Johan eriksson

Akilov beviljas tandvård – får bidrag på 2 253 kronor

Rakhmat Akilov – som erkänt att han terrormördade fem personer på Drottninggatan – har beviljats tandvård i häktet.Kostnaden ligger på 2 540 kronor – men Akilov behöver bara betala 287 kronor.– Det är en helt privat fråga så jag har inga kommentarer om det över huvud taget, säger Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson.

46-årig svensk affärsman åtalad för vapenaffärer

Polisens tidigare leverantör av skyddsutrustning försökte under flera år mäkla stora vapenaffärer i utlandet. Nu åtalas mannen för grovt krigsmaterielbrott. – Grundlöst. Myndigheterna har haft insyn i allt, hävdar hans försvarsadvokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson.
Rakhmat Akilov får ännu en försvarsadvokat
Terrormisstänkte Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan den 7 april, får ytterligare en försvarsadvokat. Utöver stjärnadvokaten Johan Eriksson får Akilov också försvarare Robin Söder. Grunden för yrkandet är att målet är synnerligen tidskrävande varför det är påkallat med ytterligare en försvarare, framfår av rättsdokument.
Djurgården vann efter omdiskuterad straff
Djurgården tog en tung trepoängare borta mot Halmstad – efter två omdiskuterade straffsituationer. När Adnan Kojic drog ner Aliou Badji i 84:e minuten blåste domaren Johan Hamlin straff. Magnus Eriksson rullade in 1-0 för Djurgården som också blev slutresultatet.

