Jönköping

Buss kanade ner för backe: Enligt uppgift är det snorhalt

Under lördagseftermiddagen och under början på kvällen är det problem i trafiken i Jönköpingstrakten.Bland annat har en buss fastnat i en backe.– Bussen har tappat fästet och glidit ner och sedan ställt sig tvärs över vägen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Blodig man hittad i Jönköping

En blodig man som misshandlats har hittats utomhus i centrala Jönköping av en polispatrull. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Jönköping.
Stor insamling efter inbrott
Frälsningsarmns lokaler i Jönköping utsattes för ett inbrott under lucianatten.
Läs mer om Jönköping.
Frälsningsarmns enorma gåva – efter fula stölden
Under lucianatten bröt sig tjuvarna in i Frälsningsarmns lokaler och stal 14 000 kronor.Pengarna skulle gå till utsatta barn och upptäckten gjorde personalen förkrossad.Men på bara två dagar har 150 000 kronor samlats in.– Vi är helt överväldigade, säger Theres Frisk, kårledare Frälsningsarmn i Jönköping till SVT.
Läs mer om Frälsningsarmn, Jönköping och SVT.

Tjuvarna slog till mot insamlingen till barnen

Under natten till lucia drabbades Frälsningsarmns lokaler i Jönköping av inbrott.Med sig fick tjuven, eller tjuvarna, pengar som bland annat skulle gå till utsatta barn och deras familjer inför julen.– I går kändes det som att luften gått ur en men de senaste 24 timmarna har vi fått ett enormt gensvar. Folk är verkligen givmilda i det här läget och vi ska inte låta det onda få vinna, säger Theres Frisk, kårledare i Frälsningsarmen i södra Vätterbygden.
Uppgifter: Djurgården värvar offensiv stjärna
Djurgården värvar Dzenis Kozica från Jönköping Södra.Det avslöjar Fotbolldirekt under torsdagen. - Inga kommentarer, säger sportchefen Bosse Andersson till sajten.
Hovrätten ger hårdare straff för barnvåldtäkt
En man i 40-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka vid flera tillfällen. Tingsrätten dömde mannen enbart för sexuellt ofredande, men Göta hovrätt skärper straffet, rapporterar P4 Jönköping. I stället för nio månader döms mannen nu till två års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt ofredande mot samma flicka.
Läs mer om Göta.
Jönköping och Pixbo kan bjuda på målfest
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Pixbo.
Barnens julpengar stals av tjuvar
Natten mot onsdagen stal tjuvar 10.000 kronor som skulle gå till julklappar åt utsatta barn från Frälsningsarmns kassaskåp i Jönköping. – Det är fruktansvärt att de som redan har det svårt ska drabbas, säger Theres Frisk, kårledare vid Frälsningsarmn Södra Vätterbygden till DN.
Polisen varnar för halka – flera olyckor under morgonen
En bilist körde av vägen på E4 i Vaggeryd under morgonen. Bilen hamnade i diket och fick bärgas från platsen.Flera trafikolyckor har inträffat i Jönköping under tisdagsmorgonen, och polisen varnar nu för det rådande vinterväglaget.
Läs mer om Jönköping och Vaggeryd.
Snöoväder i stora delar av landet – SMHI utfärdar klass 1-varning
Snön fortsätter att falla och orsakade flera trafikolyckor under natten. På tisdagen väljer SMHI att utfärda en klass 1-varning över stora delar av Sverige.– Det har snöat kraftigt så det är väldigt halt, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Sverige.
Lastbil och bil i olycka – elledning nerriven
En lastbil och en personbil är inblandade i en olycka på E4, Jönköping.Det uppger polisen.– En elledning ska vara nerriven. Lastbilen ska också läcka bränsle, säger Thomas Agvnevik, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Jönköping.Det och Väst.
Man i bil skrämde flicka – polisens uppmaning
En äldre man erbjöd en tonårsflicka skjuts i bilen.Flickan tyckte det kändes obehagligt och sprang därifrån.Efteråt har varnande inlägg skrivits på Facebook, enligt polisen.– Vi vill gärna ha tips om det är fler som varit med om samma händelse, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.
