Jobbet

Gunilla Persson lämnar Hollywood för nya jobbet

Gunilla Persson lämnar Hollywood och återvänder till Sverige i oktober för jobb.Hollywoodfrun, som är aktuell i Svenska Hollywood-fruar har även den egna showen The Gunilla Show, som hon nu satsar på.– I Sverige är jag alltid omringad av fans och det är det roligaste jag vet, i Los Angeles är jag anonym och sen kommer jag hem och då känner jag bara wow, berättar hon för Hänt.

Merkel klar favorit inför tyska valet

Klockan åtta öppnade vallokalerna i Tyskland.Det mesta tyder på att Angela Merkel får behålla jobbet som landets förbundskansler.Terrorhotbilden är hög inför söndagens parlamentsval och extra polisresurser har satts in runtom i landet.
Läs mer om Angela Merkel och Tyskland.Det.
Ingen politiker vill röra hemmafrun
I tolv år har Tyskland styrts av en kvinnlig superkarriärist som valt jobbet framför familjen. Angela Merkels eget liv står i själva verket i kontrast till de värderingar som råder i Tyskland – ett land där hemmafrun fortfarande är ett familjeideal för många.
Läs mer om Tyskland.
Förra förbundskaptenen Erik Hamrn klar för Örgryte
Erik Hamrn är klar för Örgryte. Jobbet blir den 60-årige fotbollstränarens första sedan han slutade som förbundskapten 2016, men han blir inte huvudtränare för laget som han tränade mellan 1998 och 2004.
Läs mer om Erik Hamrn och Örgryte.

