John

Varning för halka och snöoväder

Ett omfattande nederbördsområde är på väg in mot västra Sverige.Minst en decimeter blötsnö väntas när vintern gör sin första attack i mellersta delarna av landet.– Man kan förvänta sig snörusk från Dalafjällen och norröver mot Härjedalen och Jämtland, säger John Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Ny robot vet om du vill byta jobb: Förstår ironi

Missnöjda anställda kan upptäckas innan de väljer att säga upp sig. Det lovar svenska företaget Netigate, som utvecklat artificiell intelligens för personalavdelningen. – Det handlar om att ha så mycket data som möjligt, säger John Kjellquist på Netigate.
Läs mer om John Kjellquist och Netigate.
John McCains hån mot presidenten
I en ny tv-intervju kritiserar John McCain rika amerikaner för att ha undvikit tjänstgöring under Vietnamkriget – något som ses som en attack på Donald Trump, skriver CNN.Det är inte första gången som McCain riktat kritik mot den sittande presidenten.Tidigare i veckan kallade han Trumps utrikespolitik för falsk nationalism.
Nordea Fonder ser en uppsida på upp till 50 procent i teleoperatören
John Hernander, förvaltningschef på Nordea Fonder, tror att aktien kan stiga 40 - 50 procent.
Läs mer om Nordea Fonder.

