Jacob

Mora nära en dunderskräll

Mora IK är kraftigt nederlagstippade och ställdes i premiären mot Frölunda HC.Då var nykomlingarna nära att stå för en superskräll när de tog matchen till förlängning efter att Jacob Lagace kvitterat med elva sekunder kvar.Då avgjorde Ryan Lasch i förlängningen.– Vilket mål han gör! Han är enorm, säger Petter Rönnqvist i C More.

Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår

Efter nya uppgifter om it-skandalen avgår Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius, skriver Dagens Nyheter.
Ställföreträdande generaldirektören avgår hos Transportstyrelsen
Transportstyrelsen fattade redan 2014 beslut att göra avsteg från myndighetens säkerhetsregler.DN har konfronterat Transportstyreleslens Ställföreträdande generaldirektören Jacob Gramenius med uppgifter. Därefter har han bestämt sig för att avgå, enligt DN.- Jag har haft ett samtal med Jacob. Han har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som ställföreträdande generaldirektör och medlem i ledningsgruppen. Han ser att detta kan påverka hans förtroende och ledningens förtroende. Just nu är förtroendet viktigt för mig, säger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid Tr
Läs mer om Jacob och Transportstyrelsen.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår efter nya uppgifter
Transportstyrelsen fattade redan sommaren 2014 beslut om att göra avsteg från myndighetens it-säkerhetsregler. Det skedde över ett år före den skandalomsusade outsourcingen till IBM genomfördes. Uppgifter om avsteget har belagts med sekretess med hänvisning till rikets säkerhet. Efter att DN har konfronterat Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius med uppgifterna avgår han.
Läs mer om IBM.

