Johan eriksson

Ny vd och företrädesemission för NGM-noterade bolaget

NGM-noterade Transiro har utsett Johan Eriksson till ny vd och har beslutat om företrädesemission på cirka 5,5 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelanden på tisdagen.
Läs mer om Johan Eriksson.

Jag träffar människor som lever i en sådan djävulsk misär

Advokat Johan Eriksson står vid terroråtalade Rakhmat Akilovs sida i rättegången om attentatet på Drottninggatan. Han har sedan 1989 försvarat misstänkta gärningsmän – och fått en unik inblick i svensk brottsutveckling. Men han tror varken på hårdare straff eller livstid i fängelse. – Det är idiotiskt.
Läs mer om Drottninggatan.
Advokaten: Akilov inställd på att delta
Rakhmat Akilov har under den nio månader långa häktningstiden varit föremål för så kallad sekundbevakning. Frågan är nu hur han kommer att klara rättegången. Enligt Akilovs advokat Johan Eriksson är han inställd på att delta i förhandlingen och berätta om dådet och svara på frågor.
Läs mer om Johan Eriksson.
Akilovs advokat: Ifrågasatt som aldrig förr
Han har försvarat massmördare, våldtäktsmän och pedofiler. Men aldrig har Johan Eriksson mött så mycket ifrågasättande, kritik och hot, som när han tog sig an uppdraget att företräda terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Advokatens inställning är dock enkel – alla har rätt till ett gott försvar.

Akilovs advokat: "Ifrågasatt som aldrig förr"