Reuters: Ekholm ute ur leken – Ingves kan få fortsatt mandat

Karolina Ekholm är en av favoriterna till att ta över jobbet som riksbankschef efter Stefan Ingves. Men enligt källor till nyhetsbyrån Reuters har oppositionen vägrat att nominera henne – vilket kan innebära att Stefan Ingves sitter kvar ytterligare en period.
Allt du behöver veta om det tyska valet
Så är det dags för finalen i detta europeiska supervalår: det är val i Europas viktigaste land, Tyskland. Kommer Angela Merkel att få behålla jobbet? Här är allt du behöver veta inför det tyska valet 2017. Expressens guidar dig genom de tyska partierna och hur nästa tyska regering troligen ser ut.
Läs mer om Tyskland.
Stå mycket på jobbet lika farligt som att sitta
Att sitta ner och jobba har länge haft ett otroligt dåligt rykte.Men nu visar en ny studie det är minst lika uselt att stå under långa perioder.Enligt en kanadensisk forskargrupp ökar nämligen risken för hjärtsjukdom mångfaldigt.
Att äta al desco kan vara ljuvligt
KRÖNIKA. Tillhör du de som äter lunch al desco – alltså vid skrivbordet på jobbet? Du är inte ensam.
Hur kan så många ha för lite att göra på jobbet?
Vi hör dagligen om människor som dukar under av stress och för stor arbetsbörda. Men hur är det för den som inte har tillräckligt att göra på arbetet? De finns på många arbetsplatser, menar bland andra sociologen Roland Paulsen.
Läs mer om Roland Paulsen.
Nils Holmqvists comeback – efter kollapsen i sändning
Nils Holmqvist är tillbaka på jobbet efter sjukdomen.SVT:s populäre meteorolog drabbades av en mystisk åkomma som gjorde att han kollapsade i sändning.På onsdagen jobbar han igen – men han kommer inte synas i rutan.
Kristerssons bråk med V-politiker – i riksdagen
Det blev hett i riksdagens talarstol när Vänsterpartiets Ulla Andersson påstod att Ulf Kristersson tidigare sagt att psykiskt sjuka borde gå till jobbet i stället för att vara hemma å dega.– Jag sa fel, jag har kollat upp det nu. Jag bad om ursäkt sen i talarstolen, sa Ulla Andersson.
SVT-profilens ovisshet – efter kollapsen i tv
SVT-profilen Nils Holmqvist skulle läsa upp vädret - men kollapsade i sändning och tvingades åka till sjukhus.Nu är han på väg tillbaka till jobbet som meteorolog på SVT, samtidigt som han svävar i ovisshet över vad det var som gjorde honom sjuk.– Jag väntar på provresultat, så vi får se vad det är för något, säger Nils Holmqvist.
Läs mer om SVT.
Rene Nyberg: Självdistans är lösningen på det mesta
Fotbollsfantasten Rene Nyberg, 51, flyttar till stan. Att sitta i bilköer är inte hennes bästa gren. Nu kan hon ta cykeln till yogan och jobbet. Programledaren är högaktuell med tidsresor i programmet Klassfesten.– Det är en resa tillbaka i tiden, säger hon.
Läs mer om Klassfesten.
Mordmisstänkt sa upp sig när offren hittades
Den unge småbarnspappan som misstänks ha mördat ett äldre par i Mantorp sa upp sig från jobbet – dagen efter att paret hittades.Den misstänkte dubbelmördaren har haft olika anställningar - den senaste inom kommunen - och har beskrivit sig själv i en jobbansökan:Jag är ordentlig, passionerad och noggrann. Lätt för satt samarbeta.
Läs mer om Mantorp.
Passkontrollanter inlåsta på jobbet
Ett tekniskt fel gör att passkontrollanterna på Arlanda flygplats ibland blir inlåsta i de kurer där de arbetar. Även resenärer har fastnat och vid ett tillfälle blev ett litet barn inlåst i slussen.
Läs mer om Arlanda.
10 Slack-appar som gör jobbet mycket lättare – och roligare
Ensam är stark heter det. Men oftast blir det bättre när man samarbetar. Från Trello till Google Drive – här är tio appar och bottar som gör det lättare att jobba i Slack.
Läs mer om Google Drive, Slack-appar och Slack.
Mental hälsopaus kan rädda från sammanbrott
Lider du av psykisk ohälsa ska du kunna vara öppen kring det på jobbet. Så resonerar flera stora amerikanska företag. En kort timeout från arbetsplatsen är bättre än ett stort sammanbrott. Rätt väg, tycker Maria Morris Nilsson, som länge levt med bipolaritet.
Skippa bilen till jobbet – minska utsläppen markant
Om alla i Stockholm som har max 30 minuters cykelavstånd till sitt jobb skulle cykla i stället för att åka bil skulle antalet bilar i rusningstrafiken minska med 110.000 stycken.
Läs mer om Stockholm.
Vakternas utbildningar får skarp kritik
Händelsen med de våldsamma vakterna på Trädgården har blåst nytt liv i diskussionen om maktmissbruk på krogen. Kända och okända gäster har vittnat i sociala medier om hur de utsatts för övergrepp av vakter. Ordningsvakten William ser en negativ utveckling inom kåren. – Jag står inte för det här, jag kan inte gå till jobbet med stolthet, säger han.
Läs mer om Trädgården.
Flygledarens sju yrkeshemligheter
Att styra planen från flygplatsens flygledartorn är den typ av jobb småpojkar drömmer om. Men hur är egentligen det ansvarsfulla jobbet i tornet? Här berättar en veteran från storflygplatsen Heathrow om sina erfarenheter.
Läs mer om Heathrow.
Ewa Stenberg: Det borgerliga samarbetet har åter brutit samman
ANALYS. Alliansen spricker på en socialdemokratisk försvarsministers framtid. Det är glädjande för den rödgröna regeringen i dubbel bemärkelse. Det borgerliga samarbetet har åter brutit samman och Peter Hultqvist får behålla jobbet, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
Läs mer om Ewa Stenberg och Peter Hultqvist.
Sean Spicer hos Jimmy Kimmel: Den fria pressen är livsviktig för vår demokrati
Donald Trumps före detta presstalesperson gjorde i natt sitt första framträdande efter avhoppet. I pratshowen Jimmy Kimmel nyanserade han Trumps skoningslösa mediekritik, pressades om presidentens syn på fakta och förklarade varför Anthony Scaramucci fick honom att lämna jobbet.
De här spelarna ska få en ärlig chans, allihop
KARLSKRONA. Det har varit ett par intensiva månader på posten för Patric Larsson, som är ny sportchef i Karlskrona HK denna säsongen, sedan Micke Sundlöv lämnat. Och för Larsson har hockeyn varit väldigt viktig efter sorgen, när hans sambo Annika gick bort i våras. – Det har varit ett tufft år, och jobbet är det absolut bästa stället att vara på, säger Larsson.