Jim

Mattis: Strategi klar för Afghanistan

President Donald Trump har nu fattat beslut om USA:s framtida strategi när det gäller Afghanistan, uppger försvarsminister Jim Mattis – som dock inte avslöjar några detaljer om strategin. Dem ska presidenten själv presentera senare, ännu oklart när.
Läs mer om Afghanistan.

Vad är bäst med Vallåkraträffen?

Vallåkraträffen lockar biltokiga besökare från hela Sverige.Förklaringen? Alla speciella bilar, folkvimlet och allt som finns att titta på.– Vi brukar försöka besöka flera stora bilträffar varje år och i Vallåkra ställer vi ut vår Star Wars-bil, säger Michaela Rundgren, som är på träffen med sin sambo Jim Svensson.
Ministern om Nordkorea: Krig vore en katastrof
Ett krig med Nordkorea vore en katastrof, säger USA:s försvarsminister Jim Mattis.
Läs mer om Nordkorea.
USA:s försvarsminister: Krig vore en katastrof
Ett krig med Nordkorea vore en katastrof, säger USA:s försvarsminister Jim Mattis. Samtidigt eldar Donald Trump på mot diktaturen.
Läs mer om Donald Trump och Nordkorea.

Svensk travsucc på Meadowlands

Svenska travtränarna Jimmy Takter och Åke Svanstedt hade stor show under Hambletonian-dagen på Meadowlands.Takter vann båda unghästloppen Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial medan Svanstedt tog hem John Cashman Memorial med Resolve.
Demokratisk guvernör tar rygg på Trump – blir republikan
För ett halvår sedan valdes demokraten Jim Justice till guvernör i West Virginia. Nu säger han att han tänker byta till Donald Trumps republikanska parti. Bytet skulle innebära att Republikanerna regerar 34 av 50 delstater, vilket skulle tangera partiets tidigare rekord.
Guvernör lämnar Demokraterna och ansluter till Trump
Guvernören i West Virginia, Jim Justice, meddelade under torsdagen att han lämmar Demokraterna och blir Republikan. Han gick tydligt ut med sitt starka stöd för Donald Trump – och fick mothugg av sitt förra parti.– Demokraterna övergav mig, jag kan inte göra något som demokratisk guvernör, sa han enligt Washington Post.
Känd skånsk kriminell stämmer tre åklagare
15 personer har åtalats i en uppmärksammad pengatvättshärva i Göteborg.Nu stämmer en känd kriminell man från Skåne de tre åklagarna i målet.– Det är naturligtvis inte särskilt trevligt att bli stämd, men han har inte fog för det han påstår, säger kammaråklagare Jim Westerberg.
Delar av 1600-talsskepp funnet
Rester från ett vrak från 1600-talet har hittats i närheten av Kastellholmsbron vid Skeppsholmen i Stockholm, i samband med ett grävningsarbete. – Ju mer vi kan berätta om de här skeppen, desto mer kan vi tala om hur livet var på 1600-talet, säger marinarkeologen Jim Hansson.
Stjärnan byter klubb – får monsterkontrakt
Alexander Radulov flyttar vidare efter en säsong i Montreal Canadiens.30-årige ryssen har skrivit ett femårskontrakt med Dallas Stars – värt 265 miljoner kronor.– Han är en dynamisk playmaker med högklassig fart och skicklighet, säger Stars general manager Jim Nill till klubbens hemsida.
Violet Bi skrällvann E3-finalen för ston
Två av favoriterna i E3-finalen för ston galopperade direkt.Då klev en oväntad vinnare fram – Violet Bi skrällde till fyra procent av strecken.– Det väger högt det här, säger kusken Jim Oscarsson i TV12-sändningen.
Pamp postade en nakenbild på Twitter
NFL-laget Indianapolis Colts ägare och vd Jim Irsay är i blåsväder.Detta sedan han twittrat ut en barnförbjuden bild föreställande en helt naken kvinnokropp.Bilden raderades efter tolv minuter, och nu spekulerar bland annat Sporting News kring om kontot kan ha blivit hackat.
Läs mer om Jim Irsay och Twitter.
Jim Carrey försvarar Kathy Griffin efter Trump-skämtet: Visa upp ett avhugget ben också
Komikern Jim Carrey har, som en av få, gått ut till kollegan Kathy Griffins försvar efter att hon poserat på bild med ett avhugget huvud föreställande Donald Trump.
