Jacob

Feghet – törs inte ta konsekvenserna

Trots dopingavstängningen så ökade Therese Johaug sin förmögenhet med 12 miljoner kronor under 2016.Det får Jacob Lund, tidigare sponsorchef i Norges största finanskoncern DNB, att gå till attack mot företagen som sponsrar Johaug.– Jag tror det är en feghet som gör att man inte törs ta konsekvenserna, säger han till Idrottens affärer.
Läs mer om DNB, Jacob Lund, Johaug och Therese Johaug.

Här är hetaste kandidaterna att ta över efter Östling

Jacob Wallenberg, Mia Brunell och Marie Ehrling. Det är namn som nämns, när Svenskt Näringsliv nu snabbt måste rekrytera en ny ordförande efter Leif Östling. Organisationen är splittrad med interna stridigheter och från Svenskt Näringsliv råder det nu radiotystnad.
Felaktiga incitament skapar kommunalt slöseri
REPLIK DN Debatt 21/11. Jacob Lundberg, chefekonom på Timbro skriver att det finns en stor risk att kommunalskatterna höjs de närmaste åren. Kristdemokraterna har tidigare pekat på samma sak och är bekymrade över utvecklingen eftersom kommunalskattehöjningar slår mot jobb och inte minst mot personer med låga inkomster, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Jakob Forssmed (KD).
Lundbergs teorier saknar verklighetsförankring
REPLIK DN Debatt 21/11. Jacob Lundberg från Timbro driver tesen att kommunerna har stora ekonomiska motiv att bedriva skattefinansierad kommunal verksamhet i stället för att välja en lägre skatt .... Slutsatsen blir att skillnader i kommunalskatt beror på i vilken utsträckning kommunerna klarar av att motstå denna frestelse.
Läs mer om Timbro.

