Jönköping

Strippklubbskung dömd till fängelse

Strippsklubbskungen Dragan Bratic från Jönköping har dömts till två års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.Han får heller inte driva företag under fem år.Dragan själv nekar bestämt till att han begått något brott och menar att tingsrättens dom helt saknar grund.– Det är klart att jag kommer att överklaga och det är klart att jag kommer vinna till slut, säger han.
Läs mer om Jönköping.

Jenny avslutar mot Linnea

JÖNKÖPING SSL går in på sista varvet inför SM-slutspelet den här helgen och passande nog bjuder den sista omgången av serien på ett västvärmländskt "derby", mellan Linnea Juhlins Jönköping och Jenny Axelssons KAIS Mora.
Läs mer om Linnea och SM-slutspelet.
Det har varit skit rätt länge
JÖNKÖPING. I kväll spelar HV 71 för säsongens överlevnad borta mot Linköping.Och av allt att döma kommer guldhjälten Linus Söderström att saknas även i kväll.Nu berättar han om mardrömssäsongen där skadorna avlöst varandra.– Hela säsongen har sett ut så här med skador och upp och ned. Det har varit skit rätt länge, säger han.
Läs mer om Linköping.Och.
Infrastruktur är större än spår och vägar
Utbyggnaden av nya stambanor för höghastighetståg måste finansieras utanför den nationella planen, skriver politiska företrädare för styrena i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Halland, Jönköping och Kalmar.

Tre bilar i krock på E4 – två personer till sjukhus

En olycka har inträffat på E4 i Jönköping.– Det är tre bilar inblandade. I bilarna satt fyra personer och två av dessa har förts i väg i ambulans med okänt skadeläge, uppger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst.
Bilderna som oroar HV – förstecentern saknas
JÖNKÖPING. David Ullström lämnade matchen i går med stora smärtor.Och vid dagens träning saknades stjärnan på isen.Nu riskerar HV 71 att få klara sig utan sin förstacenter i åttondelsrysaren.
Dollarstore får vite – Hela grejen är ju helt vansinnig
Lågpriskedjan Dollarstore har av förvaltningsrätten i Jönköping dömts till vite för bristande dokumentation enligt EU:s timmerförordning. Bolaget slår dock ifrån sig och kommer överklaga till kammarrätten. Det rapporterar Market.
Läs mer om Hela, Jönköping och Market.
Dollarstore får böter – Hela grejen är ju helt vansinnig
Lågpriskedjan Dollarstore har av förvaltningsrätten i Jönköping dömts till böter för bristande dokumentation enligt EU:s timmerförordning. Bolaget slår dock ifrån sig och kommer överklaga till kammarrätten. Det rapporterar Market.
Läs mer om Hela, Jönköping och Market.
Fula klubbrappet i slutsekunderna
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. De regerande mästarna är i brygga.Linköping vann den första åttondelsfinalen mot HV 71 med 3-1 efter en drömstart på matchen.
Varning för jordskred påverkar tågtrafiken
Inrikes. Ett larm om jordskred i Taberg söder om Jönköping påverkade tågtrafiken mellan Jönköping och Värnamo under morgonen.
Läs mer om Jönköping, Taberg och Värnamo.
Två lastbilar i krock på E4 – vägen avstängd
Två lastbilar har krockat på E4 i höjd med Vaggeryd.Olyckan ställer till det i trafiken.– Ett körfält är avstängt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Vaggeryd.Olyckan.
SOS-larm: Bil utan förare på frusen sjö
Räddningstjänsten har ryckt ut på ett larm i Aneby kommun.Enligt larmet från SOS ska någon ha sett en bil ute på isen på en frusen sjö.– En bilist körde av vägen och ut på sjön, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Läs mer om Aneby och Jönköping.
Lågpriskedja får böta 800000 kronor
För första gången har Skogsstyrelsen krävt ett vite med hänvisning till timmerförordningen. Det är varuhuskedjan Dollarstore som döms av förvaltningsrätten i Jönköping att betala 800 000 kronor.
Lågpriskedja får böta 800.000 kronor
För första gången har Skogsstyrelsen krävt ett vite med hänvisning till timmerförordningen. Det är varuhuskedjan Dollarstore som döms av förvaltningsrätten i Jönköping att betala 800.000 kronor.
Män ertappades för stöld – försökte fly från platsen
Tre män ertappades på måndagsmorgonen med att försöka stjäla pengar i en butik i Jönköping, enligt polisen.Männen försökte springa från platsen – men kunde gripas av polis.– De är misstänkta för stöld, säger Erik Terneborn, polisens presstalesman region Öst.
Läs mer om Erik Terneborn, Jönköping och Öst.
Varning för jordskred påverkar tågtrafiken
Ett larm om jordskred i Taberg söder om Jönköping påverkade tågtrafiken mellan Jönköping och Värnamo under morgonen.
Läs mer om Jönköping, Taberg och Värnamo.
Hessmer: Vem vet var detta kan leda i framtiden
Idag spelas de sista grundseriematcherna för säsongen. Jönköping, med lagkapten Rickard Hessmer i spetsen, vill avsluta en redan lyckad säsong på bästa sätt. I eftermiddag tar man emot Dalen på hemmaplan.
Läs mer om Dalen och Rickard Hessmer.
Explosion på bensinstation i Jönköping
Räddningstjänsten har fått larm om en explosion på en bensinstation i Jönköping. Larmet kom in vid 13-tiden.
Läs mer om Jönköping.
Explosion på bensinstation
Räddningstjänsten har fått larm om att en explosion ska ha inträffat inomhus vid en bensinstation i Jönköping.– Det pågår en brand i macken som räddningstjänsten håller på att släcka, säger Håkan Joakimsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Bilruta krossad av isflak under färd på E4
Framrutan på en personbil krossades av ett isflak som kom farande från framförvarande lastbil.Olyckan inträffade på E4 söder om Jönköping på fredagsmorgonen.
Läs mer om Jönköping.
Polisen internutreder Sävsjödödsfall
Polisen inleder en internutredning efter dödsfallet i Sävsjö förra veckan, då en mamma gick ut i kylan med sina två barn. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Sävsjö och Sävsjödödsfall.
Polisen internutreder efter dödsfallet i Sävsjö
Polisen inleder en internutredning efter dödsfallet i Sävsjö förra veckan, då en mamma gick ut i kylan med sina två barn. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Sävsjö.
Mamman dog i kylan – polisen startar internutredning
Det var i förra veckan som en kvinna i Sävsjö avled efter att tillsammans med sina barn ha varit ute flera timmar i kylan.Nu startar polisen en internutredning för att se om man hade kunnat genomföra sökinsatsen annorlunda, skriver SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Sävsjö.
Sveriges två bästa 99:or ska fixa guldet
Jönköping har tre raka JAS-guld och man siktar på ett fjärde raka. Är det möjligt? Absolut man har ju Sveriges två bästa 99:or. Lucas Bernhardsson har gjort mest mål både i JAS- och Herr1an-laget denna säsong.