Trump ger klartecken för dokument om Kennedy-mordet

Trots oro från säkerhetsmyndigheterna kommer president Donald Trump inte stoppa offentliggörandet av hemligstämplade dokument om mordet på John F Kennedy, meddelar Trump på Twitter.
Trump vill offentliggöra dokument om JFK-mordet
President Donald Trump tänker offentliggöra hemligstämplade dokument kring mordet på John F Kennedy, skriver han på Twitter.
Läs mer om John F Kennedy och Twitter.
Trump överväger släppa hemliga Kennedydokument
Donald Trump säger sig vara beredd att inte förlänga hemligstämpeln på ett stort antal dokument kring mordet på John F Kennedy. Totalt rör det sig om cirka 3.600 dokument från framför allt CIA och FBI.
Rasar mot barnmorskan: Idag vart jag så kränkt
John Guidetti och Sanna Dahlström väntar sitt andra barn.Nu rasar Dahlström – efter barnmorskans ord under ultraljudstestet.Jag som inte brukar ta åt mig av vad andra säger gjorde det. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, skriver hon på Instagram.
Björn af Kleen: En försmak av vad en militärkupp skulle innebära
ANALYS. I går skrev den rysk-amerikanska författaren och journalisten Masha Gessen att stabschefen John Kellys entr i Vita husets pressrum ger amerikanerna en försmak av vad en militärkupp skulle innebära för landets journalistkår.
Läs mer om Kleen, Masha Gessen och Vita.
Donald Trump vacklar om chefen för centralbanken
Inom kort väntas president Donald Trump utse en ny chef för amerikanska centralbanken, Federal Reserve. Ekonomiprofessorn John Taylor hör till favoriterna. Men sittande Fed-chefen Janet Yellen är inte ute ur leken. Från att ha varit starkt kritisk tycker Trump numera att hon gör ett bra jobb.
Professor: Svensk ekonomi är dopad
Den svenska starka ekonomin är dopad av den snabba befolkningstillväxten, menar ekonomiprofessor John Hassler i Dagens industri.– Det finns ett antal väldigt allvarliga strukturella problem i Sverige som vi under en längre tid avstått från att ta tag i, säger han till tidningen.
Läs mer om John Hassler och Sverige.
Branson indragen i kidnappningshärva
Affärsmannen Richard Branson blev indragen i en kidnappningshärva och blev ombedd att betala en lösensumma på 40 miljoner kronor.Då avslöjades en avancerad bluff som bland innefattade en perfekt röstimitation av den brittiske försvarsministern.– Hela den här historien låter som något från en James Bond-film eller en John le Carr-bok, men tyvärr är allt sant, säger Branson.
Läs mer om Branson, Carr-bok och John.
Johnson & Johnson lyfter efter rapport
New York-börserna började tisdagen med små indexförändringar. Dollarn har fortsatt stärkas och USA-räntorna stigit efter uppgifter om att president Donald Trump föredrar John Taylor, en ekonom vid Stanford University, som ny Fed-chef.
Trailer Park Boys-stjärnan död efter plötslig sjukdom
Trailer Park Boys-stjärnan John Dunsworth är död.Han blev 71 år, skriver Variety.
Läs mer om Variety.
Stort sökpådrag efter försvunnen jägare
En jägare i 70-årsåldern är anmäld försvunnen sedan söndagseftermiddagen. Sökarbetet avbröts under natten på grund av mörker och svår terräng, men kommer att återupptas under måndagsmorgonen.– Sökarbetet är så stort som vi bara kan uppbåda i området, säger John Enzinger, vakthavande befäl hos polisen.
Läs mer om John Enzinger.
Guidettis oro – efter dramatiska bilderna
Stora bränder härjar i spanska Galicien.De har nått staden Vigo och John Guidetti, som spelar för Celta Vigo, uttrycker sitt stöd till de som drabbats av lågorna.Håll er säkra, jag ber för er, skriver han på Instagram.
Trumps stabschef: Ni borde hitta bättre källor
Trumps stabschef John Kelly gjorde ett annorlunda framträdande inför pressen på torsdagen där han bland annat pratade om presidentens frustation. – En av hans frustationer är ni, säger John Kelly och syftar på de amerikanska journalisterna, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och John Kelly.
Viktors val: Robin Hood – den första etablissemangshatande populisten?
Efter Gustav Fridolins Prins John-påhopp mot Jan Björklund – Viktor Barth-Kron reder ut frågan om Robin Hoods politiska hemvist. En gång för alla.
Viktors val: Robin Hood – den första etablissemangshatande populisten?
Efter Gustav Fridolins Prins John-påhopp mot Jan Björklund – Viktor Barth-Kron reder ut frågan om Robin Hoods politiska hemvist. En gång för alla.
Sanna Dahlström om livet med John Guidetti
Maja Nilsson och Sanna Dahlström känns inte vid några tabun i podcasten Livet på läktaren.I senaste avsnittet berättar Dahlström öppenhjärtigt om sexlivet tillsammans med fästmannen John Guidetti.– Jag har en jättebra kille. Jag vet att det finns killar som inte vill röra sina tjejer om de är gravida, säger Dahlström i avsnittet.
Jag blir sjuk om jag inte får ligga
Maja Nilsson och Sanna Dahlström känns inte vid några tabun i podcasten Livet på läktaren.I senaste avsnittet berättar Dahlström öppenhjärtigt om sexlivet tillsammans med fästmannen John Guidetti.– Jag har en jättebra kille. Jag vet att det finns killar som inte vill röra sina tjejer om de är gravida, säger Dahlström i avsnittet.
John Riise gifte sig mot sin vilja – två gånger om
Den norska före detta fotbollsstjärnan John Arne Riise gifte sig mot sin vilja - två gånger om.Det berättar han i sin nya bok, Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise.– Jag skäms när jag säger det, säger han till VG.
Läs mer om Fordeler och John Arne Riise.
Trumps stabschefs Iphone kan ha varit hackad i månader
John Kelly, stabschef i Vita Huset, kan ha använt en komprometterad Iphone i flera månader, rapporterar Politico.
Läs mer om Iphone, Politico och Vita Huset.
Dödliga stormen Nate närmar sig USA – och tilltar i styrka
Dödliga tropiska stormen Nate närmar sig USA – och tilltar i styrka.CBS rapporterar att ovädret kommer att nå orkanstyrka och uppgraderas till kategori 2.Minst 28 människor dog när den drog in över Centralamerika.– Ingen bör ta lätt på den här stormen, säger Louisianas guvernör John Bel Edwards.Orkanvarning har utfärdats i flera amerikanska stater.