Jim

Måttfull Mattis sitter stilla i båten

Att vara föremål för president Donald Trumps anställningspolitik är inget för nervsvaga. USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att ha funnit en väg mot – relativt – lugn.

Landslagsstjärnans stöd: Förstår inte problemet

Ystads IF och IFK Ystad vill servera alkohol i Ystad Arena.Nu får de stöd av landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.– Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till YA.
Rad Rodgers
Indie-studion Slipgate Studios storboss Frederik Schreiber har vid flera tillfällen sagt att han alltid velat göra ett spel som hyllar tidlösa plattformsklassiker som Mario, Sonic, Commander Keen, Megaman, Castlevania och Earthworm Jim.
Svensk doldis gör rika rikare
Finansdoldisen Peter Svennilson kan glädja investerare som Richard Branson, Henry Kravis och Jim Simons med en miljardutbetalning från börsjätten Johnson & Johnson. Apalutamide mot aggressiv prostatacancer är nu godkänt för försäljning i USA.
Läs mer om Johnson, Richard Branson och USA.

Torshällabon Jim Castros låt är en viral succé

Med låten "Saknad" tycks den relativt okända artisten Jim Castro från Eskilstuna ha slagit an en sträng hos lyssnarna.
Läs mer om Eskilstuna, Jim Castro och Saknad.
Uppgifter: Ladbrokes drar ned på 1.600 jobb efter fusion
Spelbolaget Ladbrokes uppges dra ned på totalt cirka 1.600 jobb efter den föreslagna fusionen med GVC. Neddragningen omfattar även Ladbrokes-chefen Jim Mullen. Det rapporterar tidningen The Times.
Världsbankschefen om bitcoin: En ponzibluff
Nu uttalar sig chefen för världsbanken, Jim Yong Kim, om kryptovalutor – som han inte verkar ha någon högre tanke om.– Jag har fått höra att den stora majoriteten av kryptovalutor i princip är Ponzibedrägerier, säger han till Bloomberg.
Skidsstjärnan sköts ihjäl av flickvännen
NEW YORK. De var 70-talets glamourpar i skidvärlden: Spider Sabich, som åkt i OS för USA, och den franska popstjärnan Claudine Longet.Allt fick ett abrupt slut i mars 1976 när Claudine Longet, med kokain i blodet, sköt ihjäl Sabich med ett skott i magen i hans lyxvilla i Aspen.Skandalen ledde till spaltmil i pressen, en undangömd Rolling Stones-låt och skakade om skidvärlden – men utredningen kantades av misstag och exakt vad som ledde till skottlossningen är ännu ett mysterium.– Vem vet, det var bara dom två som var där, och han kan inte säga nåt, säger Sabichs vän Jim Moose Barrows.
Svenskar med i EM:s All Star-lag
Sverige fick med två spelare i EM:s All Star-lag. Jim Gottfridsson utsågs till EM:s mest värdefulla spelare och Jesper Nielsen tog platsen som mittsexa.
Läs mer om Jesper Nielsen.
Jim Gottfridsson: Det är det största man kan få uppleva
Efter rysarsegern mot Danmark i semifinalen väntar nu en EM-final mot Spanien för det svenska herrlandslaget i handboll. – Det är det största man kan få uppleva. Jag ska bara gå ut och njuta, säger Jim Gottfridsson.
David från Malmö jobbar med James Cameron
Skapandet av Avatar-spelet pågår för fullt i Malmö, men när det ska släppas är en hemlighet.Nu berättar David Polfeldt varför spelbygget får dra ut på tiden – och hur det är att jobba med Hollywoodgiganten James Cameron.– Att säga: Du Jim, jag känner mig lite nere, så jag tror jag går hem – det finns inte. Han har ett sådant laserfokus på hantverket, säger David Polfeldt.
Avslöjar spelet bakom vansinniga avgörandet
ZAGREB/STOCKHOLM. Doldisen Linus Arnesson sköt Sverige till en historisk EM-final.Nu avslöjar han spelet bakom det matchavgörande målet efter en välsignelse från Jim Gottfridsson.– De har säkert inte sett ett enda klipp på mig. Jag tvekar inte, säger Arnesson till SportExpressen.
