Jnytt se

Lämnar Dalkurd – på grund av flytten

Han hjälpte Dalkurd till allsvenskan.Nu lämnar målvakten Frank Pettersson för superettan och Jönköpings södra – då han är osäker på lagets arenasituation.– Jag hoppas att jag får fel och att spelarna får det fantastiskt bra, men jag ville inte chansa, säger Pettersson till Jnytt.se.

Experten: Det blir kval – i värsta fall

Under måndagskvällen spelar Jönköping Södra för sin överlevnad i Allsvenskan.Vid seger blir det som sämst negativt kval, och laget vill styra matchen, mot Kalmar FF.– Jag tror vi har rätt bra koll på hur de vill spela. Vi har hemmaplan och vill föra matchen och ta tag i taktpinnen direkt, säger Joakim Karlsson till Jnytt.se
Duon lämnades kvar efter förlustmatchen
Karlskrona HK var på väg att besegra regerande mästarna HV 71 på bortaplan men föll till slut på straffar.Då blev KHK-duon Mattias Kolan Karlsson och Joseph Jonsson kvarlämnad i sin gamla hemmaarena när spelarbussen rullade tillbaka mot Blekinge.– Vi fick ringa och fråga om det var okej att vi följde med hem, säger Kolan till jnytt.se.
Läs mer om Blekinge, Joseph Jonsson och Kolan.
Klubbens besked om Borgmans axelskada
HV 71-backen Andreas Borgman blev skadad i sin Tre Kronor-debut. Men han tros inte bli borta mer än ett tiotal dagar. – Undersökningarna visar inga problem, han slog axeln ur led men den hoppade tillbaka igen, säger HV-tränaren Johan Lindbom till Jnytt.se.