Grävmaskin körde på ung kvinna
En grävmaskin körde på en ung kvinna vid ett övergångställe i centrala Jönköping under onsdagsförmiddagen.Flickan har körts till sjukhus.
Läs mer om Jönköping.
Två lastbilar och personbil i krock på E4
Två lastbilar och en personbil har krockat på E4 i Jönköping.– Alla fordon ska stå i vägrenen nu, men olyckan har orsakat en del köer på platsen, säger Björn Öberg, presstalesman vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Dalkurds målvakt stannar i superettan
Frank Pettersson, 33, stod i målet samtliga 30 matcher när Dalkurd säkrade allsvenskt spel. Pettersson hänger dock inte med sin klubb upp i seriesystemet utan har skrivit på för nyligen nedflyttade Jönköping Södra.
Läs mer om Dalkurd och Jönköping Södra.
Klockrena svaret – efter smash and grab-kuppen
Tjuvar fick med sig exklusiva märkesklockor till ett okänt värde, när de i söndags morse backade in en röd Volvo i en uraffär i centrala Jönköping.Men ägaren lät sig inte nedslås.På en skylt som täcker den krossade rutan, syns en bild på Volvon och texten: När längtan efter en Rolex är för stor. Välkommen in genom dörren till vänster!
Läs mer om Jönköping.Men, Rolex, Volvo och Volvon.
Flickans önskan: Vill ha en mormor att baka bullar med
Fyraåringen längtar efter en mormor att baka bullar och mysa med.Nu vädjar en ensamstående mamma i Jönköping om hjälp att hitta en fin äldre person som vill dela med sig av sin tid och omtanke.Det gripande inlägget har delats på hjälporganisationen Giving Peoples Facebooksida.
Läs mer om Jönköping.
Man tvingades ta ut pengar under vapenhot – två gärningsmän jagas
En man tvingades av rånare att ta ut pengar från en bankomat i centrala Jönköping på torsdagsmorgonen.– Det var två män i 20-årsåldern hotade med ett pistolliknande vapen, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region öst.
Läs mer om Jönköping och Peter Ström.
Två bröder misstänks ha blivit kidnappade
Två bröder misstänks ha hållits kidnappade i en lägenhet i Jönköping under en tid. Tre män greps under natten till onsdagen misstänkta för bland annat människorov.
Läs mer om Jönköping.
Bröder hölls fångna i lägenhet - två misstänkta gripna
Två bröder har varit frihetsberövade under en tid och hållits kvar i en lägenhet Jönköping.Nu har två män gripits misstänkta för olaga tvång och tredje misstänkt gärningsmän är hämtad till förhör.- Det handlar om en ouppklarad affär, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Jönköping.Nu.
Tre bilar i krock på E4 – långa köer i trafiken
Tre bilar har krockat på E4 i Jönköping.Långa köer har uppstått i morgontrafiken.– Trafiken dirigeras om i ett körfält, säger Tommy Fors, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Smash and grab-kupp mot klockaffär – röd Volvo kraschade in
Tjuvar har natten mot söndag slagit till mot ett urmakeri i Jönköping, skriver JP.En röd Volvo har körts rakt in i butikens entr.Polisen satt upp stora avspärrningar på platsen.
Läs mer om Jönköping och Volvo.
Lastbil har kört av vägen - en till sjukhus
En lätt lastbil har kört av vägen utanför Ryd i Jönköpings kommun.– En person kommer att föras till sjukhus, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Ryd.
Poliserna attackerades – när de skulle rädda kvinna
Under tisdagskvällen kämpade polisen med att lugna en självmordsbenägen kvinna som befann sig på ett tak i Råslätt, Jönköping.Men arbetet stördes av ett ungdomsgäng – som kastade smällare mot poliserna och därmed störde kvinnan på taket.– Vi upplevde att hon blev stressad. Hon behövde inte den stressen i den här situationen, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen region öst.