Johan groth

Hurra! Solen kommer tillbaka under helgen

Damma av solglasögonen och häng fram din vårjacka. I helgen blir det soligt och tvåsiffriga temperaturer i stora delar av landet. – Finast blir det på söndag med vårsol och 14-15 grader, säger meteorologen Johan Groth.
Läs mer om Johan Groth.

Nu är våren här – för att stanna

Ställ fram grillen, damma av trädgårdsspaden och leta reda på solglasögonen.Våren har kommit till Västsverige för att stanna.– Vi har en period med vackert väder framför oss. Det ser ut som att det blir en riktig vårbrukarhelg, säger Johan Groth, metereolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Västsverige.
Passa på och njut – nu gör vintern comeback
Passa på och njut av solen! På måndag gör vintern comeback – då lågtryck från Atlanten för med sig snö, regn och låga temperaturer. – Det blir ingen riktig vårfeeling de närmaste dagarna, säger meteorolog Johan Groth.
Läs mer om Atlanten och Johan Groth.
Meteorologens varning: Risk för svarthalka
In med frostkänsliga blommor och ta det försiktigt i trafiken.Inför det kommande dygnet varnar meteorologen för en förrädisk halka i Sydsverige.–Där det inte hinner torka upp är det risk för svarthalka, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Våren har nu kommit till delar av Sverige