Stora förvirringen – vid Sedins kvittering

LOS ANGELES. Med två nya poäng i natt, ett mål och en assist, är Daniel Sedin, 37, nu bara fyra poäng från att nå milstolpen 1000 poäng under NHL-karriären.Vancouver vann borta över Philadelphia med 4-2 och tvillingarna Sedin hade stor del i segern.Danne var matchens tredje stjärna bakom tvåmålsskytten Brock Boeser och Jacob Markström, som räddade 36 skott.– Ärligt talat så tänker jag inte på milstolpen alls, då tror jag det lätt går troll i spelet. Det är bara att fortsätta att gnugga på, säger Daniel.
Korruption i Sydafrika: Hoppas utredningarna väcker folket
Hot och trakasserier stoppade inte juristen och ombudsmannen Thuli Madonsela från att utreda korruption i Sydafrika – utredningar som också gällde president Jacob Zuma. – Jag hoppas att utredningarna väckte det sydafrikanska samhället, säger Madonsela.
Staten subventionerar de kommunala skattehöjningarna
Enligt Sveriges Kommuner och Landsting riskerar kommunalskatterna att höjas kraftigt de närmaste åren. Detta får negativa effekter på sysselsättning och skattebaser. Det finns ett antal systemfel som bidrar till att driva upp kommunalskatterna. Nu behövs politiskt ledarskap för att bromsa utvecklingen, skriver Jacob Lundberg, chefsekonom, Timbro.
Läs mer om Jacob Lundberg, Landsting och Timbro.
Jacob Hårds oro: Känns inte bra...
GÄLLIVARE. Premiären av Vinterstudion blir speciell.Jacob Hård och gänget kommer att tvingas förhålla sig till sex dopingavstängda ryssar – som är med och tävlar.– Det känns inte alls bra, säger Hård.
Läs mer om Hård och Vinterstudion.
Tror de vet och hör mer än de berättar
Sveriges mest kanske mest folkkära program Vinterstudion har sin elfte premiär i helgen.Programleder gör som vanligt Yvette Hermundstad, men den här gången med David Fjäll vid sin sida i stället för Andr Pops.– Det blir inga dramatiska förändringar, säger SVT:s Jacob Hård.
Orientexpressen ger nytt hopp åt filmtågen
Filmhistorien tuffade i gång med ett tåg som gled in på perrongen 1895, men numera är rälstrafiken marginaliserad på vita duken. Inför biopremiären på nyinspelningen av Mordet på Orientexpressen, funderar Jacob Lundström över den spårbundna filmens framtid.
Sydafrikanska ministrar på plats i Zimbabwe
Två sydafrikanska ministrar är nu på plats i Zimbabwes huvudstad Harare, ditsända av sin regerings chef, Jacob Zuma, rapporterar lokala medier. De väntas träffa både Zimbabwes president Robert Mugabe och landets militärledning.
Sydafrikanska ministrar på plats i Zimbabwe
Två sydafrikanska ministrar är nu på plats i Zimbabwes huvudstad Harare, ditsända av sin regerings chef, Jacob Zuma, rapporterar lokala medier. De väntas träffa både Zimbabwes president Robert Mugabe och landets militärledning.
Jacob Wallenberg tankar aktier i Ericsson
Jacob Wallenbergs privata pensionsstiftelse har köpt 200 000 aktier i Ericsson för 50:33 kronor styck, eller för totalt drygt 10 miljoner kronor. Köpet sker två dagar efter Ericssons kapitalmarknadsdag i New York.
Läs mer om Ericsson och New York.
Finnair lanserar fler flygturer
Nästa år utökar flygbolaget Finnair antalet flyglinjer mellan Helsingfors och Bromma. Detta kan ge SAS en utmaning, enligt flyganalytikern Jacob Pedersen.
Läs mer om Bromma, Finnair och Jacob Pedersen.
Kaptenen vansinnig – efter otäcka scenerna
Två riktigt fula situationer från Adler Mannheim-spelare i slutet av champions hockey league på tisdagen upprörde.Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist är förbannad på hur Mannheimspelarna betedde sig.– Bara skicka hem skiten, säger han i SVT efter matchen.
SVT-profilen om framtidsplanen
Vintersäsongen är här – och miljoner svenskar kommer återigenledsagas av Jacob Hårds röst rutinerade röst i SVT.Men nu har 63-årige Hård börjat fundera på att gå i pension.– Det hade kanske varit skitskönt att sluta och inte göra någonting, säger Jacob Hård.
Läs mer om Hård och Jacob Hård.
Direkt samband socker och depression finns inte
Vår kritik handlar inte om huruvida maten vi äter kan påverka hur vi mår, utan om studier verkligen kan påvisa detta. Det skriver Christian Rück och Jacob Gudiol i en slutreplik.
Läs mer om Christian Rück och Jacob Gudiol.
Ilskan: Bedragna – finns ingen rättvisa
Dopingdomarna mot Alexander Legkov och Jevgenij Belov kallas för befriande av SVT:s Jacob Hård.I Ryssland låter det annorlunda.De olympiska principerna har blivit bedragna och förstörts, skriver landslagsåkaren Aleksandr Panzjinskij på Instagram.
Kraven på TV4 – inför programmet
BUFFALO. Sanne Alexandra Josefson, 28, är influencern som får minst 10 000 kronor för en Instagrambild, driver eget klädföretag – och råkar vara gift med NHL-spelaren Jacob Josefson, 26.Nu är hon aktuell med andra säsong av Playmakers i TV4 Play.– Jag vill ge folk en annan bild av oss hockeyfruar, säger hon.
Läs mer om Instagrambild och TV4.
Vilseledande när mat kopplas till depression
Depression är en potentiellt farlig sjukdom som kan leda till döden genom självmord. Att ge en ensidig och vilseledande bild av vad som orsakar depression är oansvarigt, skriver docent Christian Rück och Jacob Gudiol, fysioterapeut.
Läs mer om Christian Rück och Jacob Gudiol.
Hård: Allt annat vore otänkbart
Alexander Legkov och Jevgenij Belov har fått sina straff efter vad som avslöjades i McLarenrapporten.SVT:s kommentator tror att fler straff lär följa.Snart kommer ytterligare straff och fler namn. Allt annat vore otänkbart, skriver Jacob Hård i en krönika på SVT Sport.
Läs mer om Jacob Hård och Jevgenij Belov.
Norge totalsågas: Dummaste jag hört
En norsk grupp har i djupaste hemlighet tagit fram en plan för att snuva Sverige på OS 2026, skriver NRK.Nu totalsågas gruppen – i Norge.– Detta är nog det dummaste jag hört, det är tragikomiskt, säger Jacob Lund till VG.
Läs mer om Jacob Lund, Norge och Sverige.
Är Blomqvist en riktig ledare – eller en bluff?
I fjol hyllades Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist för sina ledaregenskaper och hela laget fick beröm för sin finalplats.Spelarna sjävla tyckte nog att de förtjänade allt beröm.Nu då?I motgång har vi fått se ett helt annat Brynäs.Att det ska vara så svårt att ta eget ansvar.
Läs mer om Brynäs.Att och Jacob Blomqvist.
Här finns Sveriges billigaste elektricitet
De senaste årens skenande elnätspriser har varit ett ämne för debatt.I Lidköpings kommun kan man dock skratta sig lycklig – där kostar elen 9 000 kronor mindre om året än den dyraste i landet.– Det finns de som mer ser det som en monopolmarknad som man ska mjölka så hårt som möjligt, säger Jacob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarna till SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Jacob Eliasson och Villaägarna.
Stora sågningen – av sitt eget lag
LOS ANGELES. Vancouver inledde säsongen med fyra hemmamatcher och förlorade tre av dem. Sedan åkte man i väg på höstens första road trip.I natt, svensk tid, vann man sin tredje av fyra bortamatcher när Detroit besegrades med 4-1.– Vi spelar riktigt bra i fem mot fem med fin fart och skapar många lägen. Sedan gjorde Jacob (Markström) några grymma räddningar under den första perioden och var stabil hela matchen, säger Daniel Sedin.
Läs mer om Daniel Sedin, Detroit och Jacob.