Jönköping

HV71 firas med kortege runt Jönköping

HV71 ska firas ordentligt för SM-guldet i ishockey. Det inleds lite lugnt med autografskrivning i Kinnarps Arena under söndagseftermiddagen.
Läs mer om Jönköping och SM-guldet.

Är lite äldre nu och känner av min kropp

Henok Goitom missade matchen mot Jönköping Södra och fick inleda mot Sirius på bänken. Goitom själv är försiktig med kroppen för att säkerhetsställa att den fysiska biten håller. – Jag är lite äldre nu och känner av min kropp när man ska kliva av alternativt köra på, säger Goitom.
Läs mer om Goitom och Jönköping Södra.
Magnus Nyström: Det glömmer jag aldrig
JÖNKÖPING. HV 71 blev svenska mästare efter en klassisk final med många hjältar. Nyopererade Martin Thörnberg som spelade fram Simon Öneruds segermål. Målvakten Linus Söderström som fick det finaste beröm han kunde få - av Stefan Livs son Herman. Och då kom glädjetårarna jag aldrig kommer glömma.
Läs mer om Herman.
Festen i natt: Nu blir det party hela natten
JÖNKÖPING. Först spelade de hem SM-guldet – sedan bjöd HV 71 på en hejdundrans guldfest. – Det är helt fantastiskt, nu blir det party hela natten, säger Lias Andersson.
Läs mer om SM-guldet.

