Joep perk

Nötterna som kan skydda ditt hjärta

Nötter är nyttigt – inte minst för ditt hjärta. Antioxidanterna, som nötterna är fulla av, skyddar mot åderförkalkning. – Tar man lite nötter då och då så hjälper man till att hålla kärlen friska, säger Joep Perk.
Läs mer om Joep Perk.

Choklad kan minska risken för förmaksflimmer

100 gram choklad i månaden kan motverka förmaksflimmer.Det har danska forskare kommit fram till, enligt SVT.– Man skulle kunna se det lite som ett rostskydd på så sätt, säger Joep Perk, seniorprofessor på institutionen för hälso- och vårdvetenskap vid Linnuniversitetet.
Läs mer om Joep Perk, Linnuniversitetet och SVT.
Professorn: Därför behöver vi semester
Semester gör oss gott – inte bara psykiskt utan också fysiskt. Att ladda batterierna och göra sig av med alla måsten kan vara avgörande för vårt välmående. – Jag ser alldeles för många som blir skadade för att de inte gör det – de blir utbrända eller går in i väggen, säger Joep Perk, läkare och seniorprofessor i hälsovetenskap vid Linnuniversitetet.
Läs mer om Joep Perk och Linnuniversitetet.
Läkarnas bästa tips: så skyddar du hjärtat
Hjärtkärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken för personer under 75 år. Men med rätt livsstil kan du minska risken att drabbas markant, enligt fyra av Sveriges mest framstående hjärtläkare som här delar med sig av sina råd. - 80 procent av risken att få hjärtinfarkt och stroke ligger i dina egna händer, säger Joep Perk, hjärtläkare och professor i hälsovetenskap. Dra ner på saltet, få upp pulsen och odla dina intressen
Läs mer om Joep Perk.