Jordbävning

Kraftig jordbävning i norra Chile

Norra Chile har drabbats av ett kraftigt jordskalv. Enligt amerikanska myndigheter hade skalvet en magnitud på 6,3 och hade sitt centrum i nordvästra delen av landet, alldeles nära gränsen mot Peru. Chile är ett av världens mest jordbävningsdrabbade länder. Under de senaste sju åren har landet drabbats av tre skalv med en magnitud på över 8,0.
Läs mer om Chile och Peru.

Jordbävning i norra Chile

Läs mer om Chile.
Kalifornien skakades av jordbävning
På fredagen skakades Kalifornien av en jordbävning med magnituden 5,6, enligt LA Times.
Läs mer om Kalifornien.
Jordbävning i Kalifornien
En jordbävning med magnituden 5,6 på richterskalan har slagit mot Kalifornien, USA, enligt USA:s geologiska institut. Jordbävningen ska ha haft sitt centrum nordväst om staden San Francisco.
Läs mer om Kalifornien, San Francisco och USA.

Kraftig jordbävning i Stilla havet

En jordbävning på 6,4 skakade ön Erromago i Vanuatu-arkipelagen i Stilla havet.Det fanns ursprungligen en rädsla för att skalvet skulle leda till en tsunami, men eftersom den visade sig ha inträffat på ett djup av 200 kilometer ska det inte finnas någon risk enligt Daily Mail.
Parasporters VM ställs in i Mexiko efter jordbävning
Parasportens VM i simning och tyngdlyftning, som skulle ha gått i Mexiko med start den 30 september, ställs in på grund av den omfattande jordbävningen.
Läs mer om Mexiko.
Det här behöver du veta om jordbävningen i Mexiko
Under tisdag eftermiddag den 19 september skakades Mexiko av en massiv jordbävning. Den mätte 7,1 på richterskalan vilket är den näst högsta graden av jordskalv.
Läs mer om Mexiko.
Jonas Hallberg mitt i jordbävningen i Mexiko
En kraftig jordbävning har drabbat Mexico City, och har redan skördat många dödsoffer.Tv-profilen Jonas Hallberg bor i staden och hamnade mitt i jordbävningen - men klarade sig undan fysiska skador.På sin Instagram visar Hallberg upp sin förstörda lägenhet.En jordbävning till! Hela jävla lägenheten förstörd! Så jävla läskigt! skriver Jonas Hallberg på Instagram.
Kraftigt jordskalv i Mexico City
En jordbävning med styrkan 7,1 på Richterskalan skakade Mexikos huvudstad Mexico City strax efter klockan 20 på tisdagen.
Läs mer om Mexico City och Richterskalan.
Kraftig jordbävning i Mexico City
Läs mer om Mexico City.
Kraftfull jordbävning har drabbat Mexiko
En kraftfull jordbävning har slagit till mot Mexiko city, rapporterar AP.Det är oklart hur kraftig eller hur stora skador den orsakat.
Läs mer om Mexiko.
Larmet går hela tiden
Johanna Lannerstedt, från Stockholm, befinner sig i San Cristbal de las Casas, i delstaten Chiapas i Mexiko. Hon hade precis gått och lagt sig när marken började skaka. – Det tog kanske två, tre sekunder innan jag förstod att det var en jordbävning. Vi sprang ut på gatan i bara skor och pyjamas, säger hon till DN.
Läs mer om Mexiko, San Cristbal och Stockholm.
Grafik: Plattorna trycks ihop – utlöser jordbävningen
Skalvet utanför Mexikos kust är ett av av de kraftigaste i världen på länge. Här förklarar SvD förloppet som skapar en jordbävning.
Läs mer om SvD.
Kraftig jordbävning i Mexiko
En jordbävning med magnituden 8 har inträffat utanför Mexikos södra kust. I Mexico City har byggnader skakat och människor flytt ut på gatorna.
Läs mer om Mexiko.
Kraftig jordbävning i södra Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Kraftig jordbävning i södra Mexiko
En jordbävning med magnituden 8 har inträffat i södra Mexiko, enligt det amerikanska geologiska institutet USGS.
Läs mer om Mexiko.
Kraftig jordbävning i södra Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Kraftig jordbävning i Mexiko
En kraftig jordbävning med magnituden 8,0 har inträffat i Mexiko.Folk ses fly för sina liv ur byggnader i huvudstaden Mexiko city, rapporterar AP.
Läs mer om Mexiko och Mexiko.Folk.
Kraftig jordbävning på italiensk turistö
Flera människor befaras vara kvar under hus som har rasat efter det att en jordbävning med styrkan 3,6 på Richterskalan skakat den italienska turistön Ischia på måndagskvällen.
Läs mer om Ischia och Richterskalan.
Flera personer saknas efter jordbävning i Italien
En jordbävning har inträffat på den italienska ön Ischia under måndagskvällen. Flera hus och en kyrka ska ha rasat ihop av skalvet, och flera personer saknas, skriver The Sun.
Läs mer om Ischia, Italien och The Sun.
Ny kraftig jordbävning i Kina
Ett nytt jordskalv inträffade i Kina bara timmar efter ett kraftigt skalv i landets sydvästra delar.
Läs mer om Kina.
Just nu: 100 döda och tusentals skadade i jordbävning i Kina
Upp till 100 människor befaras ha dött i en jordbävning i Kina, skriver AFP. Tusentals skadades i skalvet som drabbade provinsen Sichuan. Det uppmättes till en styrka av 7,0 på Richterskalan.
Läs mer om AFP, Kina, Richterskalan och Sichuan.
Jordskalv i centrala Kina
En jordbävning med styrka 6,5 har registrerats i centrala Kina, uppger amerikanska seismologiska institutet USGS. Skalvet, som inträffade på tisdagseftermiddagen, svensk tid, har lokaliserats till ett glest befolkat område i Sichuanprovinsen.
Läs mer om Kina och Sichuanprovinsen.