Johanssons

Forskare varnar för inskränkt strejkrätt

Göteborgs segdragna hamnkonflikt har seglat upp som en rikspolitisk angelägenhet. LO och arbetsrättsforskare varnar för att Ylva Johanssons utredning om inskränkt strejkrätt kan ge arbetsgivarna fria händer att dumpa löner och villkor över hela arbetsmarknaden.

Morgan Johanssons dubbla budskap – efter Löfvens utspel

Statsminister Stefan Löfven öppnade för att militären kan sättas in mot kriminella gäng.Därefter gick justitieminister Morgan Johansson först emot – för att sedan byta spår två gånger.– Nu försöker Morgan Johansson agera så att det inte ska framstå som att det finns en spricka i regeringen, säger Jenny Madestam, statsvetare.
Erica Johanssons val: Avslöjar sin nya kärlek
Erica Johansson har hittat kärleken igen - efter skilsmässan från Martin Lamprecht.Nu avslöjar hon sin nya kärlek.– Vi har varit ihop ett tag, säger ex-idrottsstjärnan till Stoppa Pressarna.
Carina Bergs lyxsemester med yngre pojkvännen
Carina Berg firar pojkvännen och fotbollsspelaren Erik Johanssons 28-årsdag - med en lyxig semester.På Instagram visar hon upp det mysiga kärleksfirandet.Födelsedagsfrukost med så hög densitet att den kräver tvåarmsfattning. Men han behöver ju bara dela den mitt itu så det är lugnt! skriver Carina Berg till en bild på Instagram.
Läs mer om Carina Berg och Instagram.

