Jordskalv

Antalet döda stiger efter jordskalv i Papua

Utrikes. Minst 125 människor omkom i den kraftiga jordbävning som skakade Papua Nya Guinea i februari, enligt nya siffror från polisen. Den tidigare dödssiffran, från förra veckan, uppgick till omkring 100.
Läs mer om Papua Nya Guinea och Papua.

Antalet döda stiger efter jordskalv i Papua Nya Guinea

Minst 125 människor omkom i den kraftiga jordbävning som skakade Papua Nya Guinea i februari, enligt nya siffror från polisen. Den tidigare dödssiffran, från förra veckan, uppgick till omkring 100.
Läs mer om Papua Nya Guinea.
Jordskalv skakade El Salvador
En jordbävning har inträffat i El Salvador. Skalvet fick byggnader att skaka, uppger vittnen.
Läs mer om El Salvador.

Jordskalv skakade El Salvador

En jordbävning har inträffat i El Salvador. Skalvet fick byggnader att skaka, uppger vittnen. Skalvet, som inträffade sent på lördagen lokal tid, har preliminärt uppmätts till magnituden 5,1 enligt myndigheter i landet.
Läs mer om El Salvador.
Jordskalv skakade El Salvador
Läs mer om El Salvador.
Kraftigt skalv i Papua Nya Guinea
Ett jordskalv med magnituden 7,5 har inträffat i Papua nya Guinea i västra Stilla havet, rapporterar den amerikanska geologiska myndigheten USGS.
Läs mer om Guinea, Papua, Papua Nya Guinea och Stilla.
Jordskalv i Japan
Läs mer om Japan.
Nytt jordskalv i Västsverige
Ett nytt jordskalv inträffade under morgonen i Falköping. Det är det tredje skalvet på kort tid i Falköping, skriver Skaraborgs Läns Tidning.– Det är lite märkligt att det sker på samma plats som det tidigare, säger Björn Lund på institutionen för geovetenskap i Uppsala, till SKLT.
Jordskalv i OS-området
En mindre jordskalv inträffade i OS-området tidigt på söndagsmorgonen koreansk tid. Inga skador har rapporterats.
Läs mer om OS-området.
Fler döda hittade i Taiwan
Räddningsarbetare i Taiwan trotsar kraftiga efterskalv och fortsätter sökandet efter överlevande efter tisdagens jordskalv. Ytterligare två döda hittades tidigt på torsdagen lokal tid.
Läs mer om Taiwan.
Många saknas efter skalv i Taiwan
Ett hundratal personer saknas efter att ett jordskalv skakat Taiwan i natt. Minst 2 människor omkom och över 200 skadades i skalvet.
Läs mer om Taiwan.
Risk för jordskred efter skalv i Afghanistan
Ett jordskalv med magnituden 6,1 har inträffat i nordöstra Afghanistan, enligt den amerikanska myndigheten USGS.
Läs mer om Afghanistan.
Kraftigt jordskalv utanför Japan
En jordbävning med magnituden 6,4 har inträffat utanför Japans kust. Seismologerna har lokaliserat epicentrum till cirka 63 kilometer under havsytan.
Läs mer om Japan.
Tsunamivarning efter kraftigt jordskalv: Vattnet sjunker
Tsunamivarning råder för delar av Alaska och Kanada efter ett ovanligt kraftigt jordskalv i havet med magnituden 7,9. Vattnet i Kodiaks hamn steg nästan en meter för att sedan sjunka igen, enligt den lokala polisen.
Läs mer om Alaska och Kanada.
Jordskalv utanför Alaska – stor tsunamivarning utfärdad
Ett stort jordskalv med en preliminär magnitud på 7,9 har ägt rum i Alaskagolfen, söder om Alaska, enligt geologiska myndigheten USGS i USA.En tsunamivarning har utfärdats för Alaska och Kanada och människor uppmanas att sätta sig i säkerhet.
Läs mer om Alaska, Alaskagolfen och Kanada.
Stort jordskalv utanför Alaska – tsunamivarning utfärdad
Ett stort jordskalv med en preliminär magnitud på 8,1 har ägt rum i Alaskagolfen, sydost om staden Kodiak City, enligt tjänstemän, skriver BNO News. En tsunamivarning har utfärdats för Alaska och Kanada.
Tsunamivarning vid Alaska efter jordskalv
Tsunamivarning råder söder om Alaska efter ett skalv med magnituden 8,0, skriver USA-myndigheten USGS.
Läs mer om Alaska.
Jordskalv skakade om Falköping
Ett jordskalv med en magnitud på 2,5 inträffade söder om Falköping på måndagen. – Det är sällan vi har ett skalv i den här storleken så nära en tätort, säger seismolog Björn Lund på institutionen för geovetenskap Uppsala universitet.
Läs mer om Björn Lund, Falköping och Uppsala.
Jordskalv i Västsverige
Ett jordskalv skakade under måndagseftermiddagen Falköping, skriver Aftonbladet.Skalvet ska ha haft en preliminär magnitud på 2,3, skriver Aftonbladet.– På mätinstrumenten kan man se vågorna ända upp till Uppsala och mot Gävle, säger seismolog Björn Lund, till Aftonbladet.
Jordskalv i Mexiko
En jordbävning med magnituden 6,6 har inträffat i Mexiko, enligt USA:s geologiska myndighet USGS.
Läs mer om Mexiko.
Jordskalv i Mexiko
Läs mer om Mexiko.