Jönköping

Fick kraftig elstöt på skola – förd till sjukhus

En man som arbetar i köket på en skola i Jönköping fick en kraftig elstöt på måndagsförmiddagen.– Han blev medtagen och har förts till sjukhus med ambulans, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.Polisen har gjort en anmälan om vållande till kroppsskada.

Tre fordon i olycka på E4 - en person till sjukhus

Tre fordon var inblandade i en trafikolycka på E4 i höjd med Jönköping under fredagseftermiddagen.Totalt sju personer var inblandade i olyckan, varav en person fördes till sjukhus.Trafiken stod helt stilla till en början, men släpptes senare på.
Läs mer om Jönköping.
Fyra fordon i olycka på E4 - en person till sjukhus
Fyra fordon är inblandade i en trafikolycka på E4 i höjd med Jönköping, uppger SOS Alarm.Totalt sju personer var inblandade i olyckan, varav en person har förts till sjukhus.Trafiken stod helt stilla till en början, men ska nu ha släppts på.
Läs mer om Jönköping.
Sofia och Alfred mixar retroprylar med rustika DIY-projekt
Närheten till både naturen och centrum gjorde att Sofia och Alfred föll direkt för lägenheten i Jönköping. Den röda tråden i inredningen blev en mix av retro, loppisfynd och rustika DIY-projekt.
Läs mer om Alfred, Jönköping och Sofia.