Våren har nått Stockholm! Och den är på gång i allt större delar av landet. Men i helgen väntas ett bakslag. – Det är vårlikt just nu, men det blir en tvärnit på söndag, säger meteorologen Johan Groth på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Stockholm, Storm och Sverige.
Vårvädret på intåg: Kan nog få njuta ordentligt
Det fina vårvädret har hållit sig undan, men inte länge till.Nu väntas det blir riktigt soligt med temperaturer upp emot 10 grader.– I morgon, onsdag, ser ut att bli en riktigt solig dag. Hittar man en läsida kan man nog få njuta ordentligt, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
JUST NU: Varning för snö: Vinterattacker
Trots att meteorologerna utropat vår blir det snö och halt igen.Sydsverige får brottas med två snöattacker innan veckan är slut.– Det blir rejält halt med ishalka på sina ställen och stökigt ute på vägarna, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Då kommer nya snösmockan i södra Sverige
Trots att meteorologerna utropat vår blir det snö och halt igen.Sydsverige får brottas med två snöattacker innan veckan är slut.– Det blir rejält halt med ishalka på sina ställen och stökigt ute på vägarna, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Glädjebeskedet: Våren är på väg
Om du är en av dem som väntar på att våren och värmen behöver du inte vänta mycket längre. I alla fall om du bor i söder, i Kalmarområdet kan temperaturen nå upp till åtta plusgrader kommande vecka. – I början av nästa vecka kommer man att kunna känna lite vårfeeling i södra Sverige, säger Johan Groth, vd på StormGeo.
Varningen: Här slår förrädiska halkan till
SMHI går ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka på flera håll i landet.Den som ska ge sig ut på vägarna under torsdagen bör tar det varligt.– Det fryser på som en osynlig halka som kan ställa till problem, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Superväder för sportlovsfirarna
De västsvenska sportlovsfirare som dragit till fjälls kan skatta sig lyckliga ... i alla fall dem som valt skidorterna i Härjedalen och Dalarna.– De ser ut att få en riktig kanonvecka, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Varningen: Risk för storm och laviner
Det blir upp- och nervänt vinterväder i Sverige under måndagen. Atlantvindar drar in och bjuder på upp till 8 plusgrader, och en klass 2-varning för storm, i norra Norrland. Skåne får minusgrader och sol. –Komiskt väder, säger Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.
Sportlovsvädret blir fantastiskt
Får det lov att vara ett glatt besked för alla som snart går på sportlov? Vädret ser ut att bli fantastiskt – nästan överallt. Framför allt i södra fjällen. – Det är bara att gratulera göteborgarna som åker en bit norrut, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm geo.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Vackra vinterdagar väntar: Kanonhelg
Den kommande helgen kan bli en riktig vinterklassiker – med snötäcke över stora delar av Sydsverige och en god chans till soliga dagar.– Det kan bli en kanonhelg, säger meteorologen Johan Groth på vädertjänsten Storm.Men redan i nästa vecka ser det tristare ut.
Läs mer om Johan Groth, Storm.Men och Sydsverige.
Vacker vinterhelg väntar: Kanonhelg
Den kommande helgen kan bli en riktig vinterklassiker – med snötäcke över stora delar av Sydsverige och en god chans till soliga dagar.– Det kan bli en kanonhelg, säger meteorologen Johan Groth på vädertjänsten Storm.Men redan i nästa vecka ser det tristare ut.
Läs mer om Johan Groth, Storm.Men och Sydsverige.
Varningen: Nu är ryska iskylan här
Den ryska iskylan har slagit sitt grepp om hela landet.Rejäla minusgrader och snöfall väntar över hela Sydsverige.– Jag vill varna alla bilister för hala, slipade vägar och kraftiga vindar, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sydsverige.
Vädret vänder – kyla i söder och värme i norr
Nästa vecka vänder det väderläge svenskarna normalt är vana vid. Enligt uppgifter från meteorolog Johan Groth blir det kyla och minusgrader i söder och plusgrader och milt i norr.
Läs mer om Johan Groth.
Nu kommer snö – ända ner till söder
Trött på moln och dimma? Då får du härda ut lite till.Nu drar kyligare väder in över Sverige – och det kan bli snö ända ner i söder.– Det kan bli lite vinterfeeling, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Nu kommer snö – i hela landet
Trött på moln och dimma? Då får du härda ut lite till.Nu drar kylan in över Sverige – och det kan bli snö i hela landet.– Det kan bli lite vinterfeeling, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Här slogs det svenska rekordet i vindstyrka
Sverige har fått ett nytt rekord – i vindstyrka På onsdagskvällen visade mätaren på 47,8 meter per sekund i Stekenjokk i Västerbottens län. – Skulle du försöka ställa dig upp i den vindstyrkan så skulle du antagligen bara flyga i väg, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Stekenjokk och Storm.
Kylan breder ut sig i Europa – milt i Sverige
Extremvädret breder ut sig och stramar åt sitt grepp om kontinenten – men norra Europa klarar sig undan kylan. I Sverige väntas för årstiden milt väder. – Det är lite uppochnervända värden, säger meteorologen Johan Groth på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Europa, Johan Groth, Storm och Sverige.
Varning för nya väder-kaoset
Ett nytt oväder drar in över Sverige.Kraftiga regn, intensiva snöfall och hård blåst kommer från väst med varningar om stora problem.Snöfallet kan nå 15 centimeter. Och trafiken ser ut att bli ett orosmoment under dagen.– I en kombination med kraftig vind kommer det att bli väldigt spårigt på vägarna, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
SMHI flaggar för kaosväder
Nu drar ett bistert oväder in över Västsverige.Mycket hårda vindar i kombination med ett kraftigt och blött snöfall väntas orsaka problem – och SMHI flaggar för en klass 2-varning.– Det handlar om riktigt kraftiga vindar , säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
JUST NU: Trafikkaos i plötslig blixthalka
SMHI varnar för plötslig ishalka när regn drar in över Västra Götaland och Halland under tisdagen. Inom tio minuter inträffade fyra olyckor på E6.I morgon kan det lokalt bli upp till två decimeter snö.– En snökanon över Vänern och Vättern kan ge snöbyar som ligger och pumpar hela dagen, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.Nederbörden drabbar hela landet och i Svealand och Norrland väntas stora mängder snö.
Varningen: Plötslig blixthalka på vägarna
SMHI varnar för plötslig ishalka när regn drar in över Västra Götaland och Halland under tisdagen.I morgon kan det lokalt bli upp till två decimeter snö.– En snökanon över Vänern och Vättern kan ge snöbyar som ligger och pumpar hela dagen, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.Nederbörden drabbar hela landet och i Svealand och Norrland väntas stora mängder snö.