Jordskalv

Två döda i skalvet i Indonesien

Två personer har omkommit och tiotals byggnader har skadats i det kraftiga jordskalv som skakade den tätbefolkade ön Java i Indonesien sent på fredagen.
Läs mer om Indonesien och Java.

Jordskalv i Mikronesien

En jordbävning har inträffat i Mikronesien.Skalvet uppnådde 6,8 på richterskalan.
Skalv vid Nordkoreas provsprängningsplats
Ett mindre jordskalv har inträffat i närheten av den anläggning där Nordkorea genomfört provsprängningar av kärnvapen. Skalvet, som hade en magnitud på 2,5, är det fjärde som sker efter att landet i september genomförde sin senaste och hittills kraftigaste provsprängning.
Läs mer om Nordkorea.
Fruktan för stor jordbävning ökar i Kalifornien
134 mindre jordskalv har den senaste veckan drabbat områden runt San Andreas och Monterey i Kalifornien.Den kraftigaste uppmätte 4,6 på richterskalan och kändes av i San Francisco – 145 kilometer bort.Nu växer farhågorna för att en mycket större jordbävning är på väg, rapporterar Daily Mail.

Tsunamivågor efter skalv i Stilla havet

Ett kraftigt jordskalv nära ögruppen Nya Kaledonien i Stilla havet ledde till mindre tsunamivågor. Det finns inga rapporter om skador.
Läs mer om Nya Kaledonien och Stilla.
Tsunamivågor mot önationer efter skalv i Stilla havet
Ett jordskalv med magnituden 7,0 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet, öster om Australien. Tsunamivågor, oklart hur höga, har rapporterats från Nya Kaledonien och Vanuatu.
Kraftigt jordskalv i Tibet
Ett jordskalv med magnituden 6,3 har drabbat en svårtillgänglig del av Tibet, rapporterar amerikanska USGS.
Läs mer om Tibet.
Kraftigt jordskalv i södra Kina
Södra Kina har drabbats av ett kraftigt jordskalv.Skalvet har uppnått en magnitud på 6,3 enligt amerikanska geologiska institutet USGS.
Läs mer om Kina.
Minst 200 döda i jordskalv
Över 200 människor har omkommit i det jordskalv som drabbat Iran och Irak vid gränsen mellan de två länderna. Räddningspersonal söker mängder av människor som fastnat under rasmassor.
Läs mer om Irak och Iran.
Över 140 döda efter jordskalvet
Minst 145 människor har omkommit i det jordskalv som drabbat Iran och Irak vid gränsen mellan de två länderna. Räddningspersonal söker mängder av människor som fastnat under rasmassor.
Läs mer om Irak och Iran.
Kraftigt jordskalv i Costa Rica
En jordbävning med magnituden 6,5 har ägt rum i Costa Rica, uppger Amerikanska geologiska institutet (USGS). Enligt AFP ska jordbävningen ha inträffat i närheten av den populära turiststaden Jac på landets västkust.
Läs mer om Amerikanska, Costa Rica och Jac.
Jordskalv utanför Japan – ingen tsunamivarning utfärdad
Japan har drabbats av en jordbävning.Skalvet uppmätte 6,2 enligt amerikanska geologiska institutet, USGS.Centret för skalvet ska ha varit utanför Honshu, vid japans östa kust.
Läs mer om Honshu och Japan.
Skalvet lika kraftigt som det som ödelade Haiti
Ett kraftigt jordskalv har inträffat vid den irakisk-iranska gränsen. Byggnader har raserats i bägge länderna, minst tolv personer har dött och skakningar har känts i stora delar av Mellanöstern.
Läs mer om Haiti och Mellanöstern.
Jordskalv med magnitud 7,2 skakar Irak och Iran
Ett kraftigt jordskalv – med en beräknad magnitud på 7,2 – har inträffat vid den irakisk-iranska gränsen. Byggnader har raserats i bägge länderna och skakningar ska ha känts i länder i hela Mellanöstern.
Läs mer om Irak, Iran och Mellanöstern.
Kraftigt jordskalv skakar stora delar av Irak
Läs mer om Irak.
Jordskalv på Papua nya Guinea
Papua nya Guinea i Stilla havet har drabbats av ett jordskalv.Det rapporterar den amerikanska geologiska myndigheten USGS.
Läs mer om Guinea, Papua och Stilla.
Jordskalv vid svensk turistort i Spanien
Ett jordskalv uppmättes i området runt spanska Torrevieja, känt semestermål för många svenskar.Jordbävningen hade en magnitud på 2,3 på richterskalan.– Det började smälla i dörrar och väggar skakade, säger Sara Rehnstrand, 19.
Tre jordskalv vid svensk turistort i Spanien
Tre jordskalv har uppmätts i området runt spanska Torrevieja, känt semestermål för många svenskar.Den största jordbävningen har en magnitud på 3,2 på Richterskalan.
Läs mer om Richterskalan, Spanien och Torrevieja.
Mindre jordskalv norr om Oslo
Ett mindre jordskalv registrerades under natten norr om Oslo. Skalvet kändes i den norska huvudstaden.
Läs mer om Oslo.
Kraftig jordbävning i norra Chile
Norra Chile har drabbats av ett kraftigt jordskalv. Enligt amerikanska myndigheter hade skalvet en magnitud på 6,3 och hade sitt centrum i nordvästra delen av landet, alldeles nära gränsen mot Peru. Chile är ett av världens mest jordbävningsdrabbade länder. Under de senaste sju åren har landet drabbats av tre skalv med en magnitud på över 8,0.
Läs mer om Chile och Peru.
JUST NU: Jordskalv utanför Japans kust
Ett jordskalv med magnituden 6,3 registrerades på fredagsmorgonen öster om Japan.Det skriver nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Japan.Det.
Nytt skalv utanför Mexikos kust
Ett nytt större jordskalv har inträffat utanför Mexikos kust. Enligt det amerikanska seismologiska institutet USGS ska det har uppmätt 5,7 på Richterskalan.
Läs mer om Richterskalan.
Nytt jordskalv uppmätt vid Mexikos kust
Ett nytt jordskalv har inträffat utanför Mexikos kust, rapporterar amerikanska seismologiska institutet USGS, enligt Omni.Skalvet ska ha uppmätts till 5,7 på richterskalan.
Läs mer om Omni.Skalvet.