Johan eriksson

Chefsåklagaren: Det nya framstår som något desperat

SD-politikern Kent Ekeroths försvarare lade fram nya bevis under onsdagens hovrättsförhandling. Ekeroths advokat Johan Eriksson försökte övertyga domarna om att politiskt motstånd mot SD kan ha påverkat målsägande och vittnen. – Det nya framstår i mina ögon som något desperat, sade chefsåklagare Lena Kastund.
Läs mer om Johan Eriksson och Lena Kastund.

Rättegången har inletts mot Kent Ekeroth

När rättegången i Svea hovrätt mot Sverigesdemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth inleddes på onsdagsmorgonen fördes han in omgiven av flera livvakter. Under rättegången läggs nya bevis fram. Ekeroths försvarsadvokat Johan Eriksson ska försöka övertyga de tre domarna om att negativa synpunkter om SD som kan ha påverkat den målsägandes och vittnes upplevelse av händelsen.
Läs mer om Johan Eriksson, Kent Ekeroth och Svea.
Ekeroths plan i rätten – visa offrets SD-motstånd
Nästa vecka kan Kent Ekeroths framtid som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna avgöras.Nu avslöjas hans plan för att frias i hovrätten -att lyfta fram offrets och hans väns politiska åsikter.–Vi vill visa att det här är personer som inte tycker om SD, säger Johan Eriksson, försvarsadvokat.
Bröderna Ymer bakom ny svensk Davis Cup-framgång
Elias och Mikael Ymer gav Sverige en drömstart och 2–0-ledning i fredagens singlar. De talangfulla tennisbröderna satt sedan på läktaren i Båstad och såg Markus Eriksson och Johan Brunström avgöra DC-matchen.

