Jim

Hela senaten kallas till Vita huset om Nordkorea

USA:s utrikesminister Rex Tillerson och försvarsminister Jim Mattis kommer tillsammans med flera högt uppsatta personer inom USA:s regering att informera hela senaten om Nordkorea på onsdag.
Läs mer om Nordkorea, Rex Tillerson och Vita.

Hela senaten kallas till Vita huset

USA:s utrikesminister Rex Tillerson och försvarsminister Jim Mattis kommer tillsammans med flera högt uppsatta personer inom USA:s regering att informera hela senaten om Nordkorea på onsdag.
Läs mer om Nordkorea, Rex Tillerson och Vita.
Jonathan Dahln har skrivit på för Canucks
LOS ANGELES/STOCKHOLM. Se upp NHL, det är en ny Dahln i stan. Jonathan Dahln, son till hockeyikonen Ulf Dahln, har skrivit på ett treårskontrakt med NHL-klubben Vancouver Canucks. – Jonathan är en väldigt skicklig spelare, säger Canucks GM Jim Benning. – Vi är väldigt nöjda med att kontraktet nu är klart, säger pappa Ulf Dahln.
Läs mer om Dahln, NHL och Ulf Dahln.
Företagen söker kompetenser som finns hos pensionärerna
Flera äldre vill fortsätta jobba trots att de har gått i pension. Robin Brokvist och Jim Karlssons nya uppdragsförmedling ska göra det enkelt för pensionerade tjänstemän att hitta uppdrag.

