Jim

Bakslag för de dömda krogvåldtäktsmännen

Krogägaren Navid Atlassi och festfixaren Bardiya Pajouhi vill frias helt från anklagelserna om grova våldtäkter på unga kvinnor i Göteborgs krogmiljö.Under tisdagen avslutades hovrättsförhandlingen – och nu kommer beskedet att båda männen ska bli kvar i häktet.–Det talar för en fällande dom, säger åklagaren Jim Westerberg.

Jims inlägg om hotad skola hyllas på nätet

Hällevadsholmskolan renoverades så sent som 2013 – men nu hotas den av nedläggning.Det fick Jim Alfredsson, född och uppvuxen i samhället, att sätta sig ned och berätta skolans historia på Facebook.– Skolan är jätteviktig, utan den kommer samhället dö ut, säger han.
Läs mer om Facebook och Jim Alfredsson.
Var en outstanding match av Kempe
LOS ANGELES. Hockeyfansen i Los Angeles har fått en ny publikfavorit. Och han är svensk. 20-årige Adrian Kempe gjorde sitt andra mål i NHL när Kings i natt, svensk tid, besegrade Buffalo med 2-0 och behåller kontakten med lagen ovan slutspelsstrecket. - En outstanding match av Kempe, han bjöd på skridskoåkning av högsta klass, bra klubbteknik och ett vackert mål, sa förre Kingsstjärnan Jim Fox, som numera är expertkommentator hos tv-kanalen Fox Sports.
V86: Han blir att räkna med – trots tuffa läget
Han kommer närmast från en maktdemonstration i V75. På onsdagen kan det bli ny kross. Sitt usla utgångsläge till trots är Pointillist att räkna med i V86. - Han är med där framme och slåss, säger hästens tränare Jim Oscarsson.
Läs mer om Jim Oscarsson, Pointillist, V75 och V86.

