Jean pierre

Hotar att lämna Farmen – efter nya bråket

Jean-Pierre Marques, 31 och Gustav Anestam, 28 råkar i luven på varandra i kvällens avsnitt av Farmen. Och det rejält.Det hätska bråket får en av deltagarna att hota med att hoppa av.– Jag var ganska säker på att det skulle smälla, säger Kirsi Pärssinen, 50, i programmet.

Alice: Jag var två kvarter från ett terrordåd i Tel Aviv där jag bor. Men jag tycker att jag är säkrare här.

TEL AVIV Alice och Natalie, Joel och Jean-Pierre. De är svenska judar som utvandrat till Israel under senare år. De har alla upplevt antisemitiska incidenter i Sverige – och säger att de känner sig säkrare i sitt nya hemland.
Farmen-profilens stora bebislycka
Farmen-deltagaren Jean-Pierre Marques har blivit pappa för andra gången.Kort efter inspelningarna av tv-programmet föddes sonen Thiago.– Förlossningen var nästan direkt efter Farmen. Det var taxi från Farmen direkt till sjukhuset nästan, berättar Jean-Pierre Marques för Hänt.
Läs mer om Farmen, Hänt och Thiago.
Vredesutbrottet i Farmen – efter bara ett dygn
Bäng, en vidrig människa och skitsnack.I kväll är det säsongspremiär för TV4:s klassiska dokusåpa Farmen.Och det dröjer inte många minuter innan det första av flera bråk bryter ut mellan de 14 deltagarna.– Jag tror att Jean-Pierre har något fel i huvudet alltså, säger Ann Gyllenhammar.

De deltar i Farmen – TV4 tvingas göra om

Paolo Roberto leder den elfte säsongen av Farmen i TV4.Nu är det klart vilka som kommer att delta i dokusåpan 2018 – som tvingades ändra upplägget efter Guttas operation.– Det var mycket tuffare än vad jag trodde, säger tidigare Paradise hotel-deltagaren Jean-Pierre Marques till Nöjesbladet.
Brand dödade 16 ponnys – nu vädjar de till Sverige
Två stora fält började brinna i Schweiz i somras och branden dödade 24 hästar, varav 16 var ponnys. Polisen misstänkte direkt att något tänt på med flit.Nu vädjar det schweiziska travförbundet om hjälp – för att bygga upp sporten igen.– Det hårt, det måste jag säga, säger Jean-Pierre Kratzer, vd för schweiziska travförbundet till facktidningen Travonden.
Efter Junckers utspel – nu tonas euro-kravet ner
Inget land ska tvingas införa euron eller ingå i EU:s bankunion. Det meddelade EU:s ekonomikommissionär Pierre Moscovici när eurogruppen träffades i Tallinn. Därmed tonas ordförande Jean-Claude Junckers uttalande om att alla EU-länder snart ska ha euro ner.
Politiken reduceras till simpla känsloutspel
Franska presidentvalets fokus på ett öppet eller slutet Frankrike reducerar den intellektuella debatten till känsloutspel. Det menar den inflytelserike sociologen Jean-Pierre Le Goff och efterlyser ledare med större social kännedom om de klyftor som globaliseringen skapat.
Jag vill stoppa alla clowner som tror att de kan styra landet
PARIS. Ödesvalet i Frankrike har börjat. Omkring 47 miljoner fransmän har rösträtt, och valdeltagandet var ovanligt högt i den vallokal i nordöstra Paris som DN besökte på söndagsmorgonen. – Jag vill stoppa alla clowner som tror att de kan styra landet, säger 77-årige Jean-Pierre Loevenbruck och rättar till sin hatt.
Den okända flickan av Jean-Pierre och Luc Dardenne
Mänskliga misstag. Laddad, smärtsam jakt på utsatt kvinna utan namn.
Läs mer om Jean-Pierre och Luc Dardenne.
Bröderna Dardenne: Berättelsen måste alltid komma först
Nästa vecka tar Jean-Pierre och Luc Dardenne emot hederspriset på Göteborgs filmfestival. DN:s Mårten Blomkvist träffade de socialrealistiska belgarna.
Läs mer om Jean-Pierre och Luc Dardenne.
Kemipristagaren: Stor fara är allmänhetens inställning
Att färre är villiga att tro på fakta som kommer från vetenskapen är en stor fara, och om forskning prioriteras ner så riskeras en tragedi för mänskligheten. Det säger nobelpristagaren i kemi, Jean-Pierre Sauvage, till SvD.
Läs mer om Jean-Pierre Sauvage och SvD.
Dardenne får filmpris i Göteborg
De belgiska bröderna Jean-Pierre och Luc Dardenne tilldelas Göteborgs filmfestivals hederspris...
Bröderna Dardenne får hedersdraken i Göteborg
De tvåfaldiga Guldpalmsvinnarna Jean-Pierre och Luc Dardenne kan lägga ännu en trof på prishyllan.
Vad är en molekylärmaskin?
Varför fick Bernard L Feringa, Jean-Pierre Sauvage och J. Fraser Stoddart Nobelpriset i kemi? Se Astrid Gräslund, professor i biofysik vid Stockholms universitet berätta om deras upptäckt.
Tredelat kemipris för pytte-maskiner
Nobelpriset i kemi går till Jean-Pierre Sauvage, Frankrike, J Fraser Stoddart, USA och Bernard L...
Kongoledare överklagar ICC-dom
I juni dömdes Kongo-Kinshasas tidigare vicepresident Jean-Pierre Bemba till 18 års fängelse av...
Läs mer om Jean-Pierre Bemba.
Belgiska filmbröder gör terrordrama
De belgiska filmskapande bröderna Jean-Pierre och Luc Dardennes nästa film blir ett drama om...
Läs mer om Jean-Pierre.
Långt fängelsestraff krävs för Bemba
Jean-Pierre Bemba, Kongo-Kinshasas tidigare vicepresident, bör dömas till minst 25 års fängelse för...
Läs mer om Bemba.
Bemba skyldig till krigsbrott
Jean-Pierre Bemba, Kongo-Kinshasas tidigare vicepresident, är skyldig till krigsbrott i...
Formsäkert i Frankrike
Ljuset strömmar in i den klassiska Parisvåningen där Nathalie Cottet bor tillsammans med sin man Jean-Pierre.i
Historielöshet fel recept mot terrorism
Genomslaget för IS/Daesh kan inte förklaras utan att hänsyn tas till västmakternas historiska övertramp. Risken är annars stor att vi går rakt i de fällor som terrororganisationen gillrat, konstaterar den franske Mellanösternexperten Pierre-Jean Luizard i en ny bok.
En meter kebabrulle – ingen match för Johan
Kan det här vara den största kebaben i Sverige? Johan Njord tog sig an en 100 centimeters kebabrulle som fredagslunch. En måltid han beskriver som en lagom bit mat. – Ofattbart hur mycket han kan få i sig. Killen måste ha djur i magen, säger kollegan Jean-Pierre Marques som också åt på restaurangen.
Läs mer om Johan och Sverige.
Jean-Pierre Jeunet planerar ny film
Jean-Pierre Jeunets nästa film kommer att utforska sex och sensualitet, enligt Amelie från...
Läs mer om Amelie.