Johan eriksson

Advokat: Familjen borde inte stämma staten

Tvåbarnspappan David, 32, dog i polisens arrest och nu väljer hans familj att stämma staten. Men stjärnadvokaten Johan Eriksson lyfter ett varningens finger för draget: Det kan bli en kostsam historia. – Man måste vara försiktig i sådana här fall, säger han.
Läs mer om Johan Eriksson.

Antal självmordsförsök ökar i svenska häkten

De långa häktningstiderna har fått skarp internationell kritik. Nu visar siffror som SVT tagit fram att antalet självmordsförsök i svenska häkten ökar. Att låsa in människor och isolera dem som vi gör i Sverige är att jämställa med tortyr, säger brottmålsadvokat Johan Eriksson till SVT.
Läs mer om Johan Eriksson, SVT och Sverige.
Mejl avslöjar Sahlins kamp för sin livvakt
Mona Sahlin erbjöd sig att gå ner i lön som nationell samordnare bara hon fick anställa sin före detta Säpolivvakt Hernando Labb Solinas, 47. Det visar tidigare okända mejl mellan Mona Sahlin och regeringskansliet. Nu erkänner både Mona Sahlin och Hernando Labb Solinas sig skyldiga till brott i skandalen med de falska löneintygen. – Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande, säger Labb Solinas advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson och Mona Sahlin.
69-åringen i Vallåkra överklagar – igen
Den 69-årige mannen som dömdes för att ha skjutit ihjäl två bröder i Vallåkra kommer att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen.Mannen begär att bli helt frikänd.– Vi bedömer möjligheterna som goda att högsta rättsinstans tar upp målet, säger ombudet, advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Högsta, Johan Eriksson och Vallåkra.

