Jessica diggins

Björgen tog hem jaktstarten

Marit Bjørgen släppte inte sin stora ledning och vann jaktstarten när skidornas världscup avslutades i Falun. Hon fick sällskap av två amerikanskor, Jessica Diggins och Sadie Bjornsen, på prispallen.
Läs mer om Falun och Sadie Bjornsen.

Björgen vann jaktstarten i Falun

Charlotte Kalla blev sjua när Marit Björgen vann jaktstarten i skidornas världscupavslutning i Falun. Norskan fick sällskap av två amerikanskor, Jessica Diggins och Sadie Bjornsen, på prispallen.
Falk snabbast i sprintkvalet
Sporttelegram. Hanna Falk var snabbast av alla i morgonens sprintkval i Falun. Falk vann kvalet med 1,65 sekunder före amerikanska Jessica Diggins, och var en av totalt åtta svenska åkare som tog sig vidare till kvartsfinal.
Läs mer om Falun.
Randall tog guldet i sitt sista OS-lopp
När hon började åka sidor visste Kikkan Randall inte att sporten fanns med på det olympiska programmet. Nu gjorde hon sitt sista OS – och tog guldet i sitt sista lopp. – Det är helt sjukt, säger Randall som vann sprintstafetten tillsammans med Jessica Diggins.
Läs mer om Kikkan Randall, OS-lopp och Randall.

