Bergh leder SportExpressens V75-panel den här veckan.Tillsammans med Örjan Kihlström och Peter Untersteiner ger de er sina tips inför lördagens V75 på Jägersro,Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.
Lugauers glänsare tillbaka på banan
En glänsare är på väg tillbaka.På tisdagen visade Conrad Lugauers skadedrabbade sexåring Spartan Kronos upp sig i ett jobb på Jägersro.
Läs mer om Jägersro.
Generaalen lär ta ännu en V75-vinst
Jägersro, 28 oktoberBeräknat spelstopp:14.45 V416.20 V7517.05 V518.20 DD
Piraten tillbaka på V75 – gör upp om fina poäng
Efter fjärdeplatsen i VM-loppet är On Track Piraten tillbaka på svensk mark igen.På lördag gör hästen upp med eliten på Jägersro i storloppet Müllers Memorial.Där prissumman är 400 000 kronor – och där det finns fina poäng att plocka hem i Guldstallet.
Kash Brodda har toppchans felfri
Dags för Xpressomgång på V86 där Jägersro och Solvalla kör vartannat lopp.Jonas Noreen och Eskil Hellberg har synat hela omgången – läs nedan!
Plockar av skorna på snackishästen
Peter Untersteiner har favoriten alla tror på.Han har också snackhästen som var - eller är - på allas läppar.På onsdag är det dags för fjärde starten efter Sauron Pils comeback i V86 på Jägersro.- Jag tycker nog att man får hålla honom som en outsider. Det är en bra häst i grunden, säger Halmstadstränaren.
Läs mer om Halmstadstränaren, Jägersro och V86.
V64 och DD: Spiken på honom är stark
Spelvärd: Per-Eric MalmTORSDAG 28 SEPTEMBERV64 och Dagens dubbel, Jägersro GaloppBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Var en riktigt bra styrning
En Jägersro-tränad häst samt en norsktränad häst kammade hem uttagningarna till Europaderbyt.Christoffer Eriksson körde riktigt snyggt i V86-8!
Gareth Boko till Europaderbyt: Kusken körde som en gud
Gareth Boko imponerade när han vann uttagningen till Derbyt på Jägersro för en månad sedan. Men i finalen blev det mesta fel och han blev oplacerad. Fyraåringen får revansch i Europaderbyt efter att ha vunnit sitt uttagningslopp på onsdagskvällen. – Hoppas att det är hans tur i finalen, sade segerkusken Christoffer Eriksson.
Finns ingen vinnare här
Många var förvånade när onsdagens V86-tävlingar på Jägersro försenades Det hela handlade om en protest från tränarna – som vägrade att starta sina hästar.Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, hade inte hört någonting innan.Men menar att reaktionen endast skadar sporten.– Jag tycker kanske att det är att gå ett steg för långt, säger han.
Läs mer om Det, Jägersro och Svensk Travsport.
Bergh: Det blir inte trovärdigt
Travtränarna på Jägersro har fått mycket hyllningar efter protesten under onsdagskvällen.Men stortränaren Robert Bergh tycker det gjordes på fel sätt.– Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger Robert Bergh till Travronden.