Jönköping

Schyman: Bra att Busch Thor inte kallar sig feminist

Malmö mot Jönköping, unga mot gamla, doktorander mot egenföretagare. KD och Fi är varandras motpoler men står inför samma utmaningar. SvD listar förutsättningarna för de två lilleputtpartierna att överleva. – Det är bra att Ebba Busch Thor inte kallar sig feminist, säger Fi-ledaren Gudrun Schyman.

Man i 80-årsåldern åtalas för våldtäkt på pojke vid förskola

En man i 80-årsåldern åtalas för barnvåldtäkt vid Eksjö tingsrätt. Mannen ska ha våldtagit en pojke i lågstadieåldern, uppger P4 Jönköping.
Läs mer om Eksjö.
Lastbil i krock med personbil – ska ha bländats
En lastbil har kolliderat med en personbil i Jönköping, uppger polisen.Skadeläget för de inblandade är oklart.
Läs mer om Jönköping.
Enorma pressen på Anna Kinberg Batra
Sällan har ett moderat Sverigemöte varit så avgörande. Katastrofsiffror, avgångskrav och en partisekreterare under lupp sätter en massiv press på Anna Kinberg Batra. – Det diskuteras om hon är bra eller dålig, säger Gottlieb Granberg, förbundsordförande Jönköping.