Johanssons sorg: Hjärtekrossande

I helgen gick den brittiska stjärncycklisten Sharon Laws bort i cancer, blott 43 år gammal.Nu sörjs hon av den svenska OS-hjälten Emma Johansson.Livet känns så orättvist, skriver hon på Twitter.
Förbundskaptenen nöjd med ansvarsfulla tonåringarna
Köpenhamn. Simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark log stort efter det första finalpasset i EM i Köpenhamn. – De allra bästa simmarna har det gemensamt att de kan lyfta sig när det som bäst behövs, säger Ulrika Sandmark efter Sophie Hanssons bronsmedalj och Victor Johanssons starka fjärde plats.
Läs mer om Köpenhamn och Ulrika Sandmark.
Victor Johansson slog äldsta svenska rekordet
Köpenhamn. Victor Johanssons mål i EM var en finalplats. Den målsättningen fixade han redan under det första försökspasset. 19-årige Victor Johansson satte nytt svenskt rekord på 400 meter frisim när han tog sig vidare till onsdagskvällens final med tredje bästa tiden.
Läs mer om Victor Johansson.
Per Johansson Montenegro vann glödheta Balkanderbyt
Glödhett Balkanderby mellan Per Johanssons Montenegro och Serbien i handbolls-VM.Montenegros storskytt Katarina Bulatovic såg ut att ha skjutit sönder Serbien i den första halvleken.Men det hela utvecklades till en riktig thriller - där Montenegro till slut redde ut stormen och avancerade till kvartsfinal via 31–29.
Mats Johanssons minne lever vidare
För att hedra minnet av Mats Johanssons liv och politiska gärning har Frivärld instiftat ett stipendium i hans namn. Det är nu också klart att EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) tar över rollen som ordförande för Frivärld. Säkerhetsrådets Claes Arvidsson gläds över att Mats arv lever vidare.
Sveriges pik efter danskarnas utspel
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Först rasade Danmark över VM-maten och sen fick de premiärstryk av Per Johanssons Montenegro.Nu kommer den svenske tränaren med en vass pik till danskarna.Bara mina juggar får sitt kaffe och sina cigg i lugn och ro så lägger de inte så mycket fokus på om det är överkokta grönsaker eller inte, skriver han på Twitter.
Läs mer om Danmark, Twitter och VM-maten.
Försvaret är gjort av papperslim
Danmark fick en tuff start på VM-äventyret.Mot Per Johanssons Montenegro föll danskorna klart med hela 31–24.Danmarks försvar är gjort av papperslim, skriver danska BT efter förlusten.
Läs mer om VM-äventyret.Mot.
Efter SvD:s avslöjande – JO utreder hög polischef
Regionpolischef Ulf Johansson har använt sin privata e-post för att skicka känsliga uppgifter om Polisen, avslöjade SvD tidigare i år. Nu inleder Justitieombudsmannen, JO, en utredning av Johanssons användning av sin privata Hotmail-adress i tjänsten.
Läs mer om Justitieombudsmannen, Polisen och SvD.
Designern Markus gör succ – med udda kreationerna
Den plockepinn-liknande stolen Nest och bläckfiskinspirerade lampan Cirrata har väckt stor uppmärksamhet runtom i världen.Markus Johanssons intresse för formgivning väcktes i familjens möbelfabrik hemma i Hyssna.– Det är skaparprocessen som är det roliga, från att sätta pennan på skisspappret till att det blir en färdig produkt, säger den framgångrike designern som har sin studio i Göteborg.
Läs mer om Cirrata, Göteborg, Hyssna och Nest.
Carina Bergs romans – med fotbollsstjärnan
Carina Berg, 40, har en romans med fotbollsproffset Erik Johansson, 28.Kanal 5-stjärnan och FC Köpenhamnspelaren har träffats –men först nu visar de sin relation öppet.Carina Berg kommenterade under onsdagen med ett hjärta på en av Erik Johanssons bilder på Instagram.
Läs mer om Erik Johansson och Instagram.
Jakob Johanssons första ord efter skräckbilderna
Jakob Johansson drog av sig korsbandet i bragdmatchen på San Siro.Nu berättar han om den oturliga skadan.– Det känns väldigt tungt. Men jag fick vara med på festen på hotellet i natt. Det var bättre fart på partyt hos dem som inte hade dragit av främre korsbandet, säger han till Aftonbladets reporter Michael Wagner.
Läs mer om Michael Wagner och San Siro.Nu.
Blytunga beskedet – efter otäcka bilderna
MILANO/STOCKHOLM. Sverige tog sig mirakulöst till VM i går kväll.Dagen efter bragden mot Italien höll Janne Andersson presskonferens.Då lämnade han besked om Jakob Johanssons skada.– Han drog främre korsbandet, säger han
Läs mer om Italien och Janne Andersson.
SHL-spelaren sjuk – tvingas ta timeout
Linus Johanssons säsong i Djurgården har pausats.Talangen har drabbats av diabetes.
Läs mer om Djurgården.
Förklaringen efter märkliga bilderna
Hela det svenska laget firade Jakob Johanssons mål mot Italien i en ring.Alla utom Ola Toivonen.När lagkamraterna omfamnade varandra satt Toivonen kvar i straffområdet.Nu förklara Toivonen sitt firande.
Italiensk press: En frostig kvällsvind i Solna
En viss Johansson blev ett stort, men negativt klingande namn i Italien på fredagskvällen. Sporttidningen La Gazzetta dello Sport konstaterar torrt att Jakob Johanssons skott styrdes i mål av Daniele De Rossi.
Italiensk press: Besvärligt för Italien
En viss Johansson blev ett stort, men negativt klingande namn i Italien på fredagskvällen. Sporttidningen La Gazzetta dello Sport konstaterar torrt att Jakob Johanssons skott styrdes i mål av Daniele De Rossi.
Sverige på väg mot bragd efter segern
Sverige har drömläge efter bragdseger mot Italien.Jakob Johanssons mål i den andra halvleken fällde avgörandet i den första playoff-matchen.– En heroisk insats av Sverige, säger expertkommentatorn Kim Källström i Kanal 5.Nu ställs allt på sin spets i returen nästa vecka.
Zlatan lyssnar inte på någon
Pontus Jansson var på plats när Malmö FF firade guldet på Swedbank stadion. Då fick han se Zlatans pokalkupp.Svensken skulle enligt körschemat bära in Lennart Johanssons pokal till prisbordet - men i stället gick han raka vägen till spelarna.– Zlatan lyssnar inte på vad de andra säger. Han kör sitt eget race, säger Jansson.
Läs mer om Jansson, Malmö FF och Swedbank.