Januari

Inbjudan till presentation av Immunovias kvartalsrapport januari-mars 2018 den 27 april 2018

Lund (Sverige) - Immunovia publicerar bolagets kvartalsrapport för perioden januari-mars 2018, fredagen den 27 april 2018, klockan 08:00 (CET).

Räntor och valutor: Tioåringen stärker dollarn

Den amerikanska tioårsräntan jobbade med att försöka etablera sig 3-procentsgränsen på onsdagen, och efter några trevande försök marginellt över 3 procent på tisdagseftermiddagen och under natten noterades 3,0315 procent som högst, vilket var den högsta nivån sedan början av januari 2014.
Starkt momentum i världshandeln i februari
Världshandeln sjönk 0,4 procent i volym i februari jämfört med januari.
Volymen i världshandeln sjönk i februari
Världshandeln sjönk 0,4 procent i volym i februari jämfört med januari. Det visar statistik från CPB World Trade Monitor.

Haldex delårsrapport, januari - mars 2018: Tillväxt i samtliga regioner och förbättrat rörelseresultat

Marknadsläget har fortsatt förbättrats under första kvartalet och Haldex har ökat omsättningen i samtliga geografiska regioner. Ett flertal produktområden har utvecklats starkt bl.a bromshävarmar, skivbromsar och bromscylindrar. Rörelsemarginalen har förbättrats jämfört med motsvarande period föregående år.
Läs mer om Haldex.
Laura Dern öppnar upp sig i trailern till "The Tale"
The Tale" premiärvisades på Sundance i januari och visas nu på Tribeca-festivalen. Jennifer Fox starka dramathriller får streamingpremiär här i Sverige den 27 maj och nu har HBO släppt trailern. Kolla in den nedan.
USA:s tioårsränta över 3 procent
Den amerikanska tioårsräntan handlades upp över 3,00 procent klockan 15.48 på tisdagen (enligt Bloomberg News noteringar), för första gången sedan i början av januari 2014.
Delårsrapport januari-mars 2018: Stark värdeutveckling och hög investeringstakt
I dagens delårsrapport för det första kvartalet 2018 redovisar Victoria Park en fortsatt stark värdeutveckling och hög investeringstakt. Kontanterbjudande från Starwood Capital Group. Förvärv av 327 lägenheter i Malmö och Trelleborg. Tillträde av 285 lägenheter i Malmö. Substansvärdet ökade med 40 procent till 31,08 kronor (22,25).
Delårsrapport januari–mars 2018
Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL)
Oniva Online Group Europe AB (publ) Delårsrapport januari – mars 2018
Kvartalet januari – mars 2018 Nettoomsättningen uppgick till 33,0 MSEK (32,8). Rörelseresultatet, EBIT, uppgick till 3,1 MSEK (1,6). Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapital uppgick till 3,5 MSEK (5,1). Periodens resultat före skatt, EBT, uppgick till 2,7 MSEK (1,3 exklusive avvecklade verksamheter).
Läs mer om EBT och Nettoomsättningen.
Räntor och valutor: Dollarn stärks ytterligare
Amerikanska statspappersräntor har sjunkit tillbaka efter den svenska marknadens stängning på måndagen efter att tioårsräntan tidigare närmat sig 3-procentsnivån för första gången sedan början av januari 2014. Dollarn handlas samtidigt ytterligare något starkare mot euron och japanska yen.
Minskad orderingång för Consilium
Consiliums försäljning uppgick till 375 miljoner kronor (368) under perioden januari-mars, vilket innebär att försäljningen ökade med 2 procent jämfört med samma period förra året. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Consilium.
Delårsrapport januari - mars 2018: Stark marknad men besvärliga avverkningsförhållanden
Sveaskogs operativa rörelseresultat för det första kvartalet ökade med tre procent till 393 MSEK (383). Högre priser motverkas av lägre leveransvolymer från egen skog.
Enestubbe: Ömans profetia slog in
Ett av tidernas mest överlägsna SM-guld i ishockey är bärgat. Många i Hockeysverige har sedan senhösten varit säkra på att guldet hamnar i Kronoberg. Själv blev jag säker på ett Växjö Lakersguld först den 31 januari.
Utdrag från polisens egna händelserapporter
3 januari: Insats styrkan Stockholm. Psykiskt instabil man. " gärningsman misstänkt för sexualbrott mot barn (). Jag () avfyrar ECV direkt för att inte riskera ett angrepp mot kollegorna.
Läs mer om ECV och Stockholm.
Från arbetslös – till VM-aktuell på ett år
I somras byggde Olle Liss, 25, gärdsgårdar som arbetslös hockeyspelare tillsammans med två barndomsvänner.I januari spelade han med Pantern i hockeyallsvenskan.Och i dag slåss en av Sveriges hetaste hockeyspelare om en plats i Rikard Grönborgs VM-trupp.En osannolik framgångssaga som har sin allra första början i pyttelilla Dala-Floda.
Läs mer om Dala-Floda, Pantern och VM-aktuell.
Nya musikalen "Djungelboken" gästar Eskilstuna
Djungelboken" blir musikal i höst. En av huvudrollerna spelas av Melodifestivalstjärnan Mendez. I januari nästa år spelas föreställningen i Eskilstuna. - Det är något som man kanske inte förväntar sig från mig, så det känns kul, säger Mendez.
Lämnar Djurgården – klar för SHL–rivalen
Semifinalerna mot Skellefteå blev Markus Ljunghs sista i Djurgården.Centern är klar för HV 71 - vilket SportExpressen kunde avslöja redan i januari.–Markus är center av yttersta SHL-klass och vi är väldigt glada att han kommer till HV 71, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.
Ägarbyte för lantbruksfastighet i Örnsköldsvik
Fastigheten på adressen Åsliden 150 i Örnsköldsvik har fått en ny ägare. Joakim Karl Gösta Ingmar, 31, har fått fastigheten som gåva av Ingrid Ann-Sofi Ingmar. Överföringen blev klar i januari 2018. Huset har en boyta på 122 kvadratmeter.
Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2018
– Jag är väldigt glad att Convendum väljer Glashuset. Konceptet är ett starkt komplement till vårt utbud av moderna kontorslösningar. Just nu sker det mycket i Slussenområdet och jag ser Convendums etablering som ett kvitto på platsens attraktivitet, kommenterar vd Annica Ånäs. Nettoomsättningen ökade till 656 mkr (591) varav hyresintäkter ökade till 601 mkr (567).
Delårsrapport för Duni AB (publ) 1 januari – 31 Mars 2018
Resultat i nivå med föregående år trots höga massapriser
Läs mer om Duni AB.
19-åring åtalas för mord i Örebro
Inrikes. En 19-årig man åtalas för mord på en 23-årig man i Örebro i januari. 19-åringen, som greps i Skövde tre dagar efter brottet, har suttit frihetsberövad sedan dess. Han är också misstänkt för narkotikabrott.
Läs mer om Skövde och Örebro.
19-åring åtalas för mord i Örebro
En 19-årig man åtalas för mord på en 23-årig man i Örebro i januari. 19-åringen, som greps i Skövde tre dagar efter brottet, har suttit frihetsberövad sedan dess. Han är också misstänkt för narkotikabrott.
Läs mer om Skövde och Örebro.
Norrbotten får ny landshövding
Björn O. Nilsson blir ny landshövding i Norrbottens län, meddelar regeringen. Han efterträder Sven-Erik Österberg som lämnade uppdraget i januari för att bli ny landshövding i Stockholm.