Jakob

Miljardsatsning ger 800 fler läkare

För att minska vårdköerna behöver vi förändra sjukvårdens organisation. Kristdemokraterna vill införa fast läkare så att patienten får träffa samma läkare på sin vårdcentral, och tillföra 800 fler läkare till primärvården fram till 2021. Det skriver Ebba Busch Thor, Jakob Forssmed och Acko Ankarberg Johansson.

KD vill öppna nya tingsrätter ute i landet

Kristdemokraterna satsar på fler domstolar i sin vårbudgetmotion som presenteras på torsdag. Fem nya tingsrätter, en ny hovrätt och en ny kammarrätt föreslås. – Vi måste bryta trenden mot ett alltmer centraliserat rättsväsende, säger den ekonomiskpolitiske talespersonen Jakob Forssmed (KD) till TT.
Läs mer om Jakob Forssmed.
Det talar för och emot att Madsen fälls i dag
Frånvaron av en fastställd dödsorsak har tvingat åklagare Jakob Buch-Jepsen till att bygga sitt åtal mot Peter Madsen på en indiciekedja.Den ska bevisa att den danske hobbyingenjören planerade och genomförde mordet på den svenska journalisten Kim Wall.– Hade det inte varit en oklarhet i dödsorsaken så hade de här indicierna, i alla fall vissa, varit överflödiga, bedömer advokaten Anna Dahlbom Langley.I dag klockan 13 meddelar Köpenhamns tingsrätt om det blir en friande eller fällande dom.
Ministern sågas: Som det inte finns en morgondag
SBAB:s framfart på bolånemarknaden får den politiska oppositionen att åter lyfta frågan om att sälja den statliga banken. – Staten kränger bostadslån via SBAB med en lätt känsla av att det inte finns en morgondag. Det är häpnadsväckande, säger Jakob Forssmed (KD).
Läs mer om Jakob Forssmed.