Sverige klart för näst högsta DC-divisionen

Bröderna Ymer gjorde grundjobbet.Markus Eriksson och Johan Brunström avslutade det.Dubbelsegern innebär att Sverige har ointagliga 3–0 mot Litauen och är klart för näst högsta divisionen i Davis Cup.
Dyblött i norr, brandfara i söder
Översvämning eller brandfara? I norra Sverige är älvarna knökfulla och i söder är det brandfara.– Det var det värsta jag varit med om. Det var extrema mängder vatten, säger fjällvandraren Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson och Sverige.
Akilov står fast vid erkännande
Den 7 april misstänks Rakhmat Akilov, 39, ha kapat en lastbil för att sen meja ner offer på Drottninggatan i Stockholm.Fem personer dödades i terrorattacken.På torsdagen hålls omhäktningsförhandlingar för Akilov.– Ja, svarar försvarsadvokat Johan Eriksson på frågan om Akilov står fast vid sitt erkännande.
De jobbar när du har semester
Semestern är här, många av oss kan lata oss och göra vad vi vill. Men andra måste fortfarande gå till jobbet. Vissa med extra långa dagar nu på sommaren. Asfaltsläggarna Patrik Eriksson, Tobias Nitz och Johan Ekdahl jobbar ofta 15–16 timmar på raken.
Läs mer om Johan Ekdahl.
Transcom byter vd och köper bolag
Den svenska kundserviceleverantören Transcom utser Michael Weinreich till ny vd, med tillträde den 1 september. Weinreich ersätter därmed Johan Eriksson, enligt ett pressmeddelande från Transcom.
Bengaler och urartade demonstrationer
Johan Stenström ser Klas Eriksson väva samman supporterkulturen med konstvärlden.
Regeringens samordnare jobbar vidare med nya städer
Satsningen på nya exploateringar på skilda håll i Sverige – det har talats om nya städer – går nu vidare, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Regeringens samordnare Johan Edstav fick på torsdagen sitt uppdrag förlängt och utökat mandat.
Nu börjar rättegången mot Kent Ekeroth, SD
I dag kan SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths politiska framtid avgöras. Han har åtalats för ringa misshandel efter ett krogbråk på Stureplan i höstas och nu hålls rättegången i Stockholms tingsrätt. Själv hävdar Ekeroth att han värjde sig mot en fysisk attack. - Han har ingen bevisbörda när han säger så. Åklagaren ska motbevisa det. säger Ekeroths försvarsadvokat Johan Eriksson.
Från skoförsäljare till Sveriges mesta brottsmålsadvokat
Han är skoförsäljaren som sadlade om – till jurist.Sedermera blev han också Sveriges mest anlitade brottmålsadvokat.Nu försvarar han den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov, 39.– Jag tycker att Norge klarade av det på ett fantastiskt sätt i fallet Breivik, säger Johan Eriksson i en intervju med DI Weekend.
Akilovs advokat: Ingen har haft det strängare i häktet
Ingen person har någonsin haft en strängare tillvaro i häktet än terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Det menar Johan Eriksson, en av den 39-årige uzbekens två försvarsadvokater. –Hans restriktioner är mycket strängare än man någonsin har att göra med, säger han.
Akilov beviljas tandvård – får bidrag på 2 253 kronor
Rakhmat Akilov – som erkänt att han terrormördade fem personer på Drottninggatan – har beviljats tandvård i häktet.Kostnaden ligger på 2 540 kronor – men Akilov behöver bara betala 287 kronor.– Det är en helt privat fråga så jag har inga kommentarer om det över huvud taget, säger Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson.
46-årig svensk affärsman åtalad för vapenaffärer
Polisens tidigare leverantör av skyddsutrustning försökte under flera år mäkla stora vapenaffärer i utlandet. Nu åtalas mannen för grovt krigsmaterielbrott. – Grundlöst. Myndigheterna har haft insyn i allt, hävdar hans försvarsadvokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson.
Rakhmat Akilov får ännu en försvarsadvokat
Terrormisstänkte Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan den 7 april, får ytterligare en försvarsadvokat. Utöver stjärnadvokaten Johan Eriksson får Akilov också försvarare Robin Söder. Grunden för yrkandet är att målet är synnerligen tidskrävande varför det är påkallat med ytterligare en försvarare, framfår av rättsdokument.
Djurgården vann efter omdiskuterad straff
Djurgården tog en tung trepoängare borta mot Halmstad – efter två omdiskuterade straffsituationer. När Adnan Kojic drog ner Aliou Badji i 84:e minuten blåste domaren Johan Hamlin straff. Magnus Eriksson rullade in 1-0 för Djurgården som också blev slutresultatet.
Så blir Rakhmat Akilovs liv på Kronobergshäktet
Han är avskärmad från all kontakt med omvärlden, har brännskador och riskerar att bara få äta fingermat framöver. Så ser terrormisstänkte Rakhmat Akilovs tillvaro ut på Kronobergshäktet. Han behandlas väl i häktet, skriver advokaten Johan Eriksson i ett sms.
Akilovs stjärnadvokat: Förhoppningsvis kan vi vara lika duktiga som Norge
Den misstänkte terroristen Rahmat Akilovs försvarare Johan Eriksson har fem år i rad blivit vald till den brottmålsadvokat advokaterna själva skulle välja om de hamnade i knipa.
Läs mer om Johan Eriksson och Norge.
Johan Eriksson: Jag jobbar för rättssäkerheten
Rakhmat Akilov är häktad, misstänkt på sannolika skäl för terroristbrott genom mord.Han försvaras av stjärnadvokaten Johan Eriksson, som tog sig an uppdraget för att värna om rättssäkerheten.– Vi ska visa att vi i vårt land klarar alla mål på ett bra och rättssäkert sätt, säger han.
Läs mer om Johan Eriksson.
Johan Eriksson tänker fortsätta försvara Akilov
Den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov fick - mot sin vilja - Johan Eriksson som försvarare. Men stjärnadvokaten har inte tvekat över att fortsätta försvara den terrormisstänkte. – Vi har en god relation, säger Johan Eriksson. – Det är krävande att lägga all sin tid och all sin kraft på att försvara någon som gjort något så hemskt, säger Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks tidigare försvarare.
Viktigt att upprätthålla demokratiska principer
Terrormisstänkte Rakhmat Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson är belagd med yppandeförbud men påpekar att det är viktigt att förstå att det är en person som försvaras och inte ett brott.
Läs mer om Johan Eriksson.
Akilov begärde sunnimuslimsk försvarare
Terroranklagade Rakhmat Akilov, 39, anser att hans advokat Johan Eriksson har fel religion. Endast en sunnimuslimsk jurist kan tillvarata hans intressen, menar Akilov och kräver att domstolen byter ut Eriksson. Stockholms tingsrätt, som idag håller häktningsförhandling mot Rakhmat Akilov, avfärdar motiveringen och anser att Eriksson måste fullfölja uppdraget.
Rakhmat Akilov ville byta bort advokaten
Rakhmat Akilov, 39, vill byta från stjärnadvokaten Johan Eriksson till en annan advokat. Men han har blivit nekad av tingsrätten. Det framkommer av handlingar hos Stockholms tingsrätt.
Läs mer om Johan Eriksson.