Jägersro

De gör upp om miljonen - han fick drömspåret

Nästa tisdag gör tio hästar upp om en miljon kronor i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Spårlottningen hölls under tisdagskvällen där förra årets segrare, stjärnhästen Propulsion, lottades i spår ett.
Läs mer om Jägersro och Propulsion.

Lastbil i krock i Malmö – flera fordon kan vara inblandade

En lastbil och flera personbilar ska ha krockat vid Jägersro i Malmö.Polisen är just nu på väg till platsen.– Vi är beordrade dit, men vi har inte kommit fram, säger Kim Hild vid regionledningscentralen.
Det lilla stoet Dorcia skrällde
Det lilla stoet Dorcia storskrällde när hon spöade hingstarna och sensationellt vann det 100:e Svenska Galoppderbyt på Jägersro.I en rafflande slutstrid spurtade hon ner favoriterna Gold Tyranny och Stricker och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.I sadeln satt Carlos Lopez och tränar gör Lennart Reuterskiöld Jr och duon vann därmed Derbyt för andra året i rad.- Jag är överlycklig. Nu är man i historieböckerna på riktigt, sa Junior.
1 500 000 i förstapris – i jubileums-derbyt
Jägersro dubblar prissumman i det hundrade galoppderbyt på söndagen.Ett jubileumsår då även antalet hattar väntas öka i paraderna på publikplats.– Det känns helt klart som att det kommer att bli fler hattar i år – det ska vara hattar på derbyt, säger Jacqueline Henriksson, ordförande i Skånska Fältrittklubben.

