Jönköpingsposten

Bil i brand – spridit sig till lada

En bil parkerad i en lada i Vaggeryd har börjat brinna. Flera räddningsstyrkor är på plats, enligt Jönköpingsposten.
Läs mer om Jönköpingsposten och Vaggeryd.

Två döda i mc-olycka

Två personer som var inblandade i en trafikolycka på riksväg 26 utanför Tidaholm under lördagseftermiddagen har omkommit, uppger polisen i Skövde för Jönköpingsposten.
Hunden Dina rymde – nu får hon inte komma hem igen
Mysteriet med den övergivna hunden som hittades på riksväg 26 utanför Gislaved är löst.Schäferhunden heter Dina och är från Ungern.Och det smärre problemet att ägaren inte vill ha tillbaka hunden kommer att lösas.– Det har varit en uppsjö av människor som ringt hit och velat ta hand om hunden, säger Stellan Jonsson, polisens stationsbefäl i Värnamo, till Jönköpingsposten.
HV 71 smittade av vinterkräksjukan
Flera spelare i HV 71 är smittade av vinterkräksjukan. Även Rögles Anders Lindbäck är smittad. – Att skaka hand efter match kanske inte är det smartaste när något lag drar på sjukdom, säger Anton Bengtsson till Jönköpingsposten.

