Jvm

Modo med spännande värvning: JVM-stjärna

Modo förstärker backuppsättningen.Finske Henri Auvinen är klar för klubben.
De kan snuvas på jättetalangen
Lias Andersson, 19, är aktuell för OS.Samtidigt finns en osäkerhet – både i Tre Kronor och i Frölunda – kring JVM-kaptenens situation.Talangen kan bli kvar i NHL.– Rangers kommer att ta ett beslut om vad som kommer att ske, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Vi har inte sett något liknande på flera år...
Rasmus Dahlin var tillbaka i vardagen efter JVM när Frölunda besegrade HV 71 på bortais.Men bara för att han lämnat Nordamerika har Dahlin inte slutat skapa på rubriker på andra sidan Atlanten.
Klart: JVM-stjärnan lämnar SHL-klubben
Han var med och tog silver i JVM.Nu är Olle Eriksson Ek, 18, klar för en ny klubb.Målvakten lånas ut från Färjestad till krislaget Karlskoga, skriver klubben på sin hemsida.
Frölundas besked om Rasmus Dahlin
Ett annorlunda missöde väntade supertalangen Rasmus Dahlin, 17, efter JVM i Buffalo.Hans hockeyutrustning fastnade i Köpenhamn – och medverkan i Frölundas match mot HV 71 var länge oklar.Men nu nås klubben av ett glädjebesked – 17-åringen kommer till spel.
Läs mer om JVM och Köpenhamn.
Hemligheten kom fram – nu hyllas JVM-hjälten
En viktig detalj kring Lias Anderssons deltagande i JVM kom fram under gårdagen.Nu hyllas han av hockeyvärlden.
Läs mer om JVM.
JVM-kaptenen borta från isen i veckor
Lias Andersson fullföljde JVM i Buffalo, där Juniorkronorna spelade hem en silvermedalj. men han gjorde det axelskadad. Skadan tvingar nu Frölundas center till minst två veckors rehabträning.
Läs mer om Buffalo, JVM och Juniorkronorna.
JVM-stjärnans skadedom
Lias Andersson skadade axeln illa under JVM och tvingades fullfölja turneringen med svåra smärtor.Nu har stjärnan fått sin skadedom – han blir borta från spel i två veckor.– Inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska köra rehab, säger tränare Roger Rönnberg.
Läs mer om JVM och Roger Rönnberg.
Sverige klara för semifinal i JVM
Sverige är klara för semifinal i JVM i hockey.Detta efter att ha nollat Ryssland i den avslutande gruppspelsmatchen.Målvakten Anna Amholt storspelade och räddade 26 skott.
Läs mer om JVM och Ryssland.
Avslöjar nu sanningen om märkliga bilderna
Han hamnade något oväntat i fokus efter Sveriges förlust i JVM-finalen.Nu förklarar Bill Shaflucas hur det kom sig att han hade tre matchtröjor på sig –och varför han gav tillbaka Lias Anderssons JVM-medalj.– Han skulle bara ha ångrat det annars, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Kommer göra honom till en av världens bästa
Rasmus Dahlin är tillbaka i Frölunda efter JVM-äventyret.Det efter att ha gjort stor succ, röstats in i all star-laget och hyllats av alla.– Hans vinnarskalle kommer att göra honom till en av de bästa i världen, sa Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montn efter JVM.
Läs mer om Frölunda och JVM.
Andersson är kvar i USA – efter JVM
Lias Andersson åkte på en tuff smäll mot axeln under junior-VM.Nu undersöks han av New York Rangers läkare och det är oklart när Frölunda får hem sin stjärna.
Läs mer om Frölunda, JVM och USA.
Det mest tröttsamma – kan bli så jävla less
BUFFALO. Lena Sundqvist har frusit i drygt en och en halv vecka i Buffalo, där hon rapporterat från JVM.Men när hon tittar tillbaka på idrottsåret 2017 så gör hon det med värme.Det efter Metoo-kampanjen som väckt liv i jämställdhetsarbetet på allvar.– 2017 känns som ett otroligt starkt kvinnoår inom idrotten, det känns som att äntligen.
Läs mer om Buffalo och Metoo-kampanjen.
Hockeystjärnornas svar efter Schulmans krönika
BUFFALO/STOCKHOLM. Är JVM slutstationen av all skit som byggts upp på idrottsplatserna och hockeyrinkarna genom åren?Det frågade sig Alex Schulman i en krönika i Expressen.Nu får han svar – av hockeyhjältarna Tommy Söderström och Erik Karlsson.–När man var i den åldern var JVM det viktigaste man varit med om, så det är klart man visar känslor.
Den långhåriga har varit sådär...
Med sitt långa svallande hår och frejdiga spelstil blev Axel Jonsson Fjällby en stor svensk publikfavorit för hans insatser under JVM.Till och med så stor att Roger Rönnberg pikar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson om en övergång till Frölunda.– Han den långhåriga har varit så där, så om ni inte vill ha honom kan vi ta honom, säger han.