Jacob Lundström: Stockholm Fringe – festivalen som låter publiken delta

Jacob Lundström om Stockholm Fringe Festival som öppnar ett fönster mot världen.
En storslaget gripande tragedi - Recension av Anna Karenina på Dramaten
Jacob Lundström recenserar Dramatens uppsättning av Anna Karenina.
Läs mer om Anna Karenina, Dramaten och Recension.
App, app, app – nu går romanen på digital kärleksjakt
En rad nya, svenska romaner söker sig till den senaste digitala tekniken för att diskutera kärlek och flyktiga relationer. Jacob Lundström pratar med tre aktuella författare om berättandets appar.
Fräcka skämtet om Hedlund – inför ögonen på Stenmarck
I fredagens avsnitt av Doobidoo möter Jacob Stadell och Lisa Stadell vännerna Hanna Hedlund och Martin Stenmarck.När Lasse Kronr frågar hur de äkta makarna känner varandra passar Jacob Stadell på att dra en fräckis om Hanna Hedlund – framför hennes man.– Vem blev gravid?, frågar Martin Stenmarck i programmet.
Storbanker kritiska till Nordeas beslut
Att Nordea väljer att flytta sitt huvudkontor till Helsingfors kritiseras av andra storbanker.– Vi beklagar beslutet. Det är bra för kunderna med många aktörer på bankmarknaden, säger Josefine Uppling, presschef på Swedbank.– Vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara, skriver kusinerna Jacob och Marcus Wallenberg till SvD. Nu öppnar finansmarknadsministern Per Bolund (MP) för att ändra villkoren – till det bättre – för andra banker, rapporterar SR.
Wallenberg: Nordeas flytt kommer skada Sverige
Kusinerna Jacob och Marcus Wallenberg ser allvarligt på att Nordea flyttar sitt huvudkontor till Finland och slår fast att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara. De två tungviktarna efterlyser bättre relationer mellan regeringen och näringslivet.
Läs mer om Finland, Nordea och Sverige.
Här friar OS-stjärnan – på planen: Chockad
Det blev ett annorlunda avslut på division II-derbyt mellan Skellefteå FF och Morön BK på torsdagskvällen.Skellefteå vann, och efter matchen överraskades lagkaptenen Jacob Stephenson av flickvännen Elin Johansson som friade - på planen.– Anade inte att nåt var på gång, säger Skellefteås Jacob Stephenson till Norran.
Sinnesundersökning krävs för Peter Madsen
På tisdag begär åklagarmyndigheten i Köpenhamn att Peter Madsen blir omhäktad för journalisten Kim Walls död.– Men den här gången vill vi ha honom häktad för mord. Inte vållande till annans död, säger specialåklagaren Jacob Buch-Jepsen.Åklagaren tänker också begära att Peter Madsen genomgår en stor sinnesundersökning.
Hotet mot Frölunda: Kan tappa talangerna
STRÖMSTAD. Förra säsongen fick Frölunda se backen Jacob Larsson göra nio NHL-matcher, innan han anslöt till SHL-laget. Denna säsong har klubben hela fyra spelare med ett NHL-kontrakt, och för sportchef Fredrik Sjöström väntar därför mycket osäkra tider under hösten. Störst chans, eller risk om ni så vill, är det att Lias Andersson lämnar.
Besöker Auschwitz: Jag är extra stolt
Brynäs IF förlorade SM-finalen i fjol - men föreningen är bäst i Sverige i ett avseende:Samhällsengagemanget.Brynäs tar kampen mot mobbning och rasism. Föreningen samarbetar med skolor och har slopat traditionell tröjreklam till förmån för Unicef.Och i helgen ska spelarna i A-laget besök Auschwitz.- Jag är otroligt stolt över att representera en förening som visar ett sådant här engagemang för andra människor, säger lagkapten Jacob Blomqvist.
Maskerade rånare bar vapen vid guldkuppen
Det spektakulära rånet mot ädelmetallföretaget KAR ANA i Helsingborg var noga planerat.Kuppen skedde dessutom med stor kyla eftersom polishuset ligger bara 400 meter därifrån.Men gärningsmännen ska inte ha fått så mycket av värde med sig.– Bytet blev magert, säger vd Jacob Nyberg till Kvällsposten.
Sänkt bolagsskatt hjälper löntagarna
REPLIK DN DEBATT 24/8. Det är sant att den ekonomiska ojämlikheten växt i Sverige de senaste åren. Det beror inte på orättvisor, utan på att inkomstskillnaderna var extremt små i Sverige tidigare, skriver Siri Steijer, ansvarig arbetsmarknadsfrågor, och Jacob Lundberg, chefsekonom, Timbro
Jacob Lundström: Dr Mabuse föredrog att härska i skuggorna
Totalitära typer, del 3 i DN:s serie om tyranner och småpåvar i kulturen.
Jacob, 25, får inte komma ut mer i år
Jacob Degerborg, 25, sitter i rullstol efter en svår olycka på Hönö för sju år sedan.Han är helt beroende av färdtjänst. Men årets reskvot är redan slut och nu nekas Jacob fler resor.– Jag är låst på mitt boende och kan inte träffa vänner. Jag är ung och här bor mest pensionärer, säger han.
Läs mer om Hönö och Jacob.
U21–hjälten är klar för klubb i Danmark
Jacob Rinne är klar för Ålborg.Enligt uppgifter köps den svenske målvakten loss av den danska klubben - och lämnar därmed KAA Gent omedelbart.- Jag är inte ett möte just nu och har inga kommentarer, säger Gents sportchef Michel Louwagie.
Nordea om kritiserad rysk affär: Väcker frågor
Nordea medger att deras fonder aldrig skulle få investera i bolag som har kärnvapenverksamhet i koncernen. Ändå lånar banken ut pengar till ryska Rosatom. – Jag tror inte att banken agerar i linje med kundernas förväntningar här, säger Jacob König, projektledare för Fair Finance Guide.
Rosenberg knockade lagkamrat på träning
Markus Rosenberg är avstängd för sin armbåge mot Djurgårdens Jacob Une Larsson.På träningsplanen är han däremot välkommen – och på torsdagen sänkte han, oavsiktligt, Franz Brorsson med sitt knä.– Jag tror att allt är helt, säger Brorsson efter att ha undersökts av MFF:s fysioterapeut.
Läs mer om Brorsson och Franz Brorsson.
Brons till Sverige i den klassiska turneringen
Småkronorna glänste i gruppspelet av Ivan Hlinks minnesturnering - men förlorade mot Kanada i semifinalen. I dag fick man revansch för det när Ryssland besegrades i bronsmatchen.Timrå IK:s Jacob Olofsson avgjorde i förlängningen.Det var Sveriges sjunde medalj de tio senaste säsongerna.
Läs mer om Kanada, Ryssland och Sverige.
Rosenbergs dom: tre matchers avstängning
Markus Rosenberg har fått sin dom efter utvisningen mot Djurgården i den fotbollsallsvenska matchen i måndags, då han fick rött kort efter att ha armbågat Jacob Une Larsson.
Rosenberg straffas hårt efter armbågen
Markus Rosenberg fick rött kort för en armbåge i ansiktet på Djurgårdens Jacob Une Larsson.Nu har även Disciplinnämnden fattat beslut om ytterligare avstängning.
Läs mer om Disciplinnämnden.
17 000 studentbostäder saknas: Stor kris
Byggandet av studentboenden når rekordnivåer i år. Samtidigt råder bostadsbrist i över hälften av landets högskolekommuner inför terminsstarten. – Det är en stor kris, säger Jacob Adamowicz, på Sveriges förenade studentkårer (SFS),
Läs mer om Jacob Adamowicz.