Jul

Det är han inte – det är en myt

SKELLEFTEÅ. En avstängning höll Jimmie Ericsson borta från avgörandet i fjol.Men efter sin återkomst vid jul ska ikonen nu spela sin sjätte SM-final. Och nu berättar fystränaren om myten kring Ericssons lathet. Sportchefen om varför Jimmie värvades tillbaka. Jimmie själv om när han ska sluta med ishockey.
Läs mer om Jimmie, Jimmie Ericsson och SM-final.

Barnstjärna som 9-åring – berättar om mörka åren

Gabriel Odenhammar blev Håkan-Bråkan och Max med hela svenska folket – efter succerna med Sunes Jul och Svensson Svensson.Men livet som barnstjärna kom med en baksida. I dag berättar han om problemen med alkohol och depression, men också om sin livsvändning och varför han valt bort offentligheten.– Jag har kommit fram till att jag trivs med livet i dag, säger han.
Känner mig redo att berätta vad som hänt
Strax före jul drabbades boxaren Erik Skoglund av en hjärnblödning och försattes i koma.I TV3-dokumentären Erik Skoglund: Vägen tillbaka berättar nu Skoglund för första gången själv om vad som hände.– Jag känner mig redo att berätta vad som hänt, och även skyldig alla dem som undrat hur jag mår, säger Erik Skoglund i ett pressmeddelande.
Läs mer om Erik Skoglund och Skoglund.
Susanne Ljung: Våga vara ful i jul
En amerikansk jultrend på tvärs mot den goda smaken är på väg in i de svenska stugorna –den fula jultröjan. Snart sitter den på en människa nära dig. Det började som ett skämt, men har blivit en industri.