JUST NU: Sverige tar OS-medalj

Det blev ett drama in i det sista.Sverige säkrade silver i sprintstafetten efter en spurtrysare mellan Stina Nilsson och Jessica Diggins.
Läs mer om OS-medalj och Stina Nilsson.
OS-silver till Sverige i sprintstafetten – två tiondelar från guldet
Damernas sprintstafett utvecklades till ett riktigt drama och kom att avgöras på upploppet. Det blev till slut ett OS-silver för Sverige efter en rafflande spurtduell mellan USA:s Jessica Diggins och Stina Nilsson.
Läs mer om OS-silver, Stina Nilsson och Sverige.
Diggins älskar stafettbanan: Som en kärleksaffär
Alpensia. För Jessica Diggins betyder OS-stafetten allt. – När det är stafett känner jag mig som en superkvinna, säger Diggins.
Läs mer om OS-stafetten.
Tog hem segern – efter monsterryck
SEEFELD/STOCKHOLM. I Charlotte Kallas frånvaro skickades ett styrkebesked från väst inför OS.Amerikanskan Jessica Diggins vann OS-genrepet på 10 kilometer fritt efter ett ryck som knäckte Heidi Weng och Ragnhild Haga.Bästa svensk blev Ida Ingemarsdotter på 11:e plats.– Totalt sett en fin insats av Ingemarsdotter, säger SVT:s expert Anders Blomquist.
Hårda kritiken inför OS: Fel
OS i Pyeongchang närmar sig.Men hur världscupen är utformad fram till dess är den amerikanska längdskidåkningsstjärnan Jessica Diggins inte nöjd med.– Att ta bort de mest spännande och betydelsefulla loppen är ett stort fel, säger hon till NRK.
Läs mer om NRK och Pyeongchang.
Diggins: Min kropp sa att det räcker nu...
Jessica Diggins fick en mardrömsavslutning på säsongen. Inför den avslutande 10 kilometer jaktstarten i minitouren i Kanada drabbades amerikanskan av illamående. Min kropp sa nu räcker det, skriver hon i sin blogg.
Läs mer om Kanada.
Sverige missade VM- medalj i lagsprinten
Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter gick bet på ännu en svensk medalj i Lahtis. Efter ett dramatiskt upplopp mot USAs Jessica Diggins kom man fyra. Norge och Ryssland gjort ett ryck långt tidigare, och de förstnämnda lyckades med hjälp av Caspersen Falla vinna enkelt till slut.
Nilsson tappade – Kalla nära pallplats
STOCKHOLM/TOBLACH. Stina Nilsson tappar sin totalledning i Tour de ski. 23-åringen slutade på en 20:e plats i 5 kilometer individuell start - hela 40,5 sekunder efter segrarinnan Jessica Diggins. Charlotte Kalla missade pallen och slutade fyra. – Om jag kör vidare fullföljer jag nog hela, säger hon om fortsättningen av touren.
Läs mer om Kalla och Tour.
Stina Nilssons sköna seger i Tour de ski
Stina Nilsson vann Tour de Skis skiathlon i Oberstdorf, Tyskland. Detta efter en mäktig spurt – där hon slutade kort före amerikanen Jessica Diggins.
Läs mer om Oberstdorf, Tour och Tyskland.
Ingen svenska på topp-tio i Lillehammer
Herrarna skämde bort Sverige med dubbla pallplatser. Men i damernas fristilslopp i världscupen i Lillehammer slutade ingen blågul åkare på topp-tio. Ida Ingemarsdotter blev bästa svenska som tolva, 39 sekunder efter segrande amerikanskan Jessica Diggins.
Läs mer om Lillehammer och Sverige.
Jessica Diggins slog norskorna i fristilen
I herrloppet stod två svenskar överst på pallen.Och inte heller på damsidan blev det norsk seger – i stället vann amerikanskan Jessica Diggins.– Det är ett riktigt bra lopp hon har gjort, säger SVT:s expert Anders Blomquist.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Avslöjade hemligheter för de norska åkarna
Jessica Diggins, USA:s kanske allra bästa längdskidåkare, är just nu och tränar – med de norska åkarna. Förutom att förbereda sig för säsongen avslöjar hon detaljer om hur USA tränar – något som förvånade norskorna. De norska damerna kunde nästan inte tro sina öron, skriver Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och USA.
Diggins: Jag trodde att jag skulle dö
VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Jessica Diggins slutade tia i den avslutande etappen av Tour de Ski.Amerikanskan gjorde därmed sin bästa tour någonsin - men kanske också sin sista. Det verkar i alla fall ha varit hennes känsla precis efter målgång.– Jag trodde jag skulle dö. Det här gör jag aldrig om, sa Diggins till en ledare efter att hon passerat mållinjen.
Läs mer om Ski.Amerikanskan och Tour.
Kalla: Man känner sig alldeles snurrig
TOBLACH/STOCKHOLM. Charlotte Kalla var en av favoriterna i dagens 5 kilometer fristil. Men hon slutade på en sjundeplats med 12,3 sekunder upp till vinnaren Jessica Diggins. – Man känner sig alldeles snurrig, säger Kalla till SVT efter loppet.
Läs mer om Kalla och SVT.
Nilsson: Kändes så dåligt som det kan
Stina Nilsson hade ingen lyckad dag i Toblach i dag. Svenskhoppet slutade på fyrtionde plats på 5 kilometer fristil - nästan en och en halv minut efter segraren Jessica Diggins. – Det kändes så dåligt som det kan göra. Det kändes inte alls bra, säger Nilsson till SVT.
Läs mer om Nilsson, SVT och Toblach.
Østberg drygade ut – Kalla sjua
Charlotte Kalla slutade sjua på 5 kilometer fristil när Tour de Ski fortsatte i Toblach. Det fattades 12,3 sekunder upp till segrande Jessica Diggins.
Läs mer om Kalla, Ski, Toblach och Tour.
Diggins slog samtliga norskorna och Kalla
Det blev ett skrällnamn som tog hem 5 kilometer fristil i dagens Tour de ski-tävlingar.Amerikanskan Jessica Diggins krossade stornamn som Charlotte Kalla och Therese Johaug.
Dubbla VM-silver för svenska sprintlagen
STOCKHOLM/VAL DI FIEMME. Sveriges andra medalj i skid-VM är bärgad. Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla fixade silver i lagsprinten – efter att suveräna Jessica Diggins och Kikka Randall åkt hem guldet åt USA. – Det var helt fantastiskt bra av Sverige, säger SVT-experten Anders Blomqvist. I herrarnas final fixade Marcus Hellner och Emil Jönsson dagens andra silvermedalj för svenskarna.
Sverige tog VM-silver
Det blev VM-silver för Kalla och Ingemarsdotter i sprint. 12:37 Charlotte Kalla var först ut och kämpade mot amerikanskan Jessica Diggins. Vid första bytet låg Sverige på fjärdeplats.
VM-silver för Kalla och Ingemarsdotter i sprint
Sveriges andra medalj i skid-VM är bärgad. Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla fixade silver i lagsprinten – efter att suveräna Jessica Diggins och Kikka Randall åkt hem guldet åt USA. – Det var helt fantastiskt bra av Sverige, säger SVT-experten Anders Blomqvist.