Jacob

Brynäs glädjebesked – under skadekrisen

Brynäs har lagom till kvartsfinalspelet drabbats av en stor mängd skador.Därför var det illavarslande när även Jacob Blomqvist tvingades kliva av senast.Men efter dagens morgonträning lämnade lagkaptenen ett glädjande besked:– Det är upp till tränarna om jag spelar, säger han till Gefle Dagblad.

Brynäs lagkapten med till Växjö: "Jag spelar om tränarna vill"

Brynäs får tillbaka Johan Alcén till kvällens tredje kvartsfinal borta mot Växjö. Dessutom är lagkaptenen Jacob Blomqvist, som klev av med en skada senast, spelklar igen. - Jag spelar om tränarna vill, säger Blomqvist efter förmiddagens ispass.
Jacob Wallenberg: "Det handlar om att kraftsamla"
Japans ekonomi växer. Det bör svenska företag dra nytta av enligt flera företrädare för svenskt näringsliv. - Japan är världens tredje största ekonomi och var den näst största.
Brynäs mardröm: Kaptenen kliver av
Brynäs var redan rejält skadestukat.Och inte såg det bättre ut när lagkaptenen Jacob Blomqvist tvingades av isen i kvartsfinalen mot Växjö.Men det stoppade inte Brynäs - som trots skadeproblemen - vann med 4-3.– Växjö ska promenera hem det här - men jag är djupt imponerad av Brynäs, säger Petter Rönnqvist i C More.

Frölunda får tillbaka utlånad trio: "Aktuella för A-laget"