Danmark har all press på sig – vi ska njuta
Bara vi får till allt så ska vi nog kunna överraska, men de är stora favoriter. Det säger anfallaren Jim Gottfridsson inför de svenska handbollsherrarnas EM-semifinal mot Danmark.
Merci Frankrike – nu är Sverige i semifinal i EM
Sverige möter Danmark i EM-semifinal på fredag. Det kan man tacka Frankrike för som i en oerhört dramatisk match slog hemmanationen Kroatien sent på onsdagskvällen. – Vi säger tack och merci beaucoup till Frankrike, säger Jim Gottfridsson.
Legendarisk ledare för USA:s OS-lag i hockey dog i sömnen
Tampa. Bara drygt två veckor före OS-starten drabbas USA:s herrlag i ishockey av sorg. Lagets legendariske ledare sedan 20 år tillbaka Jim Johannson hittades på söndagen död i sitt hem i Colorado Springs. Han blev 53 år.
Läs mer om Jim Johannson och OS-starten.
Amerikanska OS-laget drabbat av dödsbesked
USA:s herrlag i ishockey i kommande OS har skakats av ett tragiskt besked. Lagets general manager i kommande olympiska spel, Jim Johannson, har gått bort. Det skriver det amerikanska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jim Johannson.
Jag är i chock – kommer aldrig glömma samtalet
Amerikansk hockey är i chock.General managern Jim Johannson, som skulle leda USA i kommande OS, är död.Johannson dog i sömnen och blev 53 år gammal, skriver USAhockey.com.– Jag är i chock. Det var Jim som ringde mig och meddelade att jag var uttagen till OS, säger SHL-stjärnan Noah Welch.
Läs mer om Jim, Jim Johannson, USA och USAhockey.com.
Stjärnskådespelaren Jim Carreys mörka förflutna
Skådespelaren Jim Carrey har vaknat – om man får tro honom själv.Stjärnan berättar nu att han insett att hans tidigare jag inte existerar, och att han inte längre känner sig som en person.– Jim Carrey var en id som mina föräldrar gav mig, säger han till sajten The Talks.
Svensk frustration över målmissarna
Jim Gottfridsson slog näven i dörren och vrålade fan med hög röst på väg in i omklädningsrummet efter förlustmatchen. – Jag är så jävla frustrerad. I dag var en riktigt bra möjlighet att slå Frankrike, säger spelmotorn som var en av de största målsumparna i det svenska laget.
Läs mer om Frankrike.
Jim Rodford är död
The Kinks-stjärnan död – föll i trapp
Jim Rodford, musiker i bland annat The Kinks och The Zombies har dött, rapporterar The Zombies på sin Facebook-sida.Rodford avled efter att ha fallit en trapp, skriver The Zombies på sin Facebook-sida.Han blev 76 år.
Gottfridsson lovar överraskningar mot Frankrike
Zagreb. Den franske förbundskaptenen Didier Dinart fruktar två spelare i det svenska landslaget: Jim Gottfridsson och Simon Jeppsson. – De är guldfavoriter och har pressen på sig, säger Jim Gottfridsson inför kvällens match i Zagreb Arena.
Det har varit värt varenda sekund
Sverige drömmer om semifinal i handbolls-EM.I kväll ställs det svenska landslaget mot en riktig tungviktare:Regerande världsmästaren Frankrike.– Pressen ligger på dem, säger Jim Gottfridsson till TT.
Läs mer om Frankrike och Jim Gottfridsson.
Svenskar strandade på flygplats i ett helt dygn
Semesterresan till Lanzarote med Apollo avbröts när charterplanet tvingades gå ner i Paris – efter tekniska problem.Efter 24 timmar har resenärerna ännu inte fått lämna flygplatsen.Nu jäser det bland resenärerna.– Det känns som att man lika gärna kunde flyga hem igen, säger Jim Lautakoski, 56, från Katrineholm.
Skalpellskarp ståupp från vasstungad suput
Det är en del av Jim Jefferies varumärke att sluddrande skälla ut sin publik och vara allmänt skavande. Ändå ger han ett sympatiskt intryck i sin ståupp på Waterfront, skriver Niklas Wahllöf.
Läs mer om Waterfront.