Önerud: Sjukt stolt över att få hans pris

JÖNKÖPING. SM-guld och jubel. Då valde HV-stjärnorna att tillägna guldet till avlidne målvaktsikonen Stefan Liv. – Jag hoppas någonstans att han ser det här, säger Johan Davidsson, som var en av Stefans närmsta vänner.
Det var respektlöst att dra in kameran där
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Simon Bertilsson har missat hela finalspelet till följd av hjärnskakningen han ådrog sig tidigare i slutspelet. Efter matchen hamnade han i en het ordväxling med en fotograf från Bildbyrån. – Jag tyckte det var respektlöst att dra in kameran i omklädningsrummet när dörren stod öppen i en sekund, säger Bertilsson. – Jag tycker inte gränsen är överskriden, de är i arenan och får vara förberedda på det, svarar Stefan Persson.
Brynäs kapten: Jag är stolt över killarna
JÖNKÖPING. Med blanka ögon och sänkta axlar packade Brynäs spelare snabbt sina hockeytrunkar efter den sjunde SM-finalen. Säsongen var över. Gulddrömmarna fanns inte längre kvar. – Vi var ett mål från SM-guld. Det säger en hel del om hur jämn den här finalserien har varit, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.
Jacob Blomqvist: Jag tycker det är fjantigt
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Direkt efter SM-guldet berättade Linus Söderström att han hade blivit kallad särbarn av Brynässpelarna. Nu riktar Brynäskaptenen Jacob Blomqvist kritik mot Söderström. – Jag tycker det är fjantigt att gå ut och säga vad som sägs på planen i en SM-final, säger han.
Söderström pallade för trycket
JÖNKÖPING. När säsongen började hade HV71:s målvakt Linus Söderström aldrig spelat en SHL-match. Mindre än ett år senare är 20-åringen svensk mästare. – Jag är så glad för det här SM-guldet och jag blir bara ännu mer glad när jag ser Thörnbergs glädjetårar, säger Linus Söderström.
Läs mer om SM-guldet.
Gulddramatik – då lämnade han arenan
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Den sjunde och avgörande finalmatchen gick till förlängning. Det blev för mycket för HV 71:s sportchef Johan Hult som lämnade arenan inför förlängningen och gick på en promenad. – Jag såg inte de två sista perioderna och inte sudden. Då var jag ute och promenerade. Så nervös var jag, säger han till SportExpressen.
Läs mer om Johan Hult och SportExpressen.
Spelarnas familjer stoppades från isen
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. HV 71 tog sitt femte SM-guld i historien efter en vansinnig dramatik. Men spelarna stoppades från att fira med sina familjer. Efter slutsignalen stod vakter och stoppade flera av spelarnas nära och kära från att beträda isen.
Läs mer om SM-guld.
Spelare åker runt och kallar en för särbarn
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Linus Söderström var en av de viktigaste kuggarna när HV 71 bärgade sitt femte SM-guld i historien. Efter segern var han lyrisk - inte minst eftersom han menar att han har blivit häcklad av flera Brynässpelare under finalserien. – Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för särbarn och trakasserar en och sånt, säger han.
Läs mer om Brynässpelare och SM-guld.
Misstänkta mördare gömde barnporr – i dolt kassaskåp
Pappan och sonen misstänks ha skjutit ihjäl en man i pappans bostad i Jönköping.Motivet? En obetald skuld.Men de misstänks nu för ytterligare brott. Vid husrannsakan hittades ett dolt säkerhetsskåp – i det fanns 75 000 misstänka barnpornografiska bilder.
Läs mer om Jönköping.Motivet.
De kan lämna HV 71 efter SM-finalsegern
JÖNKÖPING. Femte SM-guldet är bärgat, men för sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson har arbetet med att försvara titeln redan börjat. Elva spelare har kontrakt som går ut, varav några redan har klart med nya klubbar.
Just nu: Följ avgörande SM-finalen mellan HV71 och Brynäs
HV71 eller Brynäs? Nu ska det avgöras var SM-guldet i ishockey hamnar. Vi direktrapporterar från den sjunde och avgörande matchen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping, SM-finalen och SM-guldet.
De förtjänar guldet efter många tuffa år
CESKE BUDEJOVICE. Brynäs eller HV 71? I Tjeckien håller Elias Lindholm och William Karlsson tummarna för sina respektive före detta klubbar i den avgörande SM-finalen. – Bortalaget har haft en viss fördel under hela matchserien så jag går såklart för en Brynäsvinst, säger Elias Lindholm. – Jag skulle bli glad för alla supportrar i Jönköping, de förtjänar guldet efter många tuffa år, kontrar William Karlsson.
Kokhett i Jönköping inför sista SHL-finalen
I torsdags kväll blåstes Brynäs på guldfest hemma i Gävle av HV71. I eftermiddag blir det definitivt fest. Frågan är bara om det blir HV71 eller Brynäs som får fira hockeyguldet.
Läs mer om Gävle och Jönköping.
Allt inför SM-final 7 i ishockey
Nu är vi framme vid ett avgörande. För första gången på 13 år - och för andra gången någonsin - krävs en sjunde finalmatch för att få fram svenska mästarna i ishockey 2017. Här är allt du behöver veta inför SM-final 7 i Kinnarps arena i Jönköping på lördagen.
Läs mer om Jönköping och SM-final.
Kommunens svar – efter supporterns ilska
Gårdagens förlust i SM-finalen blev för mycket för en Brynäs-supporter. På Jönköping kommuns Facebooksida skrev han: Jehovas, ni är fan sämst i hela SHL!!!. Kort därefter fick den ilskna supportern ett sarkastiskt svar från kommunen: Förvisso har många i Jönköping en nära kontakt med Jehova, men för en direktkontakt med honom rekommenderar vi andra vägar.
Levde som hemlös – för ett gott ändamål
Som ett projekt och en insamling bestämde sig Moshe Kucukkaya att leva som hemlös i 30 dagar.I ett försöka att få förståelse för människor på samhällets botten och samtidigt samla in pengar till Barncancerfonden levde han i Jönköping utan tak över huvudet.– Det handlade om att åtgärda brister som jag såg hos mig själv. Jag ville utvecklas som människa, säger Moshe Kucukkaya.
Fotbollssupportrar attackerade polis
En större grupp fotbollssupportrar attackerade polis och ordningsvakter efter IFK Norrköpings match mot Jönköping på hemmaplan.
Läs mer om Jönköping.
Guldfrossa och missade matchboll för Brynäs
GÄVLE. Kalla det guldfrossa – eller kalla det bäst i pressade lägen. Brynäs visade i den sjätte SM-finalen upp det förstnämnda och HV71 det sistnämnda. På torsdagskvällen kunde Brynäs ha blivit svenska mästare men gulddrömmen krossades snabbt – åtminstone tillfälligt. HV71 vann matchen med 5–3 och nu blir det en sjunde och avgörande SM-final i Jönköping på lördag.
Läs mer om Jönköping, SM-final och SM-finalen.
HV 71 vann borta mot Brynäs i Gävle
BRYNÄS/STOCKHOLM. HV 71 har - åtminstone temporärt - stoppat Brynäs framfart mot guldet.Under torsdagskvällen vann man med 5-3 på bortaplan, och i finalserien väntar nu en avgörande match på lördag.– De hade guldfrossa så det skrek om det, säger HV 71:s Linus Söderström. Nu väntar en sjunde och avgörande match i Jönköping.– Det blir krig på lördag, säger Brynäs Johan Alcn.
Läs mer om Gävle och Jönköping.
Norrköpings kross – körde över J Södra
Kalle Holmberg har haft en lång måltorka. Men hemma mot Jönköping Södra lossnade det. Holmberg gjorde två mål när Norrköping vann med 3-0. – Kalle Holmberg var sugen på att sätta den så jag valde att passa honom, säger Niclas Eliasson till C More.