ÖFK-spelarna anmäls efter skandalmatchen

Östersundsspelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero delade ut sparkar mot gärningsmannen som attackerade deras lagkamrat Aly Keita. Nu har duon blivit polisanmälda för misshandel, skriver Jönköpingsposten.
Paldanius drabbad av diskbråck
Med två månader kvar till OS-kvalet har Sofia Paldanius drabbats av diskbråck. Det har varit väldigt deppigt, säger kanotisten till Jönköpingsposten.
Läs mer om Jönköpingsposten och OS-kvalet.
Sofia Paldanius kan missa OS i Brasilien
Medaljhoppet Sofia Paldanius OS-drömmar om Rio de Janeiro är i fara. Kanotisten har drabbats av ett diskbråck i ländryggen. – Det har varit väldigt deppigt, säger Paldanius till Jönköpingsposten.
Polisen slog till mot privat fest i Jönköping
En fest i centrala Jönköping fick påhälsning av polisen sent på annandagskvällen. På plats hittade polisen hundratals liter alkohol och fyra personer, som uppges vara arrangörerna till festen, är anhållna misstänkta för brott mot alkohollagen och brott mot ordningslagen, rapporterar Jönköpingsposten.
Hemliga inspelningen med misstänkte Zoran
JÖNKÖPING. Anhöriga till paret som mördades i Hökensås misstänkte tidigt att Zoran Radovanovic, 51, kunde ha med mordet och branden att göra. Detta enligt Jönköpingsposten som var på plats under fredagens rättegång. När de träffade dubbelmördaren för att diskuterade parets pengar dagarna efter deras död spelade de därför in mötet – i hemlighet.
Zorans försvar: Jag kände mig utpressad
JÖNKÖPING. Zoran Radovanovic, 51, påstår att han känt sig hotad och att hans offer hade höga krav på honom. Det framkommer i de polisförhör som under torsdagen spelas upp på rättegången mot den misstänkte dubbeldubbelmördaren. – Jag tar det som ren utpressning, säger han enligt Jönköpingsposten.
Läs mer om Jönköpingsposten.
Teemu Laine missar resten av säsongen
HV 71:s forward Teemu Laine missar resten av säsongen. Laine skadade sig mot Karlskrona tidigare i veckan och i dag kom domen, säsongen är över. Det främre korsbandet är avslitet. – Det känns jättetråkigt. Jag var väldigt revanschsugen från förra säsongen då jag inte alls spelade på min nivå, säger Laine till Jönköpingsposten.
Göran Hägglund får uppdrag i J-Södra
Göran Hägglund har tagit ett kliv in i fotbollen. Den forne KD-ledaren har nämligen föreslagits som styrelseledamot i de allsvenska nykomlingarna Jönköping-Södra. – Detta ser jag väldigt mycket fram emot, säger Hägglund till Jönköpingsposten.
Maktkamp inom HV – vill byta ut styrelsen
HV71 har årsmöte på måndag. Då kan nya, rejäla, förändringar ske i föreningen. Några av föreningens medlemmar har lanserat en ny styrelse – med förre sportchefen Dag Larsson som ordförande. – Jag tycker att jag har ett ledarskap som passar för HV71 just nu, säger Dag Larsson till Jönköpingsposten.
Beskedet: Ingen mer David Petrasek i HV 71
Efter nästan femton säsonger är en epok slut. David Petrasek slutar i HV 71. – Det är slutspelat för mig i HV, säger han till Jönköpingsposten.
Andreas Johansson om turbulenta tiden
Efter en veckas mediastorm kring HV 71 meddelade klubben i dag att huvudtränaren Andreas Johansson stannar. Nu talar tränaren ut efter senaste tidens kaos. – Det har varit ett par jobbiga veckor, säger han till Jönköpingsposten.
Läs mer om Jönköpingsposten.
Synskadade lyckades med bussbolagskupp
När Jönköpings länstrafik bytte till nya skyltar på hållplatserna blev de omöjliga att läsa för synskadade. Och trots påpekande vägrade bolaget byta ut dem, berättar Jönköpingsposten. Då klistrade Linus Forsberg, 18, affischer över skyltarna i Jönköpings busskurer med texten För tillfället ser ni inte texten. Vi ser den aldrig.– Nu har vi fått besked att länstrafiken i alla fall ska byta ut 50 av skyltarna inne i centrala stan, berättar 18-åringen.
Läs mer om För och Jönköpingsposten.
Städföretag hade Porsche som firmabil
Ett städföretag i Jönköping leasade en Porsche 911 Carrera som firmabil, skriver Jönköpingsposten. Både körjournalen och bilen förstördes i en brand och Skatteverket upptaxerar nu bolaget.
Dramatisk biljakt utanför Jönköping
Den 40-årige mannen skulle avtjäna ett långt fängelsestraff och var eftersökt av polisen. En patrull i Jönköping kände igen honom vid 20-tiden på måndagskvällen, och ville få honom att stanna sin bil. Men mannen vägrade, och jakten blev dramatisk, rapporterar Jönköpingsposten.
Hunden räddade Lennart vid skalvet
JÖNKÖPING. De var på semester i Nepal när jordbävningen kom. Vid lördagens fjärde skalv räddades Jönköpingsbon Lennart Rydn och dottern Hanna av en skällande hund, rapporterar Jönköpingsposten som var först med att skriva om detta. – Hunden började skälla så in i helvete. Han räddade oss och nu är vi bästa vänner, säger Lennart Rydn.
Här är staden som siktar på spårvagnar
Göteborg är snart kanske inte enda spårvagnsstaden i Västsverige. På tisdagen meddelade Jönköpings kommun att man gått med i organisationen Spårvagnsstäderna. – Vi vill skapa möjlighet för en framtida spårvagnslinje, säger kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C) till Jönköpingsposten. Trenden har vänt i hela Sverige. Allt fler städer planerar att bygga ut sina spårvagnslinjer.
Johansson vägrar be U21-ledningen om ursäkt: Jag är för stolt 15:36
Johansson vägrar be U21-ledningen om ursäkt: Jag är för stolt Mattias Johansson tackade i höstas nej till U21-landslaget. I en intervju med Jönköpingsposten berättar han om problemen med förbundskapten Håkan Ericson.
Paldanius bryter med Gunnarsson
Kanotisten Sofia Paldanius har brutit samarbetet med tränaren Susanne Gunnarsson efter två år, skriver Jönköpingsposten på sin webbsajt.
Medborgarna larmar: Granen lutar – igen
Livslängden på julgranarna i Jönköping tycks inte vara lång. Den förra massakrerades av en vinterstorm och den nya lutar oroväckande mycket. Så pass mycket att flera personer larmat SOS för att uppmärksamma dem den lutande jätten, skriver Jönköpingsposten.
E-huliganer stängs ute från villaidyll efter bråk
Förra året vandaliserades ett villaområde i Jönköping i samband med Dreamhack. I år har det vidtagits åtgärder för att undvika kaos från e-huliganerna. Arrangörerna har stängt av området kring Elmia med staket och skyltar för att undvika skadegörelse, detta skriver Jönköpingsposten.
HV 71 polisanmäler hoten mot Wesslau
HV 71 polisanmäler hoten mot Gustaf Wesslau som målvakten fick ta emot efter sitt firande framför Leksandsklacken. Efter lagets vinst hånade Wesslau hemmasupportrarna, och blev sedan dödshotad på sociala medier. – Det är nolltolerans mot sådana saker, säger lagets general manager Peter Ekelund till Jönköpingsposten.