Dråpen i Vallåkra till högsta instans

Den 69-årige mannen som dömdes för att ha skjutit ihjäl två bröder i Vallåkra kommer att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen.Mannen begär att bli helt frikänd.– Vi bedömer möjligheterna som goda att högsta rättsinstans tar upp målet, säger ombudet, advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Högsta, Johan Eriksson och Vallåkra.
Ekeroth: Jag dödshotades i kön
Nu slår Sverigesdemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth tillbaka mot polisens anklagelser om ringa misshandel efter krogbråket utanför nattklubben Solidaritet vid Stureplan i Stockholm.Han hävdar att han dödshotades i kön – och använde nödvärnsrätten.Samtidigt yrkar SD-toppen att förundersökningen mot honom ska läggas ner. Kent Ekeroth har ända sedan den aktuella händelsen ägde rum natten den 24 november 2016 hävdat att han handlade i nödvärn, hans skriver advokat Johan Eriksson i ett yttrande.
17-åringen kraschade otäckt under SM
En otäck olycka inträffade under skicrosstävlingarna under SM-veckan i Söderhamn. 17-åriga Isabelle Lidberg fick åka till sjukhus efter att ha fallit i backarna. – Vi vet inte hur allvarligt det är än så länge, säger tävlingarnas pressansvarige Malin Eriksson. – Hon är vid medvetande, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.
Utredningen om Kent Ekeroths krogbråk klar
Utredningen om riksdagsmannen Kent Ekeroths (SD) misstänkta krogmisshandel är klar och omfattar cirka 150 sidor och drygt ett dussin vittnen. Han har fram till den 2 februari på sig att lämna synpunkter på förundersökningen. – Jag håller på att skriva ett yttrande just nu, säger Johan Eriksson, Ekeroths advokat. Mannen som politikern misstänks ha örfilat har friats från alla misstankar.
Läs mer om Johan Eriksson.
Så sköt 69-åringen ihjäl de två bröderna
Ska den 69-årige mannen gå fri från ansvar, trots att han sköt ihjäl två bröder med sitt hagelgevär? – Absolut, säger mannens försvarare, advokat Johan Eriksson. Målet anses principiellt intressant och handlar om hur långt nödvärnsrätten sträcker sig.
Läs mer om Johan Eriksson.
Fel telefon – kunder stängs av från bank-ID
7,2 miljoner svenskar använder mobilt bank-ID för att legitimera sig. Men samtidigt ställs det också högre krav på att de som använder appen har en modern telefon. Förra veckan utestängdes runt tusen personer från appen, vilket Sydsvenskan var först med att skriva om. – Jag kan bara beklaga det, men vi kan inte påverka de här stora, globala jättarna, säger Johan Eriksson, vd på Finansiell ID-teknik som ansvarar för appen.
Försvaret: Handlar om rätten till nödvärn
När polisen kom till huset i Vallåkra hittade de två bröder utanför huset – skjutna till döds.I dag inleds hovrättsförhandlingarna mot 69-åringen och åklagarsidan anser att han ska dömas till 10 års fängelse. 69-åringen hoppas på ett frikännande och har kallat ett nytt expertvittne.– Det är ett principmål som handlar om rätten till nödvärn, säger försvarsadvokaten Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson och Vallåkra.
Svensk travsucc och pengaregn i Frankrike
På juldagen körde Christoffer Eriksson sitt första travlopp på Vincennes-banan i Paris. Det slutade med seger i fyraåringsloppet Criterium Continental bakom Treasure Kronos före Day Or Night In med Johan Untersteiner i sulkyn. Förstapriset var närmare en miljon kronor och Treasure Kronos fick en biljett tillPrix d'Amrique om en månad.
Kent Ekeroth kallas till förhör efter krogbråket
Nu har riksdagsledamoten Kent Ekeroth, SD, kallats till förhör angående misshandel utanför en Stureplanskrog i slutet av november. Och han försvaras av stjärnadvokaten Johan Eriksson, skriver Aftonbladet. Första förhöret är efter jul, uppger tidningen.
Oväntade draget – under rättegången
I dag inleddes Zlatan Ibrahimovics förtalsrättegång mot Ulf Karlsson. Under inledningen av rättegången hävdade Ulf Karlssons ombud Johan Eriksson dock att det är NWT som ansvarar för vad de publicerar, och att det därmed är de som borde stämmas – inte Ulf Karlsson. – Uppgiften är lämnad alldeles uppenbart i publicistisk mening. Den är inte lämnad i någon annan mening och då är det ett tryckfrihetsbrott, säger Johan Eriksson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Johan Eriksson, NWT och Ulf Karlsson.
Johan Croneman: Ju mer fotbollstjärnor tjänar, desto larvigare tycks de bli
Den svenske domarstjärnan Jonas Eriksson sade i tidningen Caf i oktober, angående videogranskning: Om hela arenan ser tydligt vad som hänt och så får inte vi ta hänsyn till det, det blir ju konstigt. Det är inte bara konstigt – det är dumt. Jonas Eriksson är odelat positiv till den nya tekniken. Jag
Läs mer om Caf.
Sparkades – nu är Eriksson klar för SHL
I går kunde SportExpressen avslöja att sparkade Almtuna-tränaren Niklas Eriksson träffat Örebros ledning.Nu står det klart att han tillsammans med Lars Ivarsson blir assisterande tränare i SHL-klubben - medan Johan Tornberg blir huvudtränare.Det meddelar klubben på sin hemsida.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Advokaten: Det finns inspelat på film
I juni drog Zlatan Ibrahimovic den forne förbundskaptenen Ulf Karlsson inför för rätta för förtal. Den 19 december ska det avgöras i rätten vem som får rätt i sak. – Jag vill bara få det överstökat, säger Ulf Karlsson. – För en gångs skull vet alla vad som har sagts, för det finns inspelat på film, säger Karlssons advokat Johan Eriksson.
Så många har missat uppdatera sitt bank-ID
Varningen har gått ut. Men fortfarande finns det flera hundra tusen som missat att uppdatera sina appar för mobila bank-ID. De uppmanas nu att snarat genomföra åtgärden. – I lördags kväll hade vi haft ca 5,5 miljoner uppdateringar, säger Johan Eriksson, vd på Finansiell ID–Teknik.
Varningen visar om någon kapat ditt konto
Här är meddelandet som kan visa att bedragare har loggat in med ditt mobila bank-ID. Redan har flera miljoner svenskar uppdaterat appen för mobilt bank-ID. – Jag uppmanar alla att gå in och uppdatera appen, säger Johan Eriksson, vd på Finansiell ID–Teknik som ligger bakom bank-ID.
Tingsryd bröt lång förlusttrend
Äntligen har lossnat – efter sjätte förlusten i rad.Tingsryd vinner när Johan Eriksson gör mål.– Så kanske det är, säger tvåmålsskytten Johan Eriksson, enligt Smålandsposten.
Bank-ID slår ifrån sig anklagelserna
Det är inte fråga om något patentintrång – och idn till mobilt bank-ID kom från bolaget självt. Det hävdar Johan Eriksson, vd för Finansiell ID-teknik. – Mobilt bank-ID är helt och hållet vår egen unika lösning, säger han.
Tvillingarna fick gå i särskola av misstag
När tvillingarna Johan och Oscar gick på lågstadiet placerades de i en särskoleklass – av misstag. Flera år passerade innan felaktigheten kunde redas ut. – Det är klart att man är lite arg och lite bitter, det har ju skadat mina söners självkänsla, säger Patrik Eriksson, tvillingarnas pappa.
Läs mer om Johan, Oscar och Patrik Eriksson.
Ymer inleder i ödeskvalet
Sverigeettan Elias Ymer och tvåan Markus Eriksson tar hand om singlarna och Johan Brunström/Isak...
Hur bra är Dan Bakala – egentligen?
GÖTEBORG. I Växjö har Viktor Andrn gjort klart för tänkte målvaktsettan Joacim Eriksson: Du måste vara på topp för att slå ut mig. I Frölunda känns Johan Gustafsson som den som ska bära laget. Vi väntar på svar om Dan Bakala. Vi väntar på svar om vad det betyder att Cristopher Nihlstorp köpte ut sig.
Örebro hämtar in återvändare
SHL-klubben Örebro förstärker laget med två spelare. Dels centern Anders Eriksson – som har tecknat ett korttidskontrakt – och dels forwarden Johan Adolfsson.
Läs mer om Johan Adolfsson.