Jönköping

Två bilar i krasch – tre personer till sjukhus

Två personbilar krockade under fredagseftermiddagen i Jönköping. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.Enligt polisen ska tre personer förts till sjukhus efter olyckan.
Läs mer om Jönköping.

Experten: Halmstad åker ur allsvenskan

Det har varit en tung allsvensk säsong för Halmstad BK.För att klara nytt kontrakt krävs full pott i de sista matcherna – samtidigt som konkurrenterna Jönköping Södra inte plockar en enda poäng.Överlevnadskampen inleds med ett bortamöte mot Örebro SK på fredagskvällen.
Tommi vann guld för sin citrondrink
Tommi Komljenovic är en av världens bästa bartenders.27-åringen från Jönköping fick guldmedalj för sin egen citroncocktail vid VM i Köpenhamn på onsdagen – trots att han fått ändra receptet för att det skulle passa sponsorerna.
Läs mer om Jönköping och Köpenhamn.
Kvinna lämnade bil på tomgång – då försvann den
En bil stals i Jönköping under torsdagsmorgonen.En kvinna hade lämnat bilen på tomgång utanför sin bostad, när hon kom ut var bilen stulen, uppger polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.

Bröt sig in i lägenhet – slog sönder föremål

En okänd man slog sönder föremål i en lägenhet efter att ha brutit sig in i bostaden natten mot onsdagen.– Vi vet inte vad personen hade för syfte med inbrottet, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Niklas Perssons ilska mot Liv-hånet: Så jävla dumt
LINKÖPING. Under lördagens match i Jönköping hånades Stefan Liv, igen. Någon klottrade på en toa: Stefan Livs barn har ingen pappa.Niklas Persson, som var nära vän med Stefan Liv, reagerar starkt:– Jag tycker det är så jävla dumt. Det är förjävligt och egentligen är det alldeles för lågt för att ens kommentera.
Brand i villa – familj vaknade av svart rök
Det brinner i en villa i Vaggeryds kommun.Familjen vaknade tidigt på tisdagsmorgonen av brandlarmet.– Villan är rökfylld, uppger Gustav Hultegård, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.Två enheter från räddningstjänsten är på plats.
Två lastbilar i olycka på riksväg 40 – vägen avstängd
Två lastbilar är inblandade i en olycka på riksväg 40, väster om Jönköping.– En av lastbilarna har fastnat i vajerräcket. Vägen är helt avstängd västerut, säger Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.Skadeläget är oklart.
JUST NU: Förskolebarn påkört av buss i Jönköping
En flicka i förskoleåldern har blivit påkörd av en buss i centrala Jönköping. Enligt initiala uppgifter från polisen ska flickan inte vara allvaligt skadad.– Flickans vårdnadshavare finns på plats. Två ambulanser har också larmats ut till platsen, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.
Buss körde av vägen – två skadade
En buss har kört av vägen söder om Gränna. Enligt räddningstjänsten ska det inte ha varit någon allvarlig olycka. Enligt Jönköpings-Posten har två personer skadats vid olyckan.– Två personer har ont i ryggen och magen av dem som var på bussen, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Jönköping, till tidningen.
Hus står i brand – boende fick fly lågorna
Ett hus har börjat brinna i Gränna.En boende fick fly lågorna och kunde själv larma räddningstjänsten.Ett tjugotal brandmän bekämpar elden.– Vi är där och släcker och försöker få kontroll över branden, säger Michael Zimmeborn, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.
Radhus i brand: Rökfyllt
Det brinner i ett radhus utanför Jönköping.Enligt räddningstjänsten ska huset vara rökfyllt.
Läs mer om Jönköping.Enligt.
Skräckbeskedet till gravida Eliza
Eliza Madlycke, 33, från Jönköping fick beskedet när hon var gravid i åttonde veckan. Hon hade cancer.Trots att läkarna rådde henne att göra abort valde hon att behålla barnet.Och graviditeten blev hennes styrka genom den tuffa cancerbehandlingen.– Fokuset var bara att cancer ska bort, säger hon.