Jim Carrey i rättegång för flickvännens död
Jim Carreys flickvän Cathriona White tog livet av sig med en överdos.Nu menar Whites mamma att det var på Carreys tabletter som dottern tog sin överdos - och han kan nu komma att ställas inför rätta.– Herr Carrey älskade fröken White väldigt mycket så det kommer så klart bli en väldigt smärtsam process för honom, säger Jim Carreys advokat, skriver Lad bible.
Läs mer om Cathriona White, Lad och White.
Philip Holm klar för Vancouver Canucks
Efter en smått otrolig säsong kunde Philip Holm välja mellan två NHL-klubbar, Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks.Valet föll på Canucks.– Vi är glada över att kunna välkomna Philip till Canucks organisation, säger klubbens GM Jim Benning i ett pressmeddelande.
Lurades i chattfälla – knivhöggs till döds
De båda unga männen skulle göra upp man mot man – men 22-åringen lockades in i en dödsfälla.Hans rival dök upp med ett maskerat gäng och högg ihjäl 22-åringen vid en skola i Partille, enligt åtalet.– Det här har gått över alla gränser, säger åklagaren Jim Westerberg.
Läs mer om Jim Westerberg och Partille.
Berggren: Ford sparkar sin guldgosse – trotjänare får mer att säga till om
Han kom som en Golden Boy för att ta över efter krishanteringen.Men Ford sparkar nu Mark Fields från vd-jobbet.Europachefen Jim Farley får ett större ansvar och blir i praktiken den operativa chefen.
Läs mer om Golden Boy.
Trump sparkade James Comey för att han var livrädd för honom
J. Brien Comey, pappan till den förre FBI-chefen James Comey, säger att hans son blev sparkad för att – Donald Trump var livrädd för honom.– Jim säger sanningen medan Trump springer runt och ljuger mest hela dagen, säger pappa Comey, 86, till CNN.
Läs mer om CNN, Comey, Donald Trump och Trump.
Trump byter taktik i Syrien: Utplåna IS
USA:s president Donald Trump har instruerat Pentagon att utplåna terrororganisationen IS i Syrien för att förhindra utländska IS-krigare från att återvända till sina hemländer, enligt USA:s försvarsminister Jim Mattis.
Formel Blogg: Joel Eriksson kör för fortsatt ledning i Formel 3
Att vinna Paus GP är att gå i Tazio Nuvolaris fotspår. Även storheter som Jim Clark, Jack Brabham, Jackie Stewart och Reine Wisell har vunnit loppet. Nu kan det vara Joel Erikssons tur.
Chefen för Världsbanken öser beröm över Sverige
Världsbankens ordförande Jim Yong Kim vill ge privat kapital en betydligt större roll för Världsbankens projekt. I en exklusiv intervju med DN berättar han om varför det är nödvändigt, och om varför de multilaterala organisationerna är viktigare än någonsin. Och han öser beröm över Sverige.
Stjärnan gifter sig – efter 14 år ihop
Big bang theory-stjärnan Jim Parsons har sagt ja till sin kärlek Todd Spiewak.Paret, som varit tillsammans i 14 år, har nu gift sig, bekräftar skådespelarens pressrepresentant till Page Six.Det var det bästa som har hänt mig, har Parsons tidigare skrivit om sitt förhållande med pojkvännen.
Jonestown – paradiset som blev en mardröm
I Jonestown, Guyana ville sektledaren Jim Jones skapa en fristad för sin religiösa och politiska sekt People's temple. Men allt slutade med att de över 900 invånarna i byn dödades med saft spetsad med gift. Det här är historien om det tilltänkta paradiset som blev en mardröm.
Läs mer om Guyana.
Sportpampen om nakenbilden: Jag vet inte vem det där är
En bild på en naken man som håller om en död haj har blivit viral.Och mannen på bilden är så lik den amerikanska fotbollstränaren Jim McElwain att han har tvingats dementera att det är han på bilden.– Jag vet inte vem det är, men det är inte jag, säger han till Sports Illustrated.
Läs mer om Jim McElwain.
Tim Cook säger att han rasade i vikt med hjälp av Apple Watch
I ett samtal med journalisten Jim Cramer avslöjar Apples vd att han nått viktframgångar med den smarta klockan.
Läs mer om Apple Watch och Jim Cramer.