Jean claude arnault

Engdahl: Ett hjärnsläpp – man kunde höra dunsen

Horace Engdahl talade inte sex med Kulturprofilen Jean-Claude Arnault – det säger han när han bryter tystnaden i en intervju med Sveriges Radio. – Vi grabbar talar inte om sådant, säger han.

Per Wästberg: Jag och Sara Stridsberg skärpte formuleringar

I fredags släppte Svenska Akademien ett pressmeddelande om advokatutredningen gällande Jean-Claude Arnault.Enligt ledamoten Per Wästberg såg han och Sara Stridsberg till att formuleringarna blev skarpare, skriver Dagens Nyheter.
Avslöjandet för 21 år sedan – som Svenska Akademien struntade i
För 21 år sedan – den 5 april 1997 – avslöjade Expressens reporter Niklas Svensson nödropet från en ung kvinna.I ett brev till Svenska Akademiens Sture Alln berättade hon om sexuella övergrepp som påstods ha begåtts av kulturprofilen Jean-Claude Arnault.Men Sture Alln och de andra i Svenska Akademien struntade i larmet.Expressen återpublicerar i dag tre artiklar från april 1997 – som visar vad Svenska Akademiens ledamöter vetat sedan dess.
Svenska Akademien: Vi kände inte till några övergrepp
Svenska Akademien kommer att lämna över utredningen om kopplingarna till den så kallade kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, till rättsvårdande myndigheter. Det skriver Akademien i ett pressmeddelande. Skrolla nedåt för att läsa hela Akademiens pressmeddelande.