Här färgbombas Malmöborna – hundratals i festliga loppet

Färgfesten Color Obstacle Rush på Jägersro lockar massor av glada löpare.Längs banan ska löparna ta sig förbi hinder och färgkontroller.Här är bilderna från det färgglada loppet.
Läs mer om Jägersro och Malmöborna.
Drömmen blev sann för stekhete kusken
Kusk-raketen Christoffer Eriksson är glödhet.Efter skrällsegern i Oslo Grand Prix med Twister Bi får han nu chansen att för första gången köra miljonloppet Hugo Åbergs Memorial på hemmabanan Jägersro.- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Malmökillen.
Vann senast – dags igen?
Franska stoet High as a Kite gick rakt ut och vann Dianalöpning på Bro Park i slutet av maj i sin första start i Skandinavien.På torsdagen är fransyskan en av de betrodda i en öppen upplaga av Voterlöpning på Jägersro galopp med en halv miljon till vinnaren.
Vann sexsiffrigt belopp: Är en helt unik häst
Dansktränade Brownie började nosa på eliten förra året med några stora segrar i Norge.På tisdagskvällen tog femåringen, som tränas av danske Bent Olsen och reds av Oliver Wilson, hem årets första stora galopplöpning Pramms Memorial på Jägersro med 700 000 kronor till vinnaren.
V64 och DD: Han fattar vad det här går ut på
Spelvärd: PER-ERIC MALM TISDAG 23 MAJ V64 och Dagens dubbel, Jägersro galopp Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
Läs mer om Beräknat och Jägersro.
Sir Alex Ferguson nobbar Jägersro
Den legendariske fotbollstränaren Sir Alex Ferguson skulle komma till Sverige på tisdag.Men så blir det inte.På grund av ett UEFA-uppdrag tvingas han lämna sent återbud.– Det är naturligtvis väldigt trist, säger Bo Gillborg från Jägersro galopp.
V86: Adolfsson rider bästa spikförslaget
Nuncio förlorade återigen i onsdags och det är givetvis oroande inför stundande Elitlopp. Bara hoppas att han kommer igen i toppform snarast. Den här veckan delar Jägersro och Solvalla på omgången. Bästa förslaget till singelstreck hittar vi i något så speciellt som montloppet! Nantucket stormtrivs under sadel.
Läs mer om Elitlopp, Jägersro och Solvalla.
Stjärnan tillbaka – efter tio månader
På onsdagen är topptravaren Southwind Mozart tillbaka på banan.Med spår fyra bakom startbilen går han ut i V86 på Jägersro.– Jag ser verkligen fram emot att börja tävla med honom igen, säger hans tränare Veijo Heiskanen.
Häng med Noreen under V86-kvällen
V86 är här igen! SportExpressens expert Jonas Noreen rapporterar live från kvällens omgång. Miljonerna ska delas ut från Jägersro och Solvalla – häng med i chatten ovan hela kvällen!
Läs mer om Jägersro, Noreen och Solvalla.
V86 i sista stund: Har toppchans från spets
ONSDAG 3 MAJ JÄGERSRO/SOLVALLA Beräknat spelstopp: 18.38 V5, Solvalla 18.50 V4, Jägersro 20.29 V86 20.51 V3, Jägersro 21.24 V3, Solvalla 21.39 DD
Läs mer om Jägersro och Solvalla.
Dags för Star Advisor Joli att vinna igen?
I ett lopp med endast sex hästar bakom bilen kan det vara dags för den röde startblixten Star Advisor Joli att leda runt om igen. - Han öppnar bra från alla spår men det är inte säkert hur det blir med taktiken den här gången, säger tränaren Sofia Aronsson, inför onsdagens V86-start på Jägersro.
Sir Alex till Malmö – och Zlatan Court
När Sir Alex Ferguson, 75, kommer till Jägersro ska han samtidigt få en bild av Malmö.Sightseeing-turen planeras gå – till Rosengård.– Vi kör inte till Swedbank stadion. Zlatan Court är mer unikt, det sticker ut, säger Bo Gillborg, planerings- och utvecklingschef för Svensk Galopp.
Ferguson till Malmö – då står Zlatan Court på programmet
När Sir Alex Ferguson, 75, kommer till Jägersro ska han samtidigt få en bild av Malmö.Sightseeing-turen planeras gå – till Rosengård.– Vi kör inte till Swedbank stadion. Zlatan Court är mer unikt, det sticker ut, säger Bo Gillborg, planerings- och utvecklingschef för Svensk Galopp.
Sir Alex Ferguson kommer till Malmö
Legendariske managern för Manchester United kommer till Malmö. Och det av en väldigt oväntad anledning – han ska nämligen dela ut pris på en galopptävling. – Vi är naturligtvis mycket glada att han vill komma och förgylla vår Prammskväll den 23 maj, säger Bo Gillborg på Jägersro galopp i ett pressmeddelande.
V86 i sista stund: Det är ett perfekt läge nu
ONSDAG 26 APRIL JÄGERSRO/SOLVALLA Beräknat spelstopp: 18.38 V5, Solvalla 18.50 V4, Jägersro 20.29 V86 20.51 V3, Jägersro 21.24 V3, Solvalla 21.39 DD
Läs mer om Jägersro och Solvalla.
Lastbil och bil i krock – en fördes till sjukhus
En mindre lastbil krockade med en bil på E65 vid Jägersro i Malmö.Det var långa köer förbi olycksplatsen.– En person är förd till sjukhus, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänst Syd.
Lastbil och bil i krock – en till sjukhus
En mindre lastbil krockade med en bil på E65 vid Jägersro i Malmö.Det var långa köer förbi olycksplatsen.– En person är förd till sjukhus, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänst Syd.
Lastbil och bil i krock – köer på E65
En lastbil har krockat med en bil på E65 vid Jägersro i Malmö.Det är långa köer förbi olycksplatsen.
Läs mer om E65, Jägersro och Malmö.Det.
Lastbil och bil i krock
En lastbil har krockat med en bil på E65 vid Jägersro i Malmö.
Läs mer om E65, Jägersro och Malmö.
V64 och DD: Är ingen dagdröm – strecka
Spelvärd: ESKIL HELLBERG TISDAG 18 APRIL V64 och Dagens dubbel, JÄGERSRO Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
15.00: Följ V75 – ta hjälp av experterna
Dags för V75 på Jägersro. SportExpressens expert bjuder på tips inför – och under – V75. Under live-fönstret finns hetaste skrällarna, bästa spikarna, snackhästarna och värmningarna som sticker ut.
Läs mer om Jägersro och V75.