Krockade och smet – polisen spanar efter en Saab

En trafiklolycka inträffade strax före klockan 21 i Jönköping. Den ena parten smet från olycksplatsen och nu efterlyser polisen tips för att att få fast bilisten.– Våra patruller spanar efter en ljusgrå Saab 9-5, berättar polisens presstalesperson i region ost, Thomas Agnevik.
Läs mer om Jönköping och Saab.
Johan, 30: Därför har jag aldrig ägt en mobil
Det är många som får panik utan tillgång till en mobiltelefon i dag. I Jönköping har däremot en 30-årig man precis köpt sin första mobiltelefon. – Frugan tjatade på mig länge och det var hon som till slut beställde en mobil till mig, säger nyblivne mobilägaren Johan Larsson. Men hur blir man bemött utan mobiltelefon i dag?
Läs mer om Johan Larsson.
JUST NU: Kvinna räddad ur bil innan tågkollision
En personbil blev på måndagseftermiddagen påkörd av ett tåg i centrala Nässjö.Bilen ska ha fastnat mellan bommarna vid en järnvägsövergång.– Det ska röra sig om en riktig lyckohistoria. En förbipasserande såg en kvinna i bilen och lyckades dra ut henne ur bilen innan den träffades av tåget, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Fast på tågspåret – hjälte räddade kvinna
Det var strax innan klockan 16 på måndagseftermiddagen som larmet kom.En bil ska då fastnat mellan bommarna vid en järnvägsövergång och blivit påkörd av ett tåg i Nässjö.– Det ska röra sig om en riktig lyckohistoria. En förbipasserande såg en kvinna i bilen och lyckades dra ut henne ur bilen innan den träffades av tåget, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Personbil fastnade mellan bommarna – blev påkörd av tåg
Det var strax innan klockan 16 på måndagseftermiddagen som larmet kom.En bil ska då fastnat mellan bommarna vid en järnvägsövergång och blivit påkörd av ett tåg i Nässjö.– En eller flera personer ska ha tagit sig ut ur bilen, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Bil påkörd av tåg
Det var strax innan klockan 16 på måndagseftermiddagen som larmet kom.En bil ska då fastnat mellan bommarna vid en järnvägsövergång och blivit påkörd av ett tåg i Nässjö.– En eller flera personer ska ha tagit sig ut ur bilen, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Personbil körde in i träd – föraren till sjukhus
En singelolycka har ägt rum i Huskvarna.En personbil har kört in i ett träd – föraren har förts till sjukhus.Det uppger räddningstjänsten i Jönköping.
Läs mer om Huskvarna.En och Jönköping.
Nu blir det vårväder – redan nästa vecka
Sätt på solglasögonen och knäpp upp jackan. Nästa vecka blir det riktigt vårväder med sol och plusgrader i hela landet. I Jönköping kan det på onsdag bli åtta plusgrader, enligt SMHI. – Det är ovanligt milt för årstiden, säger Camilla Albertsen, jourhavande meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Camilla Albertsen och Storm.
Kvinna påkörd vid övergångsställe – förd till sjukhus
En kvinna har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Huskvarna utanför Jönköping.– Kvinnan blöder från huvudet men ska vara vaken, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid region Öst.Kvinnan har förts till sjukhus, meddelar räddningstjänsen.
Kvinna påkörd vid övergångsställe – blöder från huvudet
En kvinna har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Huskvarna utanför Jönköping.– Kvinnan blöder från huvudet men ska vara vaken, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid region Öst.Polisen befinner sig på olycksplatsen.
Lastbil hamnat i diket – läcker diesel
En lastbil har kört av vägen på E4 i norrgående riktning i Vaggeryd utanför Jönköping.En personbil ska också vara inblandad i olyckan.– Vi är på väg till platsen. Det kan finnas en skada på lastbilschauffören men oklart vad, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för polisen i Jönköping.
Boende vaknade av brand i villa – flydde lågorna
En villa utanför Bankeryd började brinna på onsdagsmorgonen.– Den boende vaknade av att det brann i en vägg, säger Jerker Sturedahl, brandmästare vid räddningstjänsten i Jönköping.Huset var rökfyllt när räddningstjänsten kom till platsen.
Försvunna kvinnan i Jönköping hittad välbehållen
En kvinna har försvunnit från ett äldreboende i Jönköping.– Damen har varit borta sedan 14.40 och har sökt av närområdet utan att hitta henne. Nu hoppas vi på tips från allmänheten för att hitta henne, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i region Ost.Strax flre 16.30 meddelar polisen att den försvunna kvinnan hittats välbehållen.
Kvinna försvunnen – polisen vädjar om tips
En kvinna har försvunnit från ett äldreboende i Jönköping.– Damen har varit borta sedan 14.40 och har sökt av närområdet utan att hitta henne. Nu hoppas vi på tips från allmänheten för att hitta henne, säger Fredrik Kliman, pressrlaesman vid polisen i region Ost.
Läs mer om Fredrik Kliman, Jönköping och Ost.
Man hittad död i lägenhet – efter ett halvår
En man har hittats död i en lägenhet i Jönköping.Enligt polisen så har mannen legat avliden i lägenheten i över ett halvår.– Eftersom nedbrytningsprocessen har pågått så länge är det svårt att identifiera personen, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping.
Man hittad död – efter ett halvår
En man har hittats död i en lägenhet i Jönköping.Enligt polisen så har mannen legat avliden i lägenheten i över ett halvår.
Läs mer om Jönköping.Enligt.
Giftigt avfall hittades i industri nära skola
I en industrilokal i Jönköping det påträffats giftigt miljöavfall – som inte har hanterats säkert, enligt Jönköpings-Posten.Nu utreder kommunens mijöenhet om området kring industrilokalen kan vara kontaminerat av gifterna..– Om kemikalierna har blandats så kan det finnas en risk, säger Andreas Bengtsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Jönköpings kommun.
Ett barn till sjukhus efter trafikolycka
En personbil ska ha kanat av vägen och kört ner i diket i närheten av Jönköping.En vuxen och ett barn har förts till sjukhus med ambulans.– Det ska vara en avåkning och bilen har på taket i diket, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Sover utomhus för att få köpa lägenhet
I Jönköping sover människor utanför ett mäklarkontor för att få chans att köpa lägenheter som släpps till försäljning på söndagen.
Vansinnesfärd – körde bil med bara tre däck
En ung man körde i hög fart på motorvägen genom Jönköping under fredagen.– Körningen väckte stor uppmärksamhet. Vi fick en massa anmälningar, berättar Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i region Öst.Ett av hjulen på bilen saknade däck.
Läs mer om Jönköping och Öst.Ett.
Körde i 90 – med bara tre däck på bilen
Färden på riksvägen genom Jönköping gick i hastigheter upp emot 90 kilometer i timmen – trots att den krockskadade bilen saknade ett däck.
Läs mer om Jönköping.