Färjestads besked: Fått hjärnskakning

Andreas Borgman huvudtacklade Per Åslund så hårt att FBK-spelaren tvingades bryta matchen. Nu står det klart att Åslund missar den fjärde kvartsfinalmatchen. – Han har fått en hjärnskakning, säger FBK-tränaren Leif Carlsson till Jönköping-Posten.
Magnus Nyström: Jag blir förtjust när jag ser det
Jag hoppas att Stefan Liv ler i sin himmel. För HV 71 visar mästarklass igen. 3-0 i matcher mot Färjestad och en Kinnarps Arena som rockar bättre än de flesta arenor i landet, Det blir en fin vår i Jönköping. Och jag blir ännu mer förtjust i detta lag när tränaren Stephan Lillis Lundh nästan hamnar i slagsmål med Färjestads sportchef Håkan Loob.
Borgman avgjorde efter huvudsmällen
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. HV 71 står med ena foten i semifinalen. Andreas Borgman blev segerregissör med sitt 4-3-mål i förlängningen mot Färjestad. Detta efter att han i den första perioden tacklat Per Åslund så hårt att han inte kunde fullfölja matchen. – Att Åslund får sy och inte kan spela vidare, det är ett tecken på att det inte var hundra procent schysst, säger Färjestadstränaren Leif Carlsson till C More.
Niina skickades hem – med hål i huvudet
Niina Millqvist föll handlöst och slog upp ett hål i bakhuvudet.Efter att ha körts till ambulans till sjukhuset sa ansvarige läkaren:– Åke hem och ta en dusch.Nu är såret som borde ha sytts direkt infekterat och Niina har anmält sjukhuset i Jönköping för felbehandling.
Läs mer om Jönköping och Niina.
AFC Eskilstuna värvar georgisk försvarare
Med en och en halv vecka kvar till den allsvenska premiären har nykomlingen AFC Eskilstuna gjort klart med försvarsspelaren Zurab Tsiskaridze. Den 30-årige georgiern återvänder därmed till Sverige efter att ha spelat med Jönköping i superettan. Senaste klubben var Teplice i tjeckiska ligan.
Bil står i brand Polisen: En kraftig smäll
En bil har börjat brinna i Jönköping under den sena tisdagskvällen.En kraftig smäll ska ha hörts i området.– Det var en kraftig smäll innan branden. Vi är på väg till platsen, säger Jan Fryksn, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.
Skolanställd misstänks för sexbrott – på datorfestival
En person som jobbar som personal på en skola greps i går, misstänkt för flera sexualbrott som ska ha skett på datorspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping.Personen har begärts häktad – och häktningsförhandlingarna hålls under tisdagsförmiddagen, rapporterar JP.
Betongbil välte – störningar i trafiken Skadeläge oklart
På tisdagsförmiddagen körde en betongbil av vägen i Nässjötrakten och välte.Skadeläget för föraren är oklart och olyckan ställer till det i trafiken på länsväg 836.– Trafiken släpps på växelvis men när bärgning sker kommer vägen stängas av helt, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Betonbil välte – störningar i trafiken Skadeläge oklart
På tisdagsförmiddagen körde en betongbil av vägen i Nässjötrakten och välte.Skadeläget för föraren är oklart och olyckan ställer till det i trafiken på länsväg 836.– Trafiken släpps på växelvis men när bärgning sker kommer vägen stängas av helt, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Tre barn lindrigt skadade i olycka
Personbilen kraschade ner i diket. Nu har tre barn och två vuxna förts med ambulans till sjukhus. – De verkar vara lindrigt skadade, säger Thomas Agnevik vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Förskollärare åtalas för örfil
En förskollärare i Jönköpings län åtalas för att ha gett en fyraårig pojke en örfil, rapporterar P4 Jönköping.
Två till sjukhus efter trafikolycka
Två personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen i närheten av Mullsjö.Efter olyckan får två personer föras till sjukhus.– De fick föras till sjukhus med ambulans. Det är bärgningsbehov på minst en av bilarna, säger Robert Roslund, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.
Två personbilar i krock – oklart skadeläge
Två personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen i Jönköping.Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.– Två personbilar verkar det vara. Det är oklart hur allvarligt det är, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Läs mer om Fredrik Kliman och Jönköping.
Allt du behöver veta inför SM-finalerna
Serietvåan Djurgården mot seriefyran HV 71 gör upp om SM-guldet i ishockey. För båda klubbarna är det första gången de spelar SM-final. Första matchen spelas i Jönköping på onsdagskvällen.
Buss i diket – med passagerare ombord
En buss med passagerare ombord ska ha kört i diket.Polis och räddningstjänst är på väg till olycksplatsen utanför Gislaved.– Det ska finnas passagerare ombord, säger Björn Öberg, kommunikatör hos polisen i region Jönköping.
Här både höjs och sänks hastigheten på E4:an
Både höjd och sänkt hastighet på E4:an mellan Jönköping och Värnamo – till en kostnad av 48 miljoner kronor.– Det är stora pengar, jag har respekt för att politikerna vill tänka igenom det här. Men vi vill gärna börja 2019, säger Tomas Linden på Trafikverket till vn.se.
Kommunpolitiker fast med kniv i riksdagen
När kommunpolitikern var på väg in i riksdagshuset i Stockholm upptäcktes att han hade en kniv i fickan. Nu har M-politikern fått ett strafföreläggande på 1.200 kronor för brott mot knivlagen, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om M-politikern och Stockholm.
Söderström slog Lundqvists rekord
För några dagar sedan var Färjestads målvakt Stefan Steen nära att bli den SHL-målvakt som hållit nollan längst antal minuter i följd. Under grundseriens sista omgång fick vi i stället se ett annat målvaktsrekord slås i Jönköping. Det när Linus Söderström nu raderar Henrik Lundqvists rekord i minst antal insläppta mål per match.
Läs mer om Jönköping och Stefan Steen.
JUST NU: Fyra bilar i krock – på E4
Fyra bilar har krockat på E4 i Jönköping.Totalt nio personer var inblandade i olyckan – en person har förts till sjukhus.Ett körfält är avstängt efter olyckan, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Jönköping.Totalt.
Semifinalen i SDHL spelas mitt i natten
För drygt fyra månader sedan charmade IFK Luleå hela Sverige när de tog över sociala medier med sitt #kvalvaka – nu kan det vara dags igen. SDHL-laget, Luleå HF, drabbades av flygförseningar på väg till Jönköping och semifinalen mot HV 71 kommer att inledas tidigast 22:00. – Tjejerna har redan börjat sända på Periscope. Räkna med en ny kvalvaka, säger tränaren Fredrik Glader.
Ung pojke påkörd – förd till sjukhus
På onsdagseftermiddagen blev en pojke påkörd i Huskvarna, uppger Jönköpingspolisen.Pojken, som ska vara i yngre tonåren, fördes till sjukhus med oklara skador.– Han ska ha varit vaken och talbar, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping.