Jakob

Leif GW Persson övertygad – efter åtalet mot Madsen

Peder Madsen, 47, åtalas för mord på Kim Wall. Åklagaren Jakob Buch-Jepsen kräver att Madsen ska dömas till livstids fängelse.Något som inte kommer som en förvåning för Leif GW Persson.– Jag har väldigt svårt att se att han skulle kunna bli något annat än fälld.
Läs mer om Kim Wall, Leif GW Persson och Madsen.

Nu åtalas Madsen för Kim Walls död

Efter mer än fem månaders arbete är utredningen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall klar.I dag lämnade specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen in åtalet mot ubåtsbyggaren och uppfinnaren Peter Madsen.Han åtalas bland annat för mord och brott mot griftefriden.Åklagaren kräver i första hand livstids fängelse för Peter Madsen, i andra hand förvaring, inlåsning på obestämd tid.
Tre slagsmål – på fyra(!) sekunder
LOS ANGELES. Det är ingen hemlighet att LA Kings och Anaheim Ducks inte gillar varandra.Men nattens derby i Staples Center fick en start hockeyfansen i södra Kalifornien aldrig varit med om tidigare.Tre separata slagsmål inom loppet av fyra sekunder.Helt crazy var det.- Jag har aldrig varit med om något liknande under hela min karriär, säger Jakob Silfverberg.
Mamman: Elliot hade överlevt – om barnmorskan gjort rätt
Elliot fick en hjärnskada i samband med födseln på grund av barnmorskans kritiserade yrkesutövning.Nu –ungefär ett år senare –har han avlidit, något som tidningen Mama var först att skriva om.Johanna Adolfsson, 26, och Jakob Alften, 25, inväntar besked från den pågående polisutredningen.–Jag blev fruktansvärt arg för det kunde ha undvikits, säger Johanna.
Läs mer om Jakob Alften, Johanna och Mama.