Ex-president Bush den äldre på sjukhus

USA:s tidigare president George Bush den äldre är inlagd på ett sjukhus i Houston för en mild form av lunginflammation, men kommer att bli bra, säger hans talesperson Jim McGrath i ett uttalande.
Läs mer om George Bush, Houston och Jim McGrath.
George H.W. Bush till sjukhus
USA:s förra president George H.W. Bush har tagits in på sjukhus i Houston, säger hans talesperson Jim McGrath till NBC.
Läs mer om George H.W, Houston, Jim McGrath och NBC.
Jim Carrey oigenkännlig på nya bilden
Fansen känner inte igen Jim Carrey längre. På en ny selfie som stjärnan delar på sociala medier överraskar han fansen med ett stort och yvigt skägg. Jag fick titta på den här bilden i fem minuter innan jag såg att det var Jim Carrey, skriver ett fan på Twitter.
Läs mer om Jim Carrey och Twitter.
Forskare upptäckte ny, stor spindelart
Michael Wall och Jim Berrian hittade vad som är en mardröm för många. De upptäckte en ny, stor spindelart i en grotta i Kalifornien, skriver Los Angeles Times. – Det här är den typ av spindel som skulle få många att skrika och springa, säger Michael Wall.
Kommer framtidens forskare kunna radera smärtsamma minnen?
Minns ni filmen Eternal sunshine of a spotless mind där Jim Carrey väljer att radera minnen av ett förhållande som gått i kras? På pappret låter det befängt, men ny forskning antyder att det kanske inte är riktigt så omöjligt som det låter.
Läs mer om Eternal och Jim Carrey.
Vancouver sparkar tränaren
För andra säsongen i rad misslyckades Vancouver att kvalificera sig för Stanley Cup i NHL-ishockeyn. Nu får tränaren Willie Desjardins sparken. – Vi har fattat det väldigt svåra beslutet att entlediga Willie Desjardins från uppdraget som huvudtränare i dag, säger klubbens general manager Jim Benning.
Vancouver Canucks sparkar tränaren
För andra säsongen i rad misslyckades Vancouver att kvalificera sig för Stanley Cup i NHL-ishockeyn. Nu får tränaren Willie Desjardins sparken. –Vi har fattat det väldigt svåra beslutet att entlediga Willie Desjardins från uppdraget som huvudtränare i dag, säger klubbens general manager Jim Benning.
Överlastad filmversion förstör Känslan av ett slut
Julian Barnes Bookerprisvinnande roman Känslan av ett slut har blivit film med Jim Broadbent och Charlotte Rampling. Men i filmversionen blir det allmängiltigt tänkvärda snarare konstifikt intrigdriven kuriosa.
Neuvirth kollapsade – mitt under matchen
LOS ANGELES. Drygt sju minuter hade spelats av matchen mellan Philadelphia och New Jersey när Flyersmålvakten Michal Neuvirth plötsligt kollapsade i kassen.Han föll baklänges och såg ut att vara medvetslös.In rusade Flyers trainer Jim McCrossin följd av läkare och annan sjukvårdspersonal.Neuvirth återfick snabbt medvetandet och kunde sitta upp, men efter ett tio minuter långt uppehåll transporterades han ut från Wells Fargo Center på bår och fördes till Pennsylvania Hospital, där han fick kvarstanna för observation.
Bakslag för de dömda krogvåldtäktsmännen
Krogägaren Navid Atlassi och festfixaren Bardiya Pajouhi vill frias helt från anklagelserna om grova våldtäkter på unga kvinnor i Göteborgs krogmiljö.Under tisdagen avslutades hovrättsförhandlingen – och nu kommer beskedet att båda männen ska bli kvar i häktet.–Det talar för en fällande dom, säger åklagaren Jim Westerberg.
Jims inlägg om hotad skola hyllas på nätet
Hällevadsholmskolan renoverades så sent som 2013 – men nu hotas den av nedläggning.Det fick Jim Alfredsson, född och uppvuxen i samhället, att sätta sig ned och berätta skolans historia på Facebook.– Skolan är jätteviktig, utan den kommer samhället dö ut, säger han.
Läs mer om Facebook och Jim Alfredsson.
Var en outstanding match av Kempe
LOS ANGELES. Hockeyfansen i Los Angeles har fått en ny publikfavorit. Och han är svensk. 20-årige Adrian Kempe gjorde sitt andra mål i NHL när Kings i natt, svensk tid, besegrade Buffalo med 2-0 och behåller kontakten med lagen ovan slutspelsstrecket. - En outstanding match av Kempe, han bjöd på skridskoåkning av högsta klass, bra klubbteknik och ett vackert mål, sa förre Kingsstjärnan Jim Fox, som numera är expertkommentator hos tv-kanalen Fox Sports.
V86: Han blir att räkna med – trots tuffa läget
Han kommer närmast från en maktdemonstration i V75. På onsdagen kan det bli ny kross. Sitt usla utgångsläge till trots är Pointillist att räkna med i V86. - Han är med där framme och slåss, säger hästens tränare Jim Oscarsson.
Läs mer om Jim Oscarsson, Pointillist, V75 och V86.
Näthataren Jim Olsson registrerade sajten Granskning Sverige
Näthataren Jim Olsson, som nyligen förlorade ett förtalsmål mot Expressen, registrerade domännamnet granskningsverige.se. Namnet förde han sedan över till hatsajten Fria Tider som hjälper det främlingsfientliga nätverket Granskning Sverige. Det kan nu Expressen i samarbete med Eskilstuna-Kuriren avslöja. – Jag tyckte det var en bra investering, säger Jim Olsson om varför han registrerade granskningsverige.se.
Harry Potter-stjärnan bröt nacken i olycka
Skådespelaren Jim Tavare har brutit sin nacke, efter en svår bilolycka, skriver Daily Mail. Tavare, som spelar i Harry Potter och fången från Azkaban, kämpar nu för sitt liv. Han ska snart in på sin första operation. Det här är på riktigt, inte en filmroll skriver hans fru på Facebook.
Oscarsson i dramatisk krasch med en älg
Först succ när Pointillist krossade motståndarna på V75 - sedan blev framsidan på hästbussen krossad på vägen hem. Orsaken: En älg som ställt sig mitt på vägen. – Det blev en frontalkrock, säger Jim Oscarsson, som körde hästbussen, till Trav365.
Pointillist bara bäst - knäckte favoriten
Norske Malkin var enligt många dagens säkraste vinnare - åtminstone på förhand. När loppet väl kördes fick favoriten dock nöja sig med att bli statist till överraskningen Pointillist, som imponerade stort vid segern. – Han har en otrolig skalle, säger kusken och tränaren Jim Oscarsson.
Läs mer om Jim Oscarsson och Pointillist.
Första bilbebisen född efter att BB lagts ned
Utan byxor och barfota i minusgrader och snö med navelsträngen hängandes. En mardröm, så beskriver den nyblivna mamman dramat när hon tvingades föda i vägkanten. - Värsta jag har varit med om, ett trauma och mirakel på samma gång, berättar Emma Andersson. - För jävligt, konstaterar pappan Jim Bylund. Första bilbebisen efter nedläggningen av BB i Sollefteå år född.
Pentagon höjer tonen mot USA:s Natoallierade
Amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon höjer nu tonen mot USA:s Natoallierade. Börja betala mer, annars kommer vi att minska vårt engagemang, säger Trumps försvarsminister Jim Mattis, enligt AP.
Läs mer om Pentagon.
Fanny och Jim ritade och byggde sitt eget drömhus
Fanny och Jim i Västervik har ritat och byggt sitt hus själva. Hemmet har en ljus bas med detaljer i grått, svart och mässing. - Vi gillar att blanda design med praktiska lösningar, säger Fanny.
Läs mer om Fanny, Jim och Västervik.
Samhällsviktigt att uppmärksamma
I dag möttes de i rätten – docenten och debattören Jim Olsson och Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson, som stämts för grovt förtal. – Expressen har fått chansen att förklara varför det hade ett stort allmänintresse att granska de här näthatsmiljöerna, som företrädesvis används för att massdistribuera främlingsfientlighet och dessutom tyvärr också rasism, säger Thomas Mattsson.
Läs mer om Jim Olsson.