Svenska Akademien skickar ut pressmeddelande

Svenska Akademien har skickat ut ett pressmeddelande om advokatutredningen.Enligt pressmeddelandet visar utredningen att Jean-Claude Arnault inte haft inflytande över Akademiens priser, stipendier och ekonomiskt bistånd.Enligt pressmeddelandet visar utredningen dock att beslutsprocessen för ekonomiskt stöd för Kulturplats Forum stod i strid med Akademiens jävsregler.Utredningen visar på brott mot Akademiens sekretessregler avseende arbetet med Nobelpriset i litteratur.Enligt pressmeddelandet så kommer det krävas förändringar av Akademiens organisation och arbetsformer.
Sara Danius tackar Arnault i sin bok
Sara Danius bokförsäljning har fått ett uppsving sedan hon lämnade Svenska Akademien.I försäljningstoppen ligger Husmoderns död –där hon i slutet tackar en rad personer.Stort tack till Jean Claude Arnault, mannen bakom kulturinstitutionen Forum, skriver hon bland annat.
Nya angreppet inom Svenska Akademien
Svenska Akademien försöker komma överens om ett gemensamt uttalande efter utredningen om kulturprofilen Jean-Claude Arnault. Samtidigt fortsätter den infekterade striden mellan innevarande och tidigare ledamöter. Nu kritiserar Göran Malmqvist sin tidigare Akademiekollega Kjell Espmark: – Han ska hålla tyst, det är min uppfattning.
Så blev Akademien ett maktmedel för Arnault
Från underjordisk företeelse till närmast en filial för Svenska Akademien. Så gick det till när kretsen kring Jean-Claude Arnault och hans kulturscen Forum tog plats i högkulturens centrum. Än i dag, när Svenska Akademiens självrannsakan blivit till en bitter strid, är de så kallade Forumflickorna rädda för repressalier.
Anna-Karin Bylund varnade för Jean-Claude Arnault 1996
Konstnären Anna-Karin Bylund varnade Svenska Akademien för kulturprofilen Jean-Claude Arnault redan 1996.I ett brev till dåvarande ständige sekreteraren Sture Alln vittnade hon om att han utsatt henne för sexuella övergrepp.– Mitt brev visar att de kände till anklagelserna redan för tjugo år sedan, säger hon till DN.
Jean-Claude Arnaults egna ord: Dumheter
Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault anklagas för att ha läckt vinnare av Nobelpriset i litteratur. Nu svarar han på anklagelserna via sin advokat. – Det är dumheter, har han sagt enligt hans advokat Björn Hurtig, rapporterar Expressen.
Kulturprofilen Jean-Claude Arnaults egna ord: Dumheter
Jean-Claude Arnault anklagas för att ha läckt vinnare av Nobelpriset i litteratur.Nu svarar Arnault på de allvarliga uppgifterna i Svenska Akademiens granskning - och att advokatbyrån Hammarskiöld Co rekommenderat Akademien att polisanmäla honom för misstänkt ekonomisk brottslighet.– Det är dumheter, har han sagt till sin advokat Björn Hurtig.
5 saker du måste veta om krisen i Akademien
Svenska Akademien är skakat i grunden.Akademiens hantering av den sexbrottsmisstänkte kulturprofilen Jean-Claude Arnault har fått tre tunga ledamöter att hoppa av sina uppdrag.Här är de viktigaste skeendena – och det du måste veta om krisen.
Allt du behöver veta om Svenska Akademien
Svenska Akademien genomgår just nu en stor kris. Akademiens hantering av den sexbrottsmisstänkte kulturprofilen Jean-Claude Arnault fick under fredagen tre tunga ledamöter att hoppa av sina uppdrag.Här är allt du behöver veta om Svenska Akademien.
Åklagare inkopplad i fallet med Arnaults klubb
En åklagare har nu kopplats in för att utreda den misstänkta brottsliga verksamheten kopplad till Svenska Akademien och kulturprofilen Jean-Claude Arnault och hans verksamhet med kulturklubben Forum.Åklagaren har beslutat att inte inleda en förundersökning.
Danius träffade kungen i en och en halv timme
Sara Danius tog tunga kliv uppför stentrappan till Drottningholms slott och i ett anonymt besöksrum satt kungen och väntade.I en och en halv timme pratade de två om krisen i Svenska Akademien.Krisen som har sin upprinnelse i advokatbyråns utredning om Jean-Claude Arnault – som Sara Danius enligt uppgift ska ha burit i sin handväska.
Uppgift: Arnault avslöjade sju Nobelpristagare
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault avslöjade namnet på sju Nobelpristagare i förtid. Det visar Svenska Akademiens advokatutredning som DN tagit del av.
Läs mer om Nobelpristagare.
Utredningen: Jean-Claude Arnault avslöjade sju Nobelpristagare
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault avslöjade namnet på sju Nobelpristagare i litteratur i förtid.Däribland 2016 års pristagare Bob Dylan.Det visar Svenska Akademiens advokatutredning, som Dagens Nyheter har tagit del av.
Utreds för ekobrott: En häxjakt mot min klient
Ekobrottsmyndigheten, EBM, har tagit över anmälan om misstänkt brottslig verksamhet kopplad till Svenska Akademien och Jean Claude Arnault och dennes verksamhet med kulturklubben Forum.Anmälan, som kommer från en privatperson, är under beredning hos EBM.– Vi ser det här som en fortsatt del i häxjakten på min klient, säger Arnaults försvarare, Björn Hurtig.
Advokatbyrån uppmanar Akademien att polisanmäla
Svenska Akademiens advokatutredning om kopplingarna till kulturprofilen Jean-Claude Arnault är färdig.Bland annat rekommenderar den Akademien att polisanmäla Kulturscenen Forum, uppger Sara Danius för SvD.Men en majoritet i Akademien vill inte det, enligt Danius.
Snabbguide: Akademien i kris – vad har hänt?
Tre ledamöter har lämnat Svenska Akademien under en dag. Ursprunget till skandalen går att spåra till i höstas då då den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault anklagades för våldtäkt, trakasserier och förnedring. SvD guidar genom turerna.
Efter beslut om kulturprofilen: Ta besvikelsen på allvar
Att delar av förundersökningen mot kulturprofilen Jean-Claude Arnault nu läggs ner riskerar att stärka berättelsen om ett rättssamhälle som misslyckas med att hantera sexualbrott. Denna uppgivenhet måste tas på allvar, eftersom den lätt leder till krav på att rättssäkerheten ska luckras upp.
Läs mer om Jean-Claude Arnault.
Delar av utredningen mot kulturprofilen läggs ned
Delar av förundersökningen mot Jean-Claude Arnault, den så kallade kulturprofilen, läggs ned. Det meddelade åklagarmyndigheten på onsdagen.
Läs mer om Jean-Claude Arnault.
Förundersökning mot Arnault om våldtäkt läggs ner
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault polisanmäldes i höstas för våldtökt och sexuella ofredanden som ska ha begåtts flera år tidigare.Nu läggs förundersökningarna ner, meddelar åklagarmyndigheten.Det går inte att bevisa vad som har hänt, menar åklagaren.
Läs mer om Arnault.
Förundersökning mot Arnault om våldtäkt läggs ner
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault polisanmäldes i höstas för våldtäkt och sexuella ofredanden som ska ha begåtts flera år tidigare.Nu läggs delar av förundersökningarna ner.– Utifrån det som kommit fram är min bedömning att det inte går att styrka brott i de delar vi lagt ner, säger kammaråklagare Christina Voigt.Förundersökningen fortsätter för de delar där misstankar om brott finns kvar.
Här töms Jean-Claude Arnaults klubb Forums lokaler
Klubben Forum var en maktfaktor i Kultursverige i flera decennier.Men efter att grundaren Jean-Claude Arnault anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp stängdes klubben ner.På måndagen tömdes Forums lokaler i centrala Stockholm - och nu granskar statliga Kulturrådet sina utbetalningar till klubben på runt 1,3 miljoner kronor.