TILLBAKA. Jakob Stenqvist, Filip Westerlund och Jacob Peterson förstärker Frölunda. Foto: Bildbyrån Deras utlåning till Björklöven tog slut när Slutspelsserien avrundades i helgen.
Stor ekonomisk smäll hotar Jacob Zuma
Snaran dras åt kring Sydafrikas expresident Jacob Zuma som ska åtalas för korruption och pengatvätt i samband med 1990-talets vapenupphandling. På torsdag måste efterträdaren Cyril Ramaphosa klargöra om han anser att staten ska fortsätta betala advokatkostnaderna eller om Zuma nu får kämpa på egen hand.
Läs mer om Cyril Ramaphosa, Jacob Zuma och Zuma.
Sverige får inte ignorera digitaliseringens risker
Minsta störning kan leda till systemkollaps när dricksvatten, elförsörjning, sjukvård och livsmedelsförsörjning är beroende av it för att fungera. Försvarsmakten och politikerna bör sätta ner foten kring vad som aldrig får digitaliseras, samt undersöka hur vi kan skydda det som vi redan har lagt ut på nätet, skriver Jacob Henricson, konsult inom informationssäkerhet och riskhantering.
Läs mer om Jacob Henricson.
Jacob avslöjar: Så hämnas hotellpersonalen på dig
Snorkiga gäster som klagar på allt och behandlar hotellpersonalen som slavar.Sådana förekommer i hotellbranschen – men inbilla dig inte att du kommer undan ostraffad om du beter dig som en diva.Nu berättar en erfaren hotellanställd om personalens favoritsätt att hämnas.
Jättetavla av Monstret – skänker bort ett mål
Linköpings Jakob Lilja fick ett kvartsfinalkokande Hovet att tystna när han satte 1–0 bakom Adam Reideborn.Men kort därefter kunde Jonathan Davidsson kvittera efter en supertavla av Jonas Monstret Gustavsson i LHC-kassen.– Det är ett märkligt mål, säger C Mores kommentator Åke Unger.I mitten av den andra perioden när Markus Ljungh stänkte in 4–1 byttes Gustavsson ut mot Jacob Johansson.
Svensken skadad igen - säsongen kan vara över
Jacob Josefson. Foto: Nicole Sweet-USA TODAY Sports Skadorna avlöser varandra för Jacob Josefson. Nu har han ådragit sig en skada på underkroppen som kan avsluta hans säsong. Jacob Josefson har haft en skadefylld säsong. Igen.
Läs mer om Jacob Josefson.
Nordax vd Carl Jacob Lundblad har sålt alla sina aktier
Carl Jacob Lundblad har sålt samtliga sina 567.688 aktier i Nordax, där han är vd. Försäljningen gjordes till kursen 60 kronor, enligt Finansinspektionens insynsrapportering.
Läs mer om Carl Jacob Lundblad och Nordax.
Sannys ilska: Det är helt åt helvete
Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist tacklade Emil Larsson i huvudet.Men friades av disciplinnämnden.Något som upprör Sanny Lindström.– Det är helt åt helvete på ren svenska, säger experten i C More.
De ser in i framtiden - genom att titta på Kina
Foto: Emma Skogberg Thom Xiong och Jacob Lovén, som poddar om Kina i Digitala Draken, föreläste på Biostaden. Thom Xiong och Jacob Lovén har i ett par år poddat om den digitala utvecklingen i Kina.
Sydafrikas expresident ska åtalas för 783 fall av korruption
Sydafrikas expresident Jacob Zuma ska åtalas för 783 fall av korruption fördelade på 18 åtalspunkter. Det meddelade chefsåklagaren Shaun Abrams i Pretoria på fredagseftermiddagen.
Läs mer om Jacob Zuma och Pretoria.
Sydafrikas förre president Jacob Zuma åtalas
Sydafrikas före detta president Jacob Zuma kommer att åtalas för korruptionsbrott, uppger chefsåklagare Shaun Abrahams under en presskonferens.
Läs mer om Jacob Zuma.
Besked om åtal mot Zuma i dag
I dag väntas besked om huruvida Sydafrikas förre president Jacob Zuma ska åtalas för korruptionsbrott, uppger medieföretaget SABC. Vid klockan 14.
Läs mer om Jacob Zuma och Zuma.
Därför friades Brynäskaptenen: 'Om Lärking anmält för X kan inte vi titta på filmen och säga att det är Y'
Jacob Blomqvist Foto: Bildbyrån Disciplinnämnden friade Jacob Blomqvist och fick mottaga stor kritik för det. Nu har man förklarat varför Brynäskaptenen inte stängdes av.
Bulans hårda kritik efter nya beskedet
Jacob Blomqvist friades, men Daniel Sondell stängs av i tre matcher.Nu riktar Luleåtränaren Thomas Bulan Berglund hård kritik mot Disciplinnämnden.– De har bidragit till att det blir en orolig stämning på matchen i morgon, säger han.
Efter Bulans ilska – riskerar avstängning
Luleås tränare Thomas Bulan Berglund riktade hård kritik mot beslutet att fria Jacob Blomqvist.Nu riskerar Luleå själva att drabbas av en avstängning i åttondelsfinalen.Daniel Sondell anmäls till disciplinnämnden efter tackling i går.
Läs mer om Jacob Blomqvist.Nu och Luleå.
Förlust för Brynäs - nu väntar avgörande i Luleå: "Måste måla upp positiva bilder i huvudet"
Han trivs när det är slutspel och har verkligen lyckats toppa formen inför detsamma. Men trots poäng för femte matchen i rad av lagkaptenen Jacob Blomqvist, räckte det inte för Brynäs som föll hemma med 2-1.
Läs mer om Jacob Blomqvist och Luleå.
JUST NU - PÅ FD: Rinnes namn högaktuellt - kan få drömbesked i morgon
Med Robin Olsen skadad är en målvaktsplats till landskamperna mot Chile och Rumänien öppen som Jacob Rinne vill lägga vantarna på. 24-åringen har gått starkt sedan flytten till Ålborg och självförtroendet är på topp.
Läs mer om Chile, Jacob Rinne, Rumänien och Ålborg.
Minnesord: Bertil H Schulze
Allas vår Berra, copywriter Bertil H Schulze, Stockholm, har gått bort 76 år gammal efter en längre tids sjukdom. Hans närmaste är hustrun Kersti med barnen Jennifer och Jacob med familjer.
Uppgifter: Brynäskaptenen frias av disciplinnämnden efter tacklingen
Jacob Blomqvist tacklade Luleås Emil Larsson hårt från blindside och anmäldes till disciplinnämnden. Men nu uppger Sportbladet att han frias. Texten uppdateras. Image-text: Foto: Kenta Jönsson (Bildbyrån).
Läs mer om Sportbladet.
Vårens mest sågade debutroman är inte så usel som sitt rykte...
Jacob Sundbergs debutroman har både sågats och hyllats. Filip Yifter-Svensson hi...
Beskedet: Brynäs lagkapten anmäls
Brynäs riskerar att drabbas av ett avbräck i åttondelsfinalen mot Luleå.Jacob Blomqvist har anmälts till disciplinnämnden efter tacklingen på Emil Larsson i slutsekunderna av måndagens match.
Läs mer om Emil Larsson och Luleå.Jacob.