Jakob Johansson tränar med boll efter skadan

Om mindre än två månader inleds fotbolls-VM. För Jakob Johansson, som sköt Sverige till mästerskapet, lever drömmen om VM-spel. - Kört en hel del egen träning med enklare hopp, löpningar och bollövningar, säger han till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten, Sverige och VM-spel.
Tillbaka på planen efter skräckskadan
Drygt fem månader har gått sen skräckskadan på San Siro.Nu är Jakob Johansson tillbaka på fotbollsplanen, gör lättare övningar med boll – och drömmer om Ryssland.– Det är alla fotbollsspelares dröm att spela VM, säger landslagsmittfältaren till Radiosporten.
Shakespeare vred till historien för att göra kungen nöjd
Det sägs att William Shakespeare skrev dramat Macbeth i ett försök att fjäska för kung Jakob I, som nyligen hade efterträtt Elisabet I på tronen i London. Jakob skall till och med vara med i dramat. Var? Macbeth levde ju på 1000-talet, Jakob på 1600-talet.
Åklagaren har två timmar på sig att övertyga. Om allt
Jag undrar om åklagare Jakob Buch-Jepsen sov i natt.Jag undrar om han kunde äta frukost.Hans stund är nu.Han har två timmar att övertyga. Om allt.
Läs mer om Jakob Buch-Jepsen.
JUST NU: Madsen har psykopatiska drag
Rättegången mot Peter Madsen närmar sig avslut.I dag håller åklagare Jakob Buch-Jepsen och försvarsadvokat Betina Hald Engmark sina slutpläderingar.Under rättegången läste åklagaren upp delar ur den rättspsykiatriska undersökningen av Madsen, bland annat beskrivs han som mycket otrovärdig.
Madsen skrev om sina fantasier – före Kims död
Snart faller domen mot Peter Madsen, som misstänks för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Åklagare Jakob Buch-Jepsen har presenterat en indiciekedja som han menar ska få Madsen dömd till livstids fängelse, bland annat har han inför rätten läst en blogg som Madsen drev under flera år.I bloggen finns också ett inlägg, skrivet för flera år sedan, som beskriver händelser som påminner om det som framkommit om natten då Kim Wall dog ombord på Peter Madsens ubåt Nautilus.
Dags för pläderingar i ubåtsrättegången
Rättegången mot mordåtalade Peter Madsen går i dag in i sin slutspurt, när förhandlingarna återupptas efter mer än två veckors uppehåll. Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen och försvarsadvokat Betina Hald Engmark är redo för pläderingar.
S-åker/Ullånger förlorade borta mot Stöde
S-åker/Ullånger förlorade bortamatchen mot Stöde i första matchen i division 3 mellersta Norrland i fotboll på lördagen. 3-0 (2-0) slutade matchen. I Stöde blev David Torberntsson, Reid Strain och Jakob Melander målskyttar.
JUST NU - PÅ FD: Tacksamheten mot Michelsen - "Bakom två toppaffärer för Bajen"
Björn Paulsen och Jeppe Andersen är två Bajen-namn som imponerar stort. Båda signerade sparkade Jakob Michelsen som idag får lite upprättelse efter den tuffa skilsmässan. - Två oerhört bra värvningar, två toppaffärer för oss.
Återvänder till Löven: "Något bra på gång"
Björklöven. Jakob Stenqvist spelar ytterligare en säsong i Björklövens färger. - Jag trivdes jättebra i vintras, både i laget och i staden så det känns kul att komma tillbaka, säger den 20-årige backen.
Läs mer om Löven.
Jakob Westerlund, 15, släpper sin första låt: "Känns som att jag tagit ett stort steg"
Förra året tog musikern Jakob Westerlund från Ö-vik en tredjeplats i tävlingen Talang. Nu har han släppt sin första låt. - Det känns som att jag tagit ett stort steg mot den karriär inom musik som jag vill ha, säger han.
Läs mer om Jakob Westerlund, Talang och Ö-vik.
Talangen förlänger med Frölunda - men lånas ut till allsvenskan: "Stor potential som vi vill jobba med"
Jakob Stenqvist. Foto: Uffe Bodin Frölunda meddelar idag att de förlänger kontraket med 20-årige backen Jakob Stenqvist. Samtidigt meddelar de att han lånas ut till allsvenska Björklöven hela nästa säsong.
Backen återvänder till Björklöven
Björklöven. Björklöven har gjort klart med sitt andra säsongslån från SHL när de tar in Frölundabacken. Det är backen Jakob Stenqvist som återvänder till Björklöven.
Backtalangen förlänger med Frölunda
Jakob Stenqvist kom till Frölunda från Modo inför den gångna säsongen - nu meddelar klubben att man förlängt med 20-åringen för ytterligare två säsonger.
Läs mer om Frölunda och Modo.
Jakob Andersson byter KB mot DIF
FOTBOLL Fotbollslöftet Jakob "Joppa" Andersson byter KB Karlskoga mot Degerfors IF. Andersson, som i somras var på utvecklingsläger i Halmstad för landets 15-åringar, kommer att spela i DIF:s U17-lag.
Läs mer om DIF och Halmstad.
Fyra snabba efter Skellefteås förlust
Ishockey. Sportens Jakob Arvidsson såg Skellefteå AIK förlora den andra SM-finalen med 0-4. Speglade resultatet matchbilden? - Ja. Växjö var än en gång ett nummer för stort för Skellefteå.
Pojkvännens ord låg bakom comebacken
OSLO/STOCKHOLM. Det var inte självklart att Therese Johaug skulle göra comeback efter sin dopingavstängning.Men pojkvännen Nils Jakob Hoff fick henne på andra tankar.–Jag var ganska säker på att jag inte hade lust med det här, säger Johaug.
Läs mer om Johaug och Therese Johaug.
Hellman och Sator spelar när Hultsfredsfestivalen ska hyllas
Jakob Hellman kommer till Hultsfredsbestivalen. Hulingen hyllar Hultsfredsfestivalen. Den 7-8 september arrangeras minifestivalen Hultsfredsbestivalen. Fakta Hultsfredsbestivalen När: 7-8 september.
Göteborg City vill bryta tunga trenden hemma mot FC Härlanda
Göteborg City har tre matcher i rad utan seger i division 6 Göteborg B inför kvällens match på hemmaplan mot FC Härlanda. Det blev seger i den senaste matchen för FC Härlanda, 7-0 mot BK S:t Jakob hemma.
Läs mer om Göteborg B.
Båda lagen jagar första segern när BK S:t Jakob tar emot Sjövalla
Både BK S:t Jakob och Sjövalla har fått en tuff start på säsongen och jagar första segern när lagen möts på Härlanda Park i kväll.
Läs mer om Härlanda Park och Sjövalla.
Fyra snabba efter Skellefteå AIK:s jättesmäll
Ishockey. Sportens Jakob Arvidsson såg Skellefteå AIK förlora första SM-finalen mot Växjö med 0-7. Här är fyra snabba frågor och svar med honom om matchen. Speglade resultatet matchbilden? - Ja, solklart.