Jakob

Jakob Johansson om stöttningen: Rörande

Han skickade Sverige till VM men åkte själv ut på bår.Jakob Johansson hoppade på kryckor in bland de sista till fotbollsgalan. Han var nedstämd över skadan men rörd över lagkamraternas stöttning.– Det är så klart rörande. Det visar på vilken grupp och vilket lag det här är, säger Jakob Johansson.
Läs mer om Jakob Johansson och Sverige.

Kritik mot Nordea – brister i klimatansvar

Flera svenska storbanker får svidande kritik för sitt klimatarbete i en ny granskning som SvD tagit del av. Sämst är Nordea och Danske Bank. – Det är anmärkningsvärt, säger Jakob König på Fair Finance Guide.
Jakob Johanssons första ord efter skräckbilderna
Jakob Johansson drog av sig korsbandet i bragdmatchen på San Siro.Nu berättar han om den oturliga skadan.– Det känns väldigt tungt. Men jag fick vara med på festen på hotellet i natt. Det var bättre fart på partyt hos dem som inte hade dragit av främre korsbandet, säger han till Aftonbladets reporter Michael Wagner.
Läs mer om Michael Wagner och San Siro.Nu.

Playoffhjälten korsbandsskadad

Landslagsmittfältaren Jakob Johansson tvingades bli utbytt redan efter en kvart under matchen mot Italien då han fastnade i gräset och skadade knät. – Han drog av det främre korsbandet och blir borta ett tag, säger förbundskaptenen Janne Andersson som räknar bort Johansson från VM i sommar.
Blytunga beskedet – efter otäcka bilderna
MILANO/STOCKHOLM. Sverige tog sig mirakulöst till VM i går kväll.Dagen efter bragden mot Italien höll Janne Andersson presskonferens.Då lämnade han besked om Jakob Johanssons skada.– Han drog främre korsbandet, säger han
Läs mer om Italien och Janne Andersson.
Lagkamraternas fina hyllning efter skadan
MILANO/STOCKHOLM. Jakob Johansson blev en tragisk hjälte efter gårdagens supermatch i Italien, när Sverige tog sig till VM.Men lagkamraterna såg ändå till att Johansson var närvarande i anden.– Det här resultatet är för Jakobs skull, säger John Guidetti.
Johansson playoff-hjälte – trots skada
Jakob Johansson avgjorde mötet på Friends arena. På San Siro bars han ut på bår med en befarade korsbandsskadad – men blev Sveriges playoff-hjälte ändå. Landslaget höll undan mot Italien, fick 0–0 och är klart för VM i Ryssland med totalt 1–0.
Läs mer om Italien och Ryssland.
Skräckbilderna på den svenske matchhjälten
Sverige fick en blytung start på den avgörande playoffmatchen mot Italien.Jakob Johansson vred sitt knä när han sträckte sig efter bollen och skadade sig.Han bars ut på bår och ersattes av Gustav Svensson.
Johansson knäskadad och utbytt
I 17:e minuten vred sig högerknäet på Jakob Johansson och den svenske mittfältaren fick bäras ut på bår.
Läs mer om Jakob Johansson.
Utspelet: Det skulle varit bättre med 0-0
Sverige-Italien blev en målsnål affär.Till slut kunde Jakob Johansson bryta dödläget och fixa 1-0-segern.Men gamla skyttekungen Kaj Eskelinens tror att uddamålssegern kan spela Italien i händerna.– Jag tror att Italien egentligen är jättenöjda med 1-0, säger han.
Läs mer om Italien och Jakob Johansson.
Klart: Dumpar fem (!) spelare
GÖTEBORG. Fem spelare lämnar BK Häcken.David Engström, Jakob Lindström, Mohammed Abubakari, Albin Skoglund och Mathias Rangie kommer inte att erbjudas några nya avtal.– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger sportchefen Sonny Karlsson till GP.
Här Sverige startelva i rysaren mot Italien
Janne Andersson satsar på en väntad startelva i ödesmatchen mot Italien.Mikael Lustig ersätter Emil Krafth som högerback och i stället för Albin Ekdal går Jakob Johansson in.Och enligt SportExpressens uppgifter blir de två bytena de enda förändringarna i Sveriges lag från senaste matchen.– Lustig betyder mycket med sin rutin, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.
Sverige hoppas på Zlatan i returmötet
Zlatan Ibrahimovic fick se Sverige vinna mot Italien.Nu hoppas landslaget på att få se Ibra på San Siro.– Det klart man hoppas på det, säger Jakob Johansson.– Han är ett stort fan av Sverige, säger Ola Toivonen.
Förklaringen efter märkliga bilderna
Hela det svenska laget firade Jakob Johanssons mål mot Italien i en ring.Alla utom Ola Toivonen.När lagkamraterna omfamnade varandra satt Toivonen kvar i straffområdet.Nu förklara Toivonen sitt firande.
Italiensk press: En frostig kvällsvind i Solna
En viss Johansson blev ett stort, men negativt klingande namn i Italien på fredagskvällen. Sporttidningen La Gazzetta dello Sport konstaterar torrt att Jakob Johanssons skott styrdes i mål av Daniele De Rossi.
Fördel Sverige – nya landslaget slutar inte att imponera
Drömmen om VM i Ryssland lever i allra högsta grad. Jakob Johansson hade varit på planen i bara fyra minuter när han gjorde matchens enda mål mot Italien. Fördel Sverige inför returen på måndag i Milano.
Läs mer om Italien, Milano och Ryssland.
Italiensk press: Besvärligt för Italien
En viss Johansson blev ett stort, men negativt klingande namn i Italien på fredagskvällen. Sporttidningen La Gazzetta dello Sport konstaterar torrt att Jakob Johanssons skott styrdes i mål av Daniele De Rossi.
Sverige på väg mot bragd efter segern
Sverige har drömläge efter bragdseger mot Italien.Jakob Johanssons mål i den andra halvleken fällde avgörandet i den första playoff-matchen.– En heroisk insats av Sverige, säger expertkommentatorn Kim Källström i Kanal 5.Nu ställs allt på sin spets i returen nästa vecka.
Sverige slog Italien på fullsatt Friends
En dos mod och respektlöshet, en Jakob Johansson och ett mål. Det räckte för att Sverige skulle ta initiativet mot Italien i mötet om en plats i VM nästa sommar.
Läs mer om Italien, Jakob Johansson och Sverige.
Johansson ger Sverige ledningen
Jakob Johansson byttes in i den andra halvleken.Då frälste han Sverige med ett ledningsmål i den 61:a matchminuten.
Läs mer om Sverige.
Svenskarna stod för målen i Anaheim
Det blev svensk målfest när Anaheim slog Vancouver i NHL-ishockeyn. Jakob Silfverberg satte två mål och Hampus Lindholm ett. – Jag hade två skott och båda gick in, en skön känsla, säger Silfverberg.
Läs mer om Anaheim, Silfverberg och Vancouver.
Svensksuccn när Ducks vann
ANAHEIM. Jakob Silfverberg har haft det tungt med målskyttet i höst.Men i natt, svensk tid, svarade han för två fullträffar när Anaheim besegrade Vancouver med 4-1.– Det tog mig femton matcher att göra två mål. Ikväll gjorde jag två mål på 35 sekunder, så självklart var det skönt med den islossningen, säger han.
Läs mer om Anaheim och Vancouver.