Han har försvarat massmördare, våldtäktsmän och pedofiler. Men aldrig har Johan Eriksson mött så mycket ifrågasättande, kritik och hot, som när han tog sig an uppdraget att företräda terrormisstänkte Rakhmat Akilov.
Akilovs handskrivna kravbrev från cellen
Rakhmat Akilov lever under mycket stränga förhållanden i häktet, enligt försvarsadvokaten Johan Eriksson.Nyligen lämnade den misstänkte terroristen över ett handskrivet krav till Kriminalvården.Kravet – fem böcker och batterier till tv-spel – har beviljats.
Erkänner terroristbrott – men vill inte dömas till livstid
Rahmat Akilov erkänner terroristbrott – men vill inte dömas till livstid. Hör advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson.
Advokaten: Akilov vill inte dömas till livstid
Akilov hade ingen flyktväg efter dådet – utan räknade med att skjutas eller dö. – Han erkänner brott, men vill inte dömas till livstid, säger Johan Eriksson, Akilovs försvarsadvokat.
Läs mer om Johan Eriksson.
Eriksson: Akilov erkänner terroristbrott
Rahmat Akilov erkänner terroristbrott. Hör advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson.
Live: Akilovs advokat håller pressträff
Rahmat Akilovs advokat Johan Eriksson håller pressträff. DN sänder direkt med start 13.00.
Läs mer om Johan Eriksson.
Advokaten: Rakhmat Akilov berättar själv om terrordådet
Rakhmat Akilov berättar om terrordådet i polisens utredning, avslöjar hans advokat Johan Eriksson.Till skillnad från många andra misstänkta terrorister överlevde Akilov attacken.Han kan därför själv ge sin version och avslöja motivet.–Han har medverkat från första början, säger Johan Eriksson.
Svenskt team i Race of Champions
Tampa. Sverige får ett eget lag i årets Race of Champions med rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och EM-tvåan i formel 3 Joel Eriksson.
Rakhmat Akilovs krav: Vill inte dömas till livstid
På tisdag väckt åtal mot den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov, som sedan tidigare erkänt dådet på Drottninggatan. – Han vill inte ha livstid, så kan man beskriva det, säger hans offentliga försvarare Johan Eriksson till Brottscentralen som sänds i Expressen TV.
Tre topp-cio:er du inte får missa på CIO Trend 2018
Svevia laborerar med drönare och Hololens, Lantmäteriet bygger blockchain och SKF satsar på IoT. CIO:erna Emil Dahlin, Anna Eriksson och Johan Tömmervik talar i Stockholm den 22 februari.
Advokat: Åtalet mot Akilov skjuts upp
Åtalet mot den terrormisstänkte Rakhmat Akilov har på begäran av hans advokater skjutits upp ytterligare en vecka, till den 30 januari, enligt advokat Johan Eriksson. – Det kommer att skjutas upp. Det blir inget åtal förrän den 30, säger han till TT.
Bevakningsföretag bör få utbilda sina egna vakter
Regeringen bör snarast tillsätta en utredning för att se över 1974 års bevakningslag. Frågorna om ordningsvakternas uppgifter, utbildning och befogenheter bör ges högsta prioritet. skriver Björn Eriksson och Johan Färm i en slutreplik.
Läs mer om Björn Eriksson och Johan Färm.
Låt vakter ta över en del av polisens jobb
Polisens resurs kommer aldrig att räcka till för all efterfrågan på säkerhet och trygghet. Det är fullt möjligt att på kort tid låta säkerhetsbranschen ta över en del uppgifter som idag tynger polisen. Det skriver före detta rikspolischef Björn Eriksson tillsammans med Johan Färm, vd för ett säkerhetsföretag.
Läs mer om Björn Eriksson och Johan Färm.
Nu går flyttlassen från allsvenskan till USA
Gustav Svensson är redan etablerad i Seattle. Anton Tinnerholm, Johan Blomberg, Gabriel Somi, Joel Qviberg och Mikael Stahre har signerat kontrakt. Och snart ansluter förmodligen Djurgårdens skyttekung Magnus Eriksson till skaran. Nu går flyttlassen från fotbollsallsvenskan, över Atlanten, till USA.
Stjärnans hyllning till Saab: Jag älskar dem
Jay Leno har en stor förkärlek till Saab.Volvoförsäljaren Johan Eriksson besökte amerikanen för att visa upp sin 1968 Dodge Charger RTR.Då passade tv-stjärnan på att hylla sin gamla Saab från 1959.– Den ryker och har nästan 56 hästkrafter, jag älskar Saab, säger han i sitt program Jay Leno's Garage.
Jay Leno kollar in svenskens läckra Dodge Charger
Svenske Johan Eriksson har förvandlat en ikonisk Dodge Charger till en amerikansk muskeldröm. Jay Leno är imponerad.
Läs mer om Dodge Charger.
Chefsåklagaren: Det nya framstår som något desperat
SD-politikern Kent Ekeroths försvarare lade fram nya bevis under onsdagens hovrättsförhandling. Ekeroths advokat Johan Eriksson försökte övertyga domarna om att politiskt motstånd mot SD kan ha påverkat målsägande och vittnen. – Det nya framstår i mina ögon som något desperat, sade chefsåklagare Lena Kastund.
Läs mer om Johan Eriksson och Lena Kastund.
Rättegången har inletts mot Kent Ekeroth
När rättegången i Svea hovrätt mot Sverigesdemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth inleddes på onsdagsmorgonen fördes han in omgiven av flera livvakter. Under rättegången läggs nya bevis fram. Ekeroths försvarsadvokat Johan Eriksson ska försöka övertyga de tre domarna om att negativa synpunkter om SD som kan ha påverkat den målsägandes och vittnes upplevelse av händelsen.
Läs mer om Johan Eriksson, Kent Ekeroth och Svea.
Ekeroths plan i rätten – visa offrets SD-motstånd
Nästa vecka kan Kent Ekeroths framtid som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna avgöras.Nu avslöjas hans plan för att frias i hovrätten -att lyfta fram offrets och hans väns politiska åsikter.–Vi vill visa att det här är personer som inte tycker om SD, säger Johan Eriksson, försvarsadvokat.
Bröderna Ymer bakom ny svensk Davis Cup-framgång
Elias och Mikael Ymer gav Sverige en drömstart och 2–0-ledning i fredagens singlar. De talangfulla tennisbröderna satt sedan på läktaren i Båstad och såg Markus Eriksson och Johan Brunström avgöra DC-matchen.
Sverige klart för näst högsta DC-divisionen
Bröderna Ymer gjorde grundjobbet.Markus Eriksson och Johan Brunström avslutade det.Dubbelsegern innebär att Sverige har ointagliga 3–0 mot Litauen och är klart för näst högsta divisionen i Davis Cup.