Läs mer om Eliza och Jönköping.
HV-forwarden förd till sjukhus efter matchen
Mardrömsbesked för Pierre Engvall.HV 71-spelaren skadade sig i 3-5-förlusten mot Mora och fördes till sjukhus efter matchen.Han har drabbats av en fraktur i nyckelbenet och blir mest troligt borta året ut. – Han opereras i Jönköping i morgon (söndag), säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.
Mannen som hittades i Munksjön avliden
Mannen som hittades i Munksjön i tisdags kväll har avlidit.Anhöriga är underrättade och alla misstankar om brott är nu avskrivna, meddelar polisen i Jönköping på sin hemsida.
Läs mer om Jönköping och Munksjön.
Man kämpar för sitt liv efter drunkningstillbud
Mannen som hittades livlös i Munksjön i Jönköping svävar fortfarande mellan liv och död.Polis har inlett en förundersökning om misstänkt brott.– Vi vet ännu inte varför mannen hamnade i vattnet och efterlyser vittnen som kan ha gjort iakttagelser, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Ost.
Läs mer om Jönköping, Munksjön och Ost.
Rektorn Lotta satte stopp – för pappornas slagsmål
När föräldrarna lämnade sina barn på skolan i Jönköping hamnade de i bråk.Bråket ska ha handlat om pappornas lågstadiebarn.Rektorn Lotta Johansson tvingades gripa in – och hade inget annat val än att ringa polisen.– Jag sa till dem att jag skulle ringa polisen. När jag sa så och de inte slutade ville inte jag att det skulle vara något tomt hot, säger rektorn.
Läs mer om Jönköping.
Livlös man hittad i Munksjön
En livlös man i 40-årsåldern har hittats i vattnet vid en brygga i Munksjön i centrala Jönköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Munksjön.
Misstänkt drunkningstillbud – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter misstänkt drunkningstillbud i Munksjön.– Skadeläget är oklart, men det verkar ganska allvarligt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Munksjön.
Föräldrar bråkade på skola – personalen larmade polis
Två föräldrar till barn i lågstadieåldern hamnade i bråk på en skola i Jönköping.Polisen fick kallas till platsen.– De började knuffa och gapa på varandra så pass att man ringde till polisen, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.
Opererade sitt knä – slutade med stomipåse
Knäoperation slutade med en infektion i kroppen – trots det skickades patienten hem.Nu bär patienten stomipåse efter att ha tvingats gå igenom en akut operation för infektion.Inspektionen för vård och omsorg riktar nu kritik mot läkaren, skriver P4 Jönköping.
Larm om stor olycka – en bil fast i mitträcke
Larm om en flerbilskrock har kommit till polisen i Jönköping.En av bilarna ska sitta fast i mitträcket, enligt larmet.Olyckan har skett i norrgående riktning på riksväg 40 strax utanför Jönköping.
Läs mer om Jönköping och Jönköping.En.
Polisjakt efter 16-åring i bil inatt – misstänks för försök till dråp
En personbil med en 16-årig förare jagades sent inatt av polis utanför Jönköping.Under efterföljandet försökte man lägga ut en spikmatta för få stopp på den flyende bilen – men hann inte.Flykten slutade med att personbilen brakade rakt in i polisbilen – i hög fart.Utöver föraren fanns två jämnåriga i personbilen.
Läs mer om Jönköping.Under.
Polisjakt efter 16-åring i bil inatt – misstänks för försök till dråp
En personbil med en 16-årig förare jagades sent inatt av polis utanför Jönköping.Under efterföljandet försökte man lägga ut en spikmatta för få stopp på den flyende bilen – men hann inte.Flykten slutade med att personbilen brakade rakt in i polisbilen – i hög fart.Utöver föraren fanns två jämnåriga i personbilen.
Läs mer om Jönköping.Under.
16-åring misstänks för dråpförsök på polis
En 16-åring misstänks för dråpförsök, olovlig körning och rattfylleri, efter att ha kört in i en polisbil i hög hastighet, skriver Sveriges Radio P4 Jönköping. Två andra jämnåriga fanns också i bilen.