Så blir Rakhmat Akilovs liv på Kronobergshäktet

Han är avskärmad från all kontakt med omvärlden, har brännskador och riskerar att bara få äta fingermat framöver. Så ser terrormisstänkte Rakhmat Akilovs tillvaro ut på Kronobergshäktet. Han behandlas väl i häktet, skriver advokaten Johan Eriksson i ett sms.
Akilovs stjärnadvokat: Förhoppningsvis kan vi vara lika duktiga som Norge
Den misstänkte terroristen Rahmat Akilovs försvarare Johan Eriksson har fem år i rad blivit vald till den brottmålsadvokat advokaterna själva skulle välja om de hamnade i knipa.
Läs mer om Johan Eriksson och Norge.
Johan Eriksson: Jag jobbar för rättssäkerheten
Rakhmat Akilov är häktad, misstänkt på sannolika skäl för terroristbrott genom mord.Han försvaras av stjärnadvokaten Johan Eriksson, som tog sig an uppdraget för att värna om rättssäkerheten.– Vi ska visa att vi i vårt land klarar alla mål på ett bra och rättssäkert sätt, säger han.
Läs mer om Johan Eriksson.
Johan Eriksson tänker fortsätta försvara Akilov
Den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov fick - mot sin vilja - Johan Eriksson som försvarare. Men stjärnadvokaten har inte tvekat över att fortsätta försvara den terrormisstänkte. – Vi har en god relation, säger Johan Eriksson. – Det är krävande att lägga all sin tid och all sin kraft på att försvara någon som gjort något så hemskt, säger Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks tidigare försvarare.
Viktigt att upprätthålla demokratiska principer
Terrormisstänkte Rakhmat Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson är belagd med yppandeförbud men påpekar att det är viktigt att förstå att det är en person som försvaras och inte ett brott.
Läs mer om Johan Eriksson.
Akilov begärde sunnimuslimsk försvarare
Terroranklagade Rakhmat Akilov, 39, anser att hans advokat Johan Eriksson har fel religion. Endast en sunnimuslimsk jurist kan tillvarata hans intressen, menar Akilov och kräver att domstolen byter ut Eriksson. Stockholms tingsrätt, som idag håller häktningsförhandling mot Rakhmat Akilov, avfärdar motiveringen och anser att Eriksson måste fullfölja uppdraget.
Rakhmat Akilov ville byta bort advokaten
Rakhmat Akilov, 39, vill byta från stjärnadvokaten Johan Eriksson till en annan advokat. Men han har blivit nekad av tingsrätten. Det framkommer av handlingar hos Stockholms tingsrätt.
Läs mer om Johan Eriksson.
Bara ett förhör har hållits med Akilov
Bara ett förhör har hållits med Rakhmat Akilov efter fredagens terrordåd i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen erkände Rakhmat Akilov dådet och berättade att han var nöjd. – Det har bara hållits ett förhör, som jag har varit närvarande vid, säger mannens advokat, Johan Eriksson.
Advokat: Familjen borde inte stämma staten
Tvåbarnspappan David, 32, dog i polisens arrest och nu väljer hans familj att stämma staten. Men stjärnadvokaten Johan Eriksson lyfter ett varningens finger för draget: Det kan bli en kostsam historia. – Man måste vara försiktig i sådana här fall, säger han.
Läs mer om Johan Eriksson.
Antal självmordsförsök ökar i svenska häkten
De långa häktningstiderna har fått skarp internationell kritik. Nu visar siffror som SVT tagit fram att antalet självmordsförsök i svenska häkten ökar. Att låsa in människor och isolera dem som vi gör i Sverige är att jämställa med tortyr, säger brottmålsadvokat Johan Eriksson till SVT.
Läs mer om Johan Eriksson, SVT och Sverige.
Mejl avslöjar Sahlins kamp för sin livvakt
Mona Sahlin erbjöd sig att gå ner i lön som nationell samordnare bara hon fick anställa sin före detta Säpolivvakt Hernando Labb Solinas, 47. Det visar tidigare okända mejl mellan Mona Sahlin och regeringskansliet. Nu erkänner både Mona Sahlin och Hernando Labb Solinas sig skyldiga till brott i skandalen med de falska löneintygen. – Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande, säger Labb Solinas advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson och Mona Sahlin.
69-åringen i Vallåkra överklagar – igen
Den 69-årige mannen som dömdes för att ha skjutit ihjäl två bröder i Vallåkra kommer att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen.Mannen begär att bli helt frikänd.– Vi bedömer möjligheterna som goda att högsta rättsinstans tar upp målet, säger ombudet, advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Högsta, Johan Eriksson och Vallåkra.
Dråpen i Vallåkra till högsta instans
Den 69-årige mannen som dömdes för att ha skjutit ihjäl två bröder i Vallåkra kommer att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen.Mannen begär att bli helt frikänd.– Vi bedömer möjligheterna som goda att högsta rättsinstans tar upp målet, säger ombudet, advokat Johan Eriksson.
Läs mer om Högsta, Johan Eriksson och Vallåkra.
Ekeroth: Jag dödshotades i kön
Nu slår Sverigesdemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth tillbaka mot polisens anklagelser om ringa misshandel efter krogbråket utanför nattklubben Solidaritet vid Stureplan i Stockholm.Han hävdar att han dödshotades i kön – och använde nödvärnsrätten.Samtidigt yrkar SD-toppen att förundersökningen mot honom ska läggas ner. Kent Ekeroth har ända sedan den aktuella händelsen ägde rum natten den 24 november 2016 hävdat att han handlade i nödvärn, hans skriver advokat Johan Eriksson i ett yttrande.
17-åringen kraschade otäckt under SM
En otäck olycka inträffade under skicrosstävlingarna under SM-veckan i Söderhamn. 17-åriga Isabelle Lidberg fick åka till sjukhus efter att ha fallit i backarna. – Vi vet inte hur allvarligt det är än så länge, säger tävlingarnas pressansvarige Malin Eriksson. – Hon är vid medvetande, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.
Utredningen om Kent Ekeroths krogbråk klar
Utredningen om riksdagsmannen Kent Ekeroths (SD) misstänkta krogmisshandel är klar och omfattar cirka 150 sidor och drygt ett dussin vittnen. Han har fram till den 2 februari på sig att lämna synpunkter på förundersökningen. – Jag håller på att skriva ett yttrande just nu, säger Johan Eriksson, Ekeroths advokat. Mannen som politikern misstänks ha örfilat har friats från alla misstankar.
Läs mer om Johan Eriksson.
Så sköt 69-åringen ihjäl de två bröderna
Ska den 69-årige mannen gå fri från ansvar, trots att han sköt ihjäl två bröder med sitt hagelgevär? – Absolut, säger mannens försvarare, advokat Johan Eriksson. Målet anses principiellt intressant och handlar om hur långt nödvärnsrätten sträcker sig.
Läs mer om Johan Eriksson.
Fel telefon – kunder stängs av från bank-ID
7,2 miljoner svenskar använder mobilt bank-ID för att legitimera sig. Men samtidigt ställs det också högre krav på att de som använder appen har en modern telefon. Förra veckan utestängdes runt tusen personer från appen, vilket Sydsvenskan var först med att skriva om. – Jag kan bara beklaga det, men vi kan inte påverka de här stora, globala jättarna, säger Johan Eriksson, vd på Finansiell ID-teknik som ansvarar för appen.
Försvaret: Handlar om rätten till nödvärn
När polisen kom till huset i Vallåkra hittade de två bröder utanför huset – skjutna till döds.I dag inleds hovrättsförhandlingarna mot 69-åringen och åklagarsidan anser att han ska dömas till 10 års fängelse. 69-åringen hoppas på ett frikännande och har kallat ett nytt expertvittne.– Det är ett principmål som handlar om rätten till nödvärn, säger försvarsadvokaten Johan Eriksson.
Läs mer om Johan Eriksson och Vallåkra.
Svensk travsucc och pengaregn i Frankrike
På juldagen körde Christoffer Eriksson sitt första travlopp på Vincennes-banan i Paris. Det slutade med seger i fyraåringsloppet Criterium Continental bakom Treasure Kronos före Day Or Night In med Johan Untersteiner i sulkyn. Förstapriset var närmare en miljon kronor och Treasure Kronos fick en biljett tillPrix d'Amrique om en månad.
Kent Ekeroth kallas till förhör efter krogbråket
Nu har riksdagsledamoten Kent Ekeroth, SD, kallats till förhör angående misshandel utanför en Stureplanskrog i slutet av november. Och han försvaras av stjärnadvokaten Johan Eriksson, skriver Aftonbladet. Första förhöret är efter jul, uppger tidningen.