Mamman: Elliot hade överlevt – om barnmorskan gjort rätt

Elliot fick en hjärnskada i samband med födseln på grund av barnmorskans kritiserade yrkesutövning.Nu –ungefär ett år senare –har han avlidit, något som tidningen Mama var först att skriva om.Johanna Adolfsson, 26, och Jakob Alften, 25, inväntar besked från den pågående polisutredningen.–Jag blev fruktansvärt arg för det kunde ha undvikits, säger Johanna.
Läs mer om Jakob Alften, Johanna och Mama.
Nyktert uppvaknande när Bajen väljer Billborn
Stefan Billborn blir ny huvudtränare i Hammarby efter sparkade Jakob Michelsen. Ett val som signalerar en tydlig kursändring i Bajen – och stärker sportchefen Jesper Janssons position.
Nu har Jesper Jansson skapat sitt Hammarby
Control + alt + delete.Hammarby börjar om: Jakob Michelsen har lämnat gaspedalen och Stefan Billborn har satt sig i passagerarsätet.Vid ratten sitter Jesper Jansson – nu är det hans Bajen som rullar i väg.
Beskedet: Hammarby kallar till presskonferens
Hammarby gjorde sig av med Jakob Michelsen och står utan huvudtränare.Men nu ska näste ledare presenteras – i dag klockan 14.00.
Läs mer om Jakob Michelsen.
Madsen går med på fortsatt häktning
Ännu en gång accepterar mordmisstänkte Peter Madsen omhäktning. Åtalstiden förlängs därmed med ytterligare fyra veckor till den 7 februari, uppger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen för TT.
En tydlig signal att alla måste höja sig
Hammarby sparkade huvudtränaren Jakob Michelsen efter att dansken varit i klubben knappt ett år.Jiloan Hamad backar klubbens beslut och menar att Bajen kan gå starkare ur den senaste tidens turbulens.- Vi är sugna på revansch och en sån här sak tror jag gör att vi sluter oss samman och blir starkare, säger mittfältaren.
Läs mer om Bajen och Jakob Michelsen.
Michelsen: Är ledsen, besviken och förvånad
Ett ombyggnadsår – men inte längre.Under torsdagsmorgonen bekräftade Hammarby SportExpressens nyhet från onsdagskvällen: Tränaren Jakob Michelsen får sparken.– Det är en konstig känsla. Jag är ledsen, besviken och förvånad, säger han.
Kan inte ta besluten för att rädda sitt eget skinn
Hammarby sparkade Jakob Michelsen under torsdagen.Nu berättar sportchefen Jesper Jansson om beslutet och kommenterar också den påstådda sprickan mellan honom och Michelsen.– Vi hade olika åsikter om hur truppen skulle byggas men det har absolut inte varit någon maktkamp, säger Jansson.
Visar pungkulor och styrka med det här
Hammarby meddelade på torsdagen att Jakob Michelsen får sparken.Lagkapten Kennedy Bakircioglu väljer att blicka framåt - trots ännu ett tränarbyte.Han försöker se positivt på situationen.– Hammarby visar pungkulor och styrka med det här beslutet, säger han.
Läs mer om Jakob Michelsen.
Bekräftat: Hammarby sparkar tränaren
Som DN med flera medier rapporterade under onsdagen så sparkar Hammarby tränaren Jakob Michelsen efter bara ett år. Vi har inte samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, säger sportchefen Jesper Jansson.
Klart: Michelsen sparkas av Bajen
SportExpressen kunde i går avslöja att Hammarby Fotboll skulle sparka Jakob Michelsen från posten som huvudtränare.Nu har Hammarby bekräftat beslutet.
Hammarby sparkar danske tränaren Michelsen
Hammarby sparkar sin danske tränare Jakob Michelsen efter bara en säsong. Det skriver Expressen. Enligt tidningen ska Michelsen ha fått beskedet på onsdagskvällen.
Det här är ett stort misslyckande, Bajen
Att Jakob Michelsen sparkas ett år efter att han anställdes är ett stort misslyckade för Hammarby.Men att Bajen nu väljer en väg och en strategi där allt inte står och faller med vem som är huvudtränare är helt rätt.Det borde de grönvita ha gjort för längesedan.
Läs mer om Bajen och Hammarby.Men.
Avslöjar: Michelsen sparkas av Hammarby
Jakob Michelsen sparkas av Hammarby.Enligt SportExpressens uppgifter fick han beskedet på ett möte under onsdagskvällen.Att Michelsen lämnar Bajen väntas bli officiell under morgondagen.
Läs mer om Bajen, Hammarby och Hammarby.Enligt.
Sådant tycker jag man håller internt
Det har varit en hektisk vecka för Hammarby. Rapporter har gjort gällande att Jakob Michelsen riskerar att få sparken - efter en infekterad maktkamp med Jesper Jansson.Nu bryter sportchefen tystnaden om den senaste tiden skriverier.– Sådana där saker har jag alltid tyckt att man ska hålla internt, säger han.
Lämnar Frölunda efter två matcher
Backen Jakob Stenqvist, 19, lämnar Frölunda.Han återvänder nu på sitt lån tillbaka till Björklöven.Det meddelar klubben via sin hemsida.
Uppgift: Infekterad maktkamp i Bajen
Jakob Michelsens dagar i Hammarby kan vara räknade. Enligt SportExpressens uppgifter överväger klubben att sparka Michelsen - även om inget beslut är taget.Nu skriver Aftonbladet och Ekstra Bladet att det hela grundar sig i en maktkamp mellan sportchefen Jesper Jansson och Michelsen - och att det mesta tyder på att det blir dansken som får sluta.
Axn kan ta över i allsvenska klubben
Efter att ha lämnat Örebro blev Alexander Axn expert för C More.Men nu kan han vara på väg tillbaka som tränare. Enligt Nerikes Allehanda ska Axn nämligen vara aktuell att ta över efter Jakob Michelsen i Hammarby.Tidningen skriver att det pågår konkreta diskussioner mellan Axn och klubben.
Styrelseordförande inte längre misstänkt
Förundersökningen gällande grovt insiderbrott mot det börsnoterade byggbolaget Oscar Properties styrelseordförande Jakob Grinbaum har lagts ned, skriver Dagens industri.
Läs mer om Jakob Grinbaum.
Jakob Grinbaum friad från insideranklagelser
Styrelseproffset Jakob Grinbaum, 68, är inte längre misstänkt för insiderbrott.Åklagaren berättar för Dagens industri att utredningen är nerlagd.Jag är oskyldig till det som jag nu utreds för, har Grinbaum tidigare skrivit i ett brev som han skickade till Regeringskansliet.
Läs mer om Grinbaum och Regeringskansliet.
Insiderutredning mot Oscar Properties ordförande läggs ned
Ekobrottsmyndigheten har lagt ned förundersökningen mot Oscar Properties styrelseordförande Jakob Grinbaum, som har utretts för grovt insiderbrott.
Läs mer om Jakob Grinbaum.