Nya skadesmällen för HV 71 – Önerud borta

HV 71 tillhör nu lagen med en riktigt jobbig skadelista. Poängkungen Simon Önerud kan bli borta en månad. – I värsta fall är han tillbaka först efter uppehållet i november, det är nästan troligt att det blir så, säger HV 71:s lagläkare Jonas Kalman till Jnytt.se.
Läs mer om Jnytt.se och Önerud.
Populära krogarna blir av med sina tillstånd
De populära krogarna Murphys och Red Lion i Jönköping förlorar serveringstillståndet, rapporterar Jnytt. – Vi kan inte se att de har den personliga lämpligheten, säger socialnämndens ordförande Ola Nilsson till sajten.
Johan Davidssons nya uppgift i HV 71
HV 71 kommer sannolikt inte att anställa någon ytterligare assisterande coach den här säsongen. I stället har HV-ikonen Johan Davidsson tagit på sig nya uppgifter och är tillbaka på isen. – Jag fyller tomrummet som finns och hjälper till, säger Davidsson till Jnytt.se.
HV71 tappar toppspelare
HV71, fyra i riksserien, tappar lagkaptenen Emma Stauber, skriver jnytt.se.
Läs mer om Emma Stauber.
HV71 tappar toppspelare
HV71, fyra i riksserien, tappar lagkaptenen Emma Stauber, skriver jnytt.se.Amerikanskan återvänder...
Läs mer om Emma Stauber.
Bråk om barnbarnen slutade i misshandel
Ett barnbarn som skulle lämnas orsakade ett så allvarligt bråk så att det slutade med att två män anhölls. En äldre och en yngre man rök ihop efter en diskussion kring vilken tid barnbarnet skulle lämnas. En kvinna fick föras till sjukhus efter misshandeln, skriver Jnytt.se.
Läs mer om Jnytt.se.
80 anställda varslas vid Husqvarna
80 personer varslas vid Husqvarna Group i Huskvarna.Detta meddelade företaget på onsdagsmorgonen.Under förmiddagen hölls en presskonferens, skriver jnytt.se.
HV 71-kuggen blir nu borta i ett antal veckor
Förlusten mot Skellefteå kanske inte var det värsta för HV 71. Backen Chris Campoli skadade knäet och nu missar både han, Tim Brithn och Erik Christensen ett par veckor. – Han kom i kläm med knäet efter en tackling, och han kände direkt att det var något som inte stämde, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark om Campoli till Jnytt.se.
KHL-klubben köper ut HV-fostrade Almqvist
HV-fostrade backen Adam Almqvist lämnade Detroit Red Wings organisation inför förra säsongen och flyttade till Severstal Cherepovets i KHL. Nu har 24-åringen blivit utköpt av klubben, skriver Jkpg Live, och HV 71 är intresserade av att få hem honom. – Adam är alltid en intressant spelare för oss, säger HV 71:s assisterande sportchef Johan Davidsson till Jnytt.se.
Kvinna erbjöds skjuts – slogs medvetslös
En ung kvinna blev erbjuden skjuts när hon var på väg hem. När hon avböjde blev hon slagen medvetslös och rånad på sina tillhörigheter. – Vi vet att männen var i ungefär 30-årsåldern, säger Lasse Johansson, presstalesperson vid polisen i Jönköping till Jnytt.se.
P-vakt var nära att bli påkörd av ilsken bilist
En kvinnlig parkeringsvakt skulle dela ut parkeringsböter. Då blev hon attackerad av en ilsken bilist – som försökte backa på henne. – Parkeringsvakten fick slänga sig åt sidan så att hon inte blev påkörd, säger Lasse Johansson, vid polisen i Jönköping till Jnytt.se.
Taxichaufför fick inte betalt – tog hunden
En taxichaufför är polisanmäld för att ha tagit hand om en hund i två månader. Detta efter att hundens ägarinna inte kunde betala för sin taxiresa. Samtidigt är kvinnan polisanmäld för bedrägligt beteende, skriver Jnytt.se.
Läs mer om Jnytt.se.
Allsvenska toppklubben uppges ha lagt bud på U21-landslagsman
Jesper Manns är ordinarie i Jönköpings Södra och U21-landslagsman. Nu sägs den 19-årige talangen vara jagad av Elfsborg. Det är jnytt.se som skriver att Jesper Manns, 19, intresserar Elfsborg.
Läs mer om Elfsborg.
Stal kompisens kort – tog ut nästan 40 000 kr
De två kompisarnas vänskap lär ha tagit slut ganska fort när den ena snodde åt sig den andres kontokort efter en krogrunda. Sedan festkvällen i somras har kompisen använt kontokortet flitigt och gjort uttag på nästan 40 000 kronor. Nu misstänks en man i 35-årsåldern för bedrägeri, skriver jnytt.se.
De gör gemensam sak i Småland
Smålandslagen Hovslätts IK, Husqvarna IK, Jönköpings IK och Östra SK samt Sandagymnasiet går in i ett nytt samarbete. Syftet med samarbetet är att utveckla daminnebandyn i Jönköping, skriver Jnytt.se.
Tillbaka som vinnare: Har inte hört något
Anssi Salmela är tillbaka i SHL. Under tisdagen var han också tillbaka i Kinnarps arena – dock som bortalag. Han valde dock inte Färjestad över HV 71– den förra klubben hörde nämligen inte av sig. – Jag antar att de inte ville ha mig, säger han till Jnytt.se.
Läs mer om Färjestad, Jnytt.se och SHL.
Kvinnan polisanmäler trängselskatt-räkning
En kvinna i Jönköping har polisanmält att hon har fått en faktura på tio kronor i trängselavgift. Hon ska ha passerat en vägtull i Stockholm – trots att hon säger att hon inte varit där. – Kvinnan misstänker att någon har tejpat skyltarna så att det ser ut som hennes bil, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköpings län, till Jnytt.se.
Kvinna körde rattfull – med 3,73 promille
Kvinnans bilfärd genom centrala Jönköping var livsfarlig – hon hade hela 3,73 promille i blodet. Till slut fick hon stopp när hon körde in i ett soprum. Nu åtalas kvinnan, vars körkort är återkallat, för bland annat grovt rattfylleri, skriver Jnytt.se.
Läs mer om Jnytt.se och Jönköping.
Flicka i koma – föll handlöst i hisschakt
En nioårig flicka från Jönköping ligger i koma på ett sjukhus i Beirut sedan hon fallit ned i ett hisschakt på ett hotell i staden, uppger Jnytt.se.
Läs mer om Beirut, Jnytt.se och Jönköping.
Flicka i komma - föll handlöst i hisschakt
En nioårig flicka från Jönköping ligger i koma på ett sjukhus i Beirut sedan hon fallit ned i ett hisschakt på ett hotell i staden, uppger Jnytt.se.
Läs mer om Beirut, Jnytt.se och Jönköping.
Nioåring föll handlöst i hisschakt
En nioårig flicka från Jönköping ligger i koma på sjukhus i Beirut sedan hon fallit ned i ett hisschakt på ett hotell i staden, uppger Jnytt.se.
Läs mer om Beirut, Jnytt.se och Jönköping.