Januari

Tisdag 23 januari
Tisdag 23 januari

Fem minuter mer dagsljus – varje dag

Nu går vi mot ljusare tider i allt snabbare takt. I Stockholm var skillnaden mellan solens upp- och nedgång fem minuter mellan 20 och 21 januari i Stockholm. Snabbast går det i norr där dagsljuset kan öka med en halvtimme – på en dag.
Läs mer om Stockholm.
Pizzoni Elfving hoppas på VM-spel
Hammarbyspelaren David Pizzoni Elfving har inte gett upp hoppet om att få spela bandy-VM i Ryssland i månadsskiftet januari/februari trots den otäcka smällen i mötet med Edsbyn i söndags. Pizzoni Elfving har fått diagnosen hjärnskakning. – Jag vet inte om om den bedöms som lindrig eller inte. Men jag följer hjärntrappan som jag fått med mig från sjukhuset, säger Pizzoni Elfving till DN.
Jonas blev kär i en kvinna – och förlorade sin sexuella identitet
I Europarådet i dag, den 22 januari, försöker Jonas Gunnarsson förmå Europas parlamentariker att garantera familjepolitiska rättigheter för samkönade par och deras barn. Själv förlorade han stora delar av sin identitet när han blev kär i en kvinna.
Det blir spets och slut – igen
SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Kalmar 27 januari.
Läs mer om Kalmar och V75.
7 anledningar till varför vin är bra för dig
Måndag 22 januari är det vinets dag.Vad passar då bättre än att avsluta dagen med ett gott glas vin?Vin har flera positiva hälsoeffekter – här har vi listat sju av dessa.
Måndag 22 januari
Söndag 21 januari
Söndag 21 januari
Familjens sista hälsning i Johannes Brost dödsannons
Johannes Brost gick bort den fjärde januari år.I morgondagens DN publiceras skådespelarens dödsannons – där familjen har en sista hälsning:Lets do some living after we die, skriver familjen, som är en textrad från en låt av Rolling Stones.
Underspelad favorit – som så ofta tidigare
SPELVÄRD: Jens Sjödn.Top 7, Romme, 20 januari
Läs mer om Romme.
Advokat: Få terrorfall i domstol beror på rörig lagstiftning
I slutet av januari väntas åtalet för terrorattacken på Drottninggatan. Lagar om terroristbrott har funnits sedan 2003 – ändå har bara sex personer blivit dömda. – Grundproblematiken är att lagstiftningen är väldigt otydlig och komplicerad, säger advokat Thomas Olsson.
Läs mer om Drottninggatan.
Kvinnliga kjolpoliserna mötte starkt motstånd
Just i dag för 60 år sedan fick Sverige sina första kvinnliga poliser.Kvällsposten var på plats när konstapel Asta Ohlsson klev ut på gatan från Klara polisstation i Stockholm, 20 januari 1958.Ett tufft distrikt, som skulle bli en bra test på vad hon gick för, enligt manliga kolleger.
Läs mer om Asta Ohlsson, Klara, Stockholm och Sverige.
Rekordmycket snö på flera håll i landet
Och snön – den bara vräker ner.Vilket innebär att flera rekord av kung Bores vita puder har uppmätts runtom i Sverige.I Idre i Dalarna har det inte varit så mycket snö under januari på 36 år – sedan 1982, skriver Sveriges Radio.
Läs mer om Dalarna och Sverige.I.
Lördag 20 januari
Lördag 20 januari
Advokat: Åtalet mot Akilov skjuts upp
Åtalet mot den terrormisstänkte Rakhmat Akilov har på begäran av hans advokater skjutits upp ytterligare en vecka, till den 30 januari, enligt advokat Johan Eriksson. – Det kommer att skjutas upp. Det blir inget åtal förrän den 30, säger han till TT.
Trumps minnesvärda höjdare på Twitter
Sedan Donald Trump kom till makten 20 januari 2017 har han twittrat över 2 500 gånger. SvD har granskat flödet och valt ut några av presidentens mest minnesvärda, provocerande och faktamässigt tvivelaktiga tweets.
Läs mer om Twitter.
Ledare: Folket var inte stort nog för både Trump och Bannon
Den 20 januari 2017 installerades Donald Trump som amerikansk president. En av talskrivarna var Steve Bannon. I den gemensamma populismen finns förklaringen till att Trump och hans svarta eminens nu är antagonister.
Sverige får ny direktlinje till Italien
Stockholm får en ny direktlinje – till norra Italien.Flygbolaget Blue Air kommer trafikera sträckan två gånger i veckan, med start i januari 2018.
Läs mer om Italien och Italien.Flygbolaget.