Näthataren Jim Olsson registrerade sajten Granskning Sverige

Näthataren Jim Olsson, som nyligen förlorade ett förtalsmål mot Expressen, registrerade domännamnet granskningsverige.se. Namnet förde han sedan över till hatsajten Fria Tider som hjälper det främlingsfientliga nätverket Granskning Sverige. Det kan nu Expressen i samarbete med Eskilstuna-Kuriren avslöja. – Jag tyckte det var en bra investering, säger Jim Olsson om varför han registrerade granskningsverige.se.
Harry Potter-stjärnan bröt nacken i olycka
Skådespelaren Jim Tavare har brutit sin nacke, efter en svår bilolycka, skriver Daily Mail. Tavare, som spelar i Harry Potter och fången från Azkaban, kämpar nu för sitt liv. Han ska snart in på sin första operation. Det här är på riktigt, inte en filmroll skriver hans fru på Facebook.
Oscarsson i dramatisk krasch med en älg
Först succ när Pointillist krossade motståndarna på V75 - sedan blev framsidan på hästbussen krossad på vägen hem. Orsaken: En älg som ställt sig mitt på vägen. – Det blev en frontalkrock, säger Jim Oscarsson, som körde hästbussen, till Trav365.
Pointillist bara bäst - knäckte favoriten
Norske Malkin var enligt många dagens säkraste vinnare - åtminstone på förhand. När loppet väl kördes fick favoriten dock nöja sig med att bli statist till överraskningen Pointillist, som imponerade stort vid segern. – Han har en otrolig skalle, säger kusken och tränaren Jim Oscarsson.
Läs mer om Jim Oscarsson och Pointillist.
Första bilbebisen född efter att BB lagts ned
Utan byxor och barfota i minusgrader och snö med navelsträngen hängandes. En mardröm, så beskriver den nyblivna mamman dramat när hon tvingades föda i vägkanten. - Värsta jag har varit med om, ett trauma och mirakel på samma gång, berättar Emma Andersson. - För jävligt, konstaterar pappan Jim Bylund. Första bilbebisen efter nedläggningen av BB i Sollefteå år född.
Pentagon höjer tonen mot USA:s Natoallierade
Amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon höjer nu tonen mot USA:s Natoallierade. Börja betala mer, annars kommer vi att minska vårt engagemang, säger Trumps försvarsminister Jim Mattis, enligt AP.
Läs mer om Pentagon.
Fanny och Jim ritade och byggde sitt eget drömhus
Fanny och Jim i Västervik har ritat och byggt sitt hus själva. Hemmet har en ljus bas med detaljer i grått, svart och mässing. - Vi gillar att blanda design med praktiska lösningar, säger Fanny.
Läs mer om Fanny, Jim och Västervik.
Samhällsviktigt att uppmärksamma
I dag möttes de i rätten – docenten och debattören Jim Olsson och Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson, som stämts för grovt förtal. – Expressen har fått chansen att förklara varför det hade ett stort allmänintresse att granska de här näthatsmiljöerna, som företrädesvis används för att massdistribuera främlingsfientlighet och dessutom tyvärr också rasism, säger Thomas Mattsson.
Läs mer om Jim Olsson.
Rödin har opererats - missar hela säsongen
LOS ANGELES. Anton Rödin, 26, har drabbats av ett nytt bakslag i Vancouver Canucks. Hans krånglande knä krävde en ny operation och den genomfördes på en specialklinik i Cleveland, USA, under tisdagen. Rödin missar resten av NHL-säsongen, då rehabiliteringstiden väntas bli sex månader. - Efter vila och en rad tester kom Anton och vår läkare fram till att det här var det bästa alternativet, säger Canucks general manager Jim Benning i ett uttalande.
Läs mer om Anton, Cleveland, Jim Benning och USA.
Sverige tror på franskt VM-guld
Efter kvartsfinalförlusten råder det inte någon tvekan bland de svenska spelarna – Frankrike kommer att vinna handbolls-VM. – Jag är helt övertygad om det, säger Jim Gottfridsson.
Jim Frick opererad – föll på en isfläck
I onsdags förra veckan halkade den före detta proffskusken Jim Frick på en isfläck, och tvingades föras med ambulans till sjukhus. Nu har han opererats, och fått en ny höftkula. – Han mår jättebra efter ingreppet, tar det hela med ro och är inte alls bitter, säger frun Åsa Frick Hällberg till Travronden.
Sverige laddar inför matchen: Det här blir stort
Mattias Zachrisson var på plats när handbollslandslaget synade matcharenan i Lille inför åttondelsfinalen mot Belarus. 18.000 biljetter är sålda till matchen som börjar klockan 16.00. – Det blir stort det här, säger Jim Gottfridsson timmarna innan match.
Läs mer om Jim Gottfridsson och Lille.
Landslaget laddar inför matchen: Det här blir stort
Mattias Zachrisson var på plats när handbollslandslaget synade matcharenan i Lille inför åttondelsfinalen mot Belarus. 18.000 biljetter är sålda till matchen som börjar klockan 16.00. – Det blir stort det här, säger Jim Gottfridsson timmarna innan match.
Läs mer om Jim Gottfridsson och Lille.
Vi har aldrig haft så bra sammanhållning
Han är kreatören och spelfördelaren som ska sätta myror i huvudet på försvaren när Sverige går till anfall. För Jim Gottfridsson har VM hittills varit lite av en revansch. – Jag tror att vi börjat bygga på något bra och stort, säger han inför åttondelen mot Belarus.
Läs mer om Sverige.
Bikers på plats för att skydda Donald Trump
WASHINGTON DC. Donald Trump skyddas av Secret Service dygnet runt. Men här i Washington DC får han frivillig förstärkning. Bikers for Trump är på plats. – Jag hoppas det blir lugnt, men vi är beredda att rycka in, säger Jim Peterson.
Gottfridsson tog hjälp av psykolog efter OS
Efter sommarens misslyckade OS tog Jim Gottfridsson hjälp av landslagets psykolog för att få tillbaka självförtroendet. Nu är han en av Sveriges bästa spelare på VM. – Han visar den kapacitet han har haft länge, det är viktigt för laget att vi har fått i gång honom, säger förbundskaptenen Kristjn Andrsson.
Fyra pristagare får inte veta någonting
I dagarna skickas inbjudningarna ut till den nationella Hästgalan i Sverige. Av 600 sittande känner de flesta till om de har chansen på något av priserna. Överraskningseffekten blir desto större för fyra av gästerna som kommer att tilldelas specialarna SHK:s Guldhäst, Helen Anns Pris, Jim Fricks Pris och Svensk Travsports montpris.
Läs mer om Hästgalan och Sverige.
Adam Driver får Jarmusch att uppnå filmpoesi
I Jim Jarmuschs senaste film har de dramatiska upptågen lagt sig nästan helt. Med små medel visar Adam Driver sitt stora register, så att regissören med Paterson närmar sig nivån för fornstora dagar.
Läs mer om Adam Driver, Jarmusch och Paterson.
Paterson av Jim Jarmusch med Adam Driver och Golshifteh Farahani
En man och en stad. Jim Jarmusch mejslar fram livet med oändligt tålamod.
Oscarsson tillbaka – vann direkt: Kanon
Jim Oscarsson slog till direkt när han på fredagen var tillbaka i sulkyn efter handledsbrottet. – Det här njuter man av fast det regnar, sa Solvallatränaren.
Läs mer om Solvallatränaren.
Jim & Jacob: Små fynd och social gemenskap i hemma hos-miljö
Krogkommissionen. Hos de trevliga krögarna Jim & Jacob i Vasastan ligger fokus på att träffas och trivas medan man delar på rätterna.
Läs mer om Jacob, Jim och Vasastan.