Jönköping

84-årig man försvunnen

84-åriga Arne från Jönköping har anmälts försvunnen. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.– Vi tror att han befinner sig i centrala Jönköping någonstans, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Arne, Jönköping och Åsa Willsund.

JUST NU: Läktare på tornerspel har rasat

Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat.Minst tre personer har skadats i raset.– Vi arbetar förtvivlat på platsen, vi försöker få ut mer resurser, säger Jerker Sturedahl, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.
Klart: Guldtränaren kvar i SHL-klubben
HV 71 tog SM-guld med tränartrion Johan Lindbom, Nicklas Rahm och Stephan Lillis Lundh.Nu står det klart att alla tre stannar i klubben, då Lundh nyligen kritat på ett nytt kontrakt.– Jag är stolt över att få vara kvar i Jönköping, säger han i ett pressmeddelande.
Guldhjältens besked: Slutar med hockeyn
Erik Christensen har lämnat ett definitivt besked.HV 71:s guldhjälte avslutar hockeykarriären.– Tiden i Jönköping var den lyckligaste under min hockeykarriär, säger han till Jönköping-Posten.

Länsväg har stängts av efter bussolycka

En buss och en personbil har krockat på länsväg 127 utanför Värnamo.Vägen är avstängd i båda riktningarna.– En person är lätt fastklämd, säger Björn Öberg, informatör vid polisen i Jönköping.
JUST NU: Mc i svår krock med långtradare
En motorcykel och en långtradare har krockat på riksväg 40/47 i Jönköping.En person har förts till sjukhus.– Motorcyklisten är mycket svårt skadad, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i region Öst.
Stopp i tågtrafiken - godståg på spåret
Fel på ett godståg orsakar förseningar i tågtrafiken.– Ett godståg har stannat på ett spår i Falköping. Det drabbar tåg till Jönköping, Nässjö och Skövde, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.
Svår singelolycka – ung man till sjukhus
En singelolycka har inträffat i Vaggeryd på måndagsmorgonen.– En personbil har kört av vägen och in i ett träd. Det är en kraftig olycka, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.En man har förts med ambulans till sjukhus.
Örebro vände och vann i Jönköping
Tre raka oavgjorda matcher räckte för Örebro.Borta mot Jönköping kom en blytung trepoängare efter att ha vänt underläge till seger.– Kunde inte bli bättre, säger matchvinnaren Filip Rogic i C More.
1700-talstorp totalförstört i brand
Ett torp från 1700-talet totalförstördes i en brand natten mot söndag, rapporterar P4 Jönköping. När räddningstjänsten kom till gården norr om Vrigstad var huset redan övertänt. Tjugo brandmän från tre olika brandstationer deltog i släckningsarbetet.
Läs mer om Vrigstad.
Elfsborgsprofilens son till Jönköping
GÖTEBORG. Anton Andreasson, 24, lämnade Elfsborg för italienska Pro Patria.Nu återvänder han till svensk fotboll – men inte till Borås.Enligt GT:s uppgifter är mittfältaren klar för Jönköpings Södra.
Två gripna efter grov misshandel
Polis larmades under onsdagsmorgonen till bråk i ett flerfamiljshus i Huskvarna. På plats hittar de en an i 35-årsåldern med en allvarlig sårskada i huvudet.Polisen har spärrat av vid adressen och kommer att göra en teknisk undersökning.– Två män greps misstänkta för delaktighet i misshandeln, säger Hanna Andersson, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Bråk utbröt på camping – person slagen i ansiktet
Ett bråk utbröt på en camping i Jönköping under den sena tisdagskvällen.– En av de inblandade har fått en så kallad lavett i ansiktet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.Polis kallades till campingen.
Bråk i flerfamiljhus – 16- åring omhändertogs
Under måndagsförmiddagen fick polisen larm om ett bråk i centrala Gislaved.När polisen kom fram till platsen greps en person i 16-årsåldern.– Vi misstänker att personen ska ha varit påverkad av narkotika, säger Hanna Andersson på polisens ledningscentral i Jönköping.
Inbrottstjuv greps av vittnen
En man greps under morgonen i centrala Jönköping efter flera förrådsinbrott. Enligt polisen var det två män som såg den misstänkte tjuven fly från platsen, och sprang efter honom.– De har hållit kvar honom men jag vet inte hur fysiska de har behövt vara, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Stoppades med skarpladdade vapen
Under natten mot fredagen stoppade polisen en bil för kontroll i Jönköping. Polisen misstänker att personerna är narkotikapåverkade. Vid en genomsökning av bilen hittades vapen, och två män som färdades i bilen misstänks nu för grovt vapenbrott.– Anledningen att det klassades som grovt är att de var skarpladdade, säger Hanna Andersson, presstalesperson för polisen i Jönköping.
Läs mer om Hanna Andersson och Jönköping.
Försökte köra från polis – kolliderade med träd
När polispatrullen försökte kontrollera ett fordon i Jönköping under natten mot torsdagen bestämde sig föraren för att försöka köra ifrån polispatrullen. Jakten slutade efter att föraren kört in i ett träd.Mannen som körde bilen misstänks nu för flera brott.
Läs mer om Jönköping.
Undrar ju vad fan man håller på med
JÖNKÖPING. Regerande mästaren HV 71 har gått på is igen.Man gjorde det påhejade av uppemot 1 000 fans – och med siktet redan inställt på att försvara SM-guldet.– Det som är gjort är gjort. Nu vänder vi blad och siktar på ett nytt SM-guld, säger tränaren Johan Lindbom.
Läs mer om Johan Lindbom, SM-guld och SM-guldet.
Risk för köer efter lastbilskrock
En lastbil och en personbil har kolliderat i en rondell i Jönköping. Enligt polisen kommer bilen behöva bärgas vilket kan skapa trafikproblem på platsen. Det är oklart om någon skadats vid olyckan.– Vi är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Hanna Andersson.
Läs mer om Hanna Andersson och Jönköping.
Inbrottsvåg under semestern: Inte ovanligt
Under måndagen har flera inbrott upptäckts i Jönköpings län.Enligt polisen ökar inbrotten ofta under semestertider och under helger.– Det är inte helt ovanligt att vi får in den här typen av samtal på måndagsmorgnar, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping
Läs mer om Björn Öberg och Jönköping.
Jakt efter knivman i Jönköping
En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren i stadsdelen Råslätt utanför Jönköping, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Jönköping och Råslätt.
Man svårt knivskuren – stor polisjakt efter gärningsman
En man har blivit svårt knivskuren i Jönköping enligt polisen.Polisen jagar just nu gärningsmannen.– Vi har en bra aning om vem det är, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.
Mamma och barn i olycka – oklart skadeläge
En kvinna har förts till sjukhus efter en singelolycka utanför Jönköping.I bilen ska även kvinnans barn ha befunnit sig.– Det är ett barn som är 2,5 år gammal. Barnet har klarat sig helt oskadd, säger Jerker Sturedahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.