Jobbet

Ojala tackar nej – till norskt toppjobb

Therese Johaug och de norska skiddamerna kan snart stå utan tränare.Men SVT-profilen Johanna Ojala är inte intresserad av jobbet.– Nu är det inte aktuellt, säger Ojala till VG.
Läs mer om Ojala.

Sluta ge tjuvarna meningslösa straff som böter och prickar

Foto: Peter Lydén/TT Kristianstad ligger i topp vad gäller butiksstölder, på 18:e plats i landet. Hur många butiksbiträden ska behöva känna en klump i magen inför att gå till jobbet innan politikerna på allvar tar tag i problemet?
Psykologen: Det är positivt att tänka negativt
Vi behöver komma bort från det positiva tänkandets tyranni. Det leder till ett oempatiskt förhållningssätt och till att risker förbises. Ha negativ brainstorming på jobbet, råder psykologen och forskaren i praktisk filosofi, Ida Hallgren.
Läs mer om Ida Hallgren.
Man till sjukhus – föll på jobbet
Vid 00.15 larmades polisen till en arbetsplats i Arlöv efter att en man fallit och skadat sig.Mannen fick föras till sjukhus – skadeläget är oklart.
Läs mer om Arlöv.

Tio mål för Nyman

FOTBOLL Under tisdagen spelades det tre åttondelsfinaler i DM för herrar - och målen uteblev inte. Carlstad United besegrade Råtorp med hela 17-0 och forwarden Claes Nyman hade ingen dålig dag på jobbet.
Läs mer om Nyman och Råtorp.
Konsulten blev själv EM-boss
Ridsportsprofilen och konsulten Tomas Torgersen lade första grundstenen till glädjekalkylerna i det havererade ridsport-EM i Göteborg.Utan någon riskkalkyl gav hans förstudie bilden av projektet som en vinstaffär för skattebetalarna.Därefter rekryterades han till jobbet som tävlingsledare för hela projektet – som gick 60 miljoner back.–Vi var bra på att göra ett ridsportsevenemang här, men vi var inte bra på att göra en budget till ett ridsportsevenemang, säger Tomas Torgersen.
Läs mer om Göteborg.Utan.
Så kopplar vi helst av
iv class="_3YI5Qq5X71TT5-IsnOBVjO" TT Så kopplar vi helst av Nyheter. Novus har på uppdrag av fackföreningen Unionen undersökt hur svenskar helst slappnar av efter jobbet. Träning, tv-serier eller kanske en tupplur?
Läs mer om Nyheter och Unionen.
Stort intresse för kulturjobb
ARVIKA: Ett 40-tal sökande till tjänsten på konsthallen Många visade intresse för jobbet på Konsthallen i Arvika.
Läs mer om Arvika, Konsthallen och Många.
Biljettkontrollanter blippade sina egna kort
Tre biljettkontrollanter som fått sparken för att de vid upprepade tillfällen blippat sina egna kort bör få jobbet tillbaka, och dessutom få utbetalt skadestånd. Det skriver en förbundsjurist för fackförbundet Seko i en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.
Läs mer om Arbetsdomstolen och Seko.
Äntligen kom sommaren, och de vackra traditionerna samlar alla
När jag var på väg till jobbet såg jag en grupp människor, som spelade något som verkade vara ett trevligt och roligt spel. Det gjorde mig så nyfiken så jag gick fram till dem och frågade dem vad de skulle spela?
Fem mest populära avdragen – så undviker du fel i deklarationen
Om en vecka är det dags för deklarationerna att lämnas in. Miljontals svenskar gör något av de vanligaste skatteavdragen – för låneräntor, rottjänster och resor till jobbet. Men det finns fallgropar för den som inte är uppmärksam.
Så mycket pengar sparar du om du tar med matlåda till jobbet
Är du en av alla som lagar mat hemma och tar med dig en matlåda till jobbet, ja då kan vi berätta att du faktiskt sparar väldigt mycket pengar på det.
Chefen: 5 saker som imponerar på mig under jobbintervjun
När du har läst på om företaget och samtidigt ställer många frågor på arbetsintervjun visar det att du verkligen är intresserad av jobbet du sökt. Det menar Ulrika Steg, säljchef på Telenor, som hållit i hundratals intervjuer under sin karriär.
Läs mer om Telenor och Ulrika Steg.
LO:s förlorade heder
Om alliansen vinner valet kommer du förlora jobbet. Det är huvudbudskapet i LO:s nya valfilm, som LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin och M:s partisekreterare Gunnar Strömmer debatterade i söndagens Agenda i SVT.
PÅ JOBBET MED Helene Wigren/PR & Beyond
Nyheter Helene Wigren startade PR & Beyond 2012, efter 20 år inom PR på bl a Warner Music. Just nu jobbar byrån med GES sommarturné och en rad stora musikaler och föreställningar med premiär i höst. Vi bad henne berätta om sin jobbvardag.
Läs mer om Beyond.
Kan bli Pecka Alcéns ersättare - har jobbat med Brynäsbossen tidigare: "En fantastisk lösning"
Pecka Alcén lämnade i vintras och Fredrik Mikko anlitades som konsult sista två månaderna på säsongen. Vem som tar över målvaktstränarposten i Brynäs på heltid är oklart - men en tidigare Stefan Bengtzén-adept är sugen på jobbet.
Kom igång med träningen: Trebarnspappans enkla knep
Martin Castefjord har nio mil till jobbet – och kan välja och vraka bland träningspass både nära sitt hem och nära sitt arbete. – Med Swiftr anpassar sig träningen efter mig i stället för tvärtom, säger han.
Missat avdrag i deklaration? Det är inte för sent att ändra
Har du lämnat in deklaration men missat att göra avdrag för exempelvis resa till och från jobbet?Lugn, det går att lösa i efterhand.– Det enklaste är att man går in och deklarerar om i e-tjänsten, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert vid Skatteverket.
Läs mer om Anna Sjöberg och Skatteverket.
Så övervakar chefen vad du gör på jobbet
Chefen kan kolla din mejl, se var du är, vad du skriver i sociala medier och vad du gör med din mobiltelefon. Arbetsgivarnas kontroll över sina anställda ökar – ändå reagerar vi inte mot det. DN:s Kristofer Ahlström har bevakat övervakningen.
Pulsen gick upp bara jag kom till jobbet
Pulsen gick upp bara hon kom till jobbet. För socialsekreteraren Elisabeth Arnet blev lösningen att byta arbetsplats. Trots en viss ljusning i arbetsmiljön är läget fortsatt tufft för socialsekreterare, enligt en undersökning från Akademikerförbundet SSR.
Planerad vattenavstängning i Hallstahammar
Jobbet sker främst under nattetid. Med start 22.00 i morgon måndag och fram till med tisdag förmiddag kommer vattnet att stängas av i delar av Hallstahammar.
Läs mer om Hallstahammar.
Monica Förster om jobbet som designer:
Många hyllar henne som en av vår tids största designer. Själv beskriver Monica Förster sig mest som en nörd. En udda fågel med stort behov av att förlora sig i tingens universum. Namn: Monica Förster. Bor: Södermalm i Stockholm.
Läs mer om Monica Förster och Stockholm.
Spricka i Arsenal – efter avskedet
I sommar tackar Arsène Wenger för sig efter 22 år i Arsenal.Arbetet med att hitta en ersättare är i gång - men splittrar klubbens styrelse.Enligt beIN Sports Richard Keyes vill halva styrelsen ge jobbet till Carlo Ancelotti - men Wenger själv har rekommenderat ett betydligt mindre meriterat namn.