Jönköping

Polis jagade bilist på E4 vid Jönköping

Polis jagade under midsommardagens kväll en man som körde på E4 vid Jönköping, rapporterar lokala medier. Färden var stundtals vådlig, skriver polisen på sin sajt.
Läs mer om Jönköping.

JUST NU: Olyckskaos på E4 – lastbil och bil i krasch

En lastbil och en personbil har krockat på E4 i Jönköping.Det är den andra olyckan på kort tid på samma väg.Det råder stora trafikstörningar på platsen och köerna sträcker sig långa.– Det är begränsade framkomlighet. Det är ansträngt i norrgående och södergående riktning.Tidigare på dagen blev det stopp på två lastbilar i samma område.
Läs mer om Jönköping.Det.
Lastbil och personbil i krock på E4 – stopp i trafiken
En lastbil och en personbil kolliderade på onsdagseftermiddagen på E4 i Jönköpings kommun.Enligt polisen ska det vara stora trafikproblem platsen.– Det har blivit en del stillastående bilar, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping.
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Pojke till sjukhus efter drunkningstillbud
En pojke i tioårsåldern har förts till sjukhus efter ett drunkningstillbud i Lagan vid Värnamo, skriver SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Lagan och Värnamo.

Mördarens vädjan: Skydda mig, Sverige

Habtom Tesfamichael Gebreyesus, 43, mördade sin hustru och dömdes till 18 års fängelse.I hovrätten accepterade han fängelsestraffet – samtidigt vädjade han om att slippa utvisning.– Jag ber svenska staten att bevilja mig skydd, sa han i rätten, enligt SVT Jönköping.
Läs mer om Sverige.
Allvarligt skadad efter frontalkrock
En person är allvarligt skadad efter en krock mellan en lastbil och en personbil utanför Aneby, öster om Jönköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.
Läs mer om Aneby och Jönköping.
Här är de bästa platserna att fira midsommar i Sverige
Det är festen vi ser fram emot i månader.Och en bra midsommarfest kan vi prata om i många år.Men var är bästa platsen att fira midsommar på?Charlotta Mellander på Vertikals/Handelshögskolan i Jönköping har nu kommit fram till 20 platser som är bättre än de flesta!
Läs mer om Jönköping och Sverige.
Personbil i krock med älg – stopp i trafiken
En personbil har krockat med en älg på riksväg 40 i Jönköping.Olyckan har orsakat stopp i trafiken in mot Jönköping.Ambulans och räddningstjänst är på plats.
Läs mer om Jönköping.Olyckan.
Handikappad kvinna fick konto länsat av bedragare
Den unge mannen nästlade sig in i den äldre och handikappade kvinnans hem under förevändningen att han skulle laga hennes dator.När han vunnit hennes förtroende så tömde han systematiskt hennes bankkonto på närmare 100 000 tusen kronor – samtidigt som han konsekvent stal värdesaker från hennes hem.Nu har mannen och hans medhjälpare – hans egen mamma – dömts i Jönköping tingsrätt.
Läs mer om Jönköping.
Misstänkt skjutning mot hyresfastighet
Skott tros ha avlossats mot en hyresfastighet i Jönköping och orsakat skador på entrdörren.–Vi har precis avslutat den tekniska undersökningen och har gjort fynd på platsen som har betydelse i utredningen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.
Läs mer om Jönköping, Mikael Ehne och Öst.
Förskolebalkong med barn rasade
En balkong på en förskola i Vetlanda rasade på fredagen. Med den föll även barn och förskollärare, rapporterar SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Vetlanda.
Misstänkt skjutning mot hyreshus
Skott tros ha avlossats mot en hyresfastighet i Jönköping och orsakat skador på entrdörren.
Läs mer om Jönköping.
Misstänkt skjutning mot hyresfastighet
Skott tros ha avlossats mot en hyresfastighet i Jönköping och orsakat skador på entrdörren.–Vi har precis avslutat den tekniska undersökningen och har gjort fynd på platsen som har betydelse i utredningen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.
Läs mer om Jönköping, Mikael Ehne och Öst.
Allvarligt skadad i mopedolycka
En man är allvarligt skadad efter en singelolycka med moped utanför Mullsjö utanför Jönköping sent på lördagskvällen.
Läs mer om Jönköping och Mullsjö.
Bil voltade av vägen – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter att en bil voltat av vägen i Råslätt, Jönköping.- Bilen låg på taket, säger Fredrik Malm, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Skyfall över Jönköping ger översvämningar
Ett våldsamt regnoväder ställer till med stora problem i Jönköping.– Vi har ovädret rätt över stan just nu och jag har redan fått in fyra larm om översvämmade källare, berättar Robert Roslund, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Robert Roslund.
Lastbil i diket - störningar i trafiken
En långtradare körde av vägen och välte i ett dike i Mullsjö vid fyratiden på onsdagsmorgonen.Det är störningar i trafiken på länsväg 26/47. Bärgningen väntas ta flera timmar.– Chauffören var oskadd och ute ur lastbilen när vi kom till platsen, säger Andreas Melin, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Mullsjö.
Lastbil i singelolycka – släpet blockerar hela vägen
En lastbil var på fredagsförmiddagen inbladad i en olycka i närheten av Nässjö.Släpet ska ha vält och blockerar vägbanan.– Det ligger över vägbanan och det är totalstopp, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping.
En person svårt skadad efter lastbilskrasch
En person har förts till sjukhus efter en lastbilsolycka.Väg 26 är avstängd.– Personen verkar vara svårt skadad, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Guldcentern i HV71 byter klubb
Ted Brithn, 26, var med och vann SM-guld med HV71 i slutet av april. Men efter fyra säsonger – två som lagkapten – lämnar centern Jönköping. Det skriver HV71 på sitt Twitterkonto.
Läs mer om Jönköping, SM-guld och Twitterkonto.
Polisen jagar barfota rymling
Polisen jagar en man som har rymt från en tingsrättsförhandling i Rättscentrum i Jönköping. Det var i samband med att mannen träffade sin försvarare som han rymde. – Han sprang i väg då, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen region Öst.
Fånge i handfängsel har rymt – jagas av polis
En fånge har smitit från en tingsrättförhandling i Jönköping, uppger polisen.Han ska vara 20-årsåldern och hade vid försvinnandet Kriminalvårdens blå tröja och svarta byxor. Mannen bar handfängsel och var barfota.
Läs mer om Jönköping.
Bajen får klara sig utan huvudtränare i derbyt: Måste vara smartare
Tränaren Jakob Michelsen förvisades till läktarplats efter utvisningen mot Jönköping senast. Nu blir det Stefan Billborn och Pablo Piones–Arce som leder Hammarby i söndagens derby mot Djurgården. Ett Hammarby drabbat av avstängningar och skador.
Här dyker Jansson upp – i Malmö FF:s klack
Pontus Jansson har tränat med Malmö FF.Och mot Jönköping har han en betydande roll – i klacken.MFF Support har lagt ut en bild på landslagsspelaren – där han eldar i gång de himmelsblå fansen.
MFF-stjärnan: Jag glömmer dem aldrig
I väg på EM-äventyr med U21 nästa vecka.Men först ska Pawel Cibicki till Jönköping och besegra den klubb som fick honom att lyfta.– Det var där jag finns en chans på nytt så jag glömmer dem aldrig, säger Cibicki.