Engqvist: Inget mer spel denna säsong

Djurgårdens centerstjärna Andreas Engqvist – som lidit av sviterna efter en hjärnskakning i hemmamötet med Mora på annandag jul – har bestämt sig för att inte spela mer ishockey den här SHL-säsongen.
Läs mer om Mora.
Engqvist: "Inget mer spel den här säsongen"
Sporttelegram. Djurgårdens centerstjärna Andreas Engqvist - som lidit av sviterna efter en hjärnskakning i hemmamötet med Mora på annandag jul - har bestämt sig för att inte spela mer ishockey den här SHL-säsongen.
Läs mer om Mora.
Fruktade inbrottsligan kan slå till under påsken
Påsken står för dörren, många har långhelg och kanske en inplanerad resa.Något tjuvarna vet och kan utnyttja – en fruktad liga från Central-Europa som ligger bakom 300 inbrott är på väg mot Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.– Utländska ligor passar ofta på att komma hit över jul, påsk, sportlov och höstlov. Då råder en förhöjd risk för inbrott, säger Dan Windt, chef för lokalpolisområde Syd till tidningen.
Mark Hamill tycker att "Star Wars"-filmerna kommer för tätt
Star Wars-legendaren Mark Hamill är på många fans linje, det vill säga att "Star Wars"-filmerna kommer lite för ofta. I en färsk intervju säger Hamill att Disney borde dra ner på tempot och hålla på "Solo: A Star Wars Story" till jul.
Klimatkollen: Slutkonsumerat – i dag
Många av oss upplever sannolikt att 2018 just börjat. Det var jul för inte alltför längesen (typ) och utomhus är det fortfarande ganska kallt, med en känsla av vinter. Ändå – sett till de förnybara resurser vi förbrukar är året slut. Från och med i dag borde vi i Sverige inte konsumera något alls om vi har ambitionen att leva inom de ramar som vårt endaste jordklot har gett oss. – Resten av året lånar vi resurser av kommande generationer, säger Johan Andersson, ordförande för Fältbiologerna, som räknat på Sveriges så kallade Overshoot Day. Globalt intr
SN i nytt poddsamarbete
Södermanlands Nyheter och Bartos Media ingår sedan en tid tillbaka i samarbete kring en podcast. Strax före jul kördes det första avsnittet av podcasten från Bartos Media, "Våning 4".
Läs mer om Våning.
Butiker rustar inför påsken – anlitar 2 400 extrajobbare
Under påskveckan väntas svenskarna handla ägg, sill och annan mat för 7,4 miljarder kronor – vilket skapar 2 400 extrajobb i livsmedelsbutikerna.– Näst efter jul är påsk och midsommar de viktigaste högtiderna för dagligvaruhandeln, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel i ett pressmeddelande.
Läs mer om Johan Davidson och Svensk Handel.
Sven Melander drabbad av cancer
Sven Melander har drabbats av cancer.Skådespelaren berättar själv i en video på Facebook.– Strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad, säger Sven Melander i klippet.
Läs mer om Facebook och Sven Melander.
Mindre i julbidrag till Thomanders jul
Kommunstyrelsen ville ta 400 000 kronor ur Vinterlunds budget och ge pengarna ti...
Tränaren lämnar Modo
Sport. Tränaren Hans Särkijärvi lämnar Modo. Det meddelar klubben på torsdagsförmiddagen. Men Särkijärvi hade bestämt sig redan innan jul, skriver Allehanda. - Det handlar helt och hållet om sociala skäl, säger han till lagets hemsida.
Läs mer om Allehanda och Modo.
Varför förbjudet med supé?
Får inte bjuda sjuksystrarna på mat som tack. Under jul och nyår 2018 låg jag inlagd på sjukhuset i Torsby för lungemboli, proppar i lungorna.
Läs mer om Torsby.
Jag är extremt nära att gråta
Det började med en argumenterande text för förändring strax innan jul – under måndagskvällen röstade 924 medlemmar fram Eric Ljunggren till ny ordförande för AIK Fotboll.Även artisten Niklas Strömstedt får ett förtroendeuppdrag under det kommande året.– Jag är extremt nära att börja gråta nu, säger Ljunggren.
Läs mer om Eric Ljunggren och Ljunggren.
Harnesk tar över Storvreta
Sporttelegram. Seriesegraren i herrarnas superliga i innebandy, Storvreta, har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Andreas Harnesk, som närmast kommer från Linköpings damlag som han tog över efter jul.
Läs mer om Storvreta.
Karl-Bertil Jonssons julafton på Scalateatern
Karl-Bertil Jonssons jul blir teaterföreställning. Den 8 november är det premiär för en scenversion av den tecknade julfilmsklassikern upp på Scalateatern i Stockholm.
Läs mer om Scalateatern och Stockholm.
Zlatan: Ingen stänger dörren för VM
Ingen match sedan annandag jul. Zlatan Ibrahimovic tränar med Manchester United men för en comeback vill han upp på samma nivå som tidigare. Anfallaren stänger dock inte dörren för landslaget. 187 minuter.
Läs mer om Manchester United.
Palmegruppens okända förhör med Hinsehäxan
Lillemor Hinsehäxan Östlin larmade Palmegruppen om ett möte – där deltagarna ska ha gjort en plan för att sätta dit Christer Pettersson.Det okända förhöret med Östlin, för tre år sedan, blev startskottet för Palmegruppens utredning mot sin egen stjärnutredare Thure Nässn.–Jag förhördes av Palmegruppen igen med anledning av detta runt jul 2017, säger Lillemor Östlin.
KRÖNIKA: Frillesås BK - en Åshöjden-saga på is
Annandag jul. Med släkt uppe i Dalarna var det för mig under många år lika med annandagsbandy på Lugnets idrottsanläggning i Falun och Falu BS och oftast mot - Sandviken.
Efter Jennys död – nu hyllar pappan polisen
Jenny, 41, hittades död i en lägenhet kring jul, men har först nu begravts.Polisen trodde till en början att hon blivit mördad.– Jag tycker att polisen har gjort fullständigt rätt i allt. De hade inte kunnat sköta det bättre eller snyggare, säger hennes pappa.
Kalle Moraeus oväntade karriärbeslut efter fiaskot
Kalle Moraeus bommade både finalen och Andra chansen.Nu pausar han tv-karriären och ger sig ut och spelar i stället – och är uppbokad ända fram till jul.Samtidigt berättar han om planerna på att skaffa ett boende utomlands.– Absolut! Jag har vänner i Marbella som jag åker och hälsar på ibland och Spanien är ett jättealternativ, säger han.
Läs mer om Andra, Marbella och Spanien.
Miljoner upp i rök för Intrums vd efter affär med Nordic Capital
Intrums aktie har kollapsat efter rapporten för två veckor sedan. Raset slår hårt mot vd:n Mikael Ericson som strax före jul lånade 14 miljoner och köpte aktier av huvudägaren Nordic Capital. Nära 70 procent av de egna pengar han satte in är utraderade.
Läs mer om Nordic Capital.
27-åring mördade polisen Jesper – döms till förvaring
Polismannen Jesper Jul hade inte en chans när den 27-årige vapenmannen dök upp.Polisen sköts med ett skott i huvudet och avled.Nu har hovrätten i Danmark bestämt att 27-åringen ska låsas in på obestämd tid.